Προς το περιεχόμενο

AMD - Οικονομική καταστροφή?

Cromb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

e kala mi kaneis sigkrisi. oi cyrix itan elafros eleinoi. anevazan apisteftes thermokrasies kai meta arxizan ta dika tous . thymamai ena pc pou opote goustare ekane restart sta kala kathoumena giati anevaze treli thermokrasia i cpu.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μηπως τα μεγαλοποιουμε λιγο???δηλαδη ο mr average guy που θελει πισι απλα να δουλευει και απο κει και περα οσο πιο φτηνα γινεται δεν θα παρει καποιον παμφθηνο amd?θα παει σωνει και καλα c2d για να τρεχει πιο γρηγορα ΙΕ???

μπας και αυτο ειναι η "νεα" πολιτικη πωλησεων της AMD "παρτε καλε κυριε καναν επεξεργαστη,θα κλεισουμε και θα μεινουμε στο δρομο ..." :lol: ???

δηλ το επομενο βημα ποιο ειναι?ερανος σε καθε computer shop για την amd??? (ο,τι εχετε ευχαριστηση)......

ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω...αν γινει ετσι ο επομενος επεξεργαστης της ιντελ θα ειναι 0,000021% πιο γρηγορος απο τον C2Q και θα κοστιζει 1500 ευρω....

Δημοσ.
Πράγματι είναι δύσκολο να κλείσει αλλά όχι και αδύνατο. Για θυμηθείτε παλιότερα μια εταιρία ονόματι CYRIX που έβγαζε και αυτή επεξεργαστές για PC (386, 486, και αντίστοιχους με τους πρώτους PENTIUM MMX μέχρι και τα 200MHZ). Έχετε δει κάποιον

επεξεργαστή της για PC να κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια? Γι' αυτό ποτέ μην λες ποτέ.

Αν δεν κάνω λάθος, η cyrix άλλαξε και άρχισε να βγάζει τους crusoe που έτρεχαν στο 1GHz και είχαν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση για tablet PCs . Αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Εγώ πιστεύω πως το παιχνίδι ήταν εξαρχής στα χέρια της intel. Χαλάρωσε λίγο μετά την απίστευτη επιτυχία των πρώτων 2 pentium και είπε να δει μέχρι πού θα φτάσει το θράσσος της AMD. Η AMD τα κατάφερε πολύ καλύτερα από όσο υπολόγιζε η Intel, οπότε όταν πια η Intel είδε ότι η AMD έγινε πραγματικά επικίνδυνη, πέταξε στην αγορά τους Core 2 και ξεμπέρδεψε.

Η AMD δεν έιναι αρκετά μεγάλη για να της συγχωρείται οποιοδήποτε λάθος.

Από τους Thunderbird κάτω έκανε φοβερή δουλειά και ό,τι και να έκανε της πήγαινε καλά.

Ίσως να μπορεί να αντέξει μία φουρνιά κακών CPUs, αλλά δεύτερη με τίποτα.

Και κάτι τελευταίο: Από την πρώτη στιγμή της εξαγοράς της ATi ήμουν σίγουρος ότι στην AMD μπήκαν σε κακό δρόμο. Και η 3Dfx έκλεισε λίγο αφότου αγόρασε την STB...

Δημοσ.

πάντως παιδιά..

εγώ θα προτιμούσα να σταματήσει ο πόλεμος CPU να μείνουμε εκεί που είμαστε για λίγο και να στρώσουν κ@λο οι προγραμματιστές να βελτιώσουν το κώδικα σε γραφικά και προγράμματα.

άσε που θα γλιτώσουμε και από συνεχείς αναβαθμισεις.

η υπολογιστική ισχύ είναι υπέρ του δεόντως ισχυρή,αλλα κοπρίτες οι προγραμματιστές.

Δημοσ.

Αν η AMD δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική, η intel θα ελέγξει όλη την αγορά και οι τιμές θα πάρουν τον ανήφορο. Πιστεύω ότι κανείς δεν το θέλει αυτό (πλην την intel) αλλά είναι ένα σενάριο. Θυμηθείτε τις εποχές που αντί για επεξεργαστή λέγαμε pentium.

Δημοσ.
πάντως παιδιά..

εγώ θα προτιμούσα να σταματήσει ο πόλεμος CPU να μείνουμε εκεί που είμαστε για λίγο και να στρώσουν κ@λο οι προγραμματιστές να βελτιώσουν το κώδικα σε γραφικά και προγράμματα.

η υπολογιστική ισχύ είναι υπέρ του δεόντως ισχυρή,αλλα κοπρίτες οι προγραμματιστές.

δεν σε αναγκαζει κανεις να αναβαθμισεις αν δεν θελεις για του λογου το αληθες.

οσο για την βελτιωση του κωδικα δεν το βλεπω γιατι δεν συμφερει την βιομηχανια. η amd κατα την αποψη μου την πατησε γιατι υποτιμησε την αντιπαλο της και πηγε να γινει χαλιφης στην θεση του χαλιφη , κρινοντας απο τις τιμες των επεξεργαστων της οταν ειχε φτασει στην κορυφη. η αλλη πλευρα σιγα σιγα και με την οικονομικη ευχερια που εχει εκανε την μεταβαση στα 65nn και χτυπησε εκει που δεν το περιμενε η αντιπαλος της που κοιμοταν τον υπνο του δικαιου. και η εξαγορα της ati ηταν λαθος μαλλον γιατι εμεινε χωρις κεφαλαιο γιαυτο και αργει τοσο πολυ να προχωρησει και αναγκαστηκε να δινει τους επεξεργαστες της σε τετοιες τιμες. να κλεισει δεν νομιζω αλλα το παιχνιδι το εχει χασει μαλλον πολυ δυσκολα θα γινει ανατροπη γιατι και οι μετρησεις του barcelona δεν δειχνουν κατι το ιδιαιτερο.

