Antretng Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 @ikaruga μια μικρή ένσταση στο τελευταίο σου post. Η αγοραστική μας δύναμη (μιλάμε πάντα για είδη πολυτελείας... τα πρώτης ανάγκης πάνω κάτω ακολουθούν του μισθούς) κάθε άλλο παρά μεγαλύτερη δεν ήταν επι εποχή catridges Επίσης δεν είναι πάντα έτσι... δηλαδή δεν είναι "αν τα έχεις τα δίνεις αν δεν τα έχεις όχι". Γιατί είναι ένα μεγάλο μερίδιο πειρατών που ενώ θα αγόραζαν (έστω λιγότερους τίλους) τελικά δεν αγοράζουν. Ακόμη οι λιγότεροι εύποροι gamers έχουν πάντα την λύση της ενοικίασης και της αγοράς μεταχειρισμένων. Ο μόνος τελικά που κερδίζει από την πειρατεία είναι τυχόν inefficient producers όπου δεν ανταγωνίζονται μόνο με την ποιότητα του προϊόντος αλλά και με τη πειρατία (να λέμε τα σωστά, η πειρατεία αποτελεί ενα διεισδυτικό εργαλείο πολιτικής για της νεοεισερχόμενες επιχειρήσεις... αντι να ξοδέψει τόνους λεφτά σε διαφημίσεις, απλά αφήνει το συστημα του να χακεύεται) Σε καμία περίτπωση όμως δεν λέω ότι είμαι υπερ ή κατα της πειρατίας. Απλά έγραψα τις ενστάσεις μου.
ikaruga24 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 (επεξεργασμένο) Θεμα αντιληψης ηταν Antretng. Τοτε ακουγαμε 30 χιλιαρικα για ενα "παιχνιδι" και σπυριαζαμε και εμεις και τυχων γονεις-συγγενεις χωρια που τοτε το gaming ηταν πραγματικα πολυτελεια. Για τους πειρατες που λες οτι απο εκει που τελικα ηταν να αγορασουν λιγοτερα τελικα δεν αγοραζουν τιποτα θα σου πω συνοπτικα οτι δεν πιστευω οτι υπαρχει ανθρωπος (πλην εξαιρεσεων) που πραγματικα να μπορει ανετα να τα "δωσει" για να εχει κατι αυθεντικο και να μην το κανει. Ποιος δεν θελει να εχει στην κατοχη του ενα παιχνιδι με το κουτι του, με το βιβλιαρακι του, με το χειροπιαστο collector content (οπως καλη ωρα ο δισκος LP στο Bioshock 2)? Πραγματικα πιστευετε οτι ο κοσμος δεν αγοραζει αυθεντικα παιχνιδια/ μουσικη/ ταινιες γιατι υπαρχει η εναλακτικη των πειρατικων? Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2010 από ikaruga24
ultralisk Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Πραγματικα πιστευετε οτι ο κοσμος δεν αγοραζει αυθεντικα παιχνιδια/ μουσικη/ ταινιες γιατι υπαρχει η εναλακτικη των πειρατικων? φυσικά και ΝΑΙ...ξέρω πάρα πολλά κοντινά μου παραδείγματα με κόσμο που δεν αγοράζει παιχνίδια του ΧΒΟΧ επειδή παίζει πειρατικά και την ίδια στιγμή τα σκάει ωραιότατα για το PS3 επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...τι σημαίνει αυτό?...ότι θα τα έσκαγε κανονικότατα και με τον νόμο και στο ΧΒΟΧ αν δεν είχε φλασαριστεί επίσης γνωρίζω και άτομο προσωπικά που μετα από 2 μπανάκια στο ΧΒΟΧ πλέον αγοράζει αυθεντικά παιχνίδια για να παίζει και Live και "έδεσε" το πειρατικό πλέον στο λιμάνι της Καραϊβικής το να παίζει κάποιος πειρατικά δικαίωμα του αν γουστάρει αλλά όχι και ότι δεν ζημιώνεται καθόλου ο χώρος, μην λέμε ότι θέλουμε...σε λίγο θα πούμε ότι και η πειρατία ωφελεί κιόλας τα studios παραγωγής παιχνιδιών
