Arioch79 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Βλέπαμε τα σκερτσάκια με τέσσερις φίλους το Πάσχα (ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που είδα την εκπομπή, γενικά δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση). Ήταν εορταστικό επιμηκυμένο επεισόδιο, οπότε είπαμε να κάτσουμε να το δούμε μόνο και μόνο για να δούμε αν σε δίωρο επεισόδιο θα κατάφερναν να μας κάνουν να γελάσουμε έστω και μία φορά. Τελικά βρήκαμε αστείο μόνο το σκετσάκι με τους δύο φίλους που επιμένουν να πληρώσουν το λογαριασμό (για όποιον το έχει δει, η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο). Γενικά πιστεύω ότι ισχύει αυτό που είχε πει κάποιος(α) νωρίτερα, ότι δηλαδή δεν μας πάει σαν λαός αυτό το χιούμορ. Ο Έλληνας προτιμάει τη σάτυρα. Τα σκερτσάκια είναι καθαρό χιούμορ, και μάλιστα αρκετά συμβατικό/οικογενειακό πιστεύω... Βέβαια ο καθένας με τα γούστα του, ας μην είμαστε απόλυτοι. Το Ελλάδα έχεις ταλέντο δεν το έχω δει ποτέ. Τον Ευαγγελάτο τον απεχθάνομαι, γιατί απεχθάνομαι τον σενσεσιοναλισμό. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι άτομα που δεν έχουν σπουδάσει δημοσιογραφία, δε μπορούν να την ασκήσουν. Δυστυχώς έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα στην Ελλάδα.
DIMITRISG Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Σε μια εκπομπη του ευαγγελατου λεγανε πχ για τους ηλεκτρολογους καλεσανε εναν ηλεκτρολογο απο μια μεγαλη αποσταση στην αθηνα δηλαδη θα εφαγε πανω απο ωρα για να φτασει ο ηλεκτρολογος στο σπιτι . Και του λενε δεν δουλευει ο πολυελαιος εντωμεταξυ ο ευαγγελατος ειχε ξεβιδωσει τις λαμπες. Η κρυφη καμερα δειχνει τον ηλεκτρολογο να βρισκει την βλαβη αλλα μολις ηρθε και καλα η γυναικα του σπιτιου της λεει 40? ειχε κοπει το καλωδιο. Λεει λοιπον ο ευαγγελατος "προτιμουσα να μου πει την αληθεια , δηλαδη ηταν ξεβιδωμενες οι λαμπες και να μου ζητησει λεφτα για την μετακινηση" δεν υπολογιζει ομως την νοοτροποια του ελληνα. Ο ανθρωπος πληρωθηκε την μετακινηση του στην ουσια. Αν ελεγε οτι σας βιδωσα της λαμπες αλλα επειδη ηρθα μεχρι εδω κανει 40? ο ελληνας θα τον διολοστειλει , δεν ειμαστε ευρωπη εδω που θεωρειτε νορμαλ να σου πληρωσει την μετακινηση. γενικα οι ελληνες δεν θελουν να πληρωνουν την εργασια και αυτο ο ευαγγελατος ΔΕΝ το σχολιασε . Την λεξη σενσεσιοναλισμος δεν την ηξερα Arioch79 σημαινει κατι σαν να κανεις θεατρο ;
Arioch79 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Έχει αγγλική ρίζα, από το sensationalism, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται απ' το sensational το οποίο σημαίνει εντυπωσιακός/αισθησιακός (με την κυριολεκτική έννοια, όχι της τσόντας. "Αυτός που προκαλεί αίσθηση" δηλαδή). Απλά έχει επικρατήσει να το λένε έτσι και οι Έλληνες (τουλάχιστον εγώ έχω ακούσει πολλούς που το λένε, και το μάζεψα κι εγώ). Ναι, θα μπορούσες να το πεις κι έτσι, πολύ καλή παρομοίωση. Ο Ευαγγελάτος δραματοποιεί τις ειδήσεις και τα θέματά του, βάζει μουσική, χρησιμοποιεί πομπώδη και υπερβολικά επίθετα και χαρακτηρισμούς, είναι όντως σαν θεατρική παραγωγή οι εκπομπές του (και το δελτίο ειδήσεών του). Για μένα οποιαδήποτε προσθήκη στην αναφορά των ειδήσεων πέρα από αυτή καθεαυτή την ψυχρή αναφορά τους, αποτελεί παραποίηση της είδησης. Φυσικά πολλοί θα διαφωνήσουν και θα πουν ότι επιτελεί κοινωνικό έργο. Εγώ θα πω ότι θα μπορούσε απλά να αναφέρει τα γεγονότα και από 'κει και πέρα να κρατάει τις σενσεσιοναλιστικές αποδείξεις και μεθόδους του για τον εισαγγελέα. Και το ίδιο έργο θα επιτελούσε, και δεν θα ήταν κιτρινιστής. Πέραν του ότι καταπατώνται στοιχειώδη δικαιώματα όλων όσων κατηγορεί. Αν στιγματίσει κάποιον αθώο, τι θα πει μετά, συγγνώμη, λάθος; Αφού όμως ο τύπος δεν έχει περάσει ούτε έξω από σχολή δημοσιογραφίας - πόσο μάλλον να έχει διδαχθεί την έννοια της δεοντολογίας και της δημοσιογραφικής ηθικής - τι μπορείς να περιμένεις από αυτόν και τους ομοίους του;
thumpi-chan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Παιδιά,δεν ξέρω ποιος συμφωνεί μαζί μου.Αλλά εγώ πιστεύω πως το μόνο καλό κομμάτι στα σκερτάκια,είναι όταν βγαίνει ο καθένας μόνος του να μιλήσει(μετά απ' όταν βγάζει την μικρή γκρή τηλεωρασίτσα). Εσείς τι λέτε?? sumfwnw ki egw ekei gelaw, ta perissotera apo ta skertsakia einai gelia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.