loco Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Γειά σε όλους, Χτες αγόρασα ένα ελικοπτεράκι με τηλεχειρισμό από ένα σάιτ στο νετ με 50 ευρώ. Ωραίο και ανθεκτικό, έφαγε τρελές πτώσεις και δε κατάλαβε και πολλά (έσπασαν βέβαια κάτι φτερά που είχε επάνω αλλά και πάλι πετάει όπως και όταν τα είχε επάνω). Το θέμα είναι πως χρειάζεται 3 ώρες για μία πτήση 10-12 λεπτών, πράγμα που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και ότι καλύτερο. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Υπάρχει φορτιστής που να μπορεί να φορτίσει την μπαταρία σε λιγότερο; Υπόψιν, πως στο σάιτ γράφει : "φορτίζει σε λίγα μόλις λεπτά". Αμ δε, το άφησα ένα 20λεπτο και η πτήση κράτησε δε κράτησε 1 λεπτό χωρίς να μπορεί να πάρει ύψος. Για όσους ενδιαφέρονται ή ξέρουν η μπαταρία είναι τύπου "Επαναφορτιζόμενη μπαταρία 7.2V Ni-MH 650mAh". Πλάκα έχει πάντως, απλά κρατάει λίγο και είναι και ανεξέλεγκτο όταν βρεθεί στον αέρα (δεν έχω καταφέρει ακόμα να το κλανω να προχωρήσει μπροστά).
Meredoth Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Αυτη η μπαταρια για να φωρτησει πληρως πρεπει να θελει καμια 10 ωρες την πρωτη φορα.
loco Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 3 ώρες γράφει το μάνουαλ. Επίσης, απ'ότι διαβάζω στο νετ, 3 ώρες είναι και η κανονική διάρκεια φόρτισης. ΥΓ. στο μάνουαλ, γράφει σε καμία περίπτωση να μην φορτιστεί πάνω από 3 ώρες. Δε σου λέω πως έχεις άδικο, επειδή δε ξέρω. Απλά λέω αυτά που γράφει το βιβλιαράκι. καλά, θα μου πεις πως στο σάιτ που το πήρα λέει φόρτιση λίγων λεπτών ενώ μέσα λέει 3 ώρες...:-? :-?
rallistas Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Αν πας σε μαγαζι με ηδη μοντελισμου,σιγουρα θα βρεις τη λυση.Τωρα το αν αξιζει,ειναι αλλο θεμα!
kostasbm Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 παρε μια με περισσοτερα mA και ενα καλο φορτιστη καλο ειναι τη μπαταρια να την αποφορτιζεις τελειως 1 φορα το μηνα προσεχε γιατι το ελικοπτερο μπορει να σου φυγει ανεξελεγκτα αφου η μπαταρια τα παιζει λολ
sot78 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 με εναν φορτιστη των 60Ε της GWS απο 4 εως 12 στοιχεια 1.2v θα φορτιζει σε λιγοτερο απο 45 λεπτα στα 500ma για 7.2v 750ma που ειναι η μπαταρια σου. Βεβαια θελεις και ενα σταθερο τροφοδοτικο 12v 3A για τον φορτιστη οι NiMH μπαταριες και οι LiPo αντεχουν αρκετα. ασχολουμαι αρκετο και ρο με μοντελισμο (electric Heli & Plane) για ερωτησεις σχετικα πηγαινε http://www.aeromodelling.gr/
Asxetius Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Οσο πιο αργά φορτίζεις μια μπαταρία τόσο περισσότερο κρατάει η χρήση της. Και σε λειτουργία και σε φορτίσεις /αποφορτίσεις.
loco Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.