Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση tar και tar.gz

Sincere

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν το tar είναι πρόγραμμα για backup αρχείων.

To gz είναι η συμπίεση αυτού το αρχείο.

Πρέπει να αποσυμπιέσεις το αρχείο και να πάρεις τον φάκελο με τα αρχεία.

Για το αρχείο κάνε αυτό που σου είπα πιο πάνω.

Μπές στον φάκελο με terminal και κάνε τα παραπάνω που σου είπε και ο doomx.

Για μία απλή βοήθεια για τις εντολές του terminal κάνε <εντολή> --help "tar --help"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thresher το έχει κάνει αυτό αλλά τα αρχεία που παίρνει πρέπει να τα κάνει compile(σωστά το λέω; ) μέσα από κονσόλα γιατί δεν είναι ούτε installer ούτε .app αρχεία.

Λοιπόν έκανα ενα search στο google και βρήκα δύο σελίδες που έχουν απο ένα κατεβατό κώδικα η κάθε μία.

Σας τις παραθέτω:

http://wiki.octave.org/wiki.pl?OctaveForMac

http://sarnesjo.org/2006/09/24/howto-install-octave-on-mac-os-x/

Με το macbook ενα μηνα στα χερια μου φοβάμαι να ξεκινήσω την διαδικασία. Πάνε χρόνια απο την εποχή του dos εχω ξεμάθει στις χειροκίνητες εντολές. (κάτι τέτοιες ώρες ζηλεύω τους linux-αδες).

Προσωπικά θεωρώ λάθος τους που δεν υποστήριξαν και μια αξιοπρεπή έκδοση για Mac OS.

Εκτος των αλλων πήρα mac για να εχω την ευκολία του drag n drop των applications οχι για να γράφω ορδές απο κώδικες.

Νομίζω οτι θα εγκαταλείψω το ολο project....

@Sincere: Η Matlab R2007a υποστηρίζει Intel-based macs.

Όσον αφορά στο octave, δυστυχώς δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κατεβάσω 100+ ΜΒ για να δω τι έχουν βάλει μέσα (σκέτο το octave, ασυμπίεστο, είναι ~50 MB, και από το 1ο MB του tarball που κατέβασες βλέπω ότι έχει ένα κάρο άσχετα πράγματα μέσα). Για να μην παιδεύεστε άδικα, εγκαταστήστε το Fink για να σας κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη όσον αφορά στο OSS.

Ναι το ξέρω οτι υποστηρίζει και intel based macs αλλα μολίς χθές έμαθα που μπορώ ν βρώ μια τέτοια έκδοση.

Πολύ καλή περίπτωση το fink, έχει αρκετά προγράμματα και μπορείς εύκολα να τα εγκαταστήσεις.

Βέβαια παρ᾽οτι λέει στη σελίδα εκεί στα packages οτι έχει και το octave, ο finkcommander μετα δεν το έχει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...