Προς το περιεχόμενο

Τι εστί Raptor..

S4Lv4Ti0N

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οί raptors είναι ένας τρόπος της wd γιά να σού τα παίρνει.Η ωφέλεια γιά μερικά χιλιοστά τού δευτερολέπτου πιό γρήγορα δεν λέει τίποτα.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οί raptors είναι ένας τρόπος της wd γιά να σού τα παίρνει.Η ωφέλεια γιά μερικά χιλιοστά τού δευτερολέπτου πιό γρήγορα δεν λέει τίποτα.

Μην γίνεσαι άδικος... Έχεις δοκιμάσει να στήσεις λειτουργικό σε raid0 από 2 raptores; Σαν να εγκαθιστάς ένα game πάει σε ένα σύγχρονο PC. Και σε έναν μόνο του raptora είναι ίδιος ο χρόνος με ένα raid0 από απλούς SATA/2 δίσκους.

Δημοσ.

Το θέμα είναι να κάνει την διαφορά από μόνος του χωρίς το RAID 0.Αν δεν κάνει αισθητή την διαφορά σε σχέση με έναν κλασικό καλύτερα να πάρεις έναν απλό me 16 ΜB cache και 4 πλάσια χωρητικότητα SATA 2.Εγώ με τα λεφτά που κάνει ο RAPTOR θα περίμενα 50% καλύτερες επιδόσεις από πλευράς Loading στα παιχνίδια.Προσωπική άποψη πάντα.Αν μπορεί να κάνει κάποιος ένα LINK από site Που να κάνει με απλό και απτό τρόπο σύγκριση IDE-SATA-SATA2-SCSI-RAPTOR?Χωρίς raid όμως.

Δημοσ.

Διάβασε αυτό:

http://www.pugetsystems.com/articles.php?id=19

Συγκρίνει τους raptors με SCSI δίσκους των 10.000 στροφών. Σχεδόν παντού οι raptors είναι καλύτεροι. Δες στο τέλος το conclusion στο οποίο λέει πως σε πολλές περιπτώσεις οι raptors αγγίζουν τις επιδόσεις των 15.000 SCSI. Δεν νομίζω πως μετά χρειάζεσαι κάποια απόδειξη να τους συγκρίνεις με απλούς SATA/2 ή IDE όταν κοντράρουν SCSI δίσκους...

Δημοσ.

Με αυτη τη λογικη και ο 6800 της intel ειναι ενας τροπος για να στα παιρνει....

Πριν 2 εβδομαδες αγορασα εναν 150αρη....Και τον τεσταρα, οχι benchmarks και χαζαμαρες.... Σε ποση ωρα γινεται εγκατασταση των xp με εναν 150αρη? Σε ποση ωρα γινεται εγκατασταση με raid 0 (το εκανα με τον raptor ενος φίλου)? Σε ποση ωρα μπαινουν με εναν απλο αλλα καινουριο? και λεω καινουριο γιατι αν μιλαμε για καναν 80αρη ή 160αρη 3 χρονων ειναι πιο αργοι λογω μικρης πυκνοτητας εγγραφης δεδομενων...

Ειπα τα χοντρα μεχρι τωρα.... Σε ποση ωρα φορτωνουν τα xp? Τι αποκρισιμοτητα που υπάρχει γρνικα στο συστημα??

Πιστεψε με αν ολα αυτα δεν ηταν αρκετα βελτιωμενα ηδη θα ειχε πουληθει γιατι μιλαμε για 200Ε, οχι μαλακιες

Σχεδόν παντού οι raptors είναι καλύτεροι. Δες στο τέλος το conclusion στο οποίο λέει πως σε πολλές περιπτώσεις οι raptors αγγίζουν τις επιδόσεις των 15.000 SCSI. Δεν νομίζω πως μετά χρειάζεσαι κάποια απόδειξη να τους συγκρίνεις με απλούς SATA/2 ή IDE όταν κοντράρουν SCSI δίσκους...

Σιγουρα οι ραπτορς ειναι παραπλησιοι με τους scsi (πρακτικα ενας controller τους χωριζει - αλλα εκει ειναι η διαφορα) αλλα εκει που υστερουν οι ραπτορς ειναι οι εντολες/λεπτο που επεξεργαζονται.... Επισης οι ραποτρς απασχολουν τον επεξεργαστη σου ενω οι scsi εχουν επεξεργαστη για την παρτη τους (πανω στον controller) και σιγουρα δεν ανταγωνιζονται 100%

Δημοσ.

Άμα έχεις καλό κουτί δεν κάνουν φασαρία οι raptor. Π.χ να κουμπώνει με συρταρωτά πλαστικά αντί για βίδες. 2 raptor έχω. Και δεν διαφέρουν από τους άλλους δίσκους. Αν έχεις κανένα μούφα κάνουν... Γενικά ένα τρίξιμο στο κουτί.

