Προς το περιεχόμενο

Δημιουργια Internet Cafe!

desolatorXT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λεω αυτο διοτι αφενος το ιντερνετ γινεται ολο και πιο φθηνο και τα pc πλεον ειναι κοψοχρονια για πλοηγηση μονο.

Τα νετ καφε κατα 9/10 έχουν πελάτες gamers και οι gamers θέλουν δυνατά μηχανήματα

Δημοσ.
Τα νετ καφε κατα 9/10 έχουν πελάτες gamers και οι gamers θέλουν δυνατά μηχανήματα

Οχι σαν ένα νέτ που πήγα χτές και έτρεχε μία fx5200 kai 512 ram.Και το cod 2 σε ανάλυση 640*480 το χέ και πάλι είχε γάμισε τα Frames.

Δημοσ.
Οχι σαν ένα νέτ που πήγα χτές και έτρεχε μία fx5200 kai 512 ram.Και το cod 2 σε ανάλυση 640*480 το χέ και πάλι είχε γάμισε τα Frames.

Ειδικά τέτοιου είδους "μπουρδελέ" μαγαζιά θα κλείσουν πολύ γρήγορα άν και τις περισσότερες φορές δεν το κάνουν λόγο τσιγκουνιάς αλλά επειδή δεν τα πάνε καλά οικονομικός για να φτιάξουν τα pc..!

Ειλικρινά, επειδή πήγαινα απο το 2001 σε τέτοια μαγαζιά και τυχαίνει να γνωρίζω αρκετά άτομα που να δουλεύουνε σε αυτά ξέρω κάποια πράγματα.

Τότε υπήρχε ουρά για να βρείς ένα pc και τώρα βλέπεις τα ίδια μαγαζιά με 5,6 άτομα άντε το πολύ 15 !! :(

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

αν ενα ιντερνετ καφε δεν εχει αδεια καφε αλλα αδεια αυτωματων πωλητων τοτε ειναι παλι υγειονομικου ενδιαφεροντοσ το μαγαζι αυτο ?

Δημοσ.
Καταρχήν επειδή εργάζομαι σε Δήμο να ξέρεις ότι βγάζεις πρώτα άδεια για καφετέρια και μετά άλλη άδεια για τους υπολογιστές. Επίσης, να ξέρεις ότι τυπικά ισχύει νόμος ο οποίος απαγορεύει να παίζονται παιχνίδια στο Internet. Σαν διαδικασία για να μαζέψεις χαρτούρα (κατόψεις,μισθωτήρια,χαρτια πολεοδομίας,βιβλιάρια υγείας κλπ) και να πάρεις άδεια από το Δήμο υπολόγιζε γύρω στον 1,5 με 2 μήνες. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στο Δήμο που δουλεύω εγώ. Τα Net Cafe θεωρούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαγορεύεται να είναι σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων δίπλα σε Σχολεία, Νοσοκομεία και καφετέριες (τυπικά). Όλα αυτά που σου λέω έχουν σχέση μόνο στο να βγάλεις την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Καλύτερα να πας στο Δήμο που θέλεις να το στήσεις να δεις τι χαρτούρα χρειάζεται.

Άποψή μου είναι να βάλεις 2 ή 3 υπαλλήλους σε 10ωρη ή 8ωρη βάρδια και να τους δίνεις "μαύρες" υπερωρίες (8ωρο+2 υπερωρίες) ή (6ωρο+2 υπερωρίες) αντίστοιχα για να μην τις πληρώνεις στο ΙΚΑ. Το μισθό θα τον δίνεις κανονικά με το ΙΚΑ ανάλογα με τις ώρες που δηλώνεις (στο ΙΚΑ) ότι τους απασχολείς. Σε βολεύει το 8+2 γιατί θα φαίνονται ότι εργάζονται 16 ώρες ημερησίως επίσημα γιατί αν βάλεις 6+2 θα πρέπει να δηλώσεις 18ώρες ημερησίως. Δεν ξέρω βέβαια σίγουρα αν μπορείς να πεις στο ΙΚΑ ότι απασχολείς κάποιον 6 ώρες αντί για 8 ή 4. Σε ώρες αιχμής θα είσαι και εσύ εκεί να δουλεύεις και να μην πηγαίνεις μόνο για να κοιτάς τις εισπράξεις. Αν βάλεις 4 υπαλλήλους θα αυξήσεις υπερβολικά το κόστος. Για αρχή ξεκίνα με 30 pc. Δες το πως θα πάει και μετά το επεκτείνεις το δίκτυο. Μην ξανοίγεσαι πολύ γιατί πλέον τα NetCafe είναι αρκετά.

....νομιζω το λεει

Δημοσ.
Θυμαμαι σε νησι φανταρος παντως με απλη συνδεση πριν λιγα χρονια μας επερνε 3 ευρω την ωρα!Βεβαια στην πολη εκει ηταν 2 μονο.

Χρυσες δουλειες εκανε ο τυπος!

Και 5 ευρώ ακόμα την ώρα παίρνουν σε απομονωμένα νησιά που έχουν το μονοπώλιο στα Internet cafe ενώ πρίν απο μερικά χρονάκια υπήρχαν μαγαζιά και στην Αθήνα με 5 ευρώ/ώρα το Ίντερνετ, τα 3 με 3,5 ευρώ/ώρα είχαν την μερίδα του λέοντος .

Τώρα κατάλαβαν οτι δέν τους σηκώνει καθόλου και το ρίξαν στα 2 ευρώ σπάνια βλέπετε περισσότερο αλλά και πάλι άδεια είναι λόγω adsl. Όσοι πάνε ο μοναδικός λόγος που το κάνουν είναι γιατί έγινε μιά προσωρινή βλάβη στο dsl του σπιτιού τους συνηθέστατο φαινόμενο, και υπάρχει ανάγκη εκείνη τη μέρα να μπούν.

Δημοσ.

Δεν πιστεύω οτι έχει μέλλον το internet καφε.Θα έχουν τη μοίρα που είχαν τα δισκοπωλεία που σιγά σιγά άδειασαν, ενώ τα περισσότερα μικρά έχουν ήδη κλείσει, και συνεχίζουν ανάλογη πορεία τα video club.

Δημοσ.

Μέλλον θα έχουν αυτά που κάθε εξάμηνο αλλάζουν σε πιο δυνατές κάρτες γραφικών.

Έπειτα είναι και θέμα σωστής οικονομικής διαχείρισης. π.χ. τον επεξεργαστή που έχω, κάποιοι καμμένοι χρήστες θα τον άλλαζαν με κάποιον 8400, για να κερδίσουν 5 frames. Στο μαγαζί σου θα τον κρατήσεις 3 χρόνια τον cpu, 6 μήνες την gpu και 7 χρόνια την ΤFT....

Θέλω να σου πω ότι δεν θα κάνεις άσκοπες σπατάλες σε hardware.

Δημοσ.

Φρόντισε το μαγαζί να είναι δίπλα στα υπόλοιπα netcafe ώστε να αποτελείς δεύτερη επιλογή. Με την τιμολογιακή πολιτική σου να φροντίσεις να είσαι πάντα 0,50 λεπτά του ευρώ φθηνότερος και γρηγορότερος στις αλλαγές gpu.

Αν συνδίαζες και 5 psp3 με 25 οθόνες....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...