Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα δικτύου με WIN98 και Printer

Dober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με ένα δίκτυο που αποτελείται απο 12 PC στα οποία ο πρώτος έχει WIndows 2000 Profesional και έναν Printer, τα υπόλοιπα 11 έχουν WIN98 και όλα συνδέονται με ενα switch ξέχασα να αναφέρω οτι ολα έχουν ένα πρόγραμμα αγγλικών το οποίο έχει διάφορα test και στο τέλος μπορείς να κάνεις Print report για να δεις τα αποτελεσματα. Το δίκτυο δούλευε κανονικά και εκανε τα εξης: μπορούσες απο κάθε PC να εκτυπώσεις κανονικά to report στον Print που ήταν στο δίκτυο και να βλέπεις ολα τα PC κανονικα. Οταν πήγα εγώ τα ρύθμησα ξανά απο την αρχή, έδωσα αυτόματες IP και σε κάθε ένα PC εκανα το Printer να δουλεύει σαν εκτυπωτής δικτύου, αφού τελείωσα ολη την διαδικασία και τέσταρα το καθε μηχάνημα ξεχωριστά με "δοκιμαστική εκτύπωση" οταν μπήκαν τα παιδιά για μάθημα και προς το τέλος οταν κάνανε print report ελεγε οτι ο εκτυπωτης δικτυου δεν υπαρχει και κατι τέτοια, πατώντας ALT+TAB γιανα δω τι γίνεται πηγαίνω στις ρυθμίσεις δικτύου και βλέπω οτι υπάρχει μονο το TCP/IP και τα υπόλοιπα έχουν εξαφανιστεί!!!! αυτό εγινε στα 9 απο τα 12 PC, ενοείται οτι ολα είχανε ακριβός τις ιδιες ρυθμίσεις και ολα είχαν τεσταριστει με "δοκιμαστική εκτύπωση" απο πριν.

Τα PC πριν είχανε IP του τύπου 192.168.0.2 και είχαν ακριβός το ιδιο προβλημα

Εγω πιστεύω οτι είναι ιος γιατι το ένα PC υποτήθεται οτι ειχε ιο και το καθαρισανε και ετσι του είπα οτι καλύτερο είναι να βάλουμε σε ολους ένα πρόγραμα antivirus και αμα δεν δουμε οτι δεν γίνεται τιποτα format.

Μήπως θυμάται κανείς ποιες είναι οι ρυθμίσεις για WIN98 γιανα δω μηπως έκανα εγώ λάθος? και αν μπορεί κάποιος ας εξηγησει την διαδικασια βημα-βήμα

Δημοσ.

ναι αλλά το πρόβλημα είναι οτι και στην αρχή ειχε καρφοτά τις IP αλλά και παλι είχε το ίδιο πρόβλημα. την μόνη λυση που βλέπω είναι format και μετα ξανά στίσιμο το δικτυο. Ξέρει κανείς να μου πει πως γινεται το στήσιμο σε WIN98 να δω μήπως έκανα καμιά μαλακία???????

Δημοσ.

Μα... & format να κάνεις αν δεν καταλάβεις πως πρέπει να στηθεί γιατί να σου δουλεύει μετά;

- Κατάργησε όλους τους εκτυπωτές από όλους τους υπολογιστές, δώσε παντού καρφωτές ip, κοινό workgroup & restart σε όλα τα μηχανάκια. (Win98 είναι αυτά :P )

- Κάνε εγκατάσταση τον εκτυπωτή στο pc που είναι φυσικά συνδεδεμένος.

Μοίρασε τον κ δώστου ένα μικρό όνομα στο δίκτυο π.χ. σκέτο "Printer".

- Κάνε browse από κάθε pc στο δίκτυο στα share του pc που έχει φυσικά συνδεδεμένο τον printer & διπλό κλικ επάνω του.

Αν δεν σου δουλέψει έτσι έχεις πρόβλημα σε βασικές ρυθμίσεις του δικτύου σου, οπότε ξαναρώτα.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...