Προς το περιεχόμενο

σκληρός δίσκος για web server

mike-intosh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω adsl-modem-router και θέλω να κατασκευάσω μια ιστοσελίδα που να βρίσκεται σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο χωρίς την βοήθεια κάποιου υπολογιστή. Δηλαδή σκληρός δίσκος-web server.

Γνωρίζει κανείς αν αυτό γίνεται με εξωτερικό σκληρό δίσκο, εφόσον αυτός έχει θύρα LAN και διακόπτη on/off έτσι ώστε να είναι σε λειτουργία και να έχει τις σελίδες που χρειάζονται για προβολή?

(με NAS γνωρίζω οτι γίνεται, αλλα δεν ξέρω αν ισχύει για τους πιο απλούς εξωτερικούς σκληρούς)

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
...με εξωτερικό σκληρό δίσκο, εφόσον αυτός έχει θύρα LAN

Υπάρχουν εξ.σκληροί δίσκοι με Ethernet που δεν είναι/λειτουργούν ως N.A.S...;

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Αφού είναι Network Attached Storage! Εννοούσα πιο εξελιγμένα rack.

Νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

To N.A.S δεν έχει σχέση. Εσυ χρειάζεσαι έναν δίσκο που να τρέχει κάποιον http deamon, αλλα δεν έχω ακουσει για τέτοιο (χωρις αυτο να σημαίνει πως δεν υπαρχουν). Τώρα αν κάποιοι N.A.S δίσκοι υποστηρίζουν κάποιο υποτυπώδες web interface, δεν σημαίνει αυτόματα πως μπορούν να κάνουν και τον ρόλο web-server.

Δημοσ.

Είναι λίγο περίεργο το ερώτημα βασικά. Για να «σερβίρει» ένας σκληρός δίσκος σελίδες web, πρέπει εκτός από firmware ή embedded πλακετίτσα με mini λειτουργικό+web server, να έχει και κυκλώματα ADSL modem!

Το μόνο κάπως σχετικό που έχω δει είναι κάποια ασύρματα routers της Asus με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο: http://gr.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=43

με ενσωματωμένο BT client, ftp server και web server. Για το τελευταίο, μάλλον της πλάκας όμως, αφού απ' ο,τι είδα στα γρήγορα μόνο HTML αναφέρει. Αν σου αρκεί και δε χρειάζεσαι PHP...!

Τιμή τσιμπημένη νομίζω. Αν χρειάζεσαι τόση ευελιξία σε software με μικρό μέγεθος/κατανάλωση, ίσως το στήσιμο ενός mini-ITX (pico-ITX λίαν συντόμως!) να είναι προτιμότερο...

Δημοσ.

Γιατί δεν βρίσκεις ένα laptopaki με 300~400 ευρώ (ή και λιγότερα) να στείσεις εκεί έναν web server για να κάνεις τη δουλειά σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα παλιό pc, αν υπάρχει, αλλά αυτό καίει περισσότερο ρευμα, κάνει περισσότερη φασαρία, πιάνει μεγαλύτερο χώρο, και δεν έχει μπαταρία που θα τον βοηθούσε να ανταπεξέλθει σε μια μικρή διακοπή ρεύματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...