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 φυσικά και ΝΑΙ...ξέρω πάρα πολλά κοντινά μου παραδείγματα με κόσμο που δεν αγοράζει παιχνίδια του ΧΒΟΧ επειδή παίζει πειρατικά και την ίδια στιγμή τα σκάει ωραιότατα για το PS3 επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...τι σημαίνει αυτό?...ότι θα τα έσκαγε κανονικότατα και με τον νόμο και στο ΧΒΟΧ αν δεν είχε φλασαριστεί επίσης γνωρίζω και άτομο προσωπικά που μετα από 2 μπανάκια στο ΧΒΟΧ πλέον αγοράζει αυθεντικά παιχνίδια για να παίζει και Live και "έδεσε" το πειρατικό πλέον στο λιμάνι της Καραϊβικής Μην βλεπεις μονο απο το κοντινο σου περιβαλλον. Δες και λιγο ποιο μακρια. Εγω αν παρω απο το επαγγελμα που κανω και με τον κοσμο που συνανταω και μιλαω στο τηλεφωνο σε καθημερινη βαση η βασικη εκδοχη ειναι οτι "δεν υπαρχουν φραγκα για να διαθεσω εξτρα για παιχνιδια". Τους καταλαβαινω γιατι και εγω στην ιδια φαση ειμαι και δουλευω και πανω στον κλαδο. το να παίζει κάποιος πειρατικά δικαίωμα του αν γουστάρει αλλά όχι και ότι δεν ζημιώνεται καθόλου ο χώρος, μην λέμε ότι θέλουμε...σε λίγο θα πούμε ότι και η πειρατία ωφελεί κιόλας τα studios παραγωγής παιχνιδιών 1. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν αγορασεις μεταχειρισμενο παιχνιδι 2. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν νοικιασεις ενα παιχνιδι 3. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν κανεις τραμπες με φιλαρακια σου η με μαγαζια που εχουν αυτην την "υπηρεσια" 4. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν δεν αγορασεις καν το παιχνιδι του ----- 1. Το studio παραγωγης τα παιρνει κανονικα αν κανει κανονικη πωληση του παιχνιδιου 2. Το studio παραγωγης γλυτωνει τρελα λεφτα απο τη διαφημιση που ερχεται με το κλασικο "word of mouth" και επισης ανεβαζει τις πιθανοτητες να γινει γνωστο το παιχνιδι τους 3. Το studio παραγωγης ειναι αυτο που leakαρει πρωτο το παιχνιδι του στο Internet για να το παρουν οσο περισσοτερα ατομα γινεται. Μονο ωφελος μπορει να εχει απο αυτο. Α) το αγοραζουν το παιχνιδι τα ατομα που ετσι και αλλιως θα το αγοραζαν Β) το παιχνιδι γινεται γνωστο και σε αυτους που απλα δοκιμαζουν παιχνιδια και παιζει πιθανοτητα εξτρα πελατων απο το πουθενα Σου μιλαω για τακτικες τωρα οι οποιες ειναι παγειες και στη μουσικη βιομηχανια χρονια τωρα και που δεν διαφερουν σε τιποτα απο οποιαδηποτε αλλη μορφη ψηφιακης διασκεδασης.
ultralisk Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 το studio παραγωγής όμως θα κλείσει όπως έχουν κλείσει πολλά μέχρι στιγμής όταν οι πωλήσεις πιάσουν πάτο...για πιο λόγο να συνεχίσει να φτιάχνει παιχνίδια η εταιρία Α αν το προϊόν της δεν πουλάει γενικά ζημιώνεται ολόκληρη η βιομηχανία, τα studios τα ανέφερα σαν συγκεκριμένο παράδειγμα...δεν μπορώ να πιστέψω ότι είτε πουλήσει ο Α τίτλος 1.000.000 κόπιες, είτε πουλήσει 10.000 είναι το ίδιο
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Εγω δεν διαφωνω οτι κλεινουν τα στουντιο το ενα πισω απο το αλλο ή οτι συμβαινουν τρελα merge αλλα η πειρατεια ειναι το μικροτερο κακο που αντιμετωπιζουν οι ιδιες οι εταιριες παραγωγης παιχνιδιων και μονο αυτο ειπα. Αν ειναι να επεκταθουμε σε τετοιο βαθμο τοτε παιζουν πολλα σεναρια και δεν ειναι της παρουσης κιολας. Εγω απλα σου λεω ποιες ειναι οι παγειες τακτικες που ισχυουν στην ψηφιακη διασκεδαση για οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυξηση του κερδους και η προωθηση της πειρατειας ειναι ενα πολυ αποτελεσματικο εργαλειο γι αυτον ακριβως το σκοπο και ταυτοχρονα αποτελει και τον αποδιοπομπαιο τραγο για το "για ολα φταιει η πειρατεια". Win-Win κατασταση για αυτους που δουλευουν στον χωρο. Εχεις αναρωτηθει γιατι δεν πεφτουν οι τιμες απο ταινιες, παιχνιδια, μουσικη παρα τις "δυσκολιες" που αντιμετωπιζουν οι εταιριες? Ειναι αρκετα συνθετη η κατασταση πανω σε αυτο το θεμα αλλα μην τρωτε το τυρι που σας σερβιρουν. Αν θελεις να αγορασεις ενα αυθεντικο δισκακι για να δωσεις στην ουσια με τον δικο σου τροπο συγχαρητηρια στο στουντιο παραγωγης τοτε φροντισε αυτο να ειναι ενα ολοκαινουργιο δισκακι του κουτιου και οχι μετεχειρο ή να το εχεις παρει απο οπουδηποτε αλλου εχοντας την ψευδεσθηση οτι επειδη πηρες κατι αυθεντικο αυτοματα πληρωσες και το στουντιο παραγωγης.
JimChris Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Εχεις αναρωτηθει γιατι δεν πεφτουν οι τιμες απο ταινιες, παιχνιδια, μουσικη παρα τις "δυσκολιες" που αντιμετωπιζουν οι εταιριες? Γιατι ισως χρησιμοποιουν την πειρατεια σαν αλλοθι?
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Εχεις αναρωτηθει γιατι δεν πεφτουν οι τιμες απο ταινιες, παιχνιδια, μουσικη παρα τις "δυσκολιες" που αντιμετωπιζουν οι εταιριες? Γιατι ισως χρησιμοποιουν την πειρατεια σαν αλλοθι? Αυτο ειπα. Οτι ειναι ενα υπεροχο εργαλειο που το χρησιμοποιεις διπλα. Απο τη μια σου αποφερει αρκετα περισσοτερα κερδη απο το πουθενα, σου κανει διαφημιση το προιον τζαμπα και απο την αλλη ριχνεις τρελο QQ οτι -και καλα- σε κλεψανε οι "κακοι" hackers και πειρατες του internet. Και τα 2 μελετημενα (η μαλλον αν πω ελευθερα) απο τους ιδιους.
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Θέμα επιχειρησιακής στρατηγικής είναι. Από τη στιγμή που χουν χάσει το ελαστικό κομμάτι της αγοράς, τους συμφέρει να βάλουν υψηλότερη τιμή. Όσον αφορά το ποτέ έχουν εισπράξεις 1. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν αγορασεις μεταχειρισμενο παιχνιδι 2. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν νοικιασεις ενα παιχνιδι 3. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν κανεις τραμπες με φιλαρακια σου η με μαγαζια που εχουν αυτην την "υπηρεσια" 4. Το studio παραγωγης δεν παιρνει λεφτα αν δεν αγορασεις καν το παιχνιδι του 1. Ένας υποψήφιος αγοραστής αν γνωρίζει ότι πουλιέται πιο εύκολα μετα ως μεταχειρισμένο θα χει μεγαλύτερο κίνητρο να να το αγοράσει. Άρα τελικά εμμέσως αυξάνει τις πωλήσεις 2. Κάνεις λάθος. Τα video club πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα. 3. True, αλλά αν το φιλαράκι ξέρει ότι θα κάνει τράμπες με σένα τότε δεν θα του φανεί τόσο ακριβό να τα αγοράζει αυθεντικά τα παιχνίδια. 4. Το studio παραγωγής δεν θα πάρει ΠΟΤΕ λεφτά από κάποιον που χει βρει παράθυρο στη πειρατεία. Κακά τα ψέμματα, αλλά οι περισσότεροι που τη γεύονται μετά δεν αγοράζουν κανένα τίτλο. Θεμα αντιληψης ηταν Antretng. Τοτε ακουγαμε 30 χιλιαρικα για ενα "παιχνιδι" και σπυριαζαμε και εμεις και τυχων γονεις-συγγενεις χωρια που τοτε το gaming ηταν πραγματικα πολυτελεια. Καθώς ανεβαίνει το επίπεδο ευημερίας και καταναλωτικής ισχύς μιας χώρας, ξαφνικά τα αγαθά πολυτελείας δεν είναι και τόσο πολυτελείας... όσον αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης αυτά πάντα ακολουθούν τους εκάστοτε μισθούς
Bourdoulas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Τουλάχιστον στα παιχνίδια το άλλοθι είναι το υψηλό κόστος ανάπτυξης. Η πειρατεία είναι δίκοπο μαχαίρι και έχουμε και τις δυο πλευρές. Μπορεί να ωφελήσει (PSX) μπορεί και να σε τελειώσει (DC). Πάντως, όπως είπε και ο ikaruga24, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι η πειρατεία, η ενοικίαση, τα μεταχειρισμένα και οι ανταλλαγές είναι ένα και το αυτό για τις εταιρείες. Δεν έχουν κανέναν απολύτως κέρδος από καμία απ' τις παραπάνω "συναλλαγές". Εδώ αμφιβάλλω αν έχουν κέρδος όταν εσύ μετά από καιρό παίρνεις έναν τίτλος με κόστος 10 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εταιρείες προσπαθούν να κόψουν τα μεταχειρισμένα. Υπάρχουν απώλειες που φτάνουν τα 2 δις σύμφωνα με έρευνες. Οπότε αυτός που παίζει πειρατικά με αυτόν που αγοράζει μεταχειρισμένα ή ενοικιάζει τους τίτλους είναι στην ίδια μοίρα για τον developer.
ultralisk Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Εχεις αναρωτηθει γιατι δεν πεφτουν οι τιμες απο ταινιες, παιχνιδια, μουσικη παρα τις "δυσκολιες" που αντιμετωπιζουν οι εταιριες? Γιατι ισως χρησιμοποιουν την πειρατεια σαν αλλοθι? προσωπικά τις τιμές των παιχνιδιών τις βρίσκω μια χαρά από amazon, game, ebay κτλ...35-45 ευρώ το παιχνίδι μιλώντας για καινούριες κυκλοφορίες ενώ τις παλιότερες τις βρίσκεις και με 20 ευρώ...δεν χρειάζεται να σκάμε εδώ 60αρια και 70αρια
Antretng Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Εμμέσως έχουν από τα αυξημένα κίνητρα των υποψήφιων αγοραστών (έχουν δυνατότητα μεταπώλησης). Και μόνο ότι δεν τσίπαρες την κονσόλα λόγω φτηνών μεταχειρισμένων, όλο και κάποιο τίτλο μπορεί να αγοράσεις καινούργιο. ---------- Προσθήκη στις 01:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:23 ---------- προσωπικά τις τιμές των παιχνιδιών τις βρίσκω μια χαρά από amazon, game, ebay κτλ...35-45 ευρώ το παιχνίδι μιλώντας για καινούριες κυκλοφορίες ενώ τις παλιότερες τις βρίσκεις και με 20 ευρώ...δεν χρειάζεται να σκάμε εδώ 60αρια και 70αρια Και δεν αναρωτιέσται γιατί στην Ελλάδα, μια χώρα με υψηλή πειρατία αλλά χαμηλούς μισθους, γιατί έχει υψηλές τιμές; Μήπως επειδή έχει χαθεί το ελαστικό κομμάτι τις αγοράς (οι πιο οικονόμοι κατέφυγαν στην πειρατία) και οπότε έχουν κίνητρο για υψηλότερες τιμές; Λέω μήπως;
JimChris Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Εγω αναρωτιεμαι αν οι αποψεις που εκφραζονται εδω ειναι παγιες η αλλαζουν αναλογα με τον αντικτυπο που πιθανως να εχουν σε εμας η σε αγαπημενα μας προσωπα. Μπορει να εχω τακτοποιησει την συνειδηση μου οτι η πειρατεια δεν βλαπτει κανενα αλλα οι αποψεις μου θα ηταν οι ιδιες αν ηξερα οτι με αυτο τον τροπο εβλαπτα οικονομικα ενα κοντινο μου προσωπο???
ikaruga24 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Και δεν αναρωτιέσται γιατί στην Ελλάδα, μια χώρα με υψηλή πειρατία αλλά χαμηλούς μισθους, γιατί έχει υψηλές τιμές; Μήπως επειδή έχει χαθεί το ελαστικό κομμάτι τις αγοράς (οι πιο οικονόμοι κατέφυγαν στην πειρατία) και οπότε έχουν κίνητρο για υψηλότερες τιμές; Λέω μήπως; Εισαι σε σωστο δρομο εδω. Οι "μεγαλοι" των ελληνικων εταιριων εχουν αποφανθει εδω και καιρο οτι το αγοραστικο κομματι της ελλαδας δεν ειναι αλλο απο τους "εχοντες" και συνεπως οι τιμες ειναι αυξημενες για να "καλυψουν" το κενο που δημιουργειτε απο ατομα σαν εμενα που απλα δεν αγοραζουν πλεον. Αν παρω ως παραδειγμα τα τελευταια 2 χρονια απο το ποσσα αυθεντικα παιχνιδια εχω αγορασει (8) τοτε καταλαβαινετε τι συμβαινει. P.S. Για τα πνευματικα δικαιωματα ποιο πανω που ειπες ναι παιζουν φραγκα αλλα ειναι σταγονα στον ωκεανο καθως τα πληρωνεις μονο 1 φορα μια και εξω και τελειωσες. Απο αυτα τα λεφτα ομως τιποτα δεν θα παει στο ιδιο το στουντιο παραγωγης, μονο στον εκδοτη (εκτος και αν ο εκδοτης ειναι και ο παραγωγος Konami ή Nintendo style). ---------- Προσθήκη στις 01:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:35 ---------- Εγω αναρωτιεμαι αν οι αποψεις που εκφραζονται εδω ειναι παγιες η αλλαζουν αναλογα με τον αντικτυπο που πιθανως να εχουν σε εμας η σε αγαπημενα μας προσωπα.Μπορει να εχω τακτοποιησει την συνειδηση μου οτι η πειρατεια δεν βλαπτει κανενα αλλα οι αποψεις μου θα ηταν οι ιδιες αν ηξερα οτι με αυτο τον τροπο εβλαπτα οικονομικα ενα κοντινο μου προσωπο??? Σου το λεω σαν ανθρωπος του χωρου (εστω και στην χαμηλοτερη δυνατη θεση) οτι -δεν- μου κανεις κακο με την πειρατεια σου. Τουλαχιστον οχι οσο θελουν καποιοι να πιστευεις οτι μου κανεις. Ποιο πολυ καλο μου κανεις εμενα παρα κακο παντως και αυτο στο λεω de-facto. Δεν λεω περισσοτερα. Τελος.
JimChris Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δεν κανω κριτικη Ανταλλαζουμε αποψεις πανω στο θεμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις