Προς το περιεχόμενο

AMD ή INTEL

KazzaDum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος επεξεργαστής είναι καλήτερος για να παίζεις παιχνίδια ένας AMD 64Χ2 ή ενας INTEL DUO 6400.Παρόλο που η διαφορά στα χρήματα δεν είναι και μικρή εσείς τι λέτε;Μήπως έχεται να προτίνεται και κανέναν άλλον, Θέλω να βάλω και windows Vista η μνήμη 1GB θα φτάσει;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

4gb ram δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε 32bit vista, μόνο σε 64bit!!!

Μια χαρά είναι τα 2gb και για τα vista και για τα παιχνίδια.

Δημοσ.

Φυσικά μιλάω για 64μπιτα.

Αν τα Vista πιάνουν 700MB στο χαλαρό τους και ένα παιχνίδι πάνω από 1GB (Fear, Quake) και όλα τα βαριά παιχνίδια δεν σε φτάνει ούτε για πλάκα... Θα διαβάζει συνέχεια από page file...

Δημοσ.

Autin tin stigmi me Windows Vista 32bit kai 2GB RAM eisai kalimenos 100% sxedon se ola. Me 1GB den kanis tipota sta Vista.

Se 5-6 mines omos logika me thn eleusi ton neon games DX10 mporei ta pramata na einai diaforetika kai xa xriazese 3GB i isos kai 4GB.

Ksekina tora esi me 2GB RAM kai ean mellontika xriasteis kai alli RAM tin fotronis sto sistima.

Apo epeksergasti fisika kai mono INTEL autin tin periodo, E6600,E6400,E6420 kai eisai OK

Δημοσ.
Φυσικά μιλάω για 64μπιτα.

Αν τα Vista πιάνουν 700MB στο χαλαρό τους και ένα παιχνίδι πάνω από 1GB (Fear, Quake) και όλα τα βαριά παιχνίδια δεν σε φτάνει ούτε για πλάκα... Θα διαβάζει συνέχεια από page file...

Ήρεμα ΚΑΠΤΕΝ ΛΑΦΑ.

2 γίγα είναι πραγματικά 1 χαρά για οποιοδήποτε παιχνίδι στα Vista 64 μέχρι στιγμής. Μη λέμε ότι να ναι :)

Δημοσ.

Απο οτι εχω διαβασει αναγνωριζουν συνολικα 4gb δηλ. ram+swap file=4gb.

Παντως το οτι τα vista με 1gb ζοριζονται δεν ισχυει. Αν δεν παιζεις παιχνιδια και ειδικες εφαρμοφες τοτε με 1gb εισαι ανετος. Εμενα στην καθησια τους καταλαμβανουν 350mb σε σχεση με τα περιπου 250mb που εποιαναν τα xp δηλ.σιγα την αυξηση και το βαρος, εχω και τα ultimate :D

Δημοσ.

to onoma AMD or INTEL prepei na to katargisoun san onoma exei katadisi vareto poses fores prepei na apadisoun se auton to thema? kande ena topic sticky na vlepoun osi theloun na paroun cpu mpas kai doume aspri mera eleos.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι αφού ο KazzaDum θέλει να πάρει ένα καινούργιο μηχάνημα πιστεύω πως είναι καλύτερο να πάρει μια και καλή όλη τη μνήμη που θέλει να έχει στον υπολογιστή του. Προβλέποντας βέβαια όσο το δυνατό γίνεται και της απαιτήσεις μνήμης που θα έχουμε το λιγότερο σε ένα εξάμηνο, ειδικά αν ενδιαφέρεται να παίζει και παιχνίδια!!!

Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο θα ήταν να βάλει τουλάχιστον 2GB, τα 3GB θα ήταν το καλύτερο για την ώρα και μπορεί να προσθέσει 1GB ακόμα σε ένα με ενάμιση χρόνο.

Είδα ότι ο E6420 έχει 4MB L2 Cache αντί για 2MB L2 Cache που έχει ο E6400, και είναι στα ίδια χρήματα!!! Πάντως θα σου έλεγα να πάρεις τον E6600 μιας και η διαφορά τους είναι περίπου στα 15?.

Ακόμα θα σου πρότεινα να βάλεις μνήμες με PC2-6400 στα 800MHz και όχι τις παλιές στα 667MHz, εφόσον ξέρω ότι ο E6600 τις υποστηρίζει!!!

Πριν ένα μήνα έφτιαξα ένα μηχάνημα με τον E6400 με 1GB μνήμη Kingston για XP βέβαια χωρίς να παίζει παιχνίδια και πετούσε!!! http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MemoryPC&cp_id=124523

Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά. :) Η επιλογή πάντως είναι δική σου!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...