Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η έννοια της καινοτομίας;

Κοιτάχτε άμα θέλετε να συζητήσουμε σοβαρά το θέμα πείτε το. Άμα είναι να πετάμε "δεν ξέρεις" ο ένας, "ξανασκέψου" ο άλλος, "αγνοείς" ο παράλλος τότε τι να την κάνουμε την συζήτηση; Εάν θέλετε να πείτε κάτι να το πείτε συγκριμένα όχι "δεν ξέρεις" και εντάξει κλείσαμε . Άμα αρχίσω και εγώ τα "δεν ξέρεις" θα καταλήξουμε στο πουθενά. Ούτως ή άλλως βέβαια εκεί καταλήξαμε.:shock:

Αφού άλλα σου λέω και άλλα μου απαντάς τι να σου κάνω; Έσυ πρώτος άδειασες τον συνομιλητή σου, εγώ σου φταίω; Αφου δεν απαντάς σε αυτά που γράφω, τουλάχιστον να μην με κάνεις quote.... ή τουλάχιστον διάβασε πρώτα τη γράφει.

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αφού άλλα σου λέω και άλλα μου απαντάς τι να σου κάνω; Έσυ πρώτος άδειασες τον συνομιλητή σου, εγώ σου φταίω; Αφου δεν απαντάς σε αυτά που γράφω, τουλάχιστον να μην με κάνεις quote.... ή τουλάχιστον διάβασε πρώτα τη γράφει.

Συγγνώμη εσύ με έκανες quote όχι εγώ...και με ρώτησες αυτό:

"Για το πόσο επιτυχημένη είναι μια κονσόλα στις πωλήσεις ή για το κατά πόσο εισήγαγε νέα στοιχεία ήταν το θέμα μας;".

Τι δεν σου απάντησα δηλαδή;

Δημοσ.
Συγγνώμη εσύ με έκανες quote όχι εγώ...και με ρώτησες αυτό:

"Για το πόσο επιτυχημένη είναι μια κονσόλα στις πωλήσεις ή για το κατά πόσο εισήγαγε νέα στοιχεία ήταν το θέμα μας;".

Τι δεν σου απάντησα δηλαδή;

Έφαγες κανα 2 μετέπειτα post αλλά δεν πειράζει. :lol:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:06 ----------

Όποιος έχει τη μύγα ...

να την φέρει πίσω :P

Δημοσ.
Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται,εγώ για τον Απόκλειρο μιλούσα.

Για τον Απόκλειρο - δηλαδή;

Συγγνώμη και πάλι γιατί έχω μπερδευτεί εδώ μέσα, αλλά στο ποστ σου έγραψες:

"τώρα το παίζει ήλιος της παραλίας"

Από το name μου υπέθεσα ότι μιλούσες για εμένα.. τώρα μύγες ξεμύγες δεν ξέρω.

Έφαγες κανα 2 μετέπειτα post αλλά δεν πειράζει.

Ναι οκ να μου πεις όμως τι εννοείς γιατί εγώ δεν κατάλαβα. Δεν έγραψα ό,τι έγραψα για να δούμε ποιός έχει δίκιο... για να καταλάβω τι εννοείς το έκανα... άμα δεν θες να εξηγήσεις όμως, πάσο.

Δημοσ.

Αντε να μπω στο κόπο μια τελευταία φορά. Σου λέω ότι το κλειδί της επιτυχίας του ps1 ήταν ότι έδινε μεγαλύτερα ποσοστά στις εταιρίες. Εσύ μου απαντάς, ότι δεν ήταν αυτό αλλά ότι είχε πολλά exclusives... εσυ τι καταλαβαίνεις από αυτό; Μα φυσικά και είχε πολλά exclusives ως απόρροια των μεγαλύτερων ποσοστών που έδινε στις εταιρίες ανάπτυξης... έτσι χωρίς να χει όνομα, οπαδούς κλπ κατάφερε να αποκτήσει έναν μεγάