ledandreas Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Αγόρασα πριν από 3 χρόνια περίπου έτοιμο συστηματάκι PLATO (Πουλιάδης) γιατί με τα περιεχόμενα του όπως ήταν έβγαινε με 5? περίπου διαφορά από το e-shop που την ψιλοέψαχνα τότε. Για να μην τα πολυλογώ ο ΗΥ είχε γίνει ο παρακάτω μέχρι πριν από λίγες ημέρες: Mobo: ASUS P4P800-X Graphs: Ati Radeon 9250 256MB Ram: 2GB HDD: 160(SATA)+250(ext)+200=560GB Cpu: Intel Pentium Prescott 3,2GHz HT Εντάξει, πολύς θόρυβος, άλλαξα ψύκτρες, άλλαξα ανεμιστηράκια στο κουτί κλπ, τίποτα φοβερές αλλαγές. ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Το τελευταίο διάστημα έβαλα το HeroesV και έπαιζα, για ένα μήνα περίπου, αλλά μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, όταν άνοιγα το παιχνίδι κολούσε το μηχάνημα και δεν ξαναάνοιγε (μέχρι να κρυώσει φαντάζομαι). Ώσπου την Μεγάλη Τετάρτη κλείνω το μηχάνημα για τελευταία φορά… γιατί δεν ξαναάνοιξε… Πανικόβλητος το πηγαίνω σε ένα τοπικό κατάστημα που τους ξέρω και μου λένε ότι κάηκε η μητρική. Μέσα στην αναμπουμπούλα βρίσκουν τα παιδιά μια μητρική με socket 478 (είναι δύσκολο να βρεις πια) και Μ. Σάββατο την φέρνουν. Έλα όμως που η νέα μητρική είναι PCI E… παίρνω και μια κάρτα γραφικών… έλα όμως που έκανα και μια μαμακία στην εγκατάσταση (εγώ άλλαξα μητρική γιατί είχαν πολλή δουλειά και εγώ καιγόμουνα… καταλαβαίνετε…) και έκαψα το τροφοδοτικό… για να μην τα πολυλογώ τώρα πια το σύστημα είναι με: Mobo: ASROCK P4VM890 Graphs: Saphire X550 128MB HyperMemory (to 512MB) Ram: 1,5GB (μόνο 2 σλοτς στην καινούρια μητρική…) Ευτυχώς δεν χρειάστηκε ούτε format, ούτε να εγκαταστήσω drivers από την αρχή, ούτε τίποτα… καλού – κακού όμως αγόρασα ένα σύστημα υδρόψυξης ΗΥ (http://www.thermaltake.com/product/Liguid/All-In-One/cl-w0065/cl-w0065.asp) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (μετά από πολύ κόπο, ειδικά με την υδρόψυξη και 196?): -Βλέπω TV από το PC και όλα τα προγράμματα ξαφνικά γίνανε Βραζιλιάνικα μεταγλωτισμένα (πρώτα ήχος-μετά κίνηση) -Βάζω καμιά ταινιούλα και κολλάει (μου έχουν κολλήσει όλα – winamp, wmp, vlc, powerdvd) -Δεν μπορώ να κάνω δυο πράγματα μαζί (browsing + TV = XXXXX κολλάνε και τα δυο) -Το HeroesV είναι σε πολύυυυυ αργή κίνηση -Ακόμα και με τα mp3 κολάνε συχνά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Φαντάζομαι πρέπει να πάρω μια καλύτερη κάρτα γραφικών…ε? μήπως να κάνω τίποτα με αυτό το Hyper Memory και να το πάω στα 256ΜΒ τουλάχιστον (Πως?)… ή δεν αξίζει τον κόπο? Κατέβασα το ΑΤΙΤΟΟL αλλά δεν κατάλαβα πολλά πργάγματα… κάνει κάποια τεστ από μόνο του σχεδόν αενάως…Μήπως πρέπει να κάνω τελικά format? Αυτά, αν μπορεί κανείς να με βοηθήσει λέγοντας την γνώμη του (παρά το μέγεθος του τόπικ) θα το εκτιμούσα αφάνταστα.
panosvlass Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Ευτυχώς δεν χρειάστηκε ούτε format, ούτε να εγκαταστήσω drivers από την αρχή, ούτε τίποτα… καλού – κακού όμως αγόρασα ένα σύστημα υδρόψυξης ΗΥ (http://www.thermaltake.com/product/Liguid/All-In-One/cl-w0065/cl-w0065.asp) Για μενα το λαθος σου ειναι εδω.Αλλαξες m/board + gpu και δεν αλλαξες κανεναν driver. Προτεινω backup οτι χρειαζεσαι , format , και απο την αρχη ολα και πιστευω θα εισαι τελεια. Το συστημα ειχε περαστει με drivers για asus και πηγε σε asrock Και το κυριοτερο απο καρτα AGP σε PCI-X
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Συμφωνώ με τον απο πανω. Φορματ και ολα οκ. Τα νεα πραγματα ειναι απειρως καλυτερα απο τα παλια παντως! (πλην της ραμ)...
ledandreas Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Ευχαριστώ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση...αυτό που φοβόμουν...format...ευτυχώς έχω λειτουργικό/ προγράμματα σε ξεχωριστό particion (όποιος παθαίνει - μαθαίνει). Πάει το Σάββατο...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δεν γινεται να αλλαξεις μητρική και επεξεργαστη και να γλυτωσεις το φορματ... Και που σου αναψε εισαι λιγο τυχερος, συνηθως καν δεν αναβει! Αναλογισου ομως και το μπαχαλο που θα εχει γινει με τους drivers ακομα και σε περιπτωση λειτουργιας...
ledandreas Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2007 Δεν γινεται να αλλαξεις μητρική και επεξεργαστη και να γλυτωσεις το φορματ...Και που σου αναψε εισαι λιγο τυχερος, συνηθως καν δεν αναβει! Αναλογισου ομως και το μπαχαλο που θα εχει γινει με τους drivers ακομα και σε περιπτωση λειτουργιας... Πραγματικά, ούτε εγώ πίστευα ότι θα δουλέψει, αλλά αφού ανοίγαν όλα και παίζαν όλα, σκέφτηκα οτι θα είναι cool. Του άλλαξα τα φώτα του partition πιο πάνω
ledandreas Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2007 Παιδιά έκανα format χθες το βράδυ. Το ίδιο πρόβλημα με την τηλεόραση και τις ταινίες και τα mp3... μάλλον πάω για αλλαγή κάρτας γραφικών. θα αποτανθώ στα σχετικά θρεντς μπας και βρω τίποτα καλό Thanx anyway dudes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.