JUST-GAMER Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Ps3 fans το είδατε αυτό ή αυτό. Αφιερωμένα για καποιους που ελεγαν ότι το halo έχει καταντήσει ποια ένα πολύ φορεμένο ρούχο(Και εν μέρει δεν αντιλέγω) έλα όμως που αυτό το πολύ φορεμένο ρούχο όπως το ελεγαν πουλάει ακόμα σαν τρελό ακόμα επομένως γιατί να το σταματήσουν? Εσείς θα σταματάγατε κάτι που συνεχίζει και σας δίνει λεφτά? Δεν νομίζω. Ααα και κάτι άλλο όσοι ps3 fans έβριζαν και την πειρατεία τώρα που βγήκε και για τη δική τους κονσόλα η δυνατότητα πειρατείας τι λένε ποια? Δεν είναι λίγο έως πολύ παράξενο που εντελώς ξαφνικά αλλάξανε άποψη για το ζήτημα?
GamerManiac Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως ρε παιδιά μπορείτε να μου εξηγήσετε το φαινόμενο Microsoft?έβγαλε την κονσόλα ενα χρόνο πριν απο ps και σε πολλά παιχνίδια έχει καλύτερα γραφικά αν και ο επεξεργαστης cell του ps3 δύσκολα ανταγωνίζεται
JUST-GAMER Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι πολύ απλό το θέμα. Με πολύ απλά λόγια: Παιζει σημαντικότατο ρόλο η κάρτα γραφικών που έχει η κάθε κονσόλα και αυτό γιατί η sony έχει όντως ένα τρομερά δυνατό επεξεργαστή(Δεν νομίζω να έχει κανείς αντίθετη άποψη επ' αυτού) στη κονσόλα της αλλά τη να το κάνεις αν όλα τα υπόλοιπα δεν συμβαδίζουν - συνεργάζονται με αυτόν όσο το δυνατόν καλύτερα και μερικές φόρες πολύ χειρότερα απ' ότι πρέπει. Αντίθετα η Microsoft φρόντισε να βγάλει ένα λίγο ποιο αδύναμο στο σύνολο μηχάνημα απ' ότι η Sony αλλά πρόσεξε το ένα(Π.χ. cpu) να συνεργάζεται με το άλλο(Π.χ. κάρτα γραφικών) όσο το δυνατόν καλύτερα με αποτέλεσμα αυτά που βλέπεται και στις δυο κονσόλες κατά καιρούς.
Titanomaxos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως ρε παιδιά μπορείτε να μου εξηγήσετε το φαινόμενο Microsoft?έβγαλε την κονσόλα ενα χρόνο πριν απο ps και σε πολλά παιχνίδια έχει καλύτερα γραφικά αν και ο επεξεργαστης cell του ps3 δύσκολα ανταγωνίζεται H VGA και η ebdram του ΧΒΟΧ εριξαν στο καναβατσο την SONY, οταν θα βαλουν ΑΑ στα subHD παιχνιδια τους θα νομιζουν οτι ανακαλυψαν τον πλανητη ΗΛΙΟ!
JUST-GAMER Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ναι δεν λέω στα περισσότερα multi παιχνίδια της ρίχνει στα αυτιά η Microsoft της Sony αλλα σε καποια αποκλειστικά παιχνίδια που έχει η Sony μαμει και δέρνει. Βέβαια με αντίτιμο να ασχολούνται πάρα μα πάρα πολύ καιρό για να το βγάλουν το παιχνίδι(Βλέπε Gran turismo 5(4μιση χρόνια κοντά)) αλλά αυτά έχει ο δύσκολος προγραμματισμός και ο μη υπολογισμών των game developments πριν αποφασίσουν το hardware της κονσόλας κάτι που πιστεύω έκανε η Microsoft πριν βγάλει την hardware υλοποίηση του 360. Και όπως λέει μια παροιμία επειδη το πάθημα έγινε μάθημα ενώ μεχρι πρότεινως ψιλοέγραφε το τι της λένε οι game developments στη Sony τώρα έχει συνέδρια με πολλούς game developments για το τι να προσέξει στη νέα κονσόλα της ps4(Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα ή αλλιώς πόνεσε πολύ τελικά η *λια που έφαγε σε αυτή τη γενιά κονσολών).
