Cartman Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Έχω ένα 100άρι Switch (NETGEAR) στο οποίο συνδέονται 2 PC και το router μου Zyxel 660H-D1. Σε και τα 2 είναι εγκατεστημένα Win XP Pro Sp.2 To πρόβλημα μου είναι πως όταν μεταφέρω αρχεία από το PC1 (Pentium IV@2,53, 1GB/RAM) στο PC2(το σύστημα της υπογραφής μου), αυτό γίνεται με πολύ αργό ρυθμό (περίπου 3min τα 350mb) αλλά το ποιο περίεργο είναι πως το PC1 χτυπάει CPU usage 100% από 15%-20% που είναι max πριν (τρέχει 24/7 emule). Υποψιάζομαι πως έχω κάνει λακαμία στo setup του δικτύου... το οποίο έχει ως εξής: PC1: IP adress: 192.168.1.2 Subnet: 255.255.255.0 Getaway: 192.168.1.1 (ip router) Preferred DNS: 194.219.227.2 (Forthnet DNS) Alternate DNS: 193.92.110.1 (Forthnet DNS) PC2: IP adress: 192.168.1.3 Subnet: 255.255.255.0 Getaway: 192.168.1.1 (ip router) Preferred DNS: 194.219.227.2 (Forthnet DNS) Alternate DNS: 193.92.110.1 (Forthnet DNS) Βλέπει κανείς γνώστης κάποιο πρόβλημα στα παραπάνω; Επίσης στο Τab "Αuthentication" είναι ticked σε και τα 2 PC τo "Enable IEE 802.1x authentication...." για το οποίο δεν έχω ιδέα εαν πρέπει ή όχι να είναι... Τέλος στα Advanced TCP/IP Settings οι ρυθμίσεις έχουν ως εξής: 1) tab "DNS" : Είναι επιλεγμένα τα εξής: Append primary and connection specific DNS suffices Appent parent suffices of the primary DNS suffix Register this connection's addresses in DNS 2) tab "WINS" : Είναι επιλεγμένo μόνο το "Enable NetBIOS over TCP/IP" Καμμιά ιδέα για το τι φταίει;
PepeLePew Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Οι ρυθμίσεις είναι ΟΚ. Το ανάποδο είναι αργό ( Μεταφορά από το Pc2 στο Pc1)? Δόκιμασε να βάλεις άλλους drivers στην κάρτα δικτύου του Pc που έχεις πρόβλημα καθώς και να κάνεις disable για λίγο ότι antivirus έχεις για αρχή και βλέπουμε
varthol Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Κοίταξε τη αυτόματη αποδοχή ταχύτητας στο switch.Μάλλον αυτό δείχνη... κάποια απο της δύο ΕΤΗΕΡΝΕΤ πέφτει στα 10 και παίρνη μαζί της και την άλλη. Δανείσου ένα αλλο Switch και αν εξακολουθή το πρόβλημα τότε Ψάξε της ΕΤΗΕΡΝΕΤ μία μία για το ίδιο λόγο.
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 px sto norton antivirus to corporate px iparxei epilogi pou kanei scan ola ta arxeia tou diktiou opoote auto tha se kathisterisei.episis dokimase me megala arxeia kai oxi me pola mikra gia na deis full speed.episis dokimase na kaneis copy ta arxeia prin anixeis emule kai afou exeis kanei restart to pc sou kai klise gia ligo ola ta firewall se zyxel kai 2 pc
RapidShade Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 A. Το 100% CPU usage συμβαίνει κατά πάσα πιθανότητα γιατί η κάρτα στο μηχάνημα είναι On-Board και το chipset που εκτελεί ΚΑΙ χρέη κάρτας δικτύου τραβάει πόρους από την CPU για να το κάνει. Β. Ο όγκος των δεδομένων δεν είναι το μόνο που έχει σημασία, ΜΕΓΑΛΗ σημασία έχει και αυτό που ανέφερε ο poulinos σχετικά με το πλήθος των αρχείων. πχ. 1 αρχείο 350MB μπορεί να κάνει Χ λεπτά, και 350 αρχεία του 1MB να κάνουν μισή ώρα! οπότε μην το παραβλέπεις. Γ. Το να πέφτει η μία κάρτα στα 10 και να πέφτει και γενικότερα η απόδοση το θεωρώ μάλλον δύσκολο. Αυτό που παίζει ρόλο είναι τι εσωτερικές ταχύτητες και μπορεί να υποστηρίξει το router σου (Backplane). Μιας και το switching που παρέχουν, είναι κατα βάση για τον διαμοιρασμό του internet, οπότε δεν είναι και ότι ταχύτερο. Αν και από προσωπική εμπειρία τα Zyxel έχουν πολύ καλό switching και στα router τους. Μπορείς να δοκιμάσεις με μια κάρτα δικτύου PCI να δεις και πτώση στο CPU usage, αλλά μπορείς και να δεις με μεταφορά ενός μεγάλου αρχείου τι παίζει.
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 an thes mporeis na parakampseis to zyxel gia ligo bazontas ena cross kalodio anamesa sta 2 pc.apla ta mikrotera arxeia tha paroun perisoteri ora alla se p4 mixanima den einai logiko 100 tis 100 cpu usage.kati allo trexei.
Cartman Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις Για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.... 1) Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια παρανόηση αλλά έχω 3 καλώδια δικτύου (1 το Zyxel, 1 το PC1 και 1 το PC2) τα οποία καταλήγουν πάνω στο Switch της Netgear.. 2) Έκανα λόγω (ενώ ΔΕΝ σας το ανέφερα) για τη μεταφορά ενός αρχείου μεγέθους 350mb..
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 orea kai ego tha xanapo dokimase xoris to switch apo pc se pc pera apo ola auta pou sou ipame.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.