Δημοσ.
πάντως παιδιά..

kai omws isws to mono swsto pou akousthke...

Δημοσ.
πάντως παιδιά..

"...Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ένας άνισος αγώνας μεταξύ hardware developers και προγραμματιστών.

Οι πρώτοι προσπαθούν να φτιάξουν το σύστημα με την μεγαλύτερη ισχύ, ενώ οι δεύτεροι τον κώδικα που καταναλώνει την περισσότερη ισχύ.

Προς το παρόν κερδίζουν οι δεύτεροι..."

Δημοσ.

Kι οι προγραμματιστες οφειλουν να μονταρουν καλυτερα τους κωδικες (εδω εγω που το κανω για την πλακα ξοδευω ωρες για τη Βιβλο) αλλα κι η AMD (ειμαι οντως fan της) πρεπει να μην κλεισει διοτι θα πουλησουμε και το σωβρακο μας μετα (κι ας ειναι και χεσμενο) για να παιρνουμε Intel. Oι παλιοι του χωρου ας θυμηθουν ποσες χιλιαδες δραχμες εκαναν οι 386...

Δημοσ.

Όλα παίζουνε...Βασικά πρέπει να δούμε πρώτα τι γίνεται με R600 και σημαντικότερα με τους Barcelona, γιατί στον δεύτερο είναι τα πολλά κέρδη. Το κακό είναι ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι και πολύ αισιόδοξα, αλλά θα περιμένουμε να δούμε. Ο ανταγωνισμός πάντως είναι σίγουρα χρήσιμος κα ιθα είναι κρίμα να χαθεί η AMD από το προσκήνιο (να κλείσει αποκλείετε, το πολύ πολύ να εξαγοραστεί από κάποιον, να γίνει κανένα restructuring και να επικεντρωθεί σε καμία πιο εξειδικευμένη αγορά).

Δημοσ.
Kι οι προγραμματιστες οφειλουν να μονταρουν καλυτερα τους κωδικες (εδω εγω που το κανω για την πλακα ξοδευω ωρες για τη Βιβλο) αλλα κι η AMD (ειμαι οντως fan της) πρεπει να μην κλεισει διοτι θα πουλησουμε και το σωβρακο μας μετα (κι ας ειναι και χεσμενο) για να παιρνουμε Intel. Oι παλιοι του χωρου ας θυμηθουν ποσες χιλιαδες δραχμες εκαναν οι 386...

συμφωνω , ενω με τους 486 dx4-100 amd εσπασαν οι τιμες (εγω ειχα 486 dx2-66 intel και στοιχισε το pc 350.000 δρχ -τοτε που ενας μισθος ηταν 130.000δρχ ,με σημερινα δεδομενα πανω απο 2000 ευρω -τον πηρα λιγο πριν τους dx4-100) και μετα οι amd k5 (pentium killers- ειχα παλι τον κ5 100 ) και κ6 για να φτασουμε στους athlon k am2 .

Αν δεν υπηρχε ανταγωνισμος τωρα θα επρεπε να πουλησουμε τα νεφρα μας για να αγορασουμε dual core

Δημοσ.
πάντως παιδιά..

Guys de ftaine oi programmatistes? kai apo pou kai ws pou mas apokaleis koprites? Exeis idea poso "eukolo" einai na grapseis kwdika pou na paizei oso poio konta sto pirina gunaitai, alla tautoxrona na vlepeis esu ti skia gurw apo to laser pou varaei ena diastimoploio pou epanw tou exei katsei mia muga pou exei mple kai prasinous kokkous?

Gia na mporeseis na to deis auto, AN DEN itan optimaized o kwdikas tote gia to parapanw tha itheles CPU me 5Ghz toulaxiston kai kamia 10ria GB RAM.

Opote prin krineis ti douleia ekatontadwn atomwn kalo tha itan na meletiseis prwta kai na min vgazeis pompodi kai viastika sumperasmata.

Δημοσ.

Το προβλημα της ειναι πως ακομα και οταν ηταν ανταγωνιστικη της Intel, παλι ζημιες εμφανιζε... και οχι ζημιες λογω επενδυσεων. Ανοιχτηκε κιολας και με την ATI, που ουτε αυτη περπαταει τελευταια και ολα πανε δραματικα ασχημα... Αν λαβουμε υποψην τους C2D και το πως εξαφανισαν τον ανταγωνισμο...

Η AMD, αν δεν πεταξει ασσο απο το μανικι στην νεα CPU και αν δεν βγαλει καποιο σοβαρο επεξεργαστη και για τους φορητους... τοτε παει για φουντο ολοταχως. Δεν θα πρεπει να ειναι απλως καλυτερη, αλλα πολυ καλυτερη...

Εκτιμηση μου ειναι πως δεν θα τα καταφερουν :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...