Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
για εξήγησέ το λίγο αυτό...

Tο PS3 οταν κλικαρεις κ την επιλογη 1080ρ στα video settings σε οσα games δεν τρεχουν σε Full HD και υποστηριζουν 1080p upscaling αντι να κανει upscale στα 1920*1080 κανει στα 960*1080 με αποτελεσμα να εχεις εμφανως καλυτερη απεικονιση στα 1280*720 κατι το οποιο εχω δει κ στο δικο μου πανελ με games οπως τα Mirror's Edge, Killzone 2, Ninja Gaiden Sigma 1/2...

Οριστε κ ενα πολυ καλο αρθρο που εξηγει τι κ πως με πιο πολυ λεπτομερεια αν ενδιαφερεσαι:

This new feature means that games that have previously only supported 720p can now, sort of, be modified to support 1080. When these games detect a display that can’t support 720p they can switch to using a 960x1080 buffer. This is only 12.5% more pixels than 1280x720 so the increase in fill rate and memory consumption should be manageable. Then they can tell the PS3 to stretch this buffer to 1920x1080 at display time and voila, 1080 support.

Except, it will be pretty weak 1080 support with an odd and substandard result. The horizontal resolution will be worse than with 720p (960 across instead of 1280), and the images will be twice as blurry horizontally as vertically. 960x1080 is going to look worse than 1280x720 (although it’s certainly an improvement over having to drop back to 480i)."

Επεξ/σία από dr_thodt
  • Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Οπότε άσε τους διθυράμβους ειδικά όταν οι περισσότεροι από μας έχουμε αγοράσει πάνω από ένα ΧΒΟΧ 360 (και λέμε "το 360 έχει πουλήσει περισσότερες κονσόλες"). Αν το 360 είχε έστω ένα από τα χαρακτηριστικά του PS3 (wi-fi, bluray, δωρεάν online) θα μας είχατε πρήξει τον έρωτα. Τώρα απλά μας λέτε ότι έχει καλύτερα παιχνίδια και ότι το GT5 θα αργήσει...

Το gt5 δεν θα αργήσει απλά.. μπορεί να μη βγει και καθόλου για ps3 :lol:

Όσο αφορά τα υπόλοιπα που λες ναι έχεις δίκιο δεν έχει και κάποια "ωραία" χαρακτηριστικά του ps3 π.χ. αναγκαστική και όχι προαιρετική εγκατάσταση παιχνιδιών για να παίξουν, τρομερό δωρεάν live κομμάτι σε σχέση με το έναντι αμοιβής(30 ευρώ το χρόνο δηλαδή 2.5 ευρώ το μηνά(τρομερά μεγάλο ποσό που μας το κοπανάτε συνέχεια όπως και το αν είχε κόπιες το ps3 θα ήσασταν όλοι υπέρ των αντιγραφών(Βλέπε ps2) όχι όπως τώρα που τα κράζετε επειδή το ps3 δεν έχει))) xbox live, απίστευτα πολλά multiplatform παιχνίδια που είναι καλύτερα στο ps3 παρά στο 360(Πόσα είναι αυτά 5? :-D).

Δεν λέω ότι το ps3 δεν έχει καταπληκτικά αποκλειστικά παιχνίδια, έχει αλλά είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά του 360 για να πας να αγοράσεις μια κονσόλα των 300 ευρώ.

Συν αυτά που λέει ο nzeppos:

Το 360 δεν υπερέχει γιατί παίζει κόπιες, αφού έχει μεγαλύτερη αναλογία "original games ανά χρήστη" σε σχέση με το PS3. Οπωσδήποτε οι κόπιες βοηθάνε (ειδικά σε χώρες που η πειρατεία αποτελεί τον κανόνα) αλλά δεν είναι ο κύριος λόγος που έχει πουλήσει παραπάνω κομμάτια.

Επίσης το WiFi dongle κοστίζει γύρω στα 40 ευρώ αν το πάρετε από ebay ή γενικά site του εξωτερικού.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:22 ----------

Ρε συ supermario, μιλάμε για κονσόλες της προκοπής :devil:

Δημοσ.
Το gt5 δεν θα αργήσει απλά.. μπορεί να μη βγει και καθόλου για ps3 :lol:

Όσο αφορά τα υπόλοιπα που λες ναι έχεις δίκιο δεν έχει και κάποια "ωραία" χαρακτηριστικά του ps3 π.χ. αναγκαστική και όχι προαιρετική εγκατάσταση παιχνιδιών για να παίξουν, τρομερό δωρεάν live κομμάτι σε σχέση με το έναντι αμοιβής(30 ευρώ το χρόνο δηλαδή 2.5 ευρώ το μηνά(τρομερά μεγάλο ποσό που μας το κοπανάτε συνέχεια όπως και το αν είχε κόπιες το ps3 θα ήσασταν όλοι υπέρ των αντιγραφών(Βλέπε ps2) όχι όπως τώρα που τα κράζετε επειδή το ps3 δεν έχει))) xbox live, απίστευτα πολλά multiplatform παιχνίδια που είναι καλύτερα στο ps3 παρά στο 360(Πόσα είναι αυτά 5? :-D).

Δεν λέω ότι το ps3 δεν έχει καταπληκτικά αποκλειστικά παιχνίδια, έχει αλλά είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά του 360 για να πας να αγοράσεις μια κονσόλα των 300 ευρώ.

Συν αυτά που λέει ο nzeppos:

Έχεις δίκιο...

Δημοσ.
Οπότε άσε τους διθυράμβους ειδικά όταν οι περισσότεροι από μας έχουμε αγοράσει πάνω από ένα ΧΒΟΧ 360 (και λέμε "το 360 έχει πουλήσει περισσότερες κονσόλες"). Αν το 360 είχε έστω ένα από τα χαρακτηριστικά του PS3 (wi-fi, bluray, δωρεάν online) θα μας είχατε πρήξει τον έρωτα. Τώρα απλά μας λέτε ότι έχει καλύτερα παιχνίδια και ότι το GT5 θα αργήσει...

Μου κανει εντυπωση οτι σαν πρωην χρηστης που εχει περασει απο τα χερια σου το 360 περιμενεις απο εμας να σου πουμε ποια ειναι τα καλα του σε σχεση με το PS3...οπως ειπες κ νωριτερα σε αλλο post εχουν περασει απο τα χερια σου 3 κονσολες - δηλάδη εσυ αγορασες 3 360 μονο κ μονο για τις κοπιες που οπως υποστηριζεις ειναι κ ο λογος που το προτιμουν οι περισσοτεροι εδω μεσα? ή επειδη ησουν ευχαριστημενος απο το μηχανημα κ αυτα που σου προσφερε? κοιτωντας το sig σου μαλλον πρεπει να ηταν το δευτερο ή κανω λαθος?

Μου φαινεται οτι σε σχεση με την προηγουμενη γενια οι οπαδοι της Sony εχουν αλλαξει, απο εκει που οταν ειχαν PS2 και τα παντα για αυτους ηταν τα games ενω δεν τους ενοιαζαν τα πολυ ανωτερα γραφικα, το hardware και το value που ειχε το πρωτο XBOX σαν μηχανημα τωρα ξαφνικα παιζουν τεραστιο ρολο ο Cell, τα exclusives με καλυτερα γραφικα, το value του μηχανηματος και τα metacritic κ gamerankings...

Δημοσ.

Ενταξει ο ανθρωπος τωρα πηρε το PS3 και σαν κλασσικος Ελληναρας πρεπει να πεισει τους παντες οτι ειναι η καλυτερη κονσολα...οσο ειχε βεβαια το XBOX360 εκανε το ακριβως αντιθετο.

Πραγματικα δεν υπαρχει κανενας λογος υπαρξης αυτου του thread περα απο το να μπαινει το καθε 15χρονο ή ο καθε καμμενος και να τσακωνεται για το ποιος εχει καλυτερη κονσολα.

Εγω με το ΧΒΟΧ360 δοξα τω Θεο εχω παιξει πολυ καλα παιχνιδια και χωρις να μου κοστισει ο κουκος αηδονι και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Και φυσικα δεν εχω αναγκη κανενα troll να με πεισει γιαυτο...

Προφανως και οι αλλοι με το PS3 που περιμενανε 2-3 χρονια για να βγουνε παιχνιδια της προκοπης και τα χρυσοπληρωνουνε ειναι απολυτα ικανοποιημενοι με τη κονσολιτσα τους και καλα κανουνε.

Ολα τα αλλα ειναι πραγματικα για γελια οπως και τα επιχειρηματα που γραφονται...

Δημοσ.
Μου κανει εντυπωση οτι σαν πρωην χρηστης που εχει περασει απο τα χερια σου το 360 περιμενεις απο εμας να σου πουμε ποια ειναι τα καλα του σε σχεση με το PS3...οπως ειπες κ νωριτερα σε αλλο post εχουν περασει απο τα χερια σου 3 κονσολες - δηλάδη εσυ αγορασες 3 360 μονο κ μονο για τις κοπιες που οπως υποστηριζεις ειναι κ ο λογος που το προτιμουν οι περισσοτεροι εδω μεσα? ή επειδη ησουν ευχαριστημενος απο το μηχανημα κ αυτα που σου προσφερε? κοιτωντας το sig σου μαλλον πρεπει να ηταν το δευτερο ή κανω λαθος?

Μου φαινεται οτι σε σχεση με την προηγουμενη γενια οι οπαδοι της Sony εχουν αλλαξει, απο εκει που οταν ειχαν PS2 και τα παντα για αυτους ηταν τα games ενω δεν τους ενοιαζαν τα πολυ ανωτερα γραφικα, το hardware και το value που ειχε το πρωτο XBOX σαν μηχανημα τωρα ξαφνικα παιζουν τεραστιο ρολο ο Cell, τα exclusives με καλυτερα γραφικα, το value του μηχανηματος και τα metacritic κ gamerankings...

Με μια άποψη όπως η δική σου, μπορώ να συζητήσω γιατί πολύ απλά έχεις κάτι να πεις. Έχω γράψει ότι η αντίληψη περί copies αλλάζει αν κάποιος προγραμματίζει και περιμένει να ζήσει από αυτό. Και πάντα (από την εποχή της Amiga 500) αγόραζα αυτά που μου αρέσανε. Είναι και η ηλικία. Δεν μπορώ πλέον τις λίγες ώρες που έχω για να παίξω να τις αφιερώνω στο να παίζω κρυφτούλι με το live, να ανασταίνω 360 και όχι στο να διασκεδάζω. Το 360 είχε το πάνω χέρι μέχρι τώρα. Το PS3 όμως παίρνει κεφάλι, πως να το κάνουμε, το μηχάνημα είναι στη νέα του τιμή best value. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, δεν είχα ποτέ PS2 αλλά ΧΒΟΧ1 (το οποίο ακόμα τα σπάει). Πριν 3 χρόνια το PS3 ήταν απλησίαστο από τιμή και το 360 η μόνη HD κονσόλα που μπορούσες να αγοράσεις σε λογική τιμή. Αλλά σήμερα, για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν οι κόπιες, το PS3 είναι μονόδρομος. Αν τώρα από την άλλη μεριά, το επιχείρημα είναι ότι το GT5 δεν θα βγει και ότι τα exclusives είναι λίγα, ας πάει να δει μόνο το Uncharted 2... Αυτά. Τώρα για τον φίλο που με θεωρεί δεκαπεντάχρονο, (άρα μου ρίχνει ένα χρόνο) μακάρι να ήμουνα...

Δημοσ.

Δηλαδη εσύ το βρίσκεις λογικό να αγοράσεις μια κονσόλα για 3 - 5 παιχνίδια(Που τα περισσότερα βγαίνουν με υπερβολική καθυστέρηση) ή μάλλον για ένα παιχνίδι το uncharted 2.

Οκ άποψη σου δεκτή, αν κι εγώ πάλι το βρίσκω απλά κοροϊδία να αγοράσω μια κονσόλα 300 ευρώ για 1 παιχνίδι.

Προτιμάω να δώσω 200 ευρώ και να εχω πολύ περισσότερα παιχνίδια(Exclusives ή όχι) να παίζω ακόμα και original απ' ότι 1 μόνο παιχνίδι.

Όσο αφορά το rrod τώρα ποια με τις jasper μητρικές δεν υφίσταται.

Δημοσ.

Βασικά το Uncharted 2 είναι ενα υπερεκτιμημένο Action Adventure. Και τίποτα άλλο. Το μόνο exclusive που αξίζει για την αγορά του PS3 είναι το MGS4. Άντε και το GT5. Δεν βρίσκω τον λόγο αγοράς ενός PS3 εκτός απο το προαναφερθέν exclusive.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:37 ----------

Καλύτερη κονσόλα από άποψη reliability, multimedia, connectivity? Εδώ το PS3 είναι νικητής (θεωρώ ανεπίτρεπτο σήμερα να πρέπει να αγοράσει κανείς Wifi dongle της τάξης των 70€ για να μπει στο internet).

Όταν το Xbox είχε το Live, το PS2 είχε υποδομές Ουγκάντας όσον αφορά το Online. Τότε δεν σας πείραζε αυτό? (Όλους μας δηλαδή). Απλά το PS2 είχε περισσότερα και ποιοτικότερα παιχνίδια. Κάτι το οποιό γίνεται τώρα με το 360.

Υ.Γ Ενώ το PS2 (ειδικά το fat), ήταν πολύ αξιόπιστο... Σε κάθε χοντρό PS2 δεν υπήρχε περίπτωση να μην χαλάσει το μάτι του DVD έστω και μία φορά. Τουλάχιστον η MS δίνει και 3 χρόνια εγγύηση. Η Sony δεν είχε ούτε καν ένα στοιχειώδες support.

Δημοσ.

Δεν το πιστεύω ότι αυτό το thread ακόμη έχει να δώσει. Πιστεύω ότι όποιος ακόμα συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει κάποιον σε ένα thread στο internet ότι η κονσόλα του είναι καλύτερη είναι είτε : α) 12 χρονών και μπορούσε να πάρει μόνο την μία κονσόλα β)22+ χρονών που μπορούσε να πάρει μόνο την μία κονσόλα (απείρως χειρότερη κατάσταση από την πρώτη περίπτωση) γ) Κάποιος ανεξαρτήτως ηλικίας που έχει και τις δύο κονσόλες αλλά από "αγάπη" προς μία πολυεθνική εταιρία υποστηρίζει με πάθος την μία από τις δύο. (εδώ απαιτείται ιατρική βοήθεια).

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε υγιής συζήτηση, που φυσικά θα έχει και τις αντιπαραθέσεις, αλλά και τις (σε πολιτισμένο πλαίσιο) εντάσεις της, αλλά σε όλα αυτά τα απίστευτα που έχουμε όλοι διαβάσει σε αυτό το thread και από τις δύο "πλευρές". Anyway, ίσως να μην έπρεπε να postάρω κάτι τέτοιο γιατί ώρες ώρες γίνεται πολύ διασκεδαστικό αυτό το thread. :-)

Δημοσ.
Βασικά το Uncharted 2 είναι ενα υπερεκτιμημένο Action Adventure. Και τίποτα άλλο. Το μόνο exclusive που αξίζει για την αγορά του PS3 είναι το MGS4. Άντε και το GT5. Δεν βρίσκω τον λόγο αγοράς ενός PS3 εκτός απο το προαναφερθέν exclusive.

Ελπιζω το οτι ειναι exclusive για το PS3 να μην θολωνει την κριση σου.... γιατι ο μονος λογος για μενα για να μην σου αρεσει αυτο το παιχνιδι ειναι να μην σ αρεσουν τα action adventure..... αν δεν σου αρεσουν παω πασο.....αλλα και παλι...''υπερεκτιμημενο'' ..

Υ.Γ Ενώ το PS2 (ειδικά το fat), ήταν πολύ αξιόπιστο... Σε κάθε χοντρό PS2 δεν υπήρχε περίπτωση να μην χαλάσει το μάτι του DVD έστω και μία φορά. Τουλάχιστον η MS δίνει και 3 χρόνια εγγύηση. Η Sony δεν είχε ούτε καν ένα στοιχειώδες support.

Πρωτα χριστουγεννα κυκλοφοριας και ακομα δουλευει.... σε παρακαλω...:-D

Δημοσ.
Ενταξει ο ανθρωπος τωρα πηρε το PS3 και σαν κλασσικος Ελληναρας πρεπει να πεισει τους παντες οτι ειναι η καλυτερη κονσολα...οσο ειχε βεβαια το XBOX360 εκανε το ακριβως αντιθετο.

Πραγματικα δεν υπαρχει κανενας λογος υπαρξης αυτου του thread περα απο το να μπαινει το καθε 15χρονο ή ο καθε καμμενος και να τσακωνεται για το ποιος εχει καλυτερη κονσολα.

Εγω με το ΧΒΟΧ360 δοξα τω Θεο εχω παιξει πολυ καλα παιχνιδια και χωρις να μου κοστισει ο κουκος αηδονι και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Και φυσικα δεν εχω αναγκη κανενα troll να με πεισει γιαυτο...

Προφανως και οι αλλοι με το PS3 που περιμενανε 2-3 χρονια για να βγουνε παιχνιδια της προκοπης και τα χρυσοπληρωνουνε ειναι απολυτα ικανοποιημενοι με τη κονσολιτσα τους και καλα κανουνε.

Ολα τα αλλα ειναι πραγματικα για γελια οπως και τα επιχειρηματα που γραφονται...

Σωστο αυτο που λες αλλα την περιοδο που περιμεναν οι PS3 users για κανενα παιχνιδι εμεις τρεχαμε να κανουμε αλλαγη την κονσολα μας γιατι μας πεταξε RROD (για πεμπτη φορα). Δεν μπορω να πω οτι κανεις απο τους 2 χρηστες ειχε καλα "παιδικα" χρονια με οποιαδηποτε απο αυτες τις κονσολες.

Δημοσ.
Σωστο αυτο που λες αλλα την περιοδο που περιμεναν οι PS3 users για κανενα παιχνιδι εμεις τρεχαμε να κανουμε αλλαγη την κονσολα μας γιατι μας πεταξε RROD (για πεμπτη φορα). Δεν μπορω να πω οτι κανεις απο τους 2 χρηστες ειχε καλα "παιδικα" χρονια με οποιαδηποτε απο αυτες τις κονσολες.

Εγω παλι δεν εχω τρεξει ουτε μια φορα για αλλαγη κονσολας και ειναι απο τις πρωτες σοδιες που υποτιθεται οτι ηταν απο τις πιο προβληματικες και μαλιστα την ειχα αγορασει απο τα Carrefour που υποτιθεται τις σκοτωνανε γιατι ηταν απο τις προβληματικες...

Αλλα και εδω που τα λεμε περα απο το σπασιμο οτι για ενα χρονικο διαστημα δεν θα επαιζες τα παιχνιδακια σου που ειναι το τρεξιμο;

Με courrier στην παιρνανε και με courrier στην επιστρεφανε και μαλιστα απο οτι διαβαζω εδω μεσα φτιαχνουνε ακομα και τις πειραγμενες...κανε μια συγκριση με το PS3 που εχει μολις ενα χρονο εγγυηση και ετσι και σου παθει κατι πρεπει να παρεις καινουριο.

Οσο για τον 15χρονο που δεν ειχε χρονο και πηρε PS3 για να μην τρεχει να ανασταινει το ΧΒΟΧ360 αλλα ετσι και αλλιως τα παιρνει αυθεντικα...μας επεισες μεγαλε.

Απολαυσε τη καινουρια σου αγαπη με το ενα παιχνιδι που προφανως θα παιζεις ολη τη χρονια και ασε εμας να απολαυσουμε τη δικια μας.

Οπως θα επρεπε να κανετε ολοι δηλαδη...

Δημοσ.
...

Οσο για τον 15χρονο που δεν ειχε χρονο και πηρε PS3 για να μην τρεχει να ανασταινει το ΧΒΟΧ360 αλλα ετσι και αλλιως τα παιρνει αυθεντικα...μας επεισες μεγαλε.

Απολαυσε τη καινουρια σου αγαπη με το ενα παιχνιδι που προφανως θα παιζεις ολη τη χρονια και ασε εμας να απολαυσουμε τη δικια μας.

Οπως θα επρεπε να κανετε ολοι δηλαδη...

Με ταπείνωσες...

Ανακεφαλαίωση επιχειρημάτων:

1) PS3 αγοράζουν οι 15άρηδες (που έχουν κόμπλεξ με την ηλικία τους)

2) Το GT5 άργησε πολύ και μπορεί και να μην βγει σε PS3 αλλά στο PS4

3) Το Live του 360 είναι ανώτερο γιατί έτσι μας αρέσει

4) Τα exclusive για 360 είναι καλύτερα γιατί έτσι μας αρέσει

κτλ κτλ

Δημοσ.

Eγω παιδια καταλαβαινω τις ανησυχιες σας και πιστευω οτι τετοια θεματα δεν εχουν να κανουν με ηλικιες .Εγω παω στοιχημα ειμαι μεγαλυτερος απο πολλους εδω αλλα ακομη εχω το μικροβιο με τα games .Σκεφτειτε αγορασα το 360 την πρωτη μερα κυκλοφοριας του ,οταν επαιζα το criminal origins ειχα παθει μια τρομακτικη ψυχωση και διεγερση πρωτου βαθμου ,μετα πηρα το ps3 επειδη οπως πολλοι πιστευα οτι θα ηταν καλυτερο και εδωσα το 360 .Ε μετα απο λιγο καιρο ξαναγορασα το 360 το elite και τωρα εχω και τα 2.Αυτα ειναι αρρωστια .Μην ψαχνεστε με συγκρισεις .Ειλικρινα νομιζω αυτη την στιγμη που μιλαμε οτι το 360 ηταν και ειναι πιο <<ζεστο>> απεναντι στο κοινο γιατι απο την πρωτη στιγμη της κυκλοφοριας του εχει δειξει μια σταθεροτητα στην ποιοτητα και ας μην εχει bray κτλ.Το ps3 καπως τωρα τελευταια εχει δειξει να παιρνει τα πανω του .Παντως αυτο που λενε πολλοι με το περιφημο Live toy 360 εμενα αυτα τα cartoonakia και οι παπαριτσες δεν μου κανουν καλυτερο οnline σε σχεση με το ps3.Tωρα αν μιλησουμε για lag που λενε καποιοι το συζηταμε .Επισης τα 50 ευρω το χρονο για συνδρομη δεν ειναι σιγουρα ακριβο ποσο ,αυτο ομως που προκαλει ειναι οτι δεν γινεται ps3 και pc να ειναι online free και η ms να ζηταει συνδρομες σαν τον λιγουρη .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...