Προς το περιεχόμενο

Τι extra συσκευες χρειαζομαι με ενα πικ-απ???

jimaras-gef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη ειμαι λιγο ασχετος..... μπορειτε να μου πειτε τις extra συσκευες που χρειαζομαι με ενα πικ-απ???

Ενα μεγαλο ευχαριστω για οσους ασχοληθουν...!

Δημοσ.

Όπως λέει και ο Physics_Rulez αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις κάτι ιδιέταιρο, με έναν ενισχυτή και ένα ζευγάρι ηχεία είσαι καλυμένος...

Δημοσ.
Αν έχεις στερεοφονικο με είσοδο aux, συνδεσε το πικαπ στη είσοδο αυτη.

to pick-up den paizei se aux file giati to aux bgazei psifiako hxo enw to pick up analogiko opote den tha bgazei hxo katharo kai tha bgazei epishs polu xamhlo...

sto palikari pou rwthse...ta paidia se yperkalipsan..

an theleis na miksareis kiolas kai theleis 2 pick up prosthese kai enan mikth sto setup sou..an oxi me enan amplifier kai duo hxeis eisai arxhgos :-D

Δημοσ.
to pick-up den paizei se aux file giati to aux bgazei psifiako hxo enw to pick up analogiko opote den tha bgazei hxo katharo kai tha bgazei epishs polu xamhlo...

sto palikari pou rwthse...ta paidia se yperkalipsan..

an theleis na miksareis kiolas kai theleis 2 pick up prosthese kai enan mikth sto setup sou..an oxi me enan amplifier kai duo hxeis eisai arxhgos :-D

Μερικες διορθώσεις...

Τα RCΑ βισματα ποτε δεν μεταδιδουν ψηφιακο ηχο. Ενα κασετοφωνο σε AUX συνδεση παιζει κανονικοτατα. Τα πικαπ ομως για να παιξουν θελουν προενισχυτη (99% ενσωματομενος σε οποιονδηποτε stereo η surround ενισχυτη) για το λογο οτι δεν εχουν τα ιδια. Επισης μερικες κεφαλες πικαπ εχουν τεχνολογια MC (κινητου πηνιου) οπου χρειαζομαστε μια μετατροπη στο σημα .

Για πικαπ, ενισχυτης αυτονομος η καποιον μεικτη με αντοιστηχη εισοδο.

Δημοσ.
Τα RCΑ βισματα ποτε δεν μεταδιδουν ψηφιακο ηχο. Ενα κασετοφωνο σε AUX συνδεση παιζει κανονικοτατα. Τα πικαπ ομως για να παιξουν θελουν προενισχυτη (99% ενσωματομενος σε οποιονδηποτε stereo η surround ενισχυτη) για το λογο οτι δεν εχουν τα ιδια. Επισης μερικες κεφαλες πικαπ εχουν τεχνολογια MC (κινητου πηνιου) οπου χρειαζομαστε μια μετατροπη στο σημα .

Στις 5 απαντήσεις η 1 σωστή!

Δημοσ.
Στις 5 απαντήσεις η 1 σωστή!

Οταν στα 10 μας στηναμε διπλοκαλωδιωση σε Audio Spectrum και φωτορυθμικα ισχυος (με ληψη απο τη 2η εξοδο ηχειων...) και κραζαμε τα "πρωτοποριακα" super led lcd 250watt DBB superbass spatial mini/midi ηχοσυστηματα... Ενας σκατοκαλωδιας βγηκε (thnx father)

Δημοσ.
Τα RCΑ βισματα ποτε δεν μεταδιδουν ψηφιακο ηχο.

RCA είναι απλά ο τύπος του ομοαξονικού βύσματος. Δεν είναι απαραίτητο ότι το σήμα που μεταφέρεται είναι αναλογικό ή ψηφιακό. Η SPDIF σύνδεση μεταφέρει ψηφιακό σήμα μέσω RCA βύσματος.

..για το λογο οτι δεν εχουν τα ιδια

Αν μιλάς πάλι για τα RCA, τα περισσότερα πικάπ που έχουν περάσει από τα δικά μου χέρια, καθώς και οι ενισχυτές, RCA εισόδους/εξόδους είχαν. Αν δεν μιλάς για το βύσμα, αλλά μιλάς για κάτι άλλο, πάω πάσο.

Δημοσ.
RCA είναι απλά ο τύπος του ομοαξονικού βύσματος. Δεν είναι απαραίτητο ότι το σήμα που μεταφέρεται είναι αναλογικό ή ψηφιακό. Η SPDIF σύνδεση μεταφέρει ψηφιακό σήμα μέσω RCA βύσματος.

