Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Windows Log-on μετά από registry defragment!

skullman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την πάτησα πάλι! Έκανα 1 registry defragment με 1 utility που βρήκα για δοκιμή και μετά από αυτό έχω το εξής πρόβλημα:

Bootάρει ο Η/Υ κανονικά, μέχρι την welcome screen. Βάζω το Password στον Account μου και ξεκινάει να μπαίνει στα windows. Βλέπω στιγμιαία την εικόνα της επιφάνειας εργασίας και αμέσως μετά μου εκκινεί την διαδικασία log out (Saving settings, logging off κ.τ.λ.) γυρνώντας με στην welcome screen.

Δοκίμασα να μπώ με safe mode με το ίδιο αποτέλεσμα, και σαν User και με τον Administrator Account.

Υπάρχει τρόπος να "μπώ" με κάποιον τρόπο στο λογαριασμό μπας και τρέξω κάνα system restore? Αν όχι, μπορώ να επισκευάσω κάπως τα windows με το cd μπας και προλάβω να μεταφέρω κάτι ρυθμίσεις που θέλω?

Τα XP δεν έχουν κάποιο τρόπο να επισκευάσεις την registry στα σημεία που τα αφορά, χωρίς να μπείς στο μηχάνημα, μέσω της recovery console ή κάτι άλλο?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε!

Φιλικά Skull!

Δημοσ.

an exeis cd me xp kane boot me auto (san na pas na ksekinisis nea egatastasi diladi) kapou stin poria tha se rotisi gia diorthosi tis egatastasis (automata) kai oxi gia nea egatastasi. auto logika tha sou ksana perasi ta arxia xoris na xasis tipota.

episis den xanis tipota na dokimasis kai me "f8" tin epilogi : teleutees gnostes rithmisis h pio prosfates pou litourgousan

Δημοσ.
an exeis cd me xp kane boot me auto (san na pas na ksekinisis nea egatastasi diladi) kapou stin poria tha se rotisi gia diorthosi tis egatastasis (automata) kai oxi gia nea egatastasi. auto logika tha sou ksana perasi ta arxia xoris na xasis tipota.

Αυτό το "λογικά" με κάνει λίγο επιφυλακτικό! Το αφήνω για τελευταία λύση, καθότι χρειάζομαι τον Η/Υ το απόγευμα για κάτι δουλειές. Ελπίζω να βρεθεί τρόπος να τον επαναφέρω στα γρήγορα και ας κάνω format αύριο!

episis den xanis tipota na dokimasis kai me "f8" tin epilogi : teleutees gnostes rithmisis h pio prosfates pou litourgousan

Την δοκίμασα ήδη, τα αποτελέσματα δεν άλλαξαν. Εφόσον δεν κρασάρει ο Η/Υ, θεωρεί οτι οι ρυθμίσεις είναι μια χαρά!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου πάντως!

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι θα κάνω κάτι, καθότι ουτε ο δίσκος έχει πρόβλημα, ούτε τα αρχεία των windows. Μόνο στην registry θα παίζει καμμια λεπτομέρεια και δεν το αφήνει να κάνει log on!

Θα το δοκιμάσω το μεσημέρι που θα πάω σπίτι, αλλά δεν έχω και πολλές ελπίδες!

Δημοσ.

mia mikri paratirisi pou den kserw an prosekses...etsi akribos simperiferonte ta windows an sou klidosi to litourgiko.me tin diafora oti sou petaei kai ena minima oti elikse h periodos energopoihsis.kai amesos epistrefi stin logon screen.

xm...sou leei tipota auto h einai aplh simptosi?

sigoura fteei h anasigrotisi kai oxi kapio "upopto" update tis micro$oft?

Δημοσ.

Δεν το χα υπόψη, αλλά δεν έκανα κανένα update. Η ρύθμισή μου είναι να με ενημερώνει για τα updates, αλλά να μην τα κάνει install μόνο του.

Βρήκα όμως μια έξυπνη μεθοδολογία, την οποία τρέχεις από Recovery Console, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί πολύ πιο εύκολα με 1 Live CD Linux. Καθότι έχω μια έκδοση Live Ubuntu ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις, μάλλον θα το δοκιμάσω το μεσημέρι.

Η λύση αυτή είναι εδώ.

Λογικά αν καταφέρω να bootάρω μέσα στα XP, τρέχω μετά 1 system restore για να επαναφέρω οτι δεν έχει επαναφέρει αυτή η μέθοδος!

Θα σας πω το απόγευμα αν δούλεψε!

Δημοσ.

Μου δούλεψε κανονικά η λύση παιδιά, χωρίς πρόβλημα αν και όχι με Linux καθότι δεν έβλεπε τον σκληρό δίσκο μου! Με recovery console (κάτι θυμάμαι από dos ακόμα!) και όλα καλά!Μπήκα κανονικά και δουλεύει απροβλημάτιστα!

Κρατήστε την λύση σαν αποκατάσταση της registry από recovery console, καθότι όλο και κάποιος θα το χρειαστεί!

ActiveX, σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Δημοσ.
Υπαρχει παντοτε η εντολη sfc/scannow

Δεν νομίζω να εξυπηρετούσε, καθότι λίγο που το έψαξα, τρέχει μέσα από τα windows. Εγώ δεν μπορούσα να μπώ κάν!