Δημοσ.

διαφορά χιλιοστών δευτερολέπτου δεν θα έλεγα :) :) :) :) :) :) :) :)

δοκιμασε 3 απλά τεστ σε hd 7200 vs 10.000 ... se win xp, 1gb ram.

cold boot. η μπαρίτσα των xp που δειχνει το φόρτωμα, συνήθως κάνει 6-10 βόλτες. θα τη δείς να κανει 3,

hibernate, απο 10-20'' πάμε στα 3-10'' ,

και resume from hibernate (μετά την αναγνώριση των δισκων απ το bios), μέτρα ως τα 2 sec, φτου και βγαίνω! αντί 5-6 που έκανε με τον 7200.

50% καλύτερες επιδόσεις δεν ξέρω. Οι διαφορά των στροφών ειναι 38% πάντως.

Συμφωνώ οτι οι ράπτορ ειναι μια πολυτέλεια για οικιακό pc και καμια σχέση με ορθολογική αγορά.

οι λόγοι που αγόρασα έναν, ειναι: οτι θεωρώ το συστημά μου υπερπλήρες στα σημεία που μ' ενδιαφέρει, για τη χρήση που εγώ κάνω.

Nαι, δεν εχω c2d, δεν εχω 8800, ουτε tft 24άρα, ουτε 2 gb ram. δεν ειμαι έτοιμος ή δεν βρίσκω καμια δικαιολογία για τέτοιες αγορές, ενω για τον ραπτορ είχα την περιέργεια γιατί τοσα καλά λένε, και τελικά έμεινα ευχαριστημένος. Και ειχα ενα ποσό για ξόδεμα, το πισι ειναι το χόμπυ μου, και τον βρήκα λιγο φτηνότερα απ όσο πουλιέται στη βιτρίνα.

Δημοσ.

Τεσπα οι πρώτοι 36άρηδες έκαναν θόρυβο. Απο κει και πέρα αυτά που χοντρικά ονομάζουμε αμορτισερ σιλικόνης έλυσαν το πρόβλημα στις επόμενες υλοποιήσεις.

Δημοσ.

Θελω να πω καποια πραγματα για να ξεκαθαρισει το τοπιο και για να μην πιανονται στη φακα μερικοι....

Οι πιο παλιοι raptor με το αναγνωριστικο gd (νομιζω gd) ειναι παλιοι με την ενοια οτι εχουν πιο παλια πλατερς με μικροτερη πυκνοτητα εγγραφης συνεπως μικροτερη ταχυτητα, 8m cache, και περισσοτερο θορυβο - αυτους πουλαει το περιβοητο πλασιο (ξεστοκαρουν) που δεν αμφισβητω οτι ειναι καλο αλλα οτι χρειαζεται προσοχη

Οι νεοι ραπτορ ειναι με το αναγνωριστικο ADFD, με μεγαλυτερης πυκνοτητας εγγραφης πλατερς, με 16m και λιγο λιγοτερο θορυβο...

Δημοσ.
Το θέμα είναι να κάνει την διαφορά από μόνος του χωρίς το RAID 0.Αν δεν κάνει αισθητή την διαφορά σε σχέση με έναν κλασικό καλύτερα να πάρεις έναν απλό me 16 ΜB cache και 4 πλάσια χωρητικότητα SATA 2.Εγώ με τα λεφτά που κάνει ο RAPTOR θα περίμενα 50% καλύτερες επιδόσεις από πλευράς Loading στα παιχνίδια.Προσωπική άποψη πάντα.Αν μπορεί να κάνει κάποιος ένα LINK από site Που να κάνει με απλό και απτό τρόπο σύγκριση IDE-SATA-SATA2-SCSI-RAPTOR?Χωρίς raid όμως.

Ό,τι θες για μέσα αποθήκευσης, θα πηγαίνεις εδώ:

http://www.storagereview.com/

Και μια γενική παρατήρηση: Αναλογιστείτε ποιο είναι το ποιο αργό εξάρτημα στον υπολογιστή σας. Τι είναι αυτό που κρατάει πίσω τα υπόλοιπα; Και μετά σκεφτείτε αν πρέπει να πάρετε γρήγορο σκληρό ή όχι :)

Δημοσ.
Αναλογιστείτε ποιο είναι το ποιο αργό εξάρτημα στον υπολογιστή σας. Τι είναι αυτό που κρατάει πίσω τα υπόλοιπα; Και μετά σκεφτείτε αν πρέπει να πάρετε γρήγορο σκληρό ή όχι

Ετσι, ολοι μου εχουν τους core που ειναι ταχυτατοι και κλοκαρισμενους, ταχυτατες μνημες, ταχυτατες καρτες γραφικων και το δουλευουν με αργο σκληρο και χωρις ups

Και SATA και PATA υπάρχουν.
Ok....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...