cortaN@ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως ρε παιδιά μπορείτε να μου εξηγήσετε το φαινόμενο Microsoft?έβγαλε την κονσόλα ενα χρόνο πριν απο ps και σε πολλά παιχνίδια έχει καλύτερα γραφικά αν και ο επεξεργαστης cell του ps3 δύσκολα ανταγωνίζεται Τα πράγματα είναι απλά. H Sony δεν περίμενε το 360 να είναι τόσο δυνατό και στην αρχή προσανατολιζόταν να χρησιμοποιήσει τον Cell μόνο, και για γραφικά. Ίσως και με μία advanced graphics synthesizer (που είχε βάλει στο ps2). Η Microsoft έβγαλε μια ισορροπημένη κονσόλα με επιπλέον ατού πως είχε κάρτα γραφικών με unified shaders (όταν ακόμα στα pc δεν είχε βγει κάτι αντίστοιχο) και πρόσθεσε 10mb embedded ram για το antialiasing, που όταν η embedded χρησιμοποιείται έχει τρομερό bandwidth (256gb/s). Έτσι φτάσαμε εν έτη 2011, μετά από 5.5 χρόνια να βγάλει αυτή η κονσόλα παιχνίδια με γραφικές ικανότητες σαν του Gears 3. Δε νομίζω πολλοί να το περιμέναμε αυτό. Αντίθετα, η Sony κατέφυγε σε μια λύση gpu κατώτερης και με αποτέλεσμα να έχουμε την κατάσταση σήμερα το ps3 να παράγει χειρότερα γραφικά σε όλο σχεδόν το σύνολο των παιχνιδιών (ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι lead console) εκτός απ τα exclusives όπου η πρόσθετη δουλειά και το optimisation από πλευράς developers με @@ (όπως η insomniac και η naughty dog), έχει ως αποτέλεσμα το ps3 να παράγει πολύ καλή γραφική απεικόνιση. Πάντως είναι κρίμα γιατί αν η sony είχε προλάβει/είχε μεταφράσει αλλιώς τις συνθήκες του ανταγωνισμού κτλ θα μπορούσε να είχε βάλει καλύτερη gpu στο ps3 και να ήταν χάρμα ιδέσθαι. Είναι χαζομάρα για μένα να χεις έναν τόσο καλό επεξεργαστή όπως τον Cell και να τον χαραμίζεις με μία gpu όπως την RSX. Επιπλέον, απ ό,τι φαίνεται θα καταργηθεί και η ανάπτυξη του Cell, δλδ μάλλον το επόμενο PlayStation δε θα φοράει Cell και μάλλον το project θα τελειώσει άδικα. Με λίγα λόγια, όπως το έχουμε συζητήσει πολλές φορές εδώ, η sony έκανε πολλά λάθη, πολλές λάθος εκτιμήσεις και αν μιλήσουμε και στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής της και του marketing, πίστευε πως όλος ο κόσμος θα τρέξει και θα αγοράσει PS3, ανεξάρτητα απ το πόσο άργησε ή πόσο δυνατό ή όχι είναι. Αυτή την αλαζονία την πλήρωσε, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να κάτσει κάτω και να προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο, με πολλά exclusive παιχνίδια και ευτυχώς, για όλους τους κατόχους ps3, καθώς πριν από 2.5 χρόνια το είχαν πολλοί developers τελειωμένο. Ευτυχώς και για μας, καθώς έχουμε αυτή τη γενιά έναν μεγαλύτερο ανταγωνισμό που τελικά οφελεί και τους καταναλωτές και όσους ενθουσιάζονται με τη "μάχη" ps3 vs 360.
JUST-GAMER Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Και αυτό που λες ισχυει cortan αλλά έδωσε πολύ μεγάλη προσοχή ωστε να προωθήσει το bluray έναντι του τότε αντίπαλου hd-dvd και αυτό τη χαντάκωσε. Εγω προσωπικά δεν πιστεύω στην νέα γενιά κονσολών να αφήσει έτσι τα πρωτιά η microsoft ειδικά τώρα που μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι και είδε τι γίνετε και τι λεφτά έχει είναι πολύ δύσκολο να βγει έτσι απλά. Και όχι το νέο playstation4 θα φοράει έναν επεξεργαστή (Pc based)αρχιτεκτονικής παρόμοιας με αυτόν που έχει τώρα το 360 εννοείτε όμως πολύ δυνατότερο. Είδατε πως αντιγράφει η Sony την Microsoft σε καποιους τομείς που είδε ότι πήγε καλά.
