Προς το περιεχόμενο

TAIYO YUDEN: τι σημαινει κεραμικό δισκάκι?

chriskk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και απο μένα.

Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας που μου έτυχε στο e-shop.

Πήγα προχτές να παραγγείλω τα κεραμικά δισκάκια Taiyo Yuden DVD+R 16x

(αυτά με την λευκή όψη) και μου φέρανε τα μπλέ 8χ. Αφού μπήκα στην ταλαιπωρία να περιμένω άλλες 2 μέρες μέχρι να φέρουν τα σωστά (λευκά) που τους είχα ζητήσει (και κεραμικά σημειώνω) μου λέει ο υπάλληλος την στιγμή της παράδωσης ότι κακώς έκανα τόση μεγάλη φασαρία και ότι ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΑ !

Ισχύει αυτό? Και τότε γιατί τα άσπρα γράφουν ξεκάθαρα ceramic ενώ τα μπλέ όχι? από μια αναζήτηση στο ιντερνετ δεν μπόρεσα να βρώ καποια στοιχεία γύρω από την απορία μου.

Παρακαλώ πολύ όποιος ξέρει τι σημαίνει κεραμικό DVD και αν όντως ο υπάλληλος μου έλεγε βλακείες ας κάνει τον κόπο να απαντήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χρήστος

Υ.Γ.:΄κάπου διάβασα ότι τα DVD έχουν χρόνο ζωής και ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα ετών είναι δυνατόν να μην διαβάζονται. Ισχύει???

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σου έλεγε βλακείες.Σε ποιό e-shop στην κάναν την δουλειά?

Δημοσ.

Χο χο, καλό! Δηλαδή αν ζητούσες ένα LG DVRW με LightScribe και σου έφερναν Samsung, τί θα σου 'λεγε, ότι «και αυτό LightScribe είναι»...; Ο,τι να 'ναι!!!

Δημοσ.

Τα TY είναι μακράν τα καλύτερα δισκάκια της αγοράς. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας κάνει μαζικές παραγγελίες με σύνολο γύρω στα 5000 DVD κανείς από αυτούς που τα χρησιμοποιούν (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) δεν έχει παραπονεθεί για κακογραμμένα ή καμμένα DVD. Ούτε ένα!

Νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο είδος εγγύησης που μπορεί κάποιος να πάρει, μιας και ο μόνος τελικός κριτής είναι ο χρόνος.

Τα ceramic έχουν απλά μια επίστρωση που τα κάνει πιο ανθεκτικά σε γρατζουνιές. Κανένα από τα παλίοτερα ΤΥ δισκάκια που έχω πάρει και δεν ήταν κεραμικά δεν έχει πάθει κάτι. Αλλά εγώ πάλι τα φυλάω μέσα σε σκληρές πλαστικές θήκες σε μέρος σκιερό και δροσερο :). Δε νομίζω ότι επειδη είναι κεραμικά θα ήταν σωστό να θεωρήσεις ότι μπορείς να τους φερθείς χειρότερα. Φρόντιζε να τα φυλάς όσο καλύτερα γίνεται.

Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε ...

Δημοσ.

Πρόσεξε είναι λάθος αυτό που λές.Βασικά είναι από οτι φαίνεται θέμα μάρκετινγκ.Έχει όντως μια επίστρωση λευκή(δεν μπορώ να ξέρωαν είναι κεραμικό) η οποία είναι απο την ΕΠΑΝΩ πλευρά του δίσκου οπότε δεν μπαίνει ζήτημα γρατζουνίσματος.Στο ζήτημα αυτό όλα τα dvd είναι ίδια.Το τί ιδιότητες μπορεί να προσφέρει μια τέτοια επίστρωση δεν το γνωρίζω ,αυτό όμως που μπορώ να πώ οτι η εγγραφές είναι όντως θαυμάσιες.

Δημοσ.
Πρόσεξε είναι λάθος αυτό που λές.Βασικά είναι από οτι φαίνεται θέμα μάρκετινγκ.Έχει όντως μια επίστρωση λευκή(δεν μπορώ να ξέρωαν είναι κεραμικό) η οποία είναι απο την ΕΠΑΝΩ πλευρά του δίσκου οπότε δεν μπαίνει ζήτημα γρατζουνίσματος.

Η κεραμική επίστρωση δεν είναι η λευκή και δεν φαίνεται. Η λευκή δίνει απλά μια επιφάνεια για να γράφεις.

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι από κάτω για να κάνει το δισκάκι πιό ανθεκτικό σε γρατζουνιές.

Δημοσ.

den xero an to keramiko ine up i ine apo kato alla to basiko ine oti ena dvd ama xalasei i pano epistrosi epidi to laser den mporei na kanei antanaklasi to exeis xasei to paixnidi.kai auto tha to deis na ginetai se mapa cd pou exei xalasei i pano epifaneia kai apo kato einai xoris kamia gratzounia kai omos den pezei.idika sta cd oxi sta dvd to eblepa auto na ginetai se cd pou den itan gialistera apo pano.tora gia to keramiko i diafora den einai kai toso megali sto oikonomiko thema ektos an perneis 1000 komatia opote kati ti parapano ine kalitero

Δημοσ.

Μια ακόμη ψήφο και απο εμένα στα κεραμικά της ΤΥ.Η κεραμική επίστρωση είναι στην πάνω μεριά ρε παιδιά,είναι άλλωστε η μόνη διαφορά με τα blue που επάνω είναι γυαλιστερά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...