Προς το περιεχόμενο

Ψύξη Intel Pentium S478 Prescott 3.00GHz

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι ?

Τόσο καιρό έχω το "μαμά" Fan Cooler του Prescott μου.Έτσι κι αλλιώς αυτός ο επεξεργαστής είναι απο μόνος του ζεστός...ΠΟΛΥ ζεστός...αλλά δεν είχα και πολλά προβλήματα γενικά. (Έχω βάλει στα πλαϊνά δύο 120mm FANS στο κουτί, ένα 80mm μπροστά να παίρνει αέρα και ένα 80mm στο πίσω μέρος για να βγάζει έξω τον ζεστό.Όπως και άλλα δύο 80mm στο πίσω μέρος πάνω..είναι Full Tower.)

Αν αλλάξω το CPU Fan με αυτό :

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.808009

θα δώ κάποια διαφορά ? σε θερμοκρασίες ?

ΥΓ : Όλα αυτά έχουν γίνει επειδή πρόσφατα έβαλα μέσα στο κουτί την GeCube ATI X1950XT 256MB AGP.!!! Standard!!!!! :D:D:D:D

Σηκώνει ο επεξεργαστής -αυτόν τον καιρό που ΔΕΝ είναι και ΤΟΣΟ ζεστός 75C !!!

Δημοσ.

Σχεδον με οποιαδηποτε επωνυμη aftermarket ψυχτρα θα δεις διαφορες ,και σαφως με την Zalman θα δεις μειωση των θερμοκρασιων, υπαρχουν ομως και πολυ καλυτερες στα ιδια χρηματα http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.807902 θα πρεπει ομως να ψαξεις αν <<βρισκει>> καπου στη μητρικη σου.

Δημοσ.

Oπότε μάλλον θα πρέπει να ψάξω για μία καλή ψύκτρα απ'ό,τι μου φαίνεται...

Μπορείτε να μου πείτε και κάποιες άλλες ψύκτρες να με βοηθήσετε ρε παιδιά ?

Ευχαριστώ !

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με τον φιλο Mars και η ψυκτρα που προτεινει φαινεται καλη.

Εγω σαν συμβουλη με 478 socket cpu και εγω θα σου προτεινα οτι βρεις καλο θα ηταν

1. Να εχει heat pipes. Κανουν καλη δουλεια .Το ειδα απο την ψυκτρα που εχω

2. εχω καποιους ενδοιασμους για τις ψυκτρες με μεγαλο βαρος .Ισως και να κανω λαθος αλλα ψυκτρες 1 κιλο και βαλε ισως με τον καιρο να "παρει" λιγο το mboard με τον καιρο απο το βαρος .Αυτο καποιος με τετοια ψυκτρα(βαρια) μπορει να μας πει αν ισχυει.

3 .Καλο θα ηταν η ψυκτρα που θα βρεις να κανει και σε socket 775 γιατι κακα τα ψεματα μετα απο καιρο θα σου χρειαστει .

4 .Προτιμω αυτες που εχουν ανεμιστηρα που αλλαζει και οχι "fix" γιατι μπορει να βαλεις πιο αθορυβο ή ο παλιος να χαλασει και να μην χρειαστει για τον λογο αυτο να παρεις αλλη ψυκτρα ,κατα προτιμηση 120 mm για να μπορει με λιγες στροφες να ψυχει ικανοποιητικα

Αυτη που σου προτεινει ο mars εχει ολα τα κριτηρια που ειπα εκτος απο το βαρος που ειναι οριακο (800 gr) αλλα πιστευω αν ειναι καλα και σταθερα βιδωμενο το MB στο κουτι θα ειναι οκ

Δημοσ.

Παιδιά είμαι στην ίδια θέση με το παιδί που έκανε το post.

Έχουμε 1 prescott (s478 ) στα 3.2 και τον έχουμε πάει στα 3.9Ghz με o/c.

Το πρόβλημα είναι οτι η ψύκτρα είναι της μαμάς και στα 3.9 δουλεύει στους 71 βαθμούς σε κατάσταση αναμονής.

Σε ποιά ψυκτική λύση να καταφύγουμε κατά την γνώμη σας?

Είδα πιο πάνω σε post την SCYTHE NINJA.Αυτή μας κάνει λέτε?

Η αλλιώς μας βλέπω με ανοιχτό κουτί και κανέναν ανεμιστήρα να το χτυπάει :-D

EDIT : ΒΤW : Σκέφτομαι για αυτή http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.806164

Δημοσ.

epeidh exw kai gw ton Prescott 3.0 kai me thn zalman psuktra pou anaferthike sto prwto post..prepei na pw pws eimai super euxaristimenos...afou se normal katastaseis(surfing kai tainioula i mousiki) den ksepernaei tous 45 vathmous...enw se paixnidaki meta vias tous 50......twra ton exw anevasei sta 3.3 kai einai stous 43 exei kai ligo zesth exoun mpoukwsei kai me skonh ligo ta zalamanaki....

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι οτι η ψύκτρα είναι της μαμάς και στα 3.9 δουλεύει στους 71 βαθμούς σε κατάσταση αναμονής.

EDIT : ΒΤW : Σκέφτομαι για αυτή http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.806164

h ninja/infinity/sonic tower einai kai kalyteres kai fthinoteres.

Δημοσ.

