Προς το περιεχόμενο

seed box

kpartsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό γνώρισα στο irc ένα Αμερικάνο και κάθε τόσο τύχαινε να τσατάρουμε... Τέλος πάντων, ήρθε η συζήτηση για τα torrents και τα private trackers και του εξηγούσα την δυσκολία να κρατήσουμε καλό ratio όσοι έχουμε τόσο αργή γραμμή στο upload (εγώ έχω 256 Kb). Εκείνος μου είπε ότι έχει συμμετρική DSL 100 Mb σε download/upload και ότι αν ήθελα μπορεί να με βοηθήσει αφήνοντάς με να συμμετάσχω το seed box του. Ξέρει κανείς τί είναι αυτό το seed box; Πώς λειτουργεί και με ποιό τρόπο μπορώ να συμμετάσχω; Τι κίνδυνοι μπορεί να υπάρξουν;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Το seed box (ή γενικότερα box) είναι ένας υπολογιστής που βρίσκεται σε κάποια μεγάλη εταιρία (με γρήγορες γραμμές) και "νοικιάζεται" η χρήση του σε χρήστες που καταβάλουν κάποιο ποσό. Συνήθως το λειτουργικό που τρέχει είναι linux και μπορείς να το διαχειρίζεσαι από όπου και να είσαι. Αυτοί οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται συνήθως για φιλοξενία ιστοσελίδων. Στην περίπτωση των seed box, χρησιμοποιούν τους υπολογιστές αυτούς μόνο για seedάρισμα torrent (όπως λέει και το όνομα). Συνήθως χρησιμοποιείται ένα πρόγραμμα που λέγεται torrentflux και επιτρέπει την διαχείριση των torrents μέσω του browser. Ο φίλος σου θα σου δημιουργήσει ένα account στο πρόγραμμα αυτό και από αυτό θα μπορείς να κατεβάσεις torrents και να τα seedάρεις μετά. Θα μπορείς να αποκτήσεις τα αρχεία του torrent μέσω ftp. Για το τι ακριβώς θα πρέπει να κάνεις θα στα εξηγήσει λογικά ο φίλος σου. Όσο για κινδύνους δεν νομίζω ότι υπάρχουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...