TheGlobber Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Λοιπον για καποιο λογο τον οποιο ειμαι σιγουρος οτι ολοι γνωριζετε, εχω εκστασιαστει με το MacBook. Οχι το Pro, το απλο. Πιστευω οτι θα με βολευει στη δουλεια. Η χρηση για την οποια το θελω ειναι να δουλευω AutoCad, Office και Internet και το πολυ πολυ κανα 2-3 αλλα προγραμματακια του στυλ Adobe InDesign. Παιχνιδια δεν με ενδιαφερουν. Καταρχην να πω οτι διαβασα ενα σχετικο αρθρο για το οτι το AutoCad δε δουλευει στο MacOs, και επειδη δε προκειται να αλλαξω σε καποιο αλλο σχεδιαστικο προγραμμα, ηθελα απεγνωσμενα τη βοηθεια σας. Θελω λοιπον MacBook. Αν το παρω και ας πουμε βαλω τα windows θα δουλευω καλα και γρηγορα με τα προγραμματα που ανεφερα παραπανω? Η θα πρεπει να καταφυγω στην αγορα MacBook Pro? Αν περασω και τα windows και τα MacOs θα ειναι προβλημα απο πλευρας επιδοσεων? Εχω καποια αλλη εναλλακτικη? Κυριως αναφερθειτε στο MacBook οχι στο Pro. Αυτα ηθελα να πω. Οποισδηποτε προτασεις εχετε παρακαλω να τις διατυπωσετε ελευθερα. Ευχαριστω εκ των προτερων.
poscaman Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 το να παρεις macbook και να βαλεις windows αφενος δεν ειναι εφικτο (ναι οκ υπαρχουν και οι μοντες) αφετερου να κανεις dual-boot??????Ε,ΟΧΙ!!!! και να φανταστεις οτι κατα βαση ειμαι linuxας... επι της ουσιας για μενα αφησε το μηλάρακι και παρε ενα LG notebook....trust me,ειναι απλα θεϊκα...
Ic3m@N Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Γιατί όχι dual boot? αφού λέει ότι χρειάζεται το auto cad το οποίο δεν υπάρχει για mac os x... Τώρα για τις επιδώσεις παρότι δεν εχω βάλει ακόμα windows στο macbook μου θεωρώ ότι από τη στιγμή ότι τρέχουν σε dual boot τα windows δεν θα έχεις πρόβλημα...βεβαίως το κατά πόσο το απλό macbook θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εργασίες που θα κάνεις με αυτά τα προγραμματα είναι μια άλλη ιστορία...
tdm900 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 επι της ουσιας για μενα αφησε το μηλάρακι και παρε ενα LG notebook....trust me,ειναι απλα θεϊκα... +1 για τα LG απλά κορυφαία!
dali13gr Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί στη χρήση Windows στα Mac μηχανήματα. Μια χαρά είναι και κάνουν της επιλογές του καταναλωτή cross-platform πλέον με παράλληλη native χρήση MacOS X, Windows, linux στο ίδιο μηχάνημα. Χώρια που η δυνατότητα αυτή θα γίνει η κερκόπορτα για να εισβάλλει το MacOS X στα σπίτια όλων των χρηστών! :-P Εν ολίγοις, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου, πολύ γρήγορα και απροβλημάτιστα. OFFTOPIC: Μόλις συνειδητοποίησα πως το μοναδικό λειτουργικό που είναι καταχωρημένο στο Τ9 του κινητού μου, είναι τα παραθύρια! Καταραμένη προπαγάνδα!
