desolatorXT Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Γνωρίζω ότι υπάρχει παρόμοιο θέμα, έκανα search, αλλά το προηγούμενο thread αναφερόταν κυρίως στο αν μια πρόταση που δέχτηκε κάποιος απο μια εταιρία leasing εξοπλισμού για Internet cafe ήταν συμφέρουσα... Εγώ θέλω να ρωτήσω τα εξής: 1) Πέρνω κάποια επιδότηση για την δημιουργία μιας τέτιας επιχείρησης σαν νέος επιχειρηματίας? 2) Ποιο είναι περίπου το μηνιαίο κόστος μιας τέτιας επιχειρήσης με περίπου 50 Pc και 3-4 υπαλλήλους? (αν μπορείτε να μου πείτε και ξεχωριστά πόσο είναι η ΔΕΗ, το internet, το ενοίκιο (στο περίπου πάντα) κτλπ θα σας ευγνωμονούσα) 3) Πως ακριβώς λειτουργεί το franchise απο εταιρίες του ειδους... Δηλαδή, σου κάνουν franchise και πέρνουν ένα ποσοστό απο τα κέρδη σου? Αν ναι , πιο περίπου αυτό το ποσοστό? 4) Περίπου πόσο θα είναι το κεφάλαιο που θα χρειαστεί για την δημιουργια μιας τέτοιας επιχείρησης? Ένα κεφάλαιο της τάξης των 100 χιλιάδων ευρώ είναι αρκετό? Παρακαλώ όποιον έχει Internet cafe ή γνωρίζει κάτι να απαντήσει... Ευχαριστώ προκαταβολικά
kostassid Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Μπορω να σου απαντησω την 1 + 4 για τις αλλες απαντησεις πρεπει να ρωτησεις εταιριες κλπ , εξαρταται απο δημοτικα τελη , αν θα βαλεις και καφε μεσα, αν θα βαλεις αλκοολουχα,τιειδους αδεια θα βγαλεις, τον δημο, ειναι περιπλοκο...λοιπον 1)Εξαρταται απο την ηλικια σου http://www.oaed.gr βρισκεις την απαντηση αναλογα το φυλο και την ηλικια και το ειδος της επιχειρισης. 4)100 μου φαινεται υπεραρκετο για μια πολυ καλη αρχη και να κρατησεις κανα 5000 για τα πρωτα εξοδα
desolatorXT Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Μπορω να σου απαντησω την 1 + 4 για τις αλλες απαντησεις πρεπει να ρωτησεις εταιριες κλπ , εξαρταται απο δημοτικα τελη , αν θα βαλεις και καφε μεσα, αν θα βαλεις αλκοολουχα,τιειδους αδεια θα βγαλεις, τον δημο, ειναι περιπλοκο...λοιπον1)Εξαρταται απο την ηλικια σου http://www.oaed.gr βρισκεις την απαντηση αναλογα το φυλο και την ηλικια και το ειδος της επιχειρισης. 4)100 μου φαινεται υπεραρκετο για μια πολυ καλη αρχη και να κρατησεις κανα 5000 για τα πρωτα εξοδα καταρχην thnx για την απάντηση σου Εψαξα στο ΟΕΑΔ και βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, να ρωτήσω βέβαια και κάτι άλλο, για τέτοια θέματα, όπως το αν δικαιούμαι μια επιδότηση κτλπ, θα πρέπει να απευθινθώ σε λογιστή ή δικηγόρο? Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήση=ει (πάντα στο περίπου επαναλαμβάνω) στα ερωτηματα 2 και 3 τηα ήμουν ευγνόμων
Pantelwolf Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Σε αυτό που δουλεύω τα πάγια έξοδα είναι περίπου 400 ευρώ την ημέρα. Βέβαια σε αυτό συμβάλλει και η leased γραμμή μας περίπου 1200 ευρώ το μήνα. Στο φραντσαιζ θα σου στήσει η εταιρία το μαγαζί και θα σου παίρνει ποσοστό των κερδών περίπου 15%. Αλλά θέλει και αρχική πληρωμή αρκετά χρήματα. Για 50 πισι οι φήμες εδω στο μαγαζί λένε για 200 χιλ. ευρώ. Κατα τη γνώμη μου αν έχεις ιδέα απο τέτοια μαγαζιά μπορείς να το στήσεις και μόνος σου. Αν δεν εχεις ιδέα καλύτερα να στραφείς σε κάτι άλλο :?
