beastgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Έβαλα πρόσφατα το arch linux καθώς διάβασα θετικά σχόλια σε αυτό το forum. Μπορώ να πω ότι έχω ήη μάθει αρκετα σε σχέση με πριν και μάλιστα ξανάνιωσε και ο pentium II που είχα μέσα στη ναφθαλίνη! Έχω ένα μικρο πρόβλημα με τη wireless pci καρτα. Καταρχήν το τσιπάκι που έχει είναι το atheros 5005g το οποίο χρειάζεται το madwifi. το κατεβασα με τον pacman κανονικότατα αλλά όταν πάω να κάνω modprobe το module ath_pci μου λέει ότι δεν το βρίσκει. Παρατήρησα μετά απο ψάξιμο ότι με το που εγκατέστησα το madwifi δημιουρήθηκε ένας κατάλογος//lib/modules/2.6.20-ARCH και τα έβαλε στα αρχεία εκεί μεσα. ενώ όλα τα άλλα modules βρίσκονται στο /lib/modules/2.6.18-ARCH/kernel πως θα κάνω την modprobe να δει και τα αρχεία στον άλλο κατάλογο. Δοκίμασα να μεταφέρω τα αρχεία στον κατάλογο που βλέπει η modprobe αλλά τζίφος. Μπορεί να προτείνει κανείς τίποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Το πακέτο του madwifi που πέρασες είναι για τον τρέχοντα πυρήνα (2.6.20), ενώ εσύ χρησιμοποιείς 2.6.18. Γενικά μάλλον πρέπει να κάνεις ένα pacman -Syu, αφού το σύστημά σου φαίνεται να είναι ένα περίπου ένα 6μηνο πίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μα αυτό είναι το περίεργο έχω κάνει ΠΟΛΛΕΣ φορές pacman -Syu αλλά ποτέ δε μου έβγαλε να κάνω update στον πυρήνα παρά μόνο σε κάτι προγράμματα.Μήπως να το κάνω manual δηλ να κατεβάσω μέσω pacman τον καινούριο πυρήνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ros_Original Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Με το συγκεκριμένο τσιπάκι έχω και εγώ μια απορία την οποία την κατέθεσα σε αυτό το τοπικ : http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=162575 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 @beastgr: Κάνε ένα paste την έξοδο των εντολών `pacman -Q kernel26' και `uname -r' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Ros_original ένα καλό σημείο αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το madwifi είναι το madwifi.org και το http://madwifi.org/wiki/UserDocs/FirstTimeHowTo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Με το συγκεκριμένο τσιπάκι έχω και εγώ μια απορία την οποία την κατέθεσα σε αυτό το τοπικ : http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=162575 Ανάλογα με τον πυρήνα που έχεις πρέπει να περάσεις το madwifi. Με την εντολή pacman -S madwifi madwifi-utils. Στην συνέχεια μπορείς να ορίσεις το madwifi στο αρχείο /etc/rc.d/ στον τομέα των modules να φορτώνεται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 apoikos ο πυρήνας που έχω είναι ο 2.6.18 σίγουρα. Δεν είναι ο 2.6.20. είχα κάψει σε cd παλιότερα το Arch 0.7.2 και αυτό χρησιμοποιώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Πόσταρε αν μπορείς το αρχείο /etc/pacman.conf και την pacman -Q kernel26 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 ok. Έχουμε και λέμε kernel26 2.6.18.3-1 και στο pacman.conf έχω αυτά τα default repos # # /etc/pacman.conf # # NOTE: If you find a mirror that is geographically close to you, please # move it to the top of the server list, so pacman will choose it # first. # # To re-sort your mirror lists by ping/traceroute results, use the # /usr/bin/sortmirrors script. It requires the "netselect" package. # # See the pacman manpage for option directives # # GENERAL OPTIONS # [options] LogFile = /var/log/pacman.log NoUpgrade = etc/passwd etc/group etc/shadow etc/sudoers NoUpgrade = etc/fstab etc/raidtab etc/ld.so.conf NoUpgrade = etc/rc.conf etc/rc.local NoUpgrade = etc/modprobe.conf etc/modules.conf NoUpgrade = etc/lilo.conf boot/grub/menu.lst HoldPkg = pacman glibc #XferCommand = /usr/bin/wget --passive-ftp -c -O %o %u # # REPOSITORIES # - can be defined here or included from another file # - pacman will search repositories in the order defined here. # - local/custom mirrors can be added here or in separate files # #[testing] #Server = ftp://ftp.archlinux.org/testing/os/i686 [current] # Add your preferred servers here, they will be used first #Server = file:///mnt/cd/arch/pkg Include = /etc/pacman.d/current #[extra] # Add your preferred servers here, they will be used first Include = /etc/pacman.d/extra #[unstable] # Add your preferred servers here, they will be used first #Include = /etc/pacman.d/unstable #[community] # Add your preferred servers here, they will be used first Include = /etc/pacman.d/community # An example of a custom package repository. See the pacman manpage for # tips on creating your own repositories. #[custom] #Server = file:///home/custompkgs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δοκίμασε να κάνεις pacman -Syu έχοντας βάλει στο pacman.conf το repo του ntua. Π.χ. [current] Server = ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/archlinux/current/os/i686 [extra] Server = ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/archlinux/extra/os/i686 [community] Server = ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/archlinux/ccommunity/os/i686 Και βάλε # μπροστά από το Include Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 οκ θα το δοκιμάσω αργότερα και θα post-άρω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Δεν έπρεπε κάθε φορά που κατεβάζω κάτι ο pacman να κοιτάει τη version του πυρήνα μου και να κατεβάζει τα αντίστοιχα προγράμματα; Πρέπει κάθε φορά να κάνω πχ update τον πυρήνα για να μπορώ να κατεβάζω κάποια προγράμματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.