Αν μιλάς πάλι για τα RCA, τα περισσότερα πικάπ που έχουν περάσει από τα δικά μου χέρια, καθώς και οι ενισχυτές, RCA εισόδους/εξόδους είχαν. Αν δεν μιλάς για το βύσμα, αλλά μιλάς για κάτι άλλο, πάω πάσο.

Το πρωτο δεν λεγεται RCA αλλα Coaxial. Εχει ομοαξονικο (οπως ειπες) και οχι δισυρματο χαλκινο καλωδιο, το οποιο εχει ωμικη αντισταση 75Ω. Οποτε το ενα δεν δουλευει με καλωδια του αλλου.

Στο δευτερο quote μιλαω για την ελλειψη προενισχυτη στα πικαπ.

Edit: Υπαρχουν ακριβα RCA (Monster Cable κλπ) τα οποια ΜΟΙΑΖΟΥΝ εξωτερικα και εσωτερικα με ομοαξονικα αλλα δεν ειναι. Εχουν ωμικη αντισταση 0Ω (πρακτικα ειναι 0,015Ω) και εχουν το Common (Ground η -) στο μπλενταζ. Αυτο γινεται για να μην υπαρχουν φαινομαινα παραφωνιας η διαφωνιας μεταξυ διαφορετικων RCA και για καλυτερο διαχωρισμο αριστερου-δεξιου καναλιου (μειωση παρεμβολων μεταξυ των 2 παραλληλων RCA των 2 καναλιων). Wikipedia is your friend! Knownledge is Power! Wax On, Wax Off! Resistance is Futile! (sorry, παρασυρθηκα)

Δημοσ.

Επειδή wikipedia is my friend

RCA connectors and cable are also commonly used to carry SPDIF-formatted digital audio, with plugs colored orange to differentiate them from other typical connections.
Πηγή

Επιμένω ότι RCA είναι ο τύπος του βύσματος και όχι το καλώδιο... Coaxial ονομάζεται και το καλώδιο που μεταφέρει σήμα από την κεραία στην τηλεόρασή μας. Και αυτό είναι με την ίδια λογική που αναφέρεις περί ground στο μπλεντάζ...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά δεν μας είπατε τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να ακούμε βινύλια στο σπίτι μας...

Να ρωτήσω κάτι, εγώ που έχω ηχεία συνδεδεμένα στον Η/Υ καλής ποιότητας τι χρειάζομαι?

Δημοσ.
Τελικά δεν μας είπατε τι ακριβώς [/b']χρειαζόμαστε για να ακούμε βινύλια στο σπίτι μας...

Πικάπ, ενισχυτή και ηχεία.

Να ρωτήσω κάτι, εγώ που έχω ηχεία συνδεδεμένα στον Η/Υ καλής ποιότητας τι χρειάζομαι?

Να συνδέσεις το πικάπ σου στην κάρτα ήχου σου. Επειδή η έξοδος που δίνει το πικάπ είναι χαμηλή θες και προενίσχυση για να το φτάσεις σε επίπεδα line που δέχεται η κάρτα ήχου σου. Συνεπώς είτε χρειάζεσαι έναν προενισχυτή μόνο για πικάπ, είτε έναν πλήρη ενισχυτή, αν έχεις, που συνδέεις το Tape-out/Line-out του με το line-in της κάρτας ήχου σου.

Δημοσ.

Το σήμα του πικάπ μπορεί να πάει στο line in της κάρτας ήχου, αλλά θες μετά κάποιο πρόγραμμα που να κάνει διόρθωση της απόκρισης σύμφωνα με RIAA.

http://en.wikipedia.org/wiki/RIAA_equalization

Λύση 1η:

Αν δεν έχεις πικάπ, πάρε το Vinul USB ή κάποιο αντίστοιχο πικά με θύρα USB. Το συνδέεις στον υπολογιστή και κάνεις την δουλειά σου (http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11562)

Λύση 2η: αν έχεις πικάπ, το συνδέεις σε phono in αν έχει η κάρτα ήχου σου (να σου πω την αλήθει μόνο οι επαγγελματικές έχουν).

Υπάρχουν και κάρτες ήχου ειδικά γι'αυτή την δουλειά

http://www.nextag.com/Artisoft-ART-USBPhonoPlus-V2-572887988/prices-html

Λύση 3η: Αν έχεις ενισχυτή που να έχει είσοδο για πικάπ, συνδέεις εκεί το πικάπ και την έξοδο που έχει για εγγραφή την συνδέεις στο line in του υπολογιστή.

Λύση 4η: Το συνδέεις στο line in και ψάχνεις κανά προγραμματάκι που να κάνει την "αποέμφαση RIAA" όπως λέγεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...