Μια μικρή υποσημείωση ακόμα:

Καλό είναι μετά την εκτέλεση της λύσης που βρήκα, να τρέξουμε 1 system restore, καθότι πριν το κάνω, μετά από 1 restart, μου κανε τα ίδια.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Δεν το χα υπόψη, αλλά δεν έκανα κανένα update. Η ρύθμισή μου είναι να με ενημερώνει για τα updates, αλλά να μην τα κάνει install μόνο του.

Βρήκα όμως μια έξυπνη μεθοδολογία, την οποία τρέχεις από Recovery Console, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί πολύ πιο εύκολα με 1 Live CD Linux. Καθότι έχω μια έκδοση Live Ubuntu ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις, μάλλον θα το δοκιμάσω το μεσημέρι.

Η λύση αυτή είναι εδώ.

Λογικά αν καταφέρω να bootάρω μέσα στα XP, τρέχω μετά 1 system restore για να επαναφέρω οτι δεν έχει επαναφέρει αυτή η μέθοδος!

Θα σας πω το απόγευμα αν δούλεψε!

file se euxaristw gia thn vohtheia...

mporeis omws se parakalw na mou grapseis sta ellhnika thn lysh giati den kserw kala agglika kai den katalavainw ti akrivws prpei na kanw;;;

Δημοσ.

Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά δεν έκατσα καθόλου στον Η/Υ χθες το απόγευμα!

Η διαδικασία που παραπέμπω, είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη από την αρχική, καθότι δεν μου δούλεψε απόλυτα. Αντί αυτής λοιπόν, παραθέτω την ακριβή που μου δούλεψε:

1.Ξεκινάμε boot-άροντας από το cd των Windows που έχουμε και επιλέγουμε την Κονσόλα Αποκατάστασης.

2.Με την εντολή cd (κενό) όνομα φακέλου μπαίνουμε στον φάκελο αυτόν.

Με την εντολή cd.. επιστρέφουμε στον προηγούμενο φάκελο. Αυτά θα μας χρειαστούν στην πορεία.

Με τις 2 αυτές εντολές, πηγαίνουμε στον φάκελο C:\windows\system32\config, διαδοχικά, 1 φάκελο κάθε φορά.

Δίνουμε την εντολή ren software software.bak και ren system system.bak

3. Επιστρέφουμε με την εντολή cd.. στον σκληρό δίσκο C:/

Από τον C:/ πηγαίνουμε με την εντολή cd system~1 ή cd "System Volume Information" στον φάκελο System Volume Information.

(Εμένα μου δούλεψε η δεύτερη επιλογή).

4.Μπαίνουμε στον φάκελο με τα Restore Points με την εντολή cd _resto~1 η οποία μου δούλεψε κανονικά.

Αν δεν δουλέψει, πατάμε την εντολή “dir” με την οποία θα δούμε το πλήρες όνομα του φακέλου (της μορφής _restore{GUID_STRING}) το οποίο όνομα θα χρησιμοποιήσουμε με την εντολή cd _restore{GUID STRING} για να μπούμε στον φάκελο, βάζοντας όπου GUID STRING το πλήρες όνομα του φακέλου.

5. Μέσα στον φάκελο _restore υπάρχουν κάποιοι υποφακέλοι, με τα γράμματα RP στην αρχή του ονόματός τους και ακολουθούμενα από 1 αριθμό. Αυτά είναι τα restore points των Windows.

6. Βλέπουμε από την ημερομηνία (με την εντολή dir πάλι) ποιο restore point μας εξυπηρετεί.

7. Μπαίνουμε στον φάκελό του. Αν πχ θέλουμε το RP74 μπαίνουμε με την εντολή cd RP74.

8. Πατάμε cd snapshot για να μπούμε στον φάκελο snapshot

9. Μέσα στον φάκελο αυτόν, υπάρχουν τα αρχεία _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE και _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM που χρειαζόμαστε να αντιγράψουμε.

10. Δίνουμε τις εντολές

copy _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE \windows\system32\config\software

και

copy _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM \windows\system32\config\system

11. Πατάμε exit και βγαίνουμε από την Κονσόλα Αποκατάστασης, κάνοντας επανεκκίνηση του Η/Υ.

Εάν έχουμε κάποιο Live CD Linux που βλέπει τον σκληρό μας, προφανώς είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε την αντιγραφή αυτήν από κεί.

Μετά το επιτυχές μπουτάρισμα του Η/Υ μας, τρέχουμε το System Restore από τα Windows, ώστε να γίνει πλήρης και σωστή η επαναφορά του Η/Υ.

Ελπίζω να είναι απλά και κατανοητά, αλλά αν χρειαστείς οπουδήποτε διευκρίνηση, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Ελπίζω να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα από DOS (ούτε γω είμαι εξπέρ:)) που θα κάνουν την ζωή σου εύκολη. Αν όχι θα στα κάνω ακόμα πιο κατανοητά.

Δώσε μεγάλη προσοχή στις εντολές, αν έχουνε κενά ή κάτω παύλες, σύμβολα κτλ. Αν δεν τα βάλεις σωστά, δεν θα δουλέψουνε οι εντολές.

Καλή προσπάθεια και ελπίζω να βγάλεις εύκολα άκρη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...