Freakster Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μετά απο ένα adware που τσίμπησα ενώ περιδιάβαινα στα μονοπάτια του διαδικτύου :evil: , αποφάσισα να λειτουργώ τον υπολογιστή μου ως απλός χρήστης και όχι ως admin για να μην την ξαναπατήσω :???: Εφτιαξα ενα νεο λογαριασμο περιορισμένης δικαιοδοσίας (για win xp μιλαμε) και μπαινοντας ειδα πως πρέπει να τα φτιαξω οοοοολα απο την αρχη:oops: . Απο τις ρυθμίσεις στο firewall μεχρι το import του λογαριασμου μου στο thunderbird. Συν του οτι πολλα προγραμματα οπως το office δεν τα εχει καν στο νεο λογαριασμο Μήπως υπάρχει πιο έυκολος τρόπος απο το να τα κάνω όλα manually; Κάποιο προγραμμα ή κάποιος άλλος τρόπος; Μπορω να αλλαξω τα δικαιωματα του λογαριασμού που είμαι τώρα (απο admin σε απλο χρήστη ή θα χάσω προγραμματα και ρυθμισεις και σε αυτη τη περπτωση; ) και να φτιαξω αλλο admin λογαριασμο ή να κάνω duplicate τον λογαριασμο;; Help θα μου φαει μια μερα να τα φτιαξω ολα απο την αρχη :cry:
random Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Αν και διαφωνώ με το σκεπτικό σου.... η καθημερινότητα σαν restricted user ειναι αρκετά άβολη, ισως ειναι περισσότερο μπελάς απο ενα adware που εύκολα καθαρίζει. να ρωτήσω... δοκίμασες να πας στην ιστοσελιδα που στο κόλλησε, ως απλος χρήστης, να δεις αν θα ξανακολλήσεις; copy user profile http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/sysdm_userprofile_copy.mspx?mfr=true υπαρχει κάπου καταχωνιασμενος στα xp ενας file and settings transfer wizzard, που κανεις backup καποια πράγματα, και σε εναν υπολογιστη με φρεσκια εγκατασταση win, τα μεταφέρει. δεν το εχω χρησιμοποιήσει ποτέ. ο 1ος σου user ειναι ο administrator? αν δεν είναι, μηπως μπορεις να φτιάξεις εναν άλλο που να ανηκει στους admin, και αυτος να υποβιβάσει τον 1ο σε απλο user.
Freakster Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Εφτιαξα δευτερο admin λογαριασμο, αρα θα κανω την αλλαγη απο εκει. Ομως τα προγραμματα που εχω περασει στο λογαριασμο, οταν υποβιβαστει αυτος, θα χαθουν ή απλα θα μου ζητησουν την αδεια για λειτουργια; Δε λεει να χασω και τα αυγα (τον παλιο λογαριασμο και ρυθμισεις) και τα πασχαλια Το settings transfer wizard της ms ειναι αισχρο (τουλαχιστον αυτο καταλαβα οσο ασχοληθηκα, μονο για ie και κανενα outlook ειναι). Τωρα διαβαζω και το λινκ που ποσταρες/ Λες ομως, δεν αξιζει τον κοπο και οτι τα οφελη ειναι λιγα και ο μπελας μεγαλος. Θα το ξανασκεφτω. Ισως να πρεπει να αγοράσω κατι ακομα καλύτερο για την προστασια του πισιου..
Freakster Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δε με αφηνει να κανω αντιγραφη του λογαριασμου μου στο νεο λογαριασμο, παρα μονο απο το νεο στο παλιο :S
alkisg Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Ο πιο απλός τρόπος είναι ο υποβιβασμός, όχι ο transfer wizard. Για να δουλεύεις τον Η/Υ σαν απλός χρήστης υπάρχει πρόγραμμα που όταν χρειάζεσαι παραπάνω δικαιώματα σου ζητάει κωδικό (όχι του administrator) και κάνει elevate user rights. Το είχε ποστάρει ο Eusebius, ψάξ' το.
Eusebius Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Το τόπικ εκείνο χάθηκε με τη ζημιά που έγινε στη βάση. Το πρόγραμμα ήταν το sudowin ή sudo for windows: http://www.lostcreations.com/sudowin/sudowin Ωραία θα ήταν να έχουν και από μόνα τους τέτοιο πράγμα τα Windows! Για μεταφορά ρυθμίσεων, εφόσον το πρόγραμμα τις κρατάει στο Documents and Settings\username\Apllication Data (στα Βίστα είναι Users\username\\AppData\Roaming) (τα μοντέρνα προγράμματα όπως ο Firefox και το Thunderbird εκεί τις βάζουν) μπορείς απλά να μεταφέρεις τον φάκελο στην ίδια θέση στο προφίλ του άλλου χρήστη.
Freakster Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Το sudo win φαινεται καλο, το εχετε δοκιμασει, σωστα; no offence, απλα μη το βρω απο εκει που δε το περιμενα Δυο ερωτησεις αν ξερετε: α) δε με αφηνει ακομα να κανω αντιγραφη του profile (μεσω του συστηματος, για προχωρημενους, προφιλ χρηστων) . Δε μου δινει καν την επιλογη β) Στο καινουριο προφιλ οτι και να κανω, που να παιζει μεσω internet explorer, π.χ. ρυθμισεις του mcafee, βοηθεια και εξυπηρετηση, πεταει "script error, do you want to keep running the script on this page?" το οποιο δε φευγει με τιποτα. Τι στο καλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.