Sincere Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Οκ! Και εγώ ειχα χάσει την μπάλα. Αν θες τη γνώμη μου φτιάξε μια λίστα με όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείς ή μπορεί να χρησιμοποιήσεις και ψάξε βρές τα στο internet. Σε πολλές περιπτώσεις δεν θα βρείς τα ίδια αλλα θα πρεπει να βρείς παρόμοια. Εγώ Παρ᾽οτι ξεκίνησα με αυτή την λογική δεν άντεξα τελικά κι αγόρασα το macbook το απλό (13 ιντσες οθόνη, 2GHz, 1MB) πριν απο κάνα μήνα. Εχω βάλει και windows. Λοιπόν αυτά ειναι φυσιολογικά windows όπως τα ξέρεις. Καμία απολύτως διαφορά. Ταχύτητα? Σαν να έχεις windows σε έναν απλό intel core duo (και κάτι παραπάνω αλλά ας μην γινόμαστε υπερβολικοί....) Να γνωρίζεις ομως οτι είναι πολυ ψυχοφθόρο στην αρχή. Αλλο περιβάλλον, ποιο όμορφο, ποιο καλά σχεδιασμένο, ποιο εύκολο... Δεν θα θες να μπαινεις σε windows ενω θα πρέπει. Εγώ έκανα την αλαγή και δεν την μετανιώνω παρότι απο τα 6 προγράμματα για την δουλειά μου εχώ βρεί μόνο ένα, (Ανακάλυψα όμως οτι υπάρχουν εξίσου καλά freeware) αντίθετα κάνω θετικές σκέψεις. Η απόφαση δική σου. Λάβε τώρα και ένα link στο οποίο έχει γίνει μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=180091 Είναι 6 σελίδες. Μελέτησε τες και θα μάθεις πολλά.
worldcitizen Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 το να παρεις macbook και να βαλεις windows αφενος δεν ειναι εφικτο (ναι οκ υπαρχουν και οι μοντες) αφετερου να κανεις dual-boot??????Ε,ΟΧΙ!!!! Όχι φίλε μου, δεν είναι μόντες και δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η εγκατάσταση windows και το dual boot, ούτε χρειάζεται να ρυθμίζει GRUB/LILO κτλ. 4 κλίκ είναι όλα κι όλα. Τώρα το τι θα κάνουν τα Win είναι άλλο καπέλο. Για τα προγράμματα που θες δεν μπορώ να σου προτείνω το απλό MacBook. Όσο για επιδόσεις, σε Windows θα είναι σαν ένα "κανονικό" Laptop με τα specs που αναγράφονται (κυρίως δες κάρτα γραφικών), οπότε αν δεχτούμε ότι το κάνεις Dual-Boot (για AutoCAD) πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν θα έκανε ένα "συμβατικό" μηχάνημα με τα ίδια χαρακτηριστικά... (hey...punk...)
poscaman Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 το ειπα επειδη λιγουρευομαι ενα macbook (μου κλεινει το ματι στη γωνια βασικα ) και το θεωρω ολιγον τι βαρβατιλα να κανεις κατι τετοιο... υποκειμενικη αποψη...
Thresher Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Φιλε μου αν δεν ηταν στην μεση κατι τοσο σοβαρο οσο το autocad θα σου ελεγα με χιλια να το παρεις. Το προβημα ειναι μονο στην καρτα γραφικων και πουθενα αλλου. Αν ειναι να το παρεις για δουλεια σοβαρα σου μιλαω παρε το Pro και δεν θα το μετανιωσεις ποτε.Ουτε ενα ευρω... Να ξερεις οτι το Mac OS X ειναι κατι που δεν μπορεις να φανταστεις...
TheGlobber Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Ως εδω με εχετε βοηθησει με την εννοια οτι μπορω να συνεχισω να ειμαι obsessed με το MacBook. Αυτο που καταλαβα λοιπον ειναι οτι πρεπει να παρω το Pro αντι του απλου. Σαφως ανωτερο και το καταλαβαινω. Απλα ημουν λιγο διστακτικος λογω τιμης. Εφοσον θελω λοιπον να λειτουργω AutoCad κυριως συν ενα Office και ενα Adobe InDesign ας πουμε τι θα μου προτεινατε? Το Pro 2.00 Ghz η το 2.33? Και κατι που με ενδιαφερει επισης. Συμφερει να το αγορασεις κατευθειαν απο Αμερικη η καποιο online καταστημα της Ευρωπης? Απο αποψη τιμης ρωταω βεβαια. Γιατι εστω και 200-300 euro να γλιτωσεις ειναι λεφτα. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα λειτουργω και τα Windows και τα Os, αν και απ οτι λετε τα Os ειναι κορυφη. Εαν εχετε να προσθεσετε καποιες ακομα γνωμες και εμπειριες, παρακαλω ελευθερα. Ευχαριστω για την βοηθεια μεχρι στιγμης.
