Sincere Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Βρε παιδιά, λογώ δουλειάς πρέπει να βρώ ενα πρόγραμμα αντίστοιχο του matlab. Μετα απο παρότρινση φιλων insomniacs σε αλλα threads και posts εδω μεσα έψαξα το octave το οποιο οι κριτικές λένε οτι είναι πολύ καλη περίπτοση και μάλιστα ποιο φιλικό σε κάποιον που έχει δουλέψει ήδη matlab. Το πρόβλημα ειναι οτι δεν μπορώ να βρώ ενα αρχειο τύπου .app αλλα ολα τα αρχεία ειναι .tar και .tar.gz Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση῞῞ Πως μπορεί να γίνει η εγκατάσταση῞῞῞ Για να δειτε και μόνοι σας παραθέτω δύο link. Το πρώτο ειναι η επίσημη σελίδα του octave. Το δεύτερο ειναι η σελίδα που σε παραπέμπει να κατεβάσεις την έκδοση για Mac OS X http://www.gnu.org/software/octave/octave.html http://hpc.sourceforge.net/ Please, Θα είμαι ευγνώμων σε όποιον εχει λίγο χρόνο να δει τι παίζει και να μου εξηγήσει και εμένα που είμαι νεος χρήστης στο Mac OS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Είναι συμπιεσμένα νομίζω. Χρησιμοποίησε το Unarchiver για να τα αποσυμπιέσεις και μετά κάνε την εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sincere Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Καλημέρα! Ναι οκ χρησιμοποίησα το The Unarchiver το οποίο άνοιξε πρώτα το tar.gz έφτιαξε ενα .tar και μετα αυτόματα άνοιξε και το tar και εφτιαξε ενα φάκελο στον οποιο έβαλε μέσα ολα τα αρχεία. Το πρόβλημα ειναι οτι δεν υπάρχει πουθενά .app. Συνεπώς πως κάνω εγκατάσταση῞῞ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomx Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Πρέπει να το κάνεις compile μόνος σου. Θα χρειαστείς μάλλον το Xcode που βρίσκεται στα dev tools στο CD/DVD του Mac OS X. Άκυρο! Μόλις διάβασα τις οδηγίες στο σιτε που έδωσες (μήπως έπρεπε να το κάνεις και εσύ "Download my binaries, gunzip octave-bin.tar.gz (if your browser didn't do so already) and then sudo tar -xvf octave-bin.tar -C / and you are done! It installs in /usr/local/. Note that this Octave installation does NOT install gnuplot. I recommend installing AquaTerm and gnuplot on OS X, using this link." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sincere Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Οταν μετα απο πολύ ωρα κατάφερα να λειτουργίσω το ῾῾tar -xvf octave-bin.tar -C /῾῾στην κονσόλα το μονο που πειρα ηταν παλι ο ιδιος φάκελος καμια διαφορα με το Unarchiver. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Οταν μετα απο πολύ ωρα κατάφερα να λειτουργίσω το ῾῾tar -xvf octave-bin.tar -C /῾῾στην κονσόλα το μονο που πειρα ηταν παλι ο ιδιος φάκελος καμια διαφορα με το Unarchiver. Ο doomx σου λέει άλλη εντολή, το sudo tar -xvf octave-bin.tar -C /. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 To *"sudo" *δεν αλλάζει την εντολή, απλώς λέει στο λειτουργικό να εκτελέσει την εντολή με administrator privileges, κάτι που στο MacOS X δεν χρειάζεται γιατί ο χρήστης τα έχει έτσι κι αλλιώς. Βρε συ sincere, εγώ επιμένω γιατί να μην χρησιμοποιήσεις το Matlab. Αν θυμάμαι καλά δεν σου άνοιγε... Ποια έκδοση προσπαθούσες να δουλέψεις? Μήπως ήταν μόνο για PPC και όχι για Intel επεξεργαστές? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 To *"sudo" *δεν αλλάζει την εντολή, απλώς λέει στο λειτουργικό να εκτελέσει την εντολή με administrator privileges, κάτι που στο MacOS X δεν χρειάζεται γιατί ο χρήστης τα έχει έτσι κι αλλιώς. Εντάξει, δεν υποστηρίζω ότι γνωρίζω εντολές terminal. Αλλά σίγουρα στο MacOS X έχουμε admin privilege έτσι κι αλλιώς; :? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sincere Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Ο doomx σου λέει άλλη εντολή, το sudo tar -xvf octave-bin.tar -C /. Το δοκιμσα και με sudo και χωρις. Καμία διαφορά. To *"sudo" *δεν αλλάζει την εντολή, απλώς λέει στο λειτουργικό να εκτελέσει την εντολή με administrator privileges, κάτι που στο MacOS X δεν χρειάζεται γιατί ο χρήστης τα έχει έτσι κι αλλιώς. Βρε συ sincere, εγώ επιμένω γιατί να μην χρησιμοποιήσεις το Matlab. Αν θυμάμαι καλά δεν σου άνοιγε... Ποια έκδοση προσπαθούσες να δουλέψεις? Μήπως ήταν μόνο για PPC και όχι για Intel επεξεργαστές? Να μπορούσα να έχω το Matlab θα ήταν το ιδανικό. Εχω δυο εκδοσεις: μια student και μια σπασμένη και οι δυο εχουν τα ίδια χαρακτηριστικά: MAC OS X Power PC G4 or G5 processor Pather operating system software (10.3.8, 10.3.9) or Tiger (10.4) 16-bit graphics or higher adaptor and display (24-bit recommended) X11 Λοιπόν τον επεξεργαστή δεν τον έχω αλλα ολα τα υπολοίπα τα εχω και με το παραπάνω. Μεχρι και το X11 εχω βάλει. (και ξέρω οτι λειτουργεί καλα ο X11 γιατι τον χρησιμοποιεί και το openoffice) Προφανώς δεν ειναι για intel Macs οποτε δεν μπορώ να κανω τίποτα για αυτό. Το βασικό μου ερώτημα ομως παραμένει, πωσ μπορω να εγκαταστήσω αρχεία tar στο Mac OS X. Βρέθηκα και σε μια άλλη σελίδα με freeware για Mac OS X και καποια απο αυτα τα εδινε σε μορφη tar. Αυτη η μορφή ειναι καποιου είδους binary? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέσα απο terminal πάνε με cd....... στον φάκελο που είναι το tar αρχειο σου. Μετά γράψε "tar -xvf octave-bin.tar". Θα σου δημιουργήσει εναν φάκελο "octave-bin". Μπές μεσα και κάνε ένα "ls -l" και δώσε μας τι σου βγάζει. 'Η μέσα στον φάκελο έχει λογικά ενα αρχειο που λέγετε README. Εκεί σου λέει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Λογικά κάνεις "./configure" και μετά "INSTALL" Αν έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα πες μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sincere Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Υπάρχει ενα μικρό πρόβλημα... Έβαλα το macbook σε sleep και τώρα δεν μπορώ να το επαναφέρω. Τι να κάνω??? ΤΟ άσπρο ledακι μπροστά ειναι αναμμένο και δεν αναβοσβήνει. edit/ δοκίμασα χθές κατι του τύπου ./configure αλλα νομίζω μου έλεγε οτι δεν υπάρχει τέτοια εντολή. Αν καταφέρω να ανοίξω το macbook θα ξανακάνω ολη τη διαδικασία και θα σας γράψω το αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μήπως άνοιξε και είναι κλειστή η οθόνη?? Στο Unix πρέπει να γράφεις ακριβώς την ονομασία του αρχείου. Μπορείς με το ΤΑΒ να συμπληρώνεις αυτόματα το όνομα του αρχείου ή της εντολής Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sincere Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Κουνάω και το ποντικι αλλα τιποτα. Το λαμπάκι μπροστά παραμένει αναμμένο. Πρεπει να ξαναδοκιμάσω ολή τη διαδικασία.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomx Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 /.configure make make install αλλά για να δουλέψει πρέπει να έχεις τους compilers από το DVD. Κάνε εγκατάσταση το Xcode και θα δουλέψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sincere Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 /.configuremake make install αλλά για να δουλέψει πρέπει να έχεις τους compilers από το DVD. Κάνε εγκατάσταση το Xcode και θα δουλέψει. Οκ θα το δοκιμάσω αλλα σε ποιο αρχείο? Στο .tar.gz ή στο .tar ή μήπως πρέπει να τα κάνω unzip και να το κάνω στον φάκελο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.