Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά ρουτερ

pieros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται ενδιαφερομαι να αγοράσω 2 ασύρματα ρουτερ για να τα χρησιμοποιησω ως εξης.

Θέλω να συνδεομαι με τον απο πάνω μου (εγω ισόγειο κ αυτος στον 1ο κ οι Η/Υ θα είναι ακριβώς στην ίδια θέση) Τι καλό έχετε να προτείνετε κ σε τιμές κυμαίνονται?

Με ενδιαφέρει να έχω καλό σήμα

Δημοσ.

δεν ειμαι ειδικος αλλα σε αναλογη ερευνα που εκανα ,εμαθα οτι μια καλη προταση στα 70-80 ? περιπου ειναι το LINKSYS WAG200G

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615102

αλλα εγω πηρα το LEVEL ONE WBR-3460A

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.616379

Απ'οτι ακουσα καθε οροφος μειωνει σε ενα ποσοστο την ενταση του σηματος...

Επι της ευκαιριας θα ηθελα και τη γνωμη καποιου γνώστη για την αγορα μου...

Δημοσ.

Βασικός στόχος είναι το καλύτερο σήμα. Για τα λεφτά το συζητάμε.

Υπάρχει διαφορά σήματος άπο εταιρεία σε εταιρεία κ από μοντέλο σε μοντέλο ή είναι όλα τα ιδια?

Δημοσ.

Υπάρχει διαφορά όχι μόνο από εταιρία σε εταιρία, αλλά και από μοντέλο σε μοντέλο. Το τί γράφουν από εμβέλεια μην το κοιτάς καν. Έχω με ένα WAG200G δυο υπολογιστές σε 10 μέτρα ευθεία και πιάνουν στα 2Mbit (παρεμβάλλονται 2 κολόνες), ενώ με το λάπτοπ φτάνω μέχρι και 25 μέτρα και πιάνει καμπάνα (παρεμβάλλονται 2 τοίχοι). Σοβαρά προβλήματα εμβέλειας είχα μόνο με ένα D-Link ως τώρα.

Δημοσ.

Κάπου άκουσα οτι χρειάζομαι ένα οποιοδήποτε ασύρματο router και κάποια ασύρματη συσκευή που θα παίζει client στο access point του router.

Όταν λέει ασύρματη συσκευή τι ακριβώς εννοεί ?

Δημοσ.

+1 στο US Robotics 9108. Το έχω στο δωμάτιο και στέλνω και στο διπλανό δωμάτιο σε access point D-Link και στον κάτω όροφο σε AP Level One...

Αυτό που χρειάζεσαι είναι το access point και το router. Το access point κάνει πολλές δουλειές. Μια από αυτές (αυτό που σε ενδιαφέρει) είναι να παίρνει ασύρματα δίκτυο και να το δίνει ενσύρματα...

Δημοσ.

για να συνδέεσαι με τον απο πάνω σου μέσω wireless έχεις τις εξής επιλογές...

Αν παίζει να μοιράζεστε internet τότε αυτόματα ο ένας από τους δύο πρέπει να πάρει wireless router.

Ο άλλος μπορεί να κάνει τα εξής: Αν έχεις καλή λήψη τότε δεν χρειάζεται να πάρεις τίποτα απλά λαμβάνεις σήμα.

Αν δεν έχεις καλή λήψη μπορείς να προβείς στην αγορά ενός wireless ethernet bridge. Αυτό εν ολίγοις αναλαμβάνει να λάβει το σήμα από το router και να το στείλει μέσω καλωδίου σε ένα ενσύρματο δίκτυο. Πρόσεξε το wb δεν είναι και αναμεταδότης σήματος. Το σήμα που λαμβάνει το διοχετεύει στο ενσύρματο δίκτυο.

Αν πάρεις Linksys υπάρχει μία συσκευή που ονομάζεται Range Expander (WRE54G) η οποία λαμβάνει το ασύρματο σήμα και το αναμεταδίδει ξανά. Αν πας σε αυτή τη λύση φρόντισε να αγοράσεις συμβατό linksys router γιατί δεν δουλεύει αλλιώς (το έχω δοκιμάσει)

Αν ο από πάνω έχει ήδη router ή switch (το ασύρματο δεν πάιζει ρόλο) μπορείς να αγοράσεις ένα access point. Αυτό κάνει την ακριβώς αντίθετη δουλειά από το bridge. Παίρνει από το ενσύρματο και διοχετεύει στο ασύρματο. Εδώ όμως θα αναγκαστείς να τραβήξεις καλώδιο μέχρι το AP (από τον πάνω στον κάτω όροφο)

Αν δεν ενδιαφέρεστε για internet αλλά για την απλή μεταξύ σας σύνδεση μπορείτε να πάρετε δύο bridges που θα τα συνδέσετε σε ad-hoc mode. Προσοχή αυτή η λύση σας δίνει την δυνατότητα να συνδέσετε ΜΟΝΟ δύο υπολογιστές (λειτουργεί ακριβώς όπως το crosslink cable, το οποίο ενώνει δύο υπολογιστές με ethernet χωρίς την ενδιάμεση χρήση switch). Στην περίπτωση laptop η ενσωματωμένη κάρτα μπορεί να ρυθμιστεί να δουλεύει σε ad-hoc mode

Τέλος μπορείς να δεις ένα topic που άνοιξα με θέμα Spread the Wi-Fi!!! εκεί λέει κάτι για ένα meraki... Αυτή είναι μία πολύ καλή λύση τουλάχιστον στη θεωρία, μόλις τα έχω στα χέρια μου θα κάνω πειράματα και θα μεταφέρω εντυπώσεις! Υπόψιν ότι αυτή η λύση είναι ΜΟΝΟ για internet sharing και όχι για δικτύωση υπολογιστών (κοινή χρήση εκτυπωτών, αρχείων κλπ)

Δημοσ.

εαν δεν εχεις προβλημα χρηματων τοτε ανεπιφυλακτα σου προτεινω το zywall 5 με επιπροσθετη ασυρματη καρτα. πηγαινε στο site να δεις τι μπορει να κανει με τα ασυρματα.

details here: http://www.zywall.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040908175941&CategoryGroupNo=2AAB8FF5-7ADD-4E59-9D6E-D4810031CEEF εχω 4 στην κατοχη μου και μπορω να σου πω οτι ειναι κορυφαιο του ειδους του.

τιμη γυρω στα 340 ευρω.

Δημοσ.

Φίλε pieros αν κατάλαβα καλά θέλετε να μοιράσετε μία γραμμή DSL και να κάνετε filesharing μεταξύ σας?

Τότε με ένα Wireless Router στο PC με το DSL και με ένα Wireless USB στο άλλο κάνεις τη δουλειά σου κομπλέ απ' ότι ξέρω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...