ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Όχι απαραίτητα και τόσο γνωστοί. Ξεχνάς την ανάλυση benefits and costs. Η κάθε εταιρεία, εφόσον δεν έχει στόχο την προώθησή της μέσω πειρατείας, θα ξοδέψει τόσα χρήματα ενάντια στη πειρατεία όσο δεν ξεπερνούν τα οφέλη της. Συνεπώς ένα ύψος πειρατείας είναι αναγκασμένες να το δεχτούν (ίσως από τους πιο ψαγμένους). Και αν εσύ έχεις στο μυαλό σου αποκλειστικά κονσόλες, σκέψου τότε το pc gaming. Τι οφέλη να έχει μια εταιρεία από τη πειρατεία; Σου φαίνεται τυχαίο ότι τα πιο φτηνά παιχνίδια δεν χρειάζονται ούτε καν crack ενώ τα πιο ακριβά πρέπει να περάσουν μέχρι και μήνες μέχρι να βγει ένα release της προκοπής; Άρα η πειρατεία πολεμάτε μέχρι του σημείου όπου είναι επωφελής η καταπολέμησή της. Όχι απαραίτητα για επεκτατική στρατηγική (στο ps1 και στο xbox 360, συμφωνώ ότι αυτοί ήταν οι στόχοι). Εν τέλει σκέψου το λίγο διαφορετικά. Ακόμα και αν ισχύει 100% αυτό που λες για τη φόρμα του blu-ray, θα προσπαθούσε ποτέ η sony να το επιβάλλει μέσω της κονσόλας της ΑΝ είχε τεράστιες απώλειες απο τα κέρδη; Η απάντηση είναι η προφανής, έχοντας ήδη αποκτήσει ένα τεράστιο μερίδιο απο dedicated καταναλωτές προφανώς θα ήταν τελικά επικερδές το όλο concept (εννοώ αποκλειστικά αυθεντικά games + επιβολή φόρμας). Αλλά όπως και να χει ΠΛΕΟΝ δεν τη συμφέρει να σπάσει. Γιατί ένα σημαντικό μερίδιο των ήδη κατόχων απο εκεί που αγόραζαν games πλέον θα καταφύγουν στη πειρατεία. Auτο ηταν και το point μου ακριβως αλλα για το τελος θα διαφωνησω σε 2 πραγματα. Αν οντως σπασει καποια στιγμη τοτε θα μιλαμε για πολλαπλασιες πωλησεις της ιδιας της κονσολας, πολλαπλασιες συμφωνιες με εταιριες παιχνιδιων και συνεπως αρκετα μεγαλυτερα revenues για την Sony μεσα απο το χαρατσι που πληρωνει ο καθε παραγωγος/ εκδοτης προκειμενου να παρει αδεια για να φτιαξει ενα παιχνιδι για την κονσολα της αλλα και πολλαπλασιες πιθανοτητες πωλησης του παιχνιδιου αυτου. Το ειδαμε με το PS2, το βλεπουμε σημερα με το Wii και DS. Το αλλο που διαφωνω ειναι για το που λες οτι η πειρατεια δεν αποτελει επεκτατικη στρατηγικη απο καποιο σημειο και μετα. Δεν γινεται αυτο. Η πειρατεια παντου και παντα θα αποτελει τον βασικο "στρατο" για επεκταση και γνωστοποιηση οποιασδηποτε εταιριας ασχετα τη φυμη που εχει αποκτησει τα προηγουμενα χρονια. Παρε παραδειγμα το PS1 και PS2. Ειδικα το δευτερο που εχει πανω απο 100 μυρια πωλησεις στον κοσμο ενω σημερα το PS3 δεν εχει ουτε 40 μυρια (και 3 χρονια μετα) καταλαβαινεις οτι το χασιμο ειναι μεγαλο λογο της χαμηλοτερης δυνατης user base. Τωρα για το PC οκ ναι υπαρχει ενα χασμα γιατι οι τακτικες ειναι διαφορετικες και το γεγονος οτι κανενα PC δεν ειναι το ιδιο σε αντιθεση με τις κονσολες οπου σε οποιο PS3/ Χ360 και να πας το δισκακι σου θα παιξει (λεω δισκακι γιατι ξερω για παιχνιδια απο XBLA που δεν παιζουν σε διαφορετικες κονσολες). Γενικα ειναι κατι το διαφορετικο και ναι η πειρατεια σιγουρα παιζει το ρολο της εκει γιατι η ποσοτητα ειναι αρκετα μεγαλυτερη και φυσικα η περιεργεια του να δεις αν το παιχνιδι λειτουργει καλα στο μηχανημα σου η οχι (για τους ψαγμενους παντα). Συνεχιζει ομως να ισχυει αυτο. - Αν δεν τα εχεις και δεν εχεις σκοπο να αγορασεις κατι ετσι και αλλιως τοτε οτι και αν κανεις δεν αποτελει προβλημα για μια εταιρια. Και οχι αυτο δεν ειναι δικαιολογια για να εχεις ολες τις κοπιες του κοσμου. Δωσε μου εμενα 100 ευρω την εβδομαδα μονο για ψωνια games και δεν προκειται να ξαναπαρω πειρατικο στη ζωη μου (αυτο ισχυει σχεδον για ολους).
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Και όμως. Από κάποιο σημείο και μετά δεν είναι επωφελής η πειρατεία . Πόσο πια θα αυξήσει τις πωλήσεις κονσολών και κυρίως πόσες ακόμα εταιρείες αυτές οι παραπάνω πωλήσεις πλέον θα την φέρουν σε συμφωνία; Ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις θα τις αυξήσει, αλλά πραγματικά δεν πιστεύω ότι συμφέρει την Sony πλέον να σπάσει. Τα οφέλη θα είναι πολύ λιγότερα απο τη χασούρα (δηλάδή τις χαμένες πωλήσεις παιχνιδιών απο παλιούς χρήστες που την τσίπαραν). Δες για παράδειγμα την MS και το τρελό ban wave που έκανε τον Νοέμβρη. Δεν άφησε κόνουπα για κόνουπα. Και ένας κόνουπας είμαι και εγώ και γύρισα στα αυθεντικά Όσον αφορά το άλλο... κοίτα κάθε καταναλωτής έχει ένα budget constraint. Είναι λογικό ότι μπορεί να το απολαύσει χωρίς να στερηθεί απο τα άλλα, για αυτόν θα είναι επιθυμητό. Δηλαδή με την ίδια λογική δως μου 100 ευρώ για βενζίνες και εγώ θα βάλω τούρμπο στο κινητήρα μου. Η ακόμα καλύτερα, χαρίστε του μαφιόζου 100 εκ ευρώ και θα σταματήσει την μαστροπία. Ok, ethically are different but it gives the same point for our conversation. Τέλος, όπως είπα και πριν, ο μόνος που κερδίζει απο τη πειρατεία είναι ενδεχομένως μια πιο inefficient επιχείρηση. Άλλο τα κέρδη των επιχειρήσεων και άλλο τα οφέλη για την ανάπτυξη του gaming.
aris1986 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 - Αν δεν τα εχεις και δεν εχεις σκοπο να αγορασεις κατι ετσι και αλλιως τοτε οτι και αν κανεις δεν αποτελει προβλημα για μια εταιρια. Και οχι αυτο δεν ειναι δικαιολογια για να εχεις ολες τις κοπιες του κοσμου. Δωσε μου εμενα 100 ευρω την εβδομαδα μονο για ψωνια games και δεν προκειται να ξαναπαρω πειρατικο στη ζωη μου (αυτο ισχυει σχεδον για ολους). Αφου το χεις τσαμπα,το γουσταρες και δεν πληρωσες την εταιρία που στο φτιαξε γιατι λοιπον δεν αποτελεις προβλημα στην εν λόγω εταιρία; Φτιαξε κατι εσυ και αλλοι 5 φιλοι σου (αναλόγικα με σενα γιατι μια εταιρια μπορει να χει και 500)με οκταωρα και να το παρω απο τον videocluba να στο δειχνω. Μαλακία δεν είναι; Καλα 100 ευρω για games θες εσυ την βδομάδα;(Για αυθεντικα μιλάς αρα 3 παιχνιδια απο 33,3 ευρω μεσο όρο) Για αντίγραφα ποσα χαλάς; 40-50? Ποσο χρονων εισαι αν επιτρεπεται;
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Σιγουρα απο καποιο σημειο και μετα η πειρατει μπορει να μην εχει τα αναμενωμενα (αν γινεις γνωστος δηλαδη σε ολους) αλλα τουλαχιστον απο τη μερια των κονσολων εχουμε δει πραγματα και θαματα εξ αιτιας της συνεπως ο στοχος ειναι μια επαναφορα στις παλιες δοξες (που μονο αυτη μπορει να επιτυχει). Το στανταρ εχει μπει ηδη και τωρα απλα πολεμανε με τους ιδιους τροπους να το φτασουν και αν ειναι δυνατον να το ξεπερασουν κιολας. Οσο για τα 100 ευρω, ενταξει δεν ειπα να μου τα "χαρισεις", απλα να μου περισευουν αρκετα ωστε να μπορω να διαθεσω σε παιχνιδια/ μουσικη/ ταινιες. Οταν εχω στην ουσια μετρο τα 70 ευρω την εβδομαδα απλα για να τη βγαλω (φαγητο, βενζινες, αστικα κτλ) ε καταλαβαινεις οτι δεν γινεται να παρω και τιποτα. Δυστυχως αυτο ειναι και το επιπεδο το γενικο στην Ελλαδα. Ειναι πολυ λιγοι αυτοι που τα εχουν και τα ξοδευουν εξ ου και απο προσφατη εταιριακη ερευνα το ποσοστο πειρατειας για τα προιοντα μας εχει ξεπερασει το 85%. Τι να κανουμε? Αυτα μπορουμε, αυτα εχουμε (ως αγοραστες). ---------- Προσθήκη στις 12:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:39 ---------- Αφου το χεις τσαμπα,το γουσταρες και δεν πληρωσες την εταιρία που στο φτιαξε γιατι λοιπον δεν αποτελεις προβλημα στην εν λόγω εταιρία; Φτιαξε κατι εσυ και αλλοι 5 φιλοι σου (αναλόγικα με σενα γιατι μια εταιρια μπορει να χει και 500)με οκταωρα και να το παρω απο τον videocluba να στο δειχνω. Μαλακία δεν είναι; Το βλεπω καθε μερα σε πολυ μεγαλυτερο ποσοστο και συχνοτητα απο οσο νομιζεις. Δεν κανει διαφορα. Για αντιγραφα δεν χαλαω τιποτα (ιντερνετ γαρ) αλλα δεν ειμαι και γραφιας της γειτονιας. Ποιο πολυ νοικιαζω παρα κατεβαζω. Απο την αρχη του ετους εχω κατεβασει 2 παιχνιδια μονο. Δεν ξερω τι σχεση εχει η ηλικια μου, ας πουμε οτι συντομα κλεινω και την τριτη δεκαετια μου. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2010 από ikaruga24
Tigran Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μα είναι δυνατόν ρε παίδες να δικαιολογούμε την κλοπή; Μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Η πειρατεία δεν είναι ούτε νόμιμη, ούτε και ηθική. Ακόμα και δισεκατομμύρια ή τρισεκατομμύρια να βγάζουν οι εταιρείες, δεν πιστεύω ότι μας πέφτει εμάς λόγος. Δηλαδή όταν δεν σας πουλάνε ένα μπλουζάκι στην τιμή που το θέλετε, το κλέβετε και φεύγετε;
aris1986 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μα είναι δυνατόν ρε παίδες να δικαιολογούμε την κλοπή; Μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Η πειρατεία δεν είναι ούτε νόμιμη, ούτε και ηθική. Ακόμα και δισεκατομμύρια ή τρισεκατομμύρια να βγάζουν οι εταιρείες, δεν πιστεύω ότι μας πέφτει εμάς λόγος. Σε μερικα ειναι ηθική: εδώ ειναι η γνώση
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Κανεις δεν την δικαιολογει. Απλα η κλοπη εχει πολλες μορφες που αν δεν εισαι στο χωρο δεν τις αντιλαμβανεσαι. Εσυ το μονο που ξερεις (γενικα μιλαω) ειναι οτι αν αντιγραψεις κατι ειναι κλοπη. Το ιδιο ομως ισχυει και για το μεταχειρισμενο, για την ανταλαγη, για τον δανεισμο και παει λεγοντας. Γι αυτο αλλωστε και οι εταιριες λειτουργουν με βαση αυτο. Ολοι θα κλεψουνε με τον τροπο τους, αυτο ειναι κατι στανταρ. Το οτι εσυ κανεις κλοπη με εναν η περισσοτερους απο τους παραπανω (και οχι μονο) λογους δεν εχει διαφορα για την εταιρια. Η εταιρια ετσι και αλλιως θα δουλεψει με το ποσοστο αγοραστων που θα πληρωσει. Εσυ, εγω και οποιοσδηποτε που ειναι να κανει κατι τετοιο απλα δεν μετραει στα χαρτια. Κοινως δεν υπαρχεις και δεν ενδιαφερει την εταιρια τι κανεις. Δεν εισαι κερδος οπως και να το κανουμε. Εισαι ομως μια πολυ καλη πυγη διαφημισης (τζαμπα κιολας).
Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 ikaruga24 κουραζεις με τις χαζομαρες που γραφεις.
skanjos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Μα είναι δυνατόν ρε παίδες να δικαιολογούμε την κλοπή; Μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Η πειρατεία δεν είναι ούτε νόμιμη, ούτε και ηθική. Ακόμα και δισεκατομμύρια ή τρισεκατομμύρια να βγάζουν οι εταιρείες, δεν πιστεύω ότι μας πέφτει εμάς λόγος.Δηλαδή όταν δεν σας πουλάνε ένα μπλουζάκι στην τιμή που το θέλετε, το κλέβετε και φεύγετε; πειρατεία / κλοπή 2 διαφορετικά πράγματα.συμφωνώ με τον ikaruga μια χαρά τα λέει,αυτές οι εταιρίες δεν είναι εγω και εσύ ούτε τυχαίες,έχουν απο την αρχή μια προσέγγιση με user base και ξέρουν που θα πουλήσουν και πόσο,αν δεν βγάζανε κέρδος θα είχαν κλείσει μην τρώτε παπα.
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δεν υπάρχει η λέξη ηθική στις αγορές... μόνο κέρδος. Απλά να μην λέμε και ατάκες όπως "η πειρατεία βοηθάει την ανάπτυξη των games"
Tigran Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) skanjos αυτό που λες δεν δικαιολογεί την πειρατεία. Τι παει να πει "οι εταιρείες έχουν απο την αρχή μια προσέγγιση με user base και ξέρουν που θα πουλήσουν και πόσο"; Αυτοί κάνουν μια έρευνα και ξέρουν ότι ο τάδε τίτλος θα πουλήσει 2.000.000 κομμάτια π.χ., μείον 1.500.000 που θα το κατεβάσουν, άρα 500.000. Το ότι τα ξέρουν, δεν σημαίνει ότι η πειρατεία είναι νόμιμη ή ηθική. Και ναι, είναι κλοπή. Παίρνεις την δουλειά του άλλου(επειδή μπορείς - κάτι που δεν συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα) και δεν του αφήνεις δεκάρα. Μήπως θα την χαλούσε την εταιρεία όλοι αυτοί που κατεβάζουν, να τα αγόραζαν; Μην τρελαθούμε τώρα! Και όσο για τις εταιρείες που δεν κλείνουν... μάλλον δεν είσαι καλά ενημερωμένος φίλε μου. Ειδικά στη μουσική, η πειρατεία κάνει περισσότερο κακό από ποτέ. Καμία μικρή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει όταν όλοι κατεβάζουν και έτσι απορροφούνται από τις μεγαλύτερες και στο τέλος θα μείνουν 2-3 που θα ελέγχουν όλο το χώρο. Γιατί η μικρή εταιρεία αν πουλήσει 10 cd και το κατεβάσουν 1000, δεν "βγαίνει". Ενώ η μεγάλη εταιρεία, παρ'όλο που θα το κατεβάσουν 10.000.000, θα υπάρξουν και άλλοι 1.000.000 που θα το αγοράσουν original και θα τα βγάλει τα λεφτά της. Το ίδιο ακριβώς κάνει τα τελευταία χρόνια η EA που έχει ρουφήξει τους πάντες. @aris1986 Ας χρησιμοποιήσει non-copyrighted υλικό και έμμεσα να στηρίξει και κάποιον "μικρό" καλλιτέχνη. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να βάλει Lady gaga... Όσο για την σύγκριση Ραδιόφωνο-τηλεόραση-κασέτα με το ιντερνετ, είναι εντελώς γενικευμένη και άστοχη, όπως και οι περισσότερες "εξαγγελίες" του PirateBay. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2010 από Tigran
Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 πειρατεία / κλοπή 2 διαφορετικά πράγματα.συμφωνώ με τον ikaruga μια χαρά τα λέει,αυτές οι εταιρίες δεν είναι εγω και εσύ ούτε τυχαίες,έχουν απο την αρχή μια προσέγγιση με user base και ξέρουν που θα πουλήσουν και πόσο,αν δεν βγάζανε κέρδος θα είχαν κλείσει μην τρώτε παπα. κούνια που σε κούναγε.
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 ikaruga24 κουραζεις με τις χαζομαρες που γραφεις. Aυτο ειναι το καλυτερο που εχεις να πεις? Αντι να προσβαλλεις και να τη "λες" σε κοσμο ασυστολα καλα θα κανεις να μεγαλωσεις εγγεφαλικα καμια 10αρια χρονια και να μας πεις και τη δικη σου επιχειρηματολογια ή παρατηρησεις.
skanjos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 skanjos αυτό που λες δεν δικαιολογεί την πειρατεία. Τι παει να πει "οι εταιρείες έχουν απο την αρχή μια προσέγγιση με user base και ξέρουν που θα πουλήσουν και πόσο"; Αυτοί κάνουν μια έρευνα και ξέρουν ότι ο τάδε τίτλος θα πουλήσει 2.000.000 κομμάτια π.χ., μείον 1.500.000 που θα το κατεβάσουν, άρα 500.000. Το ότι τα ξέρουν, δεν σημαίνει ότι η πειρατεία είναι νόμιμη ή ηθική. Και ναι, είναι κλοπή. Παίρνεις την δουλειά του άλλου(επειδή μπορείς - κάτι που δεν συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα) και δεν του αφήνεις δεκάρα. Μήπως θα την χαλούσε την εταιρεία όλοι αυτοί που κατεβάζουν, να τα αγόραζαν; Μην τρελαθούμε τώρα! Και όσο για τις εταιρείες που δεν κλείνουν... μάλλον δεν είσαι καλά ενημερωμένος φίλε μου. Ειδικά στη μουσική, η πειρατεία κάνει περισσότερο κακό από ποτέ. Καμία μικρή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει όταν όλοι κατεβάζουν και έτσι απορροφούνται από τις μεγαλύτερες και στο τέλος θα μείνουν 2-3 που θα ελέγχουν όλο το χώρο. Γιατί η μικρή εταιρεία αν πουλήσει 10 cd και το κατεβάσουν 1000, δεν "βγαίνει". Ενώ η μεγάλη εταιρεία, παρ'όλο που θα το κατεβάσουν 10.000.000, θα υπάρξουν και άλλοι 1.000.000 που θα το αγοράσουν original και θα τα βγάλει τα λεφτά της. Το ίδιο ακριβώς κάνει τα τελευταία χρόνια η EA που έχει ρουφήξει τους πάντες. @aris1986 Ας χρησιμοποιήσει non-copyrighted υλικό και έμμεσα να στηρίξει και κάποιον "μικρό" καλλιτέχνη. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να βάλει Lady gaga... Όσο για την σύγκριση Ραδιόφωνο-τηλεόραση-κασέτα με το ιντερνετ, είναι εντελώς γενικευμένη και άστοχη, όπως και οι περισσότερες "εξαγγελίες" του PirateBay. μην το πας στη μουσική,άλλος λόγος είναι που δεν τα βγάζουν πέρα οι μικρές φίρμες και ο κυριότερος λόγος είναι η προώθηση των τραγουδιστών,που όπως και να το κάνεις με το Playlist στο ραδιόφωνο μικρής εταιρίας τραγουδιστή δύσκολα θα ακούσεις σε μεγάλο σταθμό..... όσο για τα παιχνίδια καλα ρε πάτε κάλά νομίζετε οτι οι πειρατές είναι τα 3/4 του κόσμου?έτσι κοπανάτε ότι στοιχεία νανε (άκου εκεί 1.500.000στα 2εκ χαχαχα)?βλέπετε στην Ελλάδα τι γίνεται και νομίζεται το ίδιο γίνεται σε κάθε χώρα?λάθος κάνετε στον μεγαλύτερο gaming tracker είμαι του κόσμου ξέρετε πόσα download είχε το ffxiii για 360?1600.άντε πάρτε όλους τους πριβε τράκερ και τα συνολλικά downloads πάνω απο 20κ με το ζόρι να βγάλετε,την πρώτη εβδομάδα μόνο στην ιαπωνία πούλησε 2εκ το παιχνίδι.τι μου λέτε τώρα.... όσο για τις διαφημίσεις ,εκατομύρια φανμποις διαφημίζουν τα παιχνίδια χωρίς να πέρνουν μία,χιλιάδες κόσμος μπαίνει τζάμπα σε beta που παλιότερα τις κάνανε άτομα με πληρωμή.άσχετα αν κάποιος είναι πειρατής διαφημίζει το προιόν σε φίλους/συγγενείς και δεν σημαζέυεται.τσάμπα πάντα.νομίζετε αυτό δεν είναι τίποτα για τις εταιρίες?
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δεν υπάρχει η λέξη ηθική στις αγορές... μόνο κέρδος. Απλά να μην λέμε και ατάκες όπως "η πειρατεία βοηθάει την ανάπτυξη των games" Στην αναπτυξη οχι. Στην πωληση ομως σιγουρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις