desolatorXT Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 {Έκανα search και ειδα τις 2 πρώτες σελίδες αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό} Λοιπον ένα απλό ερωτημα... Είναι νόμιμο το να κάνω Host σε αρχεία torrent? Δλδ εγώ θέλω στο site μου να εχω απλά τα αρχεία torrent απο κάποια επιλεγμένα πράγματα που θέλουν να κάνουν download οι χρήστες... Φαντάζομαι ότι θα είναι νόμιμο, εφόσον δεν κάνω host το παράνομο υλικό, απλά το αρχείο torrent. Ετσι δεν είναι??? Ευχαριστώ προκαταβολικά, θέλω απάντηση τον δυνατο γρηγορότερο. Υ.Γ. ξεκίνησα να διαβάζω το thread "Οδηγός Torrents" αλλά είδα πράγματα κυρίως για downloading και όχι για hosting τέτιων αρχείων.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 [...]Λοιπον ένα απλό ερωτημα... Είναι νόμιμο το να κάνω Host σε αρχεία torrent? Δλδ εγώ θέλω στο site μου να εχω απλά τα αρχεία torrent απο κάποια επιλεγμένα πράγματα που θέλουν να κάνουν download οι χρήστες... [...] Όσο νόμιμο είναι να βάλω αγγελία που να λέει "Ξέρω πού μπορείτε να βρείτε κοκαΐνη. Δεν πουλάω εγώ, μπορώ όμως να σας πω ποιός πουλάει".
desolatorXT Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Όσο νόμιμο είναι να βάλω αγγελία που να λέει "Ξέρω πού μπορείτε να βρείτε κοκαΐνη. Δεν πουλάω εγώ, μπορώ όμως να σας πω ποιός πουλάει". ναι αλλά, αν κάνεις ένα search στο google θα βρεις ένα κάρο, torrent sites, αυτα δηλαδή είναι όλα παράνομα? 2ον) εφόσον το μtorrent, το bitcomet κτλπ, είναι software που αφορά αποκλειστικά και μόνο torrents, τα οποία είναι παράνομα, τότε γιατι το λογισμικό αυτό δεν είναι παράνομο???
amorealex Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δεν είναι παράνομα τα torrents. Τα αρχεία που διακινούνται μέσω torrents είναι παράνομα.
desolatorXT Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δεν είναι παράνομα τα torrents.Τα αρχεία που διακινούνται μέσω torrents είναι παράνομα. εδώ λοιπον ρωτάω εγώ... Εάν εγώ βάλω στο site μου torrents για διάφορα αρχεία... π.χ. ταινίες... Θα είμαι παράνομος? Εγώ βασίστηκα σ αυτό που λές και φαντάζομαι όχι... Από την άλλη πάλι, σκέφτομαι αυτό που είπε ο paredwse και το βρίσκω αρκετά λογικό... :confused:
Eusebius Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 2ον) εφόσον το μtorrent, το bitcomet κτλπ, είναι software που αφορά αποκλειστικά και μόνο torrents, τα οποία είναι παράνομα, τότε γιατι το λογισμικό αυτό δεν είναι παράνομο??? Τα τόρρεντ είναι όσο παράνομα είναι και τα αρχεία RAR. Μέσω του πρωτοκόλλου τόρρεντ ανταλλάσσονται τα πάντα, και νόμιμα και παράνομα. Για νόμιμα, δες π.χ.: 1. Την νέα υπηρεσία του Azureus: http://www.vuze.com/ 2. Τις αναρίθμητες διανομές Λίνουξ 3. Και άλλα πολλά. Κατά τα άλλα, νομίζω ότι σου έχει απαντήσει ο paredwse.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δεν είναι παράνομα τα torrents.Τα αρχεία που διακινούνται μέσω torrents είναι παράνομα. Προφανώς. Το πρωτόκολλο torrent δεν είναι παράνομο - όπως λέει κι ο Eusebius, ο αλγόριθμος στον οποίο στηρίζονται οι υλοποιήσεις συμπίεσης .rar δεν είναι παράνομος. Το τι διακινείται μέσω αυτών ενδεχομένως να είναι παράνομο. Το θέμα είναι ότι, εάν γίνει κάποιος "πανικός" δεν θα γίνει για τα αρχεία torrent αυτά καθ'εαυτά αλλά για το τι διακινείται μέσω αυτών.
hralman Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Φιλε desolatorXT, Αν και δε ξερω με ακριβεις λεπτομερειες τι παιζει νομικα σε αυτες τις περιπτωσεις, με τη δικη μου λογικη το βλεπω ως εξης το θεμα: Αν ειχες για παραδειγμα ενα site με μια μηχανη αναζητησης torrents, τοτε το πιθανοτερο ειναι να μην εχεις νομικο προβλημα, μιας και εσυ παρεχεις ενα τροπο για τους χρηστες να αναζητουν αυτο που ψαχνουν. Επομενως ειναι οι ιδιοι υπευθυνοι για το τι θα κατεβασουν απο εκει και μετα. Αν ομως postαρεις torrents τα οποια ειναι π.χ. μιας ταινιας η ενος παιχνιδιου, τοτε ισως θεωρηθεις υπευθυνος για διακινηση παρανομου λογισμικου, αφου μπορει να το εκλαβουν ως απευθειας link απο τον webmaster για κατι που απαγορευεται να διακινειται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.