21century Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μπορεις να βρεις ενα φιλο σου και να ξεκινησεις την δουλεια με καποιες τεχνικες γνωσεις και ενα σχεδιο του δικτυου που θα στησεις...
GiannisKr Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Καταρχήν επειδή εργάζομαι σε Δήμο να ξέρεις ότι βγάζεις πρώτα άδεια για καφετέρια και μετά άλλη άδεια για τους υπολογιστές. Επίσης, να ξέρεις ότι τυπικά ισχύει νόμος ο οποίος απαγορεύει να παίζονται παιχνίδια στο Internet. Σαν διαδικασία για να μαζέψεις χαρτούρα (κατόψεις,μισθωτήρια,χαρτια πολεοδομίας,βιβλιάρια υγείας κλπ) και να πάρεις άδεια από το Δήμο υπολόγιζε γύρω στον 1,5 με 2 μήνες. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στο Δήμο που δουλεύω εγώ. Τα Net Cafe θεωρούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαγορεύεται να είναι σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων δίπλα σε Σχολεία, Νοσοκομεία και καφετέριες (τυπικά). Όλα αυτά που σου λέω έχουν σχέση μόνο στο να βγάλεις την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Καλύτερα να πας στο Δήμο που θέλεις να το στήσεις να δεις τι χαρτούρα χρειάζεται. Άποψή μου είναι να βάλεις 2 ή 3 υπαλλήλους σε 10ωρη ή 8ωρη βάρδια και να τους δίνεις "μαύρες" υπερωρίες (8ωρο+2 υπερωρίες) ή (6ωρο+2 υπερωρίες) αντίστοιχα για να μην τις πληρώνεις στο ΙΚΑ. Το μισθό θα τον δίνεις κανονικά με το ΙΚΑ ανάλογα με τις ώρες που δηλώνεις (στο ΙΚΑ) ότι τους απασχολείς. Σε βολεύει το 8+2 γιατί θα φαίνονται ότι εργάζονται 16 ώρες ημερησίως επίσημα γιατί αν βάλεις 6+2 θα πρέπει να δηλώσεις 18ώρες ημερησίως. Δεν ξέρω βέβαια σίγουρα αν μπορείς να πεις στο ΙΚΑ ότι απασχολείς κάποιον 6 ώρες αντί για 8 ή 4. Σε ώρες αιχμής θα είσαι και εσύ εκεί να δουλεύεις και να μην πηγαίνεις μόνο για να κοιτάς τις εισπράξεις. Αν βάλεις 4 υπαλλήλους θα αυξήσεις υπερβολικά το κόστος. Για αρχή ξεκίνα με 30 pc. Δες το πως θα πάει και μετά το επεκτείνεις το δίκτυο. Μην ξανοίγεσαι πολύ γιατί πλέον τα NetCafe είναι αρκετά.
desolatorXT Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μπορεις να βρεις ενα φιλο σου και να ξεκινησεις την δουλεια με καποιες τεχνικες γνωσεις και ενα σχεδιο του δικτυου που θα στησεις... κοίτα, εγώ θα το ξεκινήσω το θέμα με έναν φίλο μου... Οποτε δεν θα χρειαστούμε αρχικά υπαλλήλους, δηλαδή ακόμη με το θέμα που ανέφερε ο από πάνω για το ΗΚΑ δεν τίθετε λόγος... Έχω κάποιες τεχνικές γνώσεις βέβαια, έχω στήσει και δίκτυο σπίτι μου με 2 pc... Αλλα φυσικά και θα πάρω μια εταιρίας να μου φτιάξει ένα αξιόπιστο δίκτυο... Εαν τώρα είναι και η ίδια εταιρία από την οποία θα πάρω και τα pc φαντάζομαι ότι θα μου κάνουν και αρκετές εκπτώσεις... Σε γνώσεις συντήρησης και επισκευής υπολογιστών γνωρίζω πολλά πράγματα πάντως... Το μόνο που με προβληματίζει είναι το software... Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να το φτιάξω μόνος γιατί δεν μου αρέσει το software των αλυσίδων... Και αυτό γιατί περιορίζει πάρα πολύ τον χρήστη... Ακόμη και άν κολήσει το pc σου π.χ. το CTRL+ALT+DEL το έχουνε απενεργοποιιμένο... Ενώ επίσης τα παιχνίδια κάνουν πολύωρω Loading...Τα pc θα τα κάνω σαν κανονικά προσωπικά pc, με όλα τα games εγκατεστμένα, που απλώς θα είναι σε ένα δικτυο, θα έχουν πάνω και ενα deepfreeze ουτως ώστε κάθε φορα που γίνετε restart να επανερχονται στην φυσιολογική τους κατάσταση για να μην τα πειράζουν οι χρήστες... Θα έχει και ο δίσκος τους ένα διαμέρισμα στον σκληρο δίσκο ~10Gb για να αποθηκεύουν εκεί ότι θέλουν να κατεβάσουν... Τα games κτλπ τα φορμάτ και αυτά θα τα κάνω ο ίδιος, οπ΄τε μειώνετε σημαντικά το κόστος... Για το δίκτυο τώρα θα υπάρχει ένας server ο οποίος θα διαμοιράζει την σύνδεση στα υπόλοιπα Pc, και θα αποτελεί και τον server του τοπικού δικτίου... Να σας ρωτήσω επίσης εδώ θέλω, o server τι pc θα χρειαστεί να είναι? Λογικά θα χρειαζετε αρκετή RAM και καλο επεξεργαστή... Αλλα και ένα π.χ. μεσαίων δυνατοτήτων pc θα μπορούσε να κάνει σωστά αυτήν την δουλειά? Όσων αφορά τώρα τις άδειες του δήμου, ανέφερε ο φίλος πρίν κάτι για πολεοδομίες κτλπ... Αυτο δλδ σημαίνει ότι πρώτα θα νοικιάσω τον χώρο, και μετά θα πάω να βγάλω τα χαρτιά? Και αν τελικά για οποιονδήποτε λόγο δεν μυ εγκρίνουν τα χαρτιά, εγώ θα μείνω με το νοικιασμένο χώρο στο χέρι? Όσων αφορά τα 400ευρώ ημερησιως... Εγώ μίλησα μέσω Lineage με ιδιοκτήτη internet cafe και μου είπε ότι στο δικό του net, με 35 pc το κόστος ειναι 2000ευρώ το μήνα μαζί με ενοίκιο... Δηαλδή να είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές? ϊσως βέβαια να το λειτουργείται εσείς 24 ώρες το 24ωρο αλλά και πάλι 400ευρώ την μέρα είναι πολλά...
Pantelwolf Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Υπολόγισε οτι έχουμε 5000 ευρώ μόνο μισθοδοσία. και 1500 ευρώ νοίκι. και ρεύμα... και αναλώσιμα.. και εξοπλισμό...
momotis Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Επειδη βλεπω τουλαχιστον στην περιοχη μου να ανοιγουν συνοικιακα νετ καφε συχνα,θελω να ρωτησω αν αξιζει να επενδυσεις σημερα σε μια τετοια επιχειρηση. Το λεω αυτο διοτι αφενος το ιντερνετ γινεται ολο και πιο φθηνο και τα pc πλεον ειναι κοψοχρονια για πλοηγηση μονο. Το καταναλωτικο κοινο θα συνεχισει τουλαχιστον αν οχι να αυξανεται να διατηρειται σε αριθμους σε τετοιες επιχειρησεις? Βλεπω προσωπικα απο γνωστους οτι ας πουμε απο τοτε που μπηκε η dsl κοψαμε πριν λιγα χρονια τα videoclub κτλ. Θυμαμαι σε νησι φανταρος παντως με απλη συνδεση πριν λιγα χρονια μας επερνε 3 ευρω την ωρα!Βεβαια στην πολη εκει ηταν 2 μονο. Χρυσες δουλειες εκανε ο τυπος! Καλη τυχη φιλε παντως και καλοδουλευτο!
JohnKaL- Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 momotis, Μάλλον όχι! Είναι τόσα πολλά τα μαγαζιά και αυξάνοντε ταυτόχρονα οι χρήστες των dsl. Ήδη έχουν ελατωθεί κατα πολύ οι πελάτες.. θα το έχεις παρατηρήσει κι'όλας! Σε 2 χρονάκια θα είναι ακόμα χειρότερα και αρκετά θα κλείσουν εκτός των μεγάλων αλυσίδων. Δεν έχουν μέλλον για μένα..
player74 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 pragmati exei polla internet cafe auti ti stigmi. megalo rolo paizei i perioxi. i epektasi tou adsl opos ypothike epidra arnitika se epixeiriseis tou eidous. auto tha sinexisei na ginete se megalitero vathmo sto amesos epomeno diasthma stadiaka men alla tha ginete kathos i times peftoun kai oi parexomenes ipiresies eite ayksanontai eite emploutizonte kai ginonte perisotero aksiopistes. simera ta net cafe stirizontai kirios sta games. otan to dsl prosferei ikanoteres kai poiotikoteres taxitites (me ola ta texnika xaraktiristika) oi xristes tha pezoun apo to spiti tous diktiaka paixnidia. efoson exeis apofasisei na anikseis tetiou eidous epixeirisi vres mia kali perioxi, konta se shmeio opou syxnazei neolaia, i se sxoleia. dwse varitita sta games kai na xeis kales times kai na kaneis sindiasmo prosforon. anoikse to kathimerini kai dwse ena 2imero dwrean gia na to gnorisei o kosmos.
polidis Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Σε 2 χρονάκια θα είναι ακόμα χειρότερα και αρκετά θα κλείσουν εκτός των μεγάλων αλυσίδων. Δεν έχουν μέλλον για μένα.. Sinfono apolita!!!!!!
poscaman Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 λαμβανοντας υποψιν αυτα που βλεπω γυρω μου θα σου προτεινα να μην ανοιξεις ιντερνετ καφε......(συμφωνοντας απολυτα με εδω) Επειδη βλεπω τουλαχιστον στην περιοχη μου να ανοιγουν συνοικιακα νετ καφε συχνα,θελω να ρωτησω αν αξιζει να επενδυσεις σημερα σε μια τετοια επιχειρηση.Το λεω αυτο διοτι αφενος το ιντερνετ γινεται ολο και πιο φθηνο και τα pc πλεον ειναι κοψοχρονια για πλοηγηση μονο. Το καταναλωτικο κοινο θα συνεχισει τουλαχιστον αν οχι να αυξανεται να διατηρειται σε αριθμους σε τετοιες επιχειρησεις? Βλεπω προσωπικα απο γνωστους οτι ας πουμε απο τοτε που μπηκε η dsl κοψαμε πριν λιγα χρονια τα videoclub κτλ.
Mariosxaniaomg Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Και εγώ λέω να μην ανοίξεις συμφέρει να έχεις adsl παρά να τα σκάς στο νέτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.