Προς το περιεχόμενο

Σταμάτημα εφαρμογής scanner που τρέχει στο background (χωρίς να τη θέλω)

zazaza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια!

Έχω Pbook G4 867 10.4.9 και ένα scanner scanjet 3500c της HP. Το έχω εγκαταστήσει εδώ και καιρό (το HP Scan Pro.app) και όλα τα παρελκόμενα του scanner.

Έχω ψιλιαστεί ότι μετά από καιρό χρήσης του υπολογιστή, η μνήμη του έχει αρχίσει να μου φαίνεται λίγη (640MB έχω). Μόλις σήμερα ανακάλυψα από το iStat Pro το τελευταίο, ότι κάποιο προγραμματάκι HP Scanjet κλπ τρέχει από πίσω, χωρίς βέβαια να το θέλω.

Υπάρχει τρόπος να μην τρέχει αυτό το πράγμα γιατί θέλω να έχω ελεύθερη όση περισσότερη μνήμη γίνεται; Μου πιάνει έως και το 9.1% των processes που τρέχουν.

Μπορώ να λειτουργώ το scanner χωρίς όόόλα αυτά τα μικροπρογραμματάκια για το Scanjet στο 10.4.9? Υπάρχει native υποστήριξη του 3500c στο OSX?

Επίσης τρέχει από πίσω και ένα windowservice ή κάπως έτσι. Έχετε ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό;

Any help would be appreciated.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To windowservice ειναι μερος του λειτουργικου (διαχειριζεται το GUI) και καλο θα ηταν να μην το πειραξεις.

Οσο για το προγραμμα του scanner, υπαρχουν πολλες περιπτωσεις:

1. Να ειναι σε ενα απο τα παρακατω directories:

/Library/StartupItems

/System/Library/StartupItems

Στην περιπτωση αυτη απλα πηγαινε και σβηστο απο εκει μεσα.

2. Να ειναι ορισμενο να ανοιγει απο το System Preferences->Users->Το username σου->Login Items (η καπως ετσι).

Στην περιπτωση αυτη, καντο disable ekei mesa.

Παρ' ολα αυτα, πιστευω ομως οτι μολις χρησιμοποιησεις τον scanner, θα παει να το ξαναβαλει εκει η στην καλυτερη να το ξεκινησει.

Νομίζω το είχα δει κάποτε στα login items και το είχα σβήσει. Ωστόσο φαίνεται ότι συνεχίζει τη δράση του.

Επίσης, στο library/.... δεν έχει τίποτα αντίστοιχο μέσα.

Φαίνεται ότι πρόκειται για άλλον έναν αποτυχημένο driver της HP.

Μάλιστα... ωραία πράγματα..

Τέλοσπάντων. Ευχαριστώ πολύ bchris για την απάντηση.

Αν κάποιος άλλος έχει κάτι άλλο να προτείνει, θα είναι δεκτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...