Προς το περιεχόμενο

Συνθεση υπολογιστη για επεξεργασια video

kostas-elena

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ενδιαφερομαι να συνθεσω εναν υπολογιστη για επεξεργασια Video.Μεχρι τωρα εχω αγορασει τροφοδοτικο Enermax liberty 620 W και Western digital raptor 80GB.Για τα υπολοιπα σκεφτηκα για κουτι το Antec P180B λογο της καλης του θερμικης και ηχητικης συμπεριφορας.

Για μητρικη την Asus p5w dh deluxe για επεξεργαστη τον Intel Core 2 Duo E6600 αυτος ο συνδιασμος πιστευω οτι ειναι καλως αν χρειαστει να κανω υπερχρονιζμο.Για καρτα γραφικων δεν εχω κατι να σκεφτω ισως μια 8800GTS 320 MB και αν ναι ποια συγκεκριμενα?Απο μνημες εχω μαυρα μεσανυχτα,οχι οτι εχω αμνησια....Για να βαλουμε και μερικα κριτηρια σχετικα με εφαρμογες θα εγαταστησω Win XP Pro οχι Vista το ποιο βαρη προγραμμα που θα τρεξει ειναι Abobe premiere pro και Photoshop και δεν παιζω παιχνιδια.Ολα σχεδον τα μερη θα αγοραστουν απο το ebay για να συμπιεσουμε το κοστος επειδη δηλωνω οτι ειμαι ασχετος με Hardware οχι οτι ειμαι σχετικος με Software.Γι αυτο θελω βοηθεια.Π.χ η Asus p5w dh deluxe βγαινει σε 2 εκδοσεις για Sli και για Crosfire η ειναι μια, με τις μνημες τι πεζει?Ευχαριστω και πιστευω οτι δεν σας κουρασα

Δημοσ.

ean paris 8800gts kai melontika thelis na kanis sli den mporis me tin P5W-DH dioti einai crosfire mitriki. ean pali den se endiaferi to sli me tin mitriki eisai ok. sli kanoun i mitrikes me nforce 680i chipset opou exoun 2x16 lines stis pci-xpres thires tous.,

o epeksergastis E6600 einai i kaliteri epilogi autin tin periodo.

ean endiaferese apoklistika gia epeksergasies video photoshop autocad k.t.l. einai protimotero na pas se karta OPENGL kai oxi DX3D.

apo mnimes tha sou protino autes pou exo ego. 2x1GB G.SKILL 800MHz 4-4-3-5

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα για κάρτα γραφικών την All-in-Wonder® X1900 πιστεύω πως είναι must για κάποιον που ασχολείται με βίντεο και τα λοιπά.

aiwx1900euboardhrhd7.th.jpg

Όσον αφορά τις μνήμες το ελάχιστο που θα πρέπει να κοιτάς είναι τα 2GB και καλό είναι να είναι DDR2@667MHz (PC 5300) ή DDR2@800MHz (PC 6400) επίσης θα χρειαστείς σίγουρα μεγαλύτερο σκληρό. Πάρε ένα WD Raptor 150 GB SATA Hard Drives ( WD1500ADFD ) και αν θες για αποθήκευση παίρνεις άλλο.

Όσο για το SLI ή Crossfire αυτά είναι τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από την NVIDIA και ATI αντίστοιχα ώστε να μπορείς να βάζεις δύο κάρτες γραφικών στο pc για να έχεις καλύτερη απόδοση γραφικών. Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σου χρησιμεύσει.

ean endiaferese apoklistika gia epeksergasies video photoshop autocad k.t.l. einai protimotero na pas se karta OPENGL kai oxi DX3D.

Το παιδί ζήτησε να του προτείνουμε πράγματα για Video Editing και όχι για 3D Rendering, οπότε δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία να αγοράσει μια κάρτα για OpenGL. Καλύτερα είναι να του δίνει δυνατότητες I/O όπως η Χ1900 ΑΙW

Δημοσ.

