Προς το περιεχόμενο

Cisco Certifications guide

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο τον καιρό διαβάζω για το CCNA , έχω μαζέψει αρκετό υλικό.Είπα να το

δημοσιέψω μπας και βοηθήσω και καναν άλλον που ψάχνεται.

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

Βιβλία :

Πιστεύω ότι τα ποιο βασικά είναι τα επίσημα βιβλία της Cisco ( Intro + ICND )

Βέβαια , θα βρείτε 10άδες , άλλα πιστέυω ότι αυτα είναι τα πιο επίσημα (και τα πιο καλα κατα την γνώμη μου )

Στο κεντρικο του Παπασωτηριου στην Στουρναρη , εκει που έχει τα βιβλία για δίκτυα, θα βρείτε πάααααααααααααρα πολλα βιβλία....

Έχει ειδικό σέκτιον για CISCO.

Με ένα πρόχειρο search μπορείτε να δείτε για CCNA εδώ

Και για CCNP εδώ

Προσωπική γνώμη να μην αγοράσετε ένα πολύ φτηνό , τύπου Fast Pass ή CCNA in 21 Days......

Από την άλλη μην αγοράσετε και κάποιο πολύ ακριβό , και είναι πολύ μπερδεμένο και κλαίτε τα λεφτά σας.

Ένα ολοκληρωμένο βιβλίο είναι ότι καλύτερο.

Ιντερνετ resources και free e-books

• CCNA GURU ( Τα άπαντα του CCNA..... )
  • Cisco kits Μορείτε να αγοράσετε απο routers/switches μέχρι και να κατεβάσετε free pdf's,
    Να βρείτε πάρα πολλές πληροφορίες και τέστς.....Πάρα πολύ καλό!!!
  • Bright's Spark (ανοίγει καλύτερα με Ιντερνετ explorer , πολύ καλά tests )
  • Cisco books and Networking Άψογα e-books
  • CBT Nuggets Πολύ καλό πακέτο από cd's ,σεμινάρια που καλύπτουνε όλη την ύλη
  • CCNA Video Mentor Κάτι σαν το πάνω...

Πρακτική

Φυσικά , χρειάζεστε καλή πρακτική. Ο καλύτερος τρόπος είναι να αγοράσετε

2 ρουτεράκια και να "παίξεται"...Κοματάκι expensive , γιαυτό μπορείτε να

δοκιμάσετε τους καλύτερους Router Simulators , με πολλά labs που καλύπτουνε όλη την ύλη και τα πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Κατεβάστε το demo τους και δοκιμάστε πρωτού αποφασίσετε να αγοράσετε

ή να "αγοράσετε( το πιάσαμε μεγάλε μεγάλε :-D ) κάποιον από αυτούς.

1. CCNA Network Visualizer 5.0
  2. Boson NetSim for CCNA 6.0 επίσης και εδώ

Και οι δύο είναι πολύ καλοί

Ακαδημίες Cisco στην Ελλάδα

Για όσους έχουνε τα φράγκα ( περίπου 3000 euros και θέλουνε να πάνε σε κάποια ακαδημια υπάρχουνε πολλές.

( θα προσθεθούν και άλλες )

Εξεταστικά Κέντρα

Σε αυτό εδώ το σάιτ μπορέιτε να κάνετε book για εξέταση. Αφού κάνετε register,μπορείτε μετά να ψάξετε όλα τα εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα,

και να κλείσετε ραντεβού , μέσω των διαθέσιμων ημερομηνιών.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν,θα επακολουθήσουνε και άλλα,

ελπίζω να βοήθησα όσους είναι στην ίδια μοίρα,ή το σκέφτονται για κάποια πιστοποίηση :-D

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καθόλου χάλια, καλή ήταν η προσπάθεια! Παρεμπιπτόντως, σκέφτομαι κι εγώ για το CCNA, αλλά πρέπει να μαζέψω κάνα φράγκο πρώτα :)

Δημοσ.

ευχαριστώ , αν έχετε και εσεις κάποια resources, να τα βάλουμε όλα μαζι και να

το κάνουμε sticky,για να μαζέψουμε όσοες περισότερες πληροφορίες μπορύμε...!! :D

Δημοσ.

Να προσθεσω και εγω τη γνωμη μου.. Ειχα ξεκινησει περισυ το χειμωνα και εκανα τα μαθηματα, τα πληρωσε βασικα η εταιρια μου. Μετα λογω στρατου αναγκαστικα καπου τα αφησα, και τωρα ενω ημουν στρατο διαβαζα αλλά μου ειναι πολυ δυσκολο να διαβασω τοσο ωστε να δωσω την εξεταση, αν και θα το ηθελα πολυ.

Γνωμη μου λοιπον ειναι οποιος πραγματικα ενδιαφερεται να αρχισει να μαζευει υλικο και ΠΟΛΛΑ τεστακια παλια, που θα τα χρησιμοποιησει στο τελος σαν εξασκηση.

Γνωμη μου ειναι οτι το lab ειναι το πιο ευκολο κομματι του τεστ, υποτιθεται οτι εχεις κανει τα labs ενω διαβαζεις και εχεις παιξει με routers (sim only, σε φαση CCNA δεν χρειαζεται να πληρωσεις για κανονικα). Η θεωρεια σε μπερδευει γιατι πολλες απαντησεις μοιαζουν και πανω στο αγχος κολλας.

Εγω εφτασα μονο στο σημειο αν χρειαζομαι κατι να ξερω που να ψαξω να το βρω. Ελπιζω καποια στιγμη να βρω το χρονο να παρω το certification. Πανω απ'ολα πρέπει να το γουσταρεις, αλλιως μην το πιασεις καν.

Σαν συλλογη παντως ειναι πολυ καλο το ποστ σου!!!!

Δημοσ.

+1000

Χρησιμότατα! Thanx!

Ρε σεις, 3000 ευρώ είναι πάααρα πολλά! Με τόσα, κάνεις άνετα ένα μεταπτυχιακ-ούλι, έτσι δεν είναι; Τι πιστεύετε, τα αξίζει το CCNA ή μπορούμε να τα βγάλουμε κ με διάβασμα από μόνοι μας;

Δημοσ.

Υπάρχει η δυνατότητα να μην παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο και να δώσεις μόνος σου; Ποιο είναι το κόστος σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσ.

Εξαιρετικο post!Νομιζω οτι ναι μπορεις να δωσεις μονο εξετασεις και το κοστος ειναι πολυ χαμηλο.150 ευρω αν θυμαμαι καλα απο καποια αλλα posts που ειχα διαβασει αλλα μπορει να κανω και λαθος!

Δημοσ.

Πολύ καλό ποστ όντως, και πάνω που ψαχνόμουν για το CCNA πριν λίγες μέρες κι' εγώ μιας και σκέφτομαι να στρώσω τον πωπό μου για το certification :).

Αληθεύει ότι όποιος έχει αυτή τη πιστοποίηση του ανοίγουν πολλές πόρτες?

EDIT: Μόλις είδα ότι υπάρχουν διάφορες πιστοποιήσεις: CCNA, CCNP, CCDA κλπ. Για να πάρεις πχ. την CCNP πρέπει να έχεις πρώτα την CCNA ή διαλέγεις όποιο θέλεις εσύ ασχέτως σειράς?

Δημοσ.

Υποψηφιο για sticky θέμα.Πολύ καλό.

Διαφέρουνε πολύ οι τιμές στις διάφορες ακαδημίες cisco?

Οποιος εχει εμπειρία, ας μας πεί κ το ακριβές ποσό που πλήρωσε..

Δημοσ.

Απο όσο ξέρω εγώ το CCNA αν είσαι ψιλοσχετικός με το θέμα μπορείς να το διαβάσεις και μόνος σου. Για τα παραπάνω ούτε να το σκέφτεσαι θέλει αρκετή εμπειρία πάνω σε δίκτυα και τσάμπα θα φας το χρόνο σου.

Αν θέλετε προσωπική μου γνώμη την εμπειρία της δουλειάς δεν την παίρνεις ούτε με CCNA ούτε με τίποτα. Απλά δείχνεις ότι ξέρεις κάποια βασικά πραγματάκια και τίποτα άλλο. Αν σας αρέσει διαβάστε και δώστε το αλλά μην ξοδεύετε και πολλά χρήματα γι 'αυτό το σκοπό δεν αξίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...