Cromb Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Όπως είναι φυσικό, με την έλευση των c2d και την κυριαρχία της Ιntel στο χώρο των επεξεργαστών, οι ανησυχίες για το μέλλον της AMD πολλαπλασιάζονται. Ιδιαίτερα μετά από δημοσιοποιήσεις οικονομικών εκθέσεων που αφορούν την AMD. Το θέμα όπως αναφέρθηκε στο adslgr.com: "Η AMD φαίνεται να είναι κοντά σε οικονομική καταστροφή. Οι απαισιόδοξοι αναλυτές καθώς επίσης και οι περισσότεροι αναλυτές, που πιστεύουν πάντα στην αρχή « έλπιζε για το χειρότερο εάν δεν θέλεις να απογοητευτείς», έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους προς την AMD τελευταία. 'Eνας από τους πρωταρχικούς λόγους για αυτό είναι η οικονομική έκθεση για το 1ο τρίμηνο του 2007 που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Οι αριθμοί που παρουσιάζονται στην έκθεση κάθε άλλο παρά αποδεκτοί είναι για την επιχείρηση. Και δυστυχώς, οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι μπορεί να χειροτερέψει η κατάσταση. Σύμφωνα με την EETimes, ούτε καν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις δεν κατάφεραν να απεικονίσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της AMD. Εκτός από την άσχημη οικονομική κατάσταση, η επιχείρηση έχει χάσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Σύμφωνα με την iSuppli, το μερίδιο αγοράς της Intel και της AMD για το 4ο τρίμηνο του 2006 ήταν στο 75.7% και 15.7% αντίστοιχα, αλλά στο 1ο τρίμηνο του 2007 αυτοί οι αριθμοί έχουν αλλάξει σε 80.2% και 11.1%. Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή αλλαγή των τελευταίων ετών. Αυτή τη στιγμή όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2007. Η AMD τότε αναμένεται να αναγγείλει το νέο chip γραφικών (R600) και τον νέο επεξεργαστή (Βαρκελώνη) που μπορεί (ή όχι) να βοηθήσουν την επιχείρηση να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο αγοράς. Εν τω μεταξύ, οι ίδιοι αναλυτές θεωρούν ότι οι υπάρχοντες χρηματοοικονομικοί πόροι της AMD θα διαρκέσουν μόνο για τα επόμενα τρίμηνα. Αυτό που θα συμβεί έπειτα είναι πραγματικά δύσκολο να προβλεφθεί. Η επιχείρηση χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να ταρακουνήσει τη θέση της Intel. Τώρα προφανώς δεν έχει τόσο χρόνο στη διάθεσή της." ( http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20070424122403.html ) Η AMD ετοιμάζει πυρετωδώς την απάντησή της, έχοντας τραπεζίτες και IBM να της χτυπάνε την πόρτα.Τι θα γίνει...? το προσεχές μέλλον θα δείξει. Άλλωστε και στο παρελθόν ακούστηκαν φήμες για οικονομική καταστροφή της AMD. Ο ανταγωνισμός πάντως χρειάζεται μια δυνατή AMD.
zedone Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δέν νομίζω να κλείσει έτσι απλά μία εταιρεία σάν την amd.Τώρα γίνεται το παιχνίδι με μετοχές και κάτι δίς και κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους,θα απολύσουν και κάτι χιλιάδες κοσμάκη όπως πχ έκανε και η ford που "καταστεφόταν" και αυτή αλλά με τις απολύσεις "ίσιωσε" και ο κόσμος το θεώρησε φυσιολογικό να απολυθούν ορισμένοι για να σωθεί η εταιρεία.Το ίδιο και η sony που έστειλε 20.000 μόνο στην Ιαπωνία γιατί "δέν τα πήγαινε καλά"...Εγώ είχα να κάνω αναβάθμιση πολλά χρόνια και πήρα 2 Χ2 4600 για 105? το καθένα,όπως και πολυς κόσμος θα κάνει το ίδιο τώρα που συνήλθαν οι τιμές,κάπου θα πάνε όλα αυτά τα λεφτά,σε κάποια τσέπη,και σίγουρα δέν θα είναι για μισθούς....
ANEMOS-V Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 εγώ δεν ανησυχω για την AMD. πιστεύω ότι ετοιμάζει δυνατό χαστούκι στην Intel,απλά δεν είναι ακόμα έτοιμη. δεν είναι τυχαίο που αγόρασε την ATI. πιθανά να δούμε CPU με τρομερές δυνατότητες γραφικών & multimedia και όχι ATI GPU που πάει το μυαλό μας. με λίγα λόγια περιμένω να δω διαφορετικές CPU από το δεδομένο 4Xcore βεβαια αυτό δε πρέπει να πάρει μεγάλο βάθος χρόνου γιατί θα έχει μειωμένη κερδοφόρα χρονια. είδομεν..
pcos Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Kai ego 8a paro X2 3800+ logo xamilis timis alla kai giati goustaro tin AMD. Den 8elo oute na skeftomai oti 8a kleisei...
