Προς το περιεχόμενο

Ασύρματο δίκτυο και ασφάλεια

Gangstafarian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα με ένα ρούτερ us robotics που έχω βάλει για να φτιάξω ένα δίκτυο. Έχω ένα pc ενσύρματα, ένα λάπτοπ ασύρματα με το δικό του wifi και ένα pc με μια ασύρματη κάρτα δικτύου NETGEAR σε PCI 54mbs. Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα pc γίνονται δίκτυο κανονικά αλλά όταν βάλω ασφάλεια στο router είτε wep είτε wpa και τα δυο ασύρματα συνδεόμενα pc χάνουν και βρίσκουν την σύνδεση συνέχεια με αποτέλεσμα να μην έχω δίκτυο! Θέλω να πω ότι δε νομίζω να είναι θέμα συμβατότητας γιατί και τα δύο ασύρματα pc υποστηρίζουν αυτά τα πρωτόκολλα ασφαλείας (wpa-wep). Επίσης στην αρχή είχα το router παρωδία SAGEM 1500 του ΟΤΕ και το laptop έπαιζε με την ασφάλεια, ενώ το σταθερό με την ασύρματη είχε εντελώς ασθενές σήμα μιλάμε για 11-1mbs με αποτέλεσμα να αποσυνδέεται συνεχώς!

Έχει κανείς καμία λύση ή εξήγηση???

Δημοσ.

Για το σταθερο υπολογιστη που εχει ασθενες σημα ισως ηταν επειδη η ασυρματη καρτα δικτυου που εχεις ειχε ρυθμιστει στο πρωτοτυπο b το οποιο φτανει μεχρι και τα 11 ενω με το πρωτοτυπο g φτανει μεχρι τα 54 η 108. Αυτο ισχυει βεβαια μονο στην περιπτωση που η ασυρματη καρτα δικτυου ειναι b/g. Βγαλε το firewall και απο τους δυο υπολογιστες απλα για να δεις μηπως και το προβλημα οφειλεται σε αυτο , βαλε καρφωτες ip και οταν χανετε το δικτυο χανει και την συνδεση στο διαδυκτιο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...