tmants Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Από applestore εκτός ελλάδος, δεν μπορείς να αγοράσεις (πολιτική εταιρίας), εκτός αν πάς επιτόπου. Μπορείς από ευρωπαικά online καταστήματα όπως το cyberport.de (Προσοχή στα πληκτρολόγια, είναι γερρμανικά) και διάφορα άλλα. Προτείνω: Να βρείς ένα γνωστό σου φοιτητή στην αγγλία (κυκλοφορουν αναμεσα μας, ψάξε φιλους γνωστούς κλπ) και να το πάρει αυτός για σενα με την εκπαιδευτική εκπτωση που έχει, μιλάμε για αισθητά χαμηλότερη τιμή. Δεν ξέρω ακριβώς να σου πώ για το pro αλλά εμένα το macbook που πήρα, από rainbow έκανε 1470 αν θυμάμαι καλά και με τον τρόπο που σου είπα βγήκε 1170. Καταλαβαίνεις...
TheGlobber Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Ευχαριστω για το σχολιο tmants διοτι τυχαινει να εχω φιλο στο Λονδινο. Οσο για την φοιτητικη εκπτωση θα τον ρωτησω. Μπορεις να μου πεις αν εχει διαφορα μεγαλη το MacBook με το Pro με την εννοια οτι θελω να δουλευω το Autocad...??? Και επισης αν πρεπει να διαλεξω το 2.16 αντι του 2.33 η αναποδα...??? Ευχαριστω
Mercyful_Fate Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Έχε υπ'όψιν ότι προϊόντα τέτοιας τιμής, όσον αφορά χώρες εκτός Ε.Ε., όπως οι ΗΠΑ, περνάνε από τελωνείο.
tmants Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δυστυχώς η ευτυχώς δεν έχω κινηθεί ακόμα στο τομέα cad κλπ οπότε δεν ξέρω καθόλου να σου πώ πιο σου κάνει και πιο όχι, αλλά ξέρω ότι πρέπει να πάρεις apple!! Αντε με το καλό στην παρέα μας! (Ιδέα: Ψάξε τι κάρτες γραφικών έχουνε το macbook και το pro, και δες σε ένα windows μηχάνημα τι κάρτα θα χρειαζόσουνα αν έπαιρνες windows μηχάνημα, μετά μπορείς να καταλάβεις πιο από τα δύο σου είναι αρκετό) και όσον αφορά το 2.16 με το 2.33 δεν νομίζω οτι θα δείς τεράστια διαφορά. (γνώμη μου)
TheGlobber Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Αυτη τη στιγμη εχω εναν HP με καρτα γραφικων ATi Mobility Radeon 9600. Ποσο καλη ειναι δε ξερω αλλα το AutoCad δουλευει αρκετα καλα μ αυτη. To MacBook Pro απο οτι βλεπω εχει ATi Mobility Radeon X1600 που φανταζομαι ειναι καλυτερη ετσι δεν ειναι?? Αν καποιος ξερει κατι ας βοηθησει. Αν καποιος ξερει και εχει εμπειριες απο AutoCad σε Apple τοτε ας μου πει.. Κατι αλλο, δε μπορω να βρω πουθενα ποσο βαρυ ειναι το MacBook και αντιστοιχα και το Pro. Αν καποιος ξερει ας μου πει σας παρακαλω γιατι οσο να ναι με ενδιαφερει αν θα μπορω να το κουβαλαω η οχι.. Επισης κατι πολυ σημαντικο ειναι το ποσο θορυβωδες ειναι το Apple.. Γιατι το σημερινο μου laptop ακουγεται 3 οροφους κατω, μεχρι την κυρα-τασουλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.