agri0gatos Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 πριν έναν μήνα αγόρασα ένα Toshiba A100-003 από το πλαίσιο. χθες έβαλα Linux ubuntu 7.04. ήθελα να κάνω κάτι αριθμήσεις στο BIOS και έκπληκτος είδα ότι είναι κλειδωμένο. πείρα το πλαίσιο τηλέφωνο και με έδωσαν το τηλέφωνο τις Toshiba στην Αθήνα. πήρα λοιπόν εκεί τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν γίνετε να είναι κλειδωμένο το BIOS και μου έλεγαν αν πείραξε κάποιος άλλος τον υπολογιστή μου και κάτι τέτοια. κανείς δεν πείραξε τον υπολογιστή μου και ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησα να μπω στο BIOS. μήπως ξέρει κανένα παλικάρι τι μπορεί να συμβαίνει? έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο? τώρα μου ζητάνε 45 ευρό για να μου το ξεκλειδώσουν παρόλο που έχω εγγύηση
electroasd Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μια στιγμη... Οταν λες κλειδωμενο , τι εννοεις? Οτι οταν πας να μπεις ζηταει κωδικο ή πατας το κουμπι και δεν μπαινει? Σου βγαζει καποιο σφαλμα?
agri0gatos Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 όταν πάω να μπω μου ζητάει κωδικό. έκανα κάτι συνδυασμούς αλλά τίποτα
electroasd Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Εισαι εξικοιωμενος με τα κατσαβιδια? Εαν ναι θα σου πω ενα παρα πολυ απλο κολπακι(μην αγχωθεις!!!) και θα γλιτωσεις τα 45Ε.....
agri0gatos Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 ναι οκ απλά θέλω να μάθω πως κλειδώθηκε το bios. δικο μου σφάλμα η της εταιρίας? εαν βάλω κατσαβίδι θα χάσω την εγγύηση και δεν λέει
kifinas Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.i-hacked.com/content/view/36/70/ Αν αυτά αποτύχουν θα πρέπει το χειρουργήσεις
electroasd Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 ναι οκ απλά θέλω να μάθω πως κλειδώθηκε το bios. δικο μου σφάλμα η της εταιρίας? εαν βάλω κατσαβίδι θα χάσω την εγγύηση και δεν λέει Δεν προκειται να χασεις τιποτα!!!!! Αυτο που πρεπει να κανεις , ειναι να ξεβιδωσεις απο κατω το καπακι που περιεχει την μπαταρια του φορητου. Αφου την βγαλεις περιμενεις 5 λεπτα και μετα πρεπι με ενα σιδερακι , ή τελος παντων κατι που να ειναι αγωγος του ηλεκτρισμου , για να βραχυκυκλωσεις τις 2 επαφες που ακουμπουν την μπαταρια. Μετα , βαζεις την μπαταρια το ξαναβιδωνεις και εισαι ΟΚ ! ! ! Οσο για το πως εγινε , οταν το ανοιξες απο το κουτι η κοκκινη ταινια ασφαλειας ηταν σφραγισμενη ή ηταν ανοκτη? ΥΓ: και δεν προκειται να χασεις εγγυηση.Το λειω με το χερι στην καρδια!!!!
electroasd Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Οταν λεω μπαταρια , δεν εννοω του φορητου! Εννοω την μικρη , που ειναι για backup!!!
ktgeorge Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Στα φορητά για να κάνεις reset το Bios password δεν είναι τοσο απλό. Η ibm, σου λέει αντικατάσταση motherboard, και στην hp, στέλνεις, τιμολόγιο αγοράς, ταυτότητα κλπ εξωτερικό και σου στέλνουν password ξεκλειδώματος. Στην toshiba δεν ξέρω.Τώρα αν τα παραπάνω που λέτε γίνονται σε built on demand laptops μπορεί, αφού δεν είναι και τόσο σοβαρές υλοποιήσεις. Και ο λόγος που δεν είναι ευκολο το reset του bios, και δεν γίνεται με το βραχυκύκλωμα της μπαταριούλας, είναι ώστε να είναι άχρηστο το laptop σε περίπτωση κλοπής και καλά κάνουν.
electroasd Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Στα φορητά για να κάνεις reset το Bios password δεν είναι τοσο απλό. Η ibm, σου λέει αντικατάσταση motherboard, και στην hp, στέλνεις, τιμολόγιο αγοράς, ταυτότητα κλπ εξωτερικό και σου στέλνουν password ξεκλειδώματος. Στην toshiba δεν ξέρω.Τώρα αν τα παραπάνω που λέτε γίνονται σε built on demand laptops μπορεί, αφού δεν είναι και τόσο σοβαρές υλοποιήσεις. Και ο λόγος που δεν είναι ευκολο το reset του bios, και δεν γίνεται με το βραχυκύκλωμα της μπαταριούλας, είναι ώστε να είναι άχρηστο το laptop σε περίπτωση κλοπής και καλά κάνουν. Για ΙΒΜ , δεν παιρνω ορκο. Για ΗΡ και Toshiba γινεται οσο απλα το ανεφερα. To μονο που δεν θυμαμαι ειναι εαν στο συγκεκριμενο μοντελο ειναι κατω απο το καπακι ακριβως ή πρεπει να βγαλεις και καποια καρτα και ειναι απο κατω , πχ την WiFi.
agri0gatos Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 μισό λεπτό. αγόρασα κλειδωμένο αντικείμενο? αυτό μου λες τώρα? τον κωδικό δεν έπρεπε να τον ξέρει ο ιδιοκτήτης? ναι ο υπολογιστής ήταν στην ζελατίνα
electroasd Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 μισό λεπτό. αγόρασα κλειδωμένο αντικείμενο? αυτό μου λες τώρα? τον κωδικό δεν έπρεπε να τον ξέρει ο ιδιοκτήτης? ναι ο υπολογιστής ήταν στην ζελατίνα εαν ηταν στην ζελατινα με την κοκκινη ταινια ασφαλειας αθικτη , τοτε κατι υποπτο συμβαινει.... Μπορουμε εαν θελεις να μαθουμε... Απο που το αγορασες ειπες?
kifinas Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ σε καινούριο laptop να υπάρχει κάπου περασμένος κωδικός ασφαλείας. Σε πολλά laptop πλέον δεν υπάρχει μπαταρία cmsos και το ξεκλείδωμα είναι πιο ζόρικο
electroasd Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ σε καινούριο laptop να υπάρχει κάπου περασμένος κωδικός ασφαλείας. Σε πολλά laptop πλέον δεν υπάρχει μπαταρία cmsos και το ξεκλείδωμα είναι πιο ζόρικο Αυτο που λες ειναι αληθεια , γι αυτο και εμενα μου φαινεται περιεργο....
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Ειναι αδυνατον να ηταν σφραγισμενο στην συσκευασια του ο φορητος και να ηταν κλειδωμενο απο εργοστασιο το bios,απλα συνεβει το εξης,καποια στιγμη καποιος αλλος χρησιμοποιησε το λαπτοπ σου και σου κλειδωσε το bios,τοσο απλα,και δεν συμβενει πρωτη φορα κατι τετοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.