Οι prescott ειναι απο μονοι τους ψησταριες αν τους κανεις και overclocking...αστα

Δημοσ.

scythe ninja, sonic tower κλπ πολλές καλές ψύκτρες ΌΜΩΣ εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ... και το πλέον αθόρυβο!! Δες λίγο και μόνο σου τα ΠΡΟΣΦΑΤΑ τεστ anandTech, silentpcreview και xbitlabs ... θα δεις ότι ο συνδυασμός της THERMALRIGHT ULTRA 120 και το ανεμηστηράκι της SILENX είναι ο συνδυασμός που απλά κοιτάει τους άλλους από ψηλά... προς το παρόν φυσικά!! Και τα δύο υπάρχουν στην Ελλάδα (το μονιμο πρόβλημα.. δεν σημαίνει ότι ό,τι βλέπουμε καλό έξω υπάρχει και εδώ!! π.χ. noctua) και τιμή κοντά στα 65 ευρώ (και τα δύο). Πρόσεξε όμως με τους πωλητές τι θα σου πουν .. Δες και τα site των εταιρειών.. π.χ. η ψύκτρα THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME με παραπάνω heatpipes είναι το απόλυτο όπλο κατά της θέρμανσης (προς το παρόν πάντα οκ;) όμως ΔΕΝ υπάρχει (από όσο ξέρω) στην Ελλάδα ... το δε ανεμιστηράκι της SILENX (των 12 εκ.) βγαίνει σε διαφορετικά ακουστικά προφίλ και με διαφορετικές πιέσεις αέρα.. θέλουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση με το μικρότερο θορυβο (συνήθως) εκτός εάν θέλετε μια αρχαία Gigabyte Pro που έχω και είναι λίγο από ελικόπτερο!!! Ψάχνεις λοιπόν να γράφει τι κουτάκι τον κωδικό IXP 74-14 που σου δίνει 72 cfm και 14 db! Αν πας από Στουρνάρη π.χ. Πλαίσιο, Multirama κ.λπ. θα δεις τι γράφουν απάνω... Και κάτι ακόμα για τα post.. Όχι δεν είμαστε σοφοί απλά είδαμε κάποια πράγματα παραπάνω όταν ψάχναμε και εμείς για κάτι και σε αυτά που καταλήξαμε τα μοιραζόμαστε με τον κόσμο .. δεν είναι και η απόλυτη αλήθεια... Καλό θα είναι ο ενδιαφερόμενος να ρίχνει μια ματιά και από τα test .. μπορεί να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα!!!

Δημοσ.
scythe ninja, sonic tower κλπ πολλές καλές ψύκτρες ΌΜΩΣ εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ... και το πλέον αθόρυβο!! Δες λίγο και μόνο σου τα ΠΡΟΣΦΑΤΑ τεστ anandTech, silentpcreview και xbitlabs ... θα δεις ότι ο συνδυασμός της THERMALRIGHT ULTRA 120 και το ανεμηστηράκι της SILENX είναι ο συνδυασμός που απλά κοιτάει τους άλλους από ψηλά... προς το παρόν φυσικά!! Και τα δύο υπάρχουν στην Ελλάδα (το μονιμο πρόβλημα.. δεν σημαίνει ότι ό,τι βλέπουμε καλό έξω υπάρχει και εδώ!! π.χ. noctua) και τιμή κοντά στα 65 ευρώ (και τα δύο). Πρόσεξε όμως με τους πωλητές τι θα σου πουν .. Δες και τα site των εταιρειών.. π.χ. η ψύκτρα THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME με παραπάνω heatpipes είναι το απόλυτο όπλο κατά της θέρμανσης (προς το παρόν πάντα οκ;) όμως ΔΕΝ υπάρχει (από όσο ξέρω) στην Ελλάδα ... το δε ανεμιστηράκι της SILENX (των 12 εκ.) βγαίνει σε διαφορετικά ακουστικά προφίλ και με διαφορετικές πιέσεις αέρα.. θέλουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση με το μικρότερο θορυβο (συνήθως) εκτός εάν θέλετε μια αρχαία Gigabyte Pro που έχω και είναι λίγο από ελικόπτερο!!! Ψάχνεις λοιπόν να γράφει τι κουτάκι τον κωδικό IXP 74-14 που σου δίνει 72 cfm και 14 db! Αν πας από Στουρνάρη π.χ. Πλαίσιο, Multirama κ.λπ. θα δεις τι γράφουν απάνω... Και κάτι ακόμα για τα post.. Όχι δεν είμαστε σοφοί απλά είδαμε κάποια πράγματα παραπάνω όταν ψάχναμε και εμείς για κάτι και σε αυτά που καταλήξαμε τα μοιραζόμαστε με τον κόσμο .. δεν είναι και η απόλυτη αλήθεια... Καλό θα είναι ο ενδιαφερόμενος να ρίχνει μια ματιά και από τα test .. μπορεί να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα!!!

συμφωνω, η νεα thermalright υλτρα ειναι η καλυτερη...ομως θα ξεπερναει το 1 κιλο

Δημοσ.

Tα τελευταία 5 χρόνια πέρασαν από τα χέρια μου οι Thermalright SLK900,

SP94 και τελευταία η XP120.

Όλες ήταν άψογες στην απόδοση τους και οι δύο πρώτες που ήταν και θεόβαρες λόγο χαλκού δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως πρόβλημα λόγο βάρους.

Δημοσ.

C2D E6600@3200MHz + Thermalright Ultra 120 + τρεις 12cm fan Arctic Cooling@1400rpm (ο ένας στην ψύκτρα) + Arctic Silver αγορασμένη από το 2003 (και την είχα και εκτός ψυγείου!) = 50-51 C full load. Αν δεν έκανα βιαστικά την τοποθέτηση και είχα πιο φρέσκια πάστα, ίσως να ήμουν και κάνα 2-3 C πιο κάτω. Πάντως η Ultra 120 προτείνεται από εμένα ανεπιφύλακτα αν έχεις αρκετά φαρδύ κουτί (>=20.5cm)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...