GrandGamer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Ααα και κάτι άλλο όσοι ps3 fans έβριζαν και την πειρατεία τώρα που βγήκε και για τη δική τους κονσόλα η δυνατότητα πειρατείας τι λένε ποια? Δεν είναι λίγο έως πολύ παράξενο που εντελώς ξαφνικά αλλάξανε άποψη για το ζήτημα? Παράξενο είναι που το πιστέψατε από την αρχή. Όπως έχω ξαναπεί, η πειρατία μόνο καλό κάνει στο software και στην συγκεκριμένη περίπτωση και στο hardware αφού θα ανέβει σε πωλήσεις το PS3 τώρα που έσπασε. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άτομα που σπάνε το PS3 για άλλο λόγο και αγοράζουν αυθεντικά παιχνίδια. Ήταν φυσικό επόμενο να "αντιγράψει"(κατ' εσέ) την Μ$ αφού το 360 είχε μικρότερο κόστος παραγωγής λόγο του κλασσικού hardware και οι game developers το προτιμούσαν λόγο προγραμματισμού. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2010 από GrandGamer
JUST-GAMER Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Εσύ π.χ. δεν ήσουν από τα άτομα που ελεγαν ότι είναι υπέρ του δέοντος στα αυθεντικά παιχνίδια και κατά της πειρατείας? Ρωτάω γιατί έτσι νομίζω έλεγες προ σπασμένου ps3 εποχή.
GrandGamer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Κάνεις λάθος διότι εγώ ήμουν πάντα υπέρ της πειρατείας.
Titanomaxos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Στην επομενη γενια η MICROSOFT θα εχει με διαφορα το καλυτερο hardware...Εδω θα ειμαστε και θα το δειτε. Ο κουμπαρας της Sony ειναι μεγεθος γουρουνιου ενω της MS σαν την deutsche bank. Η SONY μονο συρικνωση θα βλεπει... Μονο μια εταιρεια φοβαται η MS, την APPLE! ---------- Προσθήκη στις 18:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:39 ---------- Το οτι μια engine ειναι eyecandy και καλα δεν σημαινει οτι ειναι και βαριες engines....Σαφως το xbox εχει πιο βαριες engines σε games οι οποιες σε σχεση με το ps3 φυσανε! To gta 4, red dead redemption για παραδειγμα ειναι αρκετα complex engines απο του uncharted ή του ψευτοgod of war. Ενας που ξερει απο programming γνωριζει την ψευτια στο god of war με τους εχθρους video με χτυπημα σε 3 σημεια! Οτι δειχνει ωραια δεν σημαινει οτι ειναι και complex! Το γκριζονε 2 το προσπερναω...Τεχνικες της πλακας εποχης Νωε γαρνιραρισμενα σε cinematic..
GrandGamer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μονο μια εταιρεια φοβαται η MS, την APPLE! Δεν την φοβάται, απλά τη θεωρεί το βασικό αντίπαλο. Παρόλα αυτά ναι, όσο και αν μου τη δίνει η Apple με τις μαβλακείες που κάνει, αν μπει στην βιομηχανία των κωνσολών θα τους ξεσκίσει όλους, γι αυτό μην παραξενευτείται αν δείτε καμιά συνεργασία Sony-Apple.
Tilemaxx Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Συνεργασία Sony-Apple; Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Η Apple θα πάει για να αποκαθηλώσει τους 2 μεγάλους, όπως έκανε και με τις Nokia-SE στα κινητά. Σιγά μην συνεργαστεί ο Jobs με τους παπατζήδες της MS και της Sony.
GrandGamer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Η Apple είναι καλή στο να φτιάχνει hardware που λειτουργεί τέλεια και να λανσάρει ωραία στην αγορά σχετικά πρωτότυπα gadgets με αποτέλεσμα να κάνει πολλές πωλήσεις, πχ iPhone, iPod. Παρόλα αυτά όσων αφορά την βιομηχανία των κονσολών είναι παντελώς άσχετη. Στα Mac παίζουν ελάχιστα παιχνίδια, και οι εφαρμογές και τα παιχνιδάκια του iPhone δύσκολα θα τη βοηθούσαν σε κάτι επιπέδου κονσόλας. Η Sony είναι γιαγιά στην συγκεκριμένη βιομηχανία και η Μ$ έχει τουλάχιστον το DirectX, μία πλατφόρμα που χρησιμοποίησε και στο 360 για να δελεάσει και developers. Αν θελήσει λοιπόν η Apple να μπει μόνη της στην βιομηχανία των κονσολών, πρέπει να φτιάξει ή μία πάααααααρα πολύ καλή πλατφόρμα, που θα προτιμήσουν devs αλλά θα είναι αρκετά καλή και φτηνή για να την προτιμήσουν και οι καταναλωτές, αλλιώς απλά θα πετάξει λεφτά από το παράθυρο γιατί όλοι θα πάνε να αγοράσουν PS4 και xbox 720.
Tilemaxx Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν είναι χαζοί εκεί στην Apple. Θα έχουν κάνει τις μελέτες τους. Και το ίδιο εύκολα που οι κάτοχοι Nokia-SE πήγαν Apple, τόσο εύκολα κάποιοι άλλοι θα αγοράσουν την κονσόλα της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις