Προς το περιεχόμενο

Data Recovery & Image files...

talikra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Το πρόβλημα που έχω είναι γνωστό και έχει αναφερθεί πολλάκις και εδώ μέσα.

+++++++ Τα δεδομένα +++++++

Ένας δίσκος (στο εξής C) έχει μέσα τα XP και ο άλλος δίσκος (στο εξής F) χωρίς λειτουργικό. Και οι δύο είναι NTFS. Μια ωραία μέρα τα XP δεν βλέπουν τον F, το γνωστό μήνυμα είναι unformated. O F από την μεριά μου δεν έχει πειραχτεί καθόλου και προφανώς έχει και data.

++++++ Τι έχω κάνει ++++++++

Τρέχω 2 προγραμματάκια για recovery τα γνωστά (GetDataBack για NTFS) και το Easy Recovery. H Φάση είναι ότι τα βρισκουν όλα κομπλέ ΕΚΤΟΣ από ένα image file το οποίο είναι γύρω στα 40GB και η φάση είναι ότι το είχα κάνει back up για τον σκληρό ενος φίλου.

Ξέρεις κανείς τι μπορεί να παίζει; τι παίζει με το Image file;

thanx in advance

Δημοσ.

εχασε το παρτισιον. παρε το Active Part Rec 5.0.337 σβησε το παρτισιον (μεσα απο το προγραμμα) που εχει κανει τωρα και recover αυτο που θα βρει. αν δεν το εχεις pm me.

Δημοσ.

ap oti fainetai den "exase to partition" etsi apla....Mallon o diskos paei gia anapaysh syntoma (isws kai oxi vevaia),kai sygkekrimena to image file exei hdh xaraksei thn poreia...Oxi gia tpt allo,alla gia na mhn to vlepoyn ta recov programmata,MALLON exei papsei na yparxei pia...

..Kane par ol ayta mia pio "prosektikh" analysh twn apotelesmatwn poy soy dinoyn...Kyriws vasismenos panw sto MEGE8OS toy arxeioy poy psaxneis...mpas kai....Kai epeidh kai ta dyo ayta programmata,EINAI "bertheway",tsekarise ta kala,mhpws apla soy "ksefyge",kai den to eides...Eidika to easyrecovery poy to 8ymamai pio kala,exei option na markareis(tag) ta arxeia poy 8a vrei,analoga me mege8os,hmeromhnia klp...Esy vale "files apo 39 giga kai panw).......

..Kai den kserw,ekanes ena checkdisk?..kane,pote den ksereis...Kai apo to site toy diksoy soy,proteinw na katavaseis diagnwstiko kai na to trekseis KAI gia na deis pws ton vlepei,KAI epeidh yparxh periptwsh na dior8wsei kati..(kapote,enan dikso wd poy varese,mono kai na treksw to diagnwstiko ths wd,toy dior8wse to partion table........)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδία για τις απαντήσεις, washcloud ο δίσκος δεν έχει κλείσει καν 2 μηνο από την αγορά του ένας seagate baracuda είναι 250 GB.

ΤΛΠ θα κάνω άλλη μια απόπειρα αλλά φως δεν βλέπω

Δημοσ.

..το να μην έχει κλεισει 2μηνο "ζωης" ο δισκος,δε σημαινει φίλε talikra ούτε:

α)..οτι ειναι..εγγυημένα "ευρρωστος" (..γιατι νομιζεις δινονται οι εγγυήσεις άλλωστε...)

ουτε οτι:

β)...ντε και καλά πρεπει ν αρχισεις να τον κλαις..Το είπα ΜΟΝΟ για να το έχεις κατα νου,ουτως ώστε να μην βρεθεις απροετοίμαστος σε ένα (μικρης έστω-πιθανότητας πάντα ομως)ΟΛΙΚΟ crash του δίσκου..(τί θα λες τότε "μα αφού τον είχα ΜΟΝΟ 2 μήνες!!!" ;;; )

...καλό είναι να έρθεις επίσης σε επαφή με τον πωλητή σου,απ τη στιγμή που υπάρχει εγγύηση κλπ κλπ,διοτι ΑΝ εχει προβλημα ο δίσκος,είναι υποχρεωμένοι α)να το τσεκάρουνε β)να τον αντικαταστήσουνε...(όσο ειναι νωρις)

..Το ξαναλέω,το να μην βλεπεις που8ενα το ιmage file,δεν μου αρέσει καθόλου (για ακόμα 1 φορά θα πω να ξανατρεξεις το ΕasyRec ,και να το ψάξεις με σημείο αναφοράς το μέγεθος του αρχείου...(δε νομίζω να έχεις άλλο αρχείο αυτού του μεγέθους...)...Αν συνεχίσεις να μη βρίσκεις τπτ,πολύ φοβάμαι ότι όντως μιλάμε για ένα μεγάλο σακατεμένο κομμάτι του δίσκου...

*..υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για δίσκο σε raid array??

*ένα γράψιμο zeros δε θα ήταν ασχημη ιδέα,αν πεις να ξαναχρησιμοποιήσεις τον δίσκο,και ενα monitoring tool (σαν το active smart ας πούμε),δεν θα ήταν κακό να τρέχει στο tray σου...

..Πάνω απ' όλα όμως,το ξαναλέω,αν έχεις αυτή τη δυνατότητα,παν' τον εκεί απ΄όπου τον πήρες για να στον τσεκάρουν(και ΙΣΩΣ στον αλλάξουν,αν το κρίνουν σκόπιμο),ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ....Α,φρόντισε να εξασφαλίσεις αντίγραφα από ό,τι δε θα ήθελες να χαθεί για πάντα,αν το κάνεις,και μη μείνεις σε διαβεβαιώσεις του τύπου "μην ανησυχείς,δεν θα πειράξουμε τα data...."

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά το ίδιο έπαθα και εγώ με εσωτερικό WD 40άρι.

Με chkdsk /f έφτιαξε το file system και επανήλθε στα καλά του.

Βουρ για BackUp.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις με βοηθήσανε πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...