Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή user στην oracle 9.2i

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω περάσει την Oracle 9.2i και μπαίνω στο SQL plus με το scott tiger, πως γίνεται να κάνω άλλο δικό μου username και password.

P.S: Όποιος μπορεί να τσεκάρει λίγο και αυτό μήπως έχει λύση

"http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1574762#post1574762"

Το τελευταίο post το δικό μου. Μου έχουν σπάσει τα νεύρα!

Δημοσ.

Μέσω της Sql Plus πρέπει να γίνεται κάτι. Ή μόνο κωδικό μπορείς να αλλάξεις;;;; Άν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει!

Δημοσ.

Στην oracle, οι χρήστες έχουν ρόλους, και οι ρόλοι έχουν δικαιώματα.

οπως στα λειτουργικά ειναι οι admin, oi aploi users, κλπ...

Για να φτιάξεις νέο χρήστη με τον scott, πρέπει να έχει το δικαίωμα να φτιάξει χρήστες.

για νεο χρήστη newuser, με password newpass

δινεις την εντολή

CREATE USER "newuser" IDENTIFIED BY "newpass";

για να έχει πολλά δικαιώματα ο νέος, σαν admin (διάβασε το oracle documentation τι αλλοι ρόλοι υπάρχουν και τι δικαιώματα εχει καθένας):

GRANT "DBA" TO "NEWUSER";

ALTER USER "NEWUSER" DEFAULT ROLE "DBA";

Αν δεν δώσεις κανένα δικαίωμα ή ρόλο, ο νέος, υπάρχει αλλα δεν μπορεί καν να συνδεθεί. και η απλή συνδεση ειναι Δικαίωμα. (κρατάω μια επιφύλαξη, αν υπάρχει καποια ρύθμιση που δίνει καποια minimum default privileges αν δεν οριστούν στο create user)

αν σε αυτες τις εντολές σου βγαλει κάποιο μηνυμα περι privileges, σημαινει ο scott δεν εχει αυτα τα δικαιώματα. πρεπει να φτιάξεις τον νέο, με άλλο χρήστη.

αλλα usernames που υπάρχουν by default στην oracle, οι superadmins, είναι (στην παρένθεση ειναι το default password, το οποιο μπορει να το έχεις αλλάξει, γιατι στα ρωτάει στην εγκατάσταση) :

SYS (change_on_install)

SYSTEM ( manager )

επίσης, κάποιοι χρήστες μπορεί να ειναι κλειδωμένοι (locked), που σημαίνει οτι και με σωστό password, δεν τους επιτρέπεται η είσοδος, πρεπει να γινουν unlock για να πεις. συμβαινει στις νεώτερες oracle για τον system.

O sys δεν πρεπει να ειναι κλειδωμένος ποτέ.

για να αλλάξεις ενα password, se "1":

ALTER USER "NEWUSER" IDENTIFIED BY "1";

για ευκολότερη διαχείριση της oracle μέσα απο windows, βρες το πρόγραμμα TOAD, υπάρχει light version free, και commercial

Δημοσ.

P.S: Όποιος μπορεί να τσεκάρει λίγο και αυτό μήπως έχει λύση

"http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1574762#post1574762"

Το τελευταίο post το δικό μου. Μου έχουν σπάσει τα νεύρα!

Να ξερεις πως η oracle DB εχει μεγαλες απαιτησεις σε μνημη, η 10g χρειαζεται 1GB ram minimum για παραδειγμα.

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις τα services που αφορουν την oracle και ειδικα το Oracle database service να μην ξεκιναει αυτοματα, αλλα να τα ξεκινας εσυ οποτε τα χρειαζεσαι.

Διαβασε αυτο για να παρεις μερικες οδηγιες (Manually start the Oracle database service).

http://support.microsoft.com/kb/841180

Ειναι για 8ι, οποτε στο σημειο που γραφει:

svrmgrl @<Full path of startupOracleORCL.sql created in Step 3>

πρεπει να το αντικαταστησεις με:

sqlplus 'sys/<sys_password> as sysdba' @<Full path of startupOracleORCL.sql created in Step 3>

ή αν ο windows user που χρησιμοποιεις ειναι μελος στο user group των oracle dba:

sqlplus '/ as sysdba' @<Full path of startupOracleORCL.sql created in Step 3>

Για να αλλαξεις τον κωδικο του scott κανε login σαν scott ή sys ή system με sqlplus και δωσε:

alter user scott identified by <new_password>;

Δημοσ.

random ακριβώς αυτό έψαχνα. Μας τα είχε πει ο καθηγητής στη σχολή και εγώ δεν τα είχα σημειώσει. Να 'σαι καλά.

Ευχαριστώ και σένα lefterhs. Πολύ χρήσιμα και τα δικά σου. Να 'σαι και εσύ καλά! ΓΕΝΙΚΑ να είμαστε όλοι καλά!!

Κάτι ακόμη. Για αυτό το TOAD, ποιό κατεβάζω; ΤΟ Toad for Oracle, Toad for SQL Server, Toad for DB2, Toad for MySQL(αυτό δεν το κατεβάζω), Toad Data Modeler. Μάλλον το Toad for Oracle ή Toad for SQL Server.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...