Missionary Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Πρώτον να ξεκαθαρίσω ότι το πικ-απ το θέλω για να ακούω βινύλια και μόνο. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα dj-λικια ούτε να μεταφέρω βινύλια σε mp3 (πιο γρήγορα τα κατεβάζεις παρά τα μετατρέπεις πλέον ). Λοιπόν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ο πατέρας μου έχει έναν πολύ καλό ενισχυτή Techincs με ασορτί ηχεία. Είναι περίπου 20 ετών. Δεν έχω πάρει ακόμα πικ-απ μιας και πρόσφατα άρχισα την συλλογή βινυλίων αλλά σκέφτομαι τα εξής: 1) Να φέρω τον ενισχυτή και τα ηχεία στο δωμάτιό μου και να τα συνδέσω μόνο το πικ-απ (όταν το αγοράσω) δηλαδή να μην έχει καμία επαφή με τον Η/Υ. 2) Να φέρω τον ενισχυτή χωρίς τα ηχεία του και να το συνδέσω με το πικ-απ και τα ηχεία του Η/Υ. 3) Να πάρω αυτά τα πικ-απ που μου πρότεινε ο φίλος StavrosD που συνδέονται απ' ευθείας με τον Η/Υ και να παίζω τα βινύλια απ' τα ηχεία του Η/Υ. 4) Να φέρω τον ενισχυτή και τα ηχεία και να τα συνδέσω στον Η/Υ και να συνδέσω το πικ-απ στον ενισχυτή.... Εγώ πιο πολύ τείνω προς την 1η και 4η λύση. Να ξεκαθαρίσω ότι θέλω να καταλάβω όσο πιο πολύ γίνεται διαφορά ήχου με το πικ-απ και γι' αυτό δεν τρελαίνομαι με αυτά τα πικ-απ usb. Επίσης σε τι range τιμών παίζει ένα σχετικά καλό (όχι high-end) πικ-απ? Εγώ σκέφτομαι να διαθέσω γύρω στα 150?. Ευχαριστώ πολύ
ferongr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2007 Προτείνω την πρώτη λυση. Ενα "σχετικα καλο" πλατω ξεκινα απο τα 500 ευρω. Με τα 150 ευρω δεν παιρνεις ουτε κεφαλη της προκοπης. Παντως, εκτος και αν μαθω τα μοντελα ενισχυτη-ηχειων, αμφιβαλω αν ειναι καλα. Ποτε δεν εβγαιναν Hi-Fi της προκοπης σε σετ, ποσο μαλλον απο Γιαπωνεζους το 87.
madsc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Missionary σε μπερδέψανε μάλλον. Ένα stereo ενισχυτή με phono stage είσοδο χρειάζεσαι καταρχήν για να ακούς σωστά. Οι υπόλοιποι είσοδοι δεν κάνουν για πικ-απ (λάθος προσαρμογή) άσχετα αν είναι προενισχυτής ή ολοκληρωμένος. Φτηνοί πλέον. Αν έχει και επιλογή για MC/MM κεφαλή ακόμη καλύτερα. Ένα ζευγάρι interconnectores RCA σε RCA για να τα συνδέσεις. Tους ζητάς για αναλογική σύνδεση καθώς το RCA είναι τύπος βύσματος, καθώς υπάρχει το ίδιο ακριβώς καλώδιο οπτικά (ομοαξονικά και τα 2) για ψηφιακή χρήση, άσχετα με τη μάρκα ή την κατηγορία τιμής. Ένα ζευγάρι παθητικά ηχεία της επιλογής σου (τα ενεργά ηχεία των pc δεν σου κάνουν) με τα καλώδια τους. Όλα κάνουν, αλλά δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά. Στους interconnectors σου προτείνω να παίξεις >10Ε κόστος & <2m μήκος. Στο καλώδιο ηχείων >1Ε/m κόστος & <5m μήκος έκαστο. Καλές ακροάσεις. /sc
Missionary Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Η αλήθεια είναι ότι λίγο έχω μπερδευτεί με όλα αυτά αλλά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!! Φαντάζομαι ο ενισχυτής που έχω και είναι σχετικά παλιός θα συνδέεται με το πικ-απ σωστά? Το ζευγάρι interconnectores RCA φαντάζομαι θα το βρω όταν το χρειαστώ σε κάποιον ΝΑΚΑ κλπ... Όσο για τα ηχεία, τα ηχεία που έρχονται μαζί με τον ενισχυτή και αυτά φαντάζομαι είναι οκ έτσι? Μήπως θα ήταν καλύτερο να ανεβάσω καμιά φώτο από τον ενισχυτή και τα ηχεία για να σας βοηθήσω πιο πολύ να με βοηθήσετε? :-P Τώρα ferongr τα 500? μου φαίνονται υπερβολικά πολλά για τέτοια αγορά, προτιμώ να δώσω 150? και τα υπόλοιπα να τα διαθέσω σε βινύλια
madsc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Όποιος ενισχυτής έχει την είσοδο που σου ανέφερα πριν κάνει. Δεν είναι ανάγκη να ανεβάσεις photo του ενισχυτή. Απλά δες και πες μας τι είσοδοι υπάρχουν στον selector πηγής ή στα βύσματα από πίσω. /sc
georgemarios Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 αν και δεν ειμαι ειδικος σε αυτα.... επειδη εχω συνδεδεμενο το πικαπ μου στον υπολογιστη, απλα να σου πω πως αν δεν βαλεις ενισχυτη, τουλαχιστον βαλε προενισχυτη (εχει μεγεθος περιπου 2 πακετα τσιγαρα). Αλλιως ο ηχος θα ειναι πολυ αδυναμος. Για λεπτομερειες πιστευω οι υπολοιποι σε κατατοπιζουν καλυτερα. Εγω παλι αγοραζω βινυλια και μετα κατεβαζω το δισκο σε mp3s.... αν δεν εχεις καλο ηχοσυστημα, δεν υπαρχει λογως να φθειρεις το δισκο....
Missionary Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Μα όλα τα βινυλία που αγοράζω ή θέλω να αγοράσω τα έχω ήδη κατεβασμένα σε mp3 σιγά μην αγόραζα βινύλια χωρίς να είμαι τρελαμένος ήδη για κάποιο album
georgemarios Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 φυσικα, οι εποχες που αγοραζαμε ενα δισκο και ηταν σαν να παιζαμε λοττο εχουν παρελθει ανεπιστρεπτι. πλεον μπορουμε να ακουμε και κρινουμε την καλυτερη αγορα για μας. ΖΗΤΩ ΤΑ MP3s
djchrispy Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Αν έχεις στερεοφονικο με είσοδο aux, συνδεσε το πικαπ στη είσοδο αυτη. lathos restinpeace giati to pick up thelei proenisxisi pragma pou den diathetei mia apli thyra san tin aux. xreiazesai mia thura phono file mou i enan ksexwristo proenisxiti gia pick up an thes na to valeis se mia koini eisodo.ektos an exeis mikti o opoios diathetei sigoura mia eisodo phono eisai ok
Missionary Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Τελικά μου έκανε δώρο ένας θείος μου ένα pick-up Technics SL-BD20D πήρα τον Technics ενισχυτή του πατέρα μου και τα Technics ηχεία του και έφτιαξα ένα ωραίο σύνολο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.