Shineboy Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Για να κλείσει η AMD χλωμό αλλά θα πρέπει να μην κάνει βλακείες από δω και μπρος όπως πχ όταν βγει ο 4πύρηνος ο Barcelona να είναι πιο γρήγορος από τον αντίστοιχο intel ή να μην είναι πολύ ακριβότερος οπότε να πατώσουν τα ποσοστά της στην αγορά γιατί τα χοντρά λεφτα είναι στην επαγγελματική αγορά (servers κλπ) αλλά και στα notebooks (πλατφόρμα επεξεργαστή-chipset-κάρτα γραφικών). Η AMD έδωσε πολλά λεφτά για να αγοράσει την ATI και για έρευνα για τον Barcelona και για να ανοίξει νέο εργοστάσιο στην Νέα Υόρκη νομίζω οπότε λογικό να μην έχει κέρδη και τώρα που οι τιμές των επερξγαστών της έπιασαν πάτο πουλάει με ελάχιστο κέρδος οπότε πρέπει σύντομα να βγάλει τις νέες κάρτες γραφικών της (Ati DX10) για να αρχίζουν να μπαίνουν λεφτά στο ταμείο και να μην καθυστερήσει πολύ και τον Βarcelona αλλιώς βλέπω τις τράπεζες να την στριμώχνουν γιατί έχει πάρει μεγάλα δάνεια για όλες αυτές τις κινήσεις που προανέφερα...
1980 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 μπα αν δεις μετρησεις απο τον barcelona δεν ειναι κατι που ξεφευγει πολυ απο τους τετραπυρηνους της intel.
S2Katana Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Kai ego 8a paro X2 3800+ logo xamilis timis alla kai giati goustaro tin AMD. Den 8elo oute na skeftomai oti 8a kleisei... +1, ειμαι τρελος φαν της AMD!
random Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Τίποτα δεν καταστρέφεται. Η ύλη γινεται ενέργεια, και η ενέργεια, ύλη Μια εταιρεία μόνο ανεβοκατεβάζει τιμές, καταργεί προιόντα και βγάζει καινούρια, πουλιέται και αγοράζεται, αγοράζει και πουλάει. Καμιά φορά μπορεί να τυχεί το όνομα του deus ex machina να αρχίζει απο ι και τελειώνει σε λ... αλλα, είπαμε: μπορεί να. Δεν το βλέπω για φέτος. Υπομονή, θα καταθέσω την προσφορά μου σε λίγες μέρες, με το φίλο μου τον Ρομάν, και θα μπούμε σε νέα τροχιά επιτυχιών: Οκταπήρυνους -ξεκλείδωτους- με 50 ευρώ*, στο καλάθι της Κοκοντάτα θα σας βγάλω, όλα για το λαό!! *Συσκευασία tray, εγγύηση 6 μήνες, έτσι; μην το ξεφτυλίσουμε τελείως.
AGNUSDeI Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Paidia i AMD kai xrimatodotisi an xriasti gia na min klisei tha vri amesos... Giati kamia eteria tou kladou tis pliroforikis... den theli monopolio stin agora... Kai oloi tha tin stiriksoune gia na min dimiourgithi monopolio ~ < Just my opinion >
vagpap Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Υπομονή' date=' θα καταθέσω την προσφορά μου σε λίγες μέρες, με το φίλο μου τον Ρομάν, και θα μπούμε σε νέα τροχιά επιτυχιών: Οκταπήρυνους -ξεκλείδωτους- με 50 ευρώ*, στο καλάθι της Κοκοντάτα θα σας βγάλω, όλα για το λαό!! :smile: *Συσκευασία tray, εγγύηση 6 μήνες, έτσι; μην το ξεφτυλίσουμε τελείως. Ευκαιρία να αρχίσω να ξαναπερνάω από το πεζοδρόμιο-παζάρι γνωστού δρόμου της Αθήνας, κοντά σε στέκι "άβατο" (μιας και το άκουσα και αυτό σήμερα στην TV)... Προπαραγγελίες δέχεστε?
tolis86 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 MAKAΡΙ να μη κλεισει που δε κοβω με τη καμια βασικα αλλα οπως και να εχει σιγουρα μπηκε μεσα... και μαληστα η ιντελ ΑΝΕΤΑ θα μπορουσε τους c2d να τους βγαλει απο 3 ως 3,6γιγα μιας και ολοι πανε +100% περιπου δλδ η ιντελ δε το ειχε δει.... το εκανε για να λενε τι φοβεροι που ειναι στο O/C....πριν ειχαμε O/Ced P4 και τωρα αυτο....λολ...τεσπα... αισιοδοξια διοτι αν κλεισει τη βαψαμε... μονοπολιο δε βοηθαει ουτε στη προοδο ουτε στη τσεπη μας.....
poscaman Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 το να κλεισει ειναι θεμα πολλων ετων τουλαχιστον ετσι οπως βλεπω τα πραγματα.ενα τετοιο brandname δεν παιρναει απ'τη μια μερα στη αλλη στην εμπορικη αφανεια.οτι μπορει να πωληθει να πτωχευσει κλπ κλπ κλπ ναι,αλλα οχι να εξαφανιστει απ'τον χαρτη..
xrest Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 δε παιζει θεμα κλεισιματος.αυτα τα ανεβοκατεβασματα συμβαινουν.νομιζω οτι με την πτωση των τιμων,το λανσαρισμα των dx10 καρτων της,και τους barca θα παει καλυτερα. και γω τρελος για amd ακομα κ τωρα που ο c2d eιναι θηριο,επελεξα το θηριο 5600..και δε με απογοητευσε καθολου απο επιδοσεις..
pappous_soulis Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δεν θέλω να κλείσει γιατι θέλω Barcelona και R600 στο νέο PC
fireman Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Πράγματι είναι δύσκολο να κλείσει αλλά όχι και αδύνατο. Για θυμηθείτε παλιότερα μια εταιρία ονόματι CYRIX που έβγαζε και αυτή επεξεργαστές για PC (386, 486, και αντίστοιχους με τους πρώτους PENTIUM MMX μέχρι και τα 200MHZ). Έχετε δει κάποιον επεξεργαστή της για PC να κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια? Γι' αυτό ποτέ μην λες ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.