Προς το περιεχόμενο

Acer 9300 Series & Format

ArchangelUriel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχτές αγώρασα το Acer 9303WSMi 2048NV, το οποίο ήρθε με Windows XP Home Greek. Η πρώτη δουλεία που έχεις να κάνεις με το που θα πάρεις Acer είναι να κάνεις format, αφού οι δίσκος είναι φορμαρισμένος σε FAT32 και και χωρισμένος σε 2 partition ίδιου μεγέθους (~76 GB).

Κάποιος θα σκεφτεί ότι είναι καλή ευκαιρία να βάλει Win XP x64, αλλά από την περιπέτεια μου, σας λέω να μην το δοκιμάσετε καν. Δεν υπάρχουν drivers σχεδόν για τίποτα. Οπότε το μόνο που θα καταφέρεται είναι να χάσετε 2-3 ώρες προσπαθώντας να βρήτε drivers που δεν υπάρχουν.

Επόμενη σκέψη είναι το δίλημα Win XP Pro ή Win Vista; Προσωπικά δεν έχω κανέναν λόγο να βάλω αυτή τη στιγμή Vista, οπότε αποφάσισα να βάλω XP Pro. Εδώ όμως ξεκινάνε τα προβλήματα...

Σε όποιον επιχηρίσει να το κάνει, προτείνω να μην σβήσει το κρυφό partition με τα Recovery Files. Είναι μεν 4 GB, αλλά αν κάτι πάει στραβά είναι ο μόνος τρόπος (πλήν της επίσκεψης στην αντιπροσωπεία) να επαναφέρετε το σύστημά σας με όλα τα "καλούδια" της Acer.

Αφού λοιπόν εγκαταστίθηκαν τα XP, και ήρθε η ώρα για τους drivers, ανακάλυψα ότι το site της Acer πάσχει πολύ σε υποστίρηξη. Μετά από αρκετές ώρες, και ακόμη δεν έχω καταφέρει να τους φορτώσω όλους.

Και τέλος υπάρχει το θέμα με το empowering technology της Acer. Αν και αρκετοί θα πούν ότι δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, μπορεί να φανεί αρκετά εύχρηστο. Αν καταφέρεις να το εγκαταστήσεις... Ή, πιο σωστά, να καταφέρεις να το κατεβάσεις, ώστε να μπορείς να το εγκαταστήσεις.

Αν κάποιος έχει περάσει τα ίδια με κάποιο μηχάνημα της Acer, θα εκτιμούσα να παραθέσει τις δικές του απόψεις. Και αν καποίος μπορεί να δώσει κάποιες οδηγίες για μια λιγότερο τραυματική για τα νεύρα του χρήστη εγκατάσταση άλλης έκδοσης των Windows (όχι των OEM), πραγματικά θα βοηθίσει πολούς από 'μας.

P.S. Μετά από αρκετές ώρες προσπάθειας, έκανα ένα διάλειμα και αποφάσισα να περάσω τα Ubuntu Feisty σε ένα μικρό partition. Μέσα σε 1,5 - 2 ώρες είχα ένα πλήρες λειτουργικό. Αν μέσα σε 1,5 - 2 βδομάδες καταφέρω να κάνω το ίδιο και με τα Windows θα είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος Acer...

Δημοσ.

Ο δικός μου είχε 3 δισκάκια για επαναφορά συστηματος οπότε δε χρειάστηκα ποτέ να μπλέξω με τη σελίδα τους.Απορώ που στα νεότερα μοντέλα υπάρχει ακόμη το κρυφό διαμέρισμα.

Δημοσ.

Το ίδιο το empowering technology σου δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσεις σε δίσκο τόσο τους drivers που έχει ο φορητός σου όταν το αγόρασες όσο και να κάνεις ένα image ολόκληρου του λειτουργικού σου.Εν συνεχεία η ανασυγκρότηση δίσκου είναι απλώς παιχνίδι..εφ' όσον βεβαίως μπούμε στον κόπο να διαβάσουμε τα μηνύματα που εμφανίζονται κατά την πρώτη εγκατάσταση του λειτουργικού..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...