συμφωνω με τα παιδια πιο πανω αλλα νομιζωοτι 80gb για βιντεο ειναι λιγα, αν προσθεσεις και τα προγραμματα και κανενα mp3 ουτε για ζήτω...

Δημοσ.

Φανταζομαι οτι με μια 8800gts 320MB θα ειμαι ενταξη.Το SLI θα ηταν υπερβολη ετσι δεν ειναι?Εχει κανεις εμπειρια απο καποια συγκεκρημενη θελω να ειναι αθορυβη καπου διαβασα οτι η Asus 8800gts ειναι.Κατι αλλο με μια 8800gts πρεπει να παω και σε οθονη υψηλης αναλυσης απαραιτητα?Γιατι δεν σκοπευω να αλλαξω αμμεσα οθονη εχω μια CRT Fujitsu siemens scaleo c792 θα εχω προβλημα συμβατοτητας-συνδεσημοτητας.Η βιντεοκαμερα που εχω δεν ειναι υψηλης αναλυσης αν αργοτερα παρω μια υψηλης αναλυσης θα εχω προβλημα ? Μαλλον οχι ετσι?Η 8800gts υποστηριζουν HD.Οσο για τον ραπτορα στοχευω αργοτερα σε raid 0 για καλητερη ταχυτητα.Εχει βαλει κανεις την Asus p5w dh μαζι με μια 8800gts στο κουτι Antec p180b μαλλον χωραει οριακα.Οσο για τις μνημες 2gb ειναι ενταξη και θα πρεπει να ειναι kit ματσαρισμενες αν δεν κανω λαθος κανενα link για συγκεκρημενες

Δημοσ.

Η 8800 νομίζω είναι υπερβολή πόσο μάλλον το sli....το πρεμιερ δε χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών σχεδόν καθόλου....μόνο αν ασχοληθείς με After Effects αλλά και πάλι μια 1900 πχ είναι παραπάνω απο super.

Καλύτερα να επενδύσεις σε πολυ και γρήγορη ram καλό cpu και φρόντισε η mobo na σηκώνει 4πύρηνους.

Επίσης για HD θα χρειαστείς σίγουρα raid και καλό είναι να σκεφτείς και κάποια κάρτα για editing(matrox,canopus κτλ)

Όσο για το αν φτάνουν τα 80GB απλά δε το σχολιάζω!

2 320gb σίγουρα τους χρειάζεσαι!

Δημοσ.

Μπόλικη RAM (4GB, ας μην είναι και DDR2800), μεγάλοι και γρήγοροι σκληροί δίσκοι. Αν δε σκοπεύεις να τα σκάσεις χοντρά για μία εξειδικευμένη κάρτα επεξεργασίας βίντεο όπως αυτές που ανέφερε ο rebel2000 (δίνουν συνήθως στο πακέτο και καλό λογισμικό, όμως νομίζω ότι τα εφφέ που εκμεταλλεύονται τους επεξεργαστές αυτών των καρτών περιορίζονται σε αυτά των plugins που είναι στο πακέτο), και την φθηνότερη VGA να βάλεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αφού το βάρος των υπολογισμών θα πέσει στη CPU...

Δημοσ.

Όλο το θέμα με τις εξειδικευμένες κάρτες για editing είναι οτι κάνεις αργές-γρήγορες κινήσεις και color correction και δεν περιμένεις να γίνει το render αφού δουλεύεις σχεδόν realtime.Και πίστεψε με αν δουλεύεις μεγάλα σε διάρκεια project το κέρδος σε χρόνο είναι τεράστιο.

Δυστυχώς όμως είναι πανάκριβες και έχουν και πολλές παραξενιές.

Δημοσ.

Κι εγώ από την αρχή που είδα τη σύνθεσή σου προβληματίστηκα για τον σκληρό. Δεν ξέρω τι επιδόσεις έχουν oi raptors αφού δεν είχα ποτέ, αλλά επειδή έχω δουλέψει το Premiere για projects στην σχολή μου πιστεύω πως σίγουρα θα χρειαστείς πολύ μεγαλύτερους δίσκους από 80gb. Αν δεν σκοπεύεις να χρυσοπληρώσεις τότε σκέψου πολύ σοβαρά το να μην είναι raptors.

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους οσους μετεχουν στην παρεα και μου δινουν τα φωτα τους.Το υποψιαστηκα οτι ο ραπτορας των 80GB ειναι μικρος αλλα παρασυρθηκα γιατι τον βρηκα σε καλη τιμη αν και τον εχω ηδη αγορασει μπορει να τον πουλησω και να παω σε ραπτορα 150GB σε Raid 0 με 2 απ αυτους.Οσο για τα προγραμματα επεξεργασιας εικονας δεν ειναι απολυτο οτι θα κανω χρηση του Adobe Premiere Pro το οποιο πρεπει να ειναι πολλη απαιτητικο(αν και εχω κατεβασει 2 DVD με μαθηματα γι αυτο)και ως προς το συστημα και ως προς τον χειρησμο-πολυπλοκο. Με βλεπω στο τελος να κανω την δουλεια μου με κανενα Pinnacle ουτε με ενδιαφερει να κανω επαγγελματικη δουλεια στην επεξεργασια απλα θελω να ειναι αρκετα καλη.Να παμε ομως λιγο στο Hardware σημερα διαβασα στο manual του τροφοδοτικου Enermax liberty 620W οτι δεν εχει γραμμη με ταση -5V και οτι θελει προσοχη στην επιλογη της μητρικης η Asus p5w dh deluxe θα δουλεψει?

Εχει δουλεψει κανεις αυτο το τροφοδοτικο με αυτην την μητρικη μηπως εχουμε ασυμβατοτητα και αναγκαστω να ψαξω για αλλη μητρικη αφου το τροφοδοτικο το εχω ηδη αγορασει?

Αν θεσουμε σαν βαση της κουβεντας μας οτι στην επεξεργασια video το βαρος πεφτει στον επεξεργαστη και στις μνημες ενας υπερχρονισμος του Intel Core 2 DUO E6600 στα 3GHz δεν θελω παραπανω γιατι μετα παμε σε υδροψυξη και ξεφευγουμε οικονομικα,με μνημες 3GB τεχνικα ικανοποιουμε ενα μινιμουμ βασης γι αυτες τις εφαρμογες.Οσο για την καρτα γραφικων αν γινετε να μου πειτε καποια συγκεκρημενη εναλακτηκη μιας 8800gts.

Οπως σας ειπα τα διαφορα μερη του pc θα τα παρω απο το ebay και δεν ειναι ευκολο να βρεις πωλητη που να βολευει ..... αξιοπιστια,αποστολη στην Ελλαδα,πληρωμη κ.λ.π.

Αυτο το pc το θελω σε 2 μηνες περιπου και θελω να το ψαξω απο τωρα για να βρω καλες ευκαιριες αγορας.Αλλα πρωτα πρεπει να αποφασησω για Hardware

Δημοσ.

Κάρτα γραφικών είναι μόνο για games εκτός από εξειδικευμένες εφαρμογές που εσύ δεν θα πιάσεις. Και μια των 30 E αν δεν παίζεις παιχνίδια να πάρεις είσαι ok.

επεξεργασία video και Rendering είναι καθαρά CPU και RAM. Κοίτα να πάρεις κάτι καλό εκεί. Κοίτα και σε τετραπύρινο.

Δημοσ.
Οσο για την καρτα γραφικων αν γινετε να μου πειτε καποια συγκεκρημενη εναλακτηκη μιας 8800gts.

Εφόσον στο πρώτο post έγραψες ότι δεν θα τρέξουν παιχνίδια, αν δεν επιμείνεις τελικά σε κάρτα κλάσης 8800 αλλά επιλέξεις π.χ. μία fanless 7600GS θα έχεις:

1. Λιγότερο θόρυβο.

2. Μικρότερες θερμοκρασίες στο κουτί.

3. Μικρότερο φορτίο στο τροφοδοτικό.

4. Σημαντική διαφορά χρημάτων για να διαθέσεις σε εξαρτήματα που θα κάνουν διαφορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...