dead_duck Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Σκέφτομαι να αγοράσω Laptop. Έχω βρεί ένα fujitsu-siemens που νομίζω οτί από άποψη χαρακτηριστικών/τιμής με καλύπτει απόλυτα. Η ερώτηση μου είναι η εξής απλή: Τι γνώμη έχετε για την ποιότητα κατασκευής των fujitsu-siemens και για το after sales service τους? Θα παρακαλούσα για σφαιρικότερες γνώμες. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
fits13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 File toshiba rules. Apla h kaliteri. Rwta opoion asxoleite me laptop na deis ti marka tha soy pei. kai grigoro service kai poli axiologa mixanimata.
dead_duck Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Και πολύ "άλλες" τιμές βέβαια. Δε διαφωνώ οτι η toshiba είναι πολύ καλή εταιρεία, το ξέρω. Εγω ρώτησα η Fujitsu-siemens τι εταιρεία είναι.
basilis5 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 σαν βασιλης απο προσωπικη εμπειρια (το τονιζω) θα σου ελεγα μακρυα. στην δικη μου περιπτωση 3 φορες σερβις μεσα σε ενα χρονο (αθλιο σερβις απο ανειδικευτους και ειρωνες) και καμμενη μητρικη ενα ωραιο πρωι εκτος εγγυησης και 900 ευρω επισκευη (μητρικη+εργατικα). τωρα ειμαι στα δικαστηρια για να μου αναγνωρισουν 2 χρονια εγγυηση. η αντιμετωπιση τους ηταν τουλαχιστον προσβλητικη! 2 εξουσιοδοτημενα σερβις, PC systems και ΑΛΜΑΝ, πολυ κακα και τα 2 (ειδικα το 2ο-μακρυα) σαν αντικειμενικος χρηστης θα σου ελεγα τα εξης; γιατι ειναι τοσο φθηνα σε σχεση με τον ανταγωνισμο;γιατι ακουγονται τοσο συχνα κακα λογια?οκ εσυ θα μου πεις εχεις καει, αλλα δεν ειναι και κανονας αυτος, και θα χεις δικιο, γι αυτο κανε μια βολτα σε αυτο το φοφουμ αλλα και σε αλλα και δες τι παιζει. σαν βασιλης θα σου ελεγα να δεις πιο καταξιομενες εταιριες στο χωρο,οπως τοσιμπα,ντελ,σονυ,ΙΒΜ αν τελικα παρεις φουτζιτσοθ, οπωσδηποτε +2 χρονια εγγυηση
skullman Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Σε αντίθεση με τον Βασίλη, να πω απλώς οτι αν και είχα "μισοκαμμένη" κάρτα γραφικών στο δικό μου μηχάνημα, δεν είχα κάνενα πρόβλημα με το service. Αργήσανε λίγο είναι η αλήθεια (κάνα μήνα κάνανε), αλλά το πήρα και από τότε δουλεύει απροβλημάτιστα. Συμφωνώ πάντως οτι τα 2 χρόνια εγγύησης είναι must!
johnny81 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 2 φορες στο σερβις μεσα σε 2 μήνες. Η δεύτερη οπως καταλαβαίνετε εγινε γιατι δεν επισκευαστηκε στη πρωτη. Οταν πηρα να ζητησω το λογο εκανα 4 μερες με συνεχη τηλεφωνα μεχρι να βρω τον τεχνικο που ασχολειται. (Μπορουσα να το κανω καθως καταγραφεται ποιος επισκευαζει τι). Δεν ειχαν παρει καν χαμπαρι το προβλημα .Η δικαιολογια ειναι πως ο τεχνικος απο το καταστημα που τον αγορασα και εγραψε την αναφορα δηλωσε αλλο προβλημα.(αυτος παλι με τη σειρα του ισχυριζοταν το αναποδο αντε βγαλε ακρη) Μετα απο μιση ωρα καταφερα να εξηγησω τι εχει (βλαβη στην οθονη και στο inverter της) και περασε ενα μηνας παλι με τηλεφωνα και τα λοιπα μεχρι να το παρω πισω εν λειτουργια. Στην εξυπηρετηση πελατων εχουν καθε καλη διαθεση να βοηθησουν αλλα το σερβις η κατασταση δεν ειναι ικανοποιητικη.
21century Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Λοιπον το επιπεδο εξυπηρετησης στην χωρα μας τετοιων εταιρειων ειναι απλα απαραδεκτο, η τοσιμπα εχει επισημο σερβις και ειναι φιλικοι αρκει να ξερεις τι ζητας. Εξαλλου ειναι αξιοπιστα μηχανηματα. Οποτε κοιταξε απο toshiba, lg για τα 2 χρονια εγγυηση και μετα hp.
_filippos_ Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 εγώ βέβαια αγόρασα fujitsu-siemens Pocket PC. Έχει περάσει 1,5 μήνας απο τότε που το πήρα... το είχα στα χέρια μου για 7 μέρες και τις υπόλοιπες βρίσκεται στο Service (2 φορές), Την πρώτη γιατί υπήρχε πρόβλημα με το GPS σύστημα και την δεύτερη φορά το έστειλα γιατί όταν το πήρα πίσω λειτουργούσε το GPS αλλά δεν μου λειτουργούσε το μικρόφωνο (όταν το αγόρασα λειτουργούσε!). Ακόμα περιμένω. Χθές στο τηλέφωνο που ζήτησα ενημέρωση μου είπαν να πάρω μετά απο μια βδομάδα γιατί κάνουν απογραφή στο τεχνικό. Σε περίπτωση που μου το στείλουν πίσω και δεν λειτουργεί κάτι τί κάνω; Καταγγελία στο ΙΝΚΑ?
electroasd Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δυστηχως φίλε dead_duck θα με βρεις και εμένα αντίθετο με τα FS. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια με όλες σχεδόν τις εταιρίες και ξέρω τι σου λέω. Και ειδικα με το service τους.Βέβαια εσένα μπορεί να μην σου παριυσιάσει τίποτα και να το βγάλεις κορυφαίο μηχάνημα , αλλά δυστηχώς δεν μπορούμε να πούμε όλοι το ίδιο. Κάποτε υπήρχαν τα ΙΒΜ κ τα Toshiba σαν top!!! Τώρα μονοδρομός είναι τα Toshiba.... Think about it.... εγώ βέβαια αγόρασα fujitsu-siemens Pocket PC.Έχει περάσει 1,5 μήνας απο τότε που το πήρα... το είχα στα χέρια μου για 7 μέρες και τις υπόλοιπες βρίσκεται στο Service (2 φορές), Την πρώτη γιατί υπήρχε πρόβλημα με το GPS σύστημα και την δεύτερη φορά το έστειλα γιατί όταν το πήρα πίσω λειτουργούσε το GPS αλλά δεν μου λειτουργούσε το μικρόφωνο (όταν το αγόρασα λειτουργούσε!). Ακόμα περιμένω. Χθές στο τηλέφωνο που ζήτησα ενημέρωση μου είπαν να πάρω μετά απο μια βδομάδα γιατί κάνουν απογραφή στο τεχνικό. Σε περίπτωση που μου το στείλουν πίσω και δεν λειτουργεί κάτι τί κάνω; Καταγγελία στο ΙΝΚΑ? Ναι κάνεις καταγγέλεια και τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί... Αλλά πριν το κάνεις , πάρ τους και κάνε φασαρία. Επειδή όμως βγαίνουμε off topic , ας το αφησουμε καλύτερα αυτο.....
kpartsi Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Γενικά και στις καλύτερες εταιρίες μπορεί να σου βγεί ένα σκάρτο μηχάνημα... Μπορεί να αγοράσεις ένα Toshiba και να σου βγεί ελαττωματικό και από την άλλη να αγοράσεις ένα Acer και να σου βγεί αξιόπιστο για πολλά χρόνια... Οπότε είναι και θέμα τύχης τι κομμάτι θα σου πέσει στα χέρια... Αυτό που όμως σίγουρα υστερούν τα Fujitsu σε σχέση με τις ελίτ μάρκες είναι τα πλαστικά τους και το πλαίσιό τους... Εγώ που στη δουλειά για να μετακινηθώ από ένα γραφείο στο άλλο μεταφέρω το Fujitsu προσεχτικά και με τα δύο χέρια γιατί νιώθω ότι άμα το πιάσω από τις άκρες δεν θα αντέξει στο βάρος και θα κοπεί στα δύο, ενώ όταν χρησιμοποιώ το Hp nx νιώθω την στιβαρότητα του μηχανήματος που δεν παρουσιάζει κανενός είδους στρεβλώσεις... Βέβαια, το σωστό να λέγεται, και η τιμή τους είναι διαφορετική!!!! Ευτυχώς σε κανένα δεν έχω χρειαστεί service οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία με αυτό το θέμα.
palawiaris Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Από την δικιά μου εμπειρία που είχα siemens κινητά και φορητό,μπήκε στην μαύρη λίστα μου.Είναι φτηνά και τα χαρακτηριστικά πολύ καλά σε σχέση με άλλα.Αλλά το σερβις και οι ποιότητα απαράδεκτη.Κοίτα για άλλη μάρκα.Φορητούς δεν αλλάζουμε κάθε τόσο
dead_duck Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Ευχαριστώ πολύ παιδία, χρήσημες οι πληροφορίες σας. Άρα, εγκαταλείπω την ιδέα της εν λόγω εταιρείας. Από κεί και πέρα, έχω δεί και άλλα δύο μηχανήματα, ένα hp και ένα toshiba. Θα μου πείτε toshiba με την μία, αλλά εγω δε θέλω να δώσω 150 ευρώ παραπάνω για να πάρω ένα toshiba με χαμηλότερα χαρακτηριστικά και να μου κρατήσει 6-7-8 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Επειδή δε πατάω στα σύννεφα, θέλω ένα laptop με αξιόλογα αξιοπρεπή χρακτηριστικά αλλά maximum να αντέξει για 3 χρόνια, μετά ούτως ή άλλως θα'ναι ξεπερασμένος. Γιαυτό σκέφτομαι κάτι γύρω στα 1000 εως 1100 ευρώ σε μία ικανοποιητική ποιότητα. Παρεπιπτώντως, ζητάω διπυρηνο επεξεργαστή στα 1,6 εως 1,8 (είτε ίντελ είτε amd), 1 gb ram τουλάχιστον, κάρτα γραφικών όχι onboard (τουλάχιστον gf 7600 ή ATI 1600), και σκληρό τουλάχιστον 120 gb. *17άρα οθόνη δεν με καίει κιόλας, αλλά θα την προτιμούσα*. Μιάς και σας είδα πολύ αξιόπιστους, αν μπορείτε κάντε την καλή και δώστε καμιά πρόταση. Ευχαριστώ.
insomniaK Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Για ποιο μοντέλο FS ενδιαφερόσουν; Το έχω ξαναπεί, γενικά βγάζει κάποια μοντέλα που είναι τελείως για τα σκουπίδια, ωστόσο υπάρχουν μοντέλα που τρέχουν απροβλημάτιστα για πολλά χρόνια. Το 2001-02 αγόρασα το amilo d, μοντελο dh2, το οποίο λειτουργεί ακόμα, το μοναδικό πρόβλημα στα τόσα χρόνια είναι πως κάνει το ανεμιστηράκι θόρυβο... Για αυτο το λόγο και ψάχνοντας αρκετά τώρα χρησιμοποιώ το Celsius H240. Δε σου λέω ότι είναι τα σούπερ ουάου μηχανήματα, αλλά αν διαλέξεις σωστά το μοντέλο (αποφύγεις συγκεκριμένες εκδόσεις), θα έχεις κάνι μία τίμια αγορά που δε θα χρειαστεί στα 3-4 χρόνια σέρβις. Άποψη μου τα παραπάνω...
touristas1985 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 παιδια δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα εγω εχω ενα Pi1556v απο τον οκτωβριο και ειμαι υπερευχαριστημενος.ουτε υψηλες θερμοκρασιες ουτε τιποτα...απροβληματιστο
dead_duck Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Για το Fujitsu-Siemens Xa 1526 R ενδιαφερόμουν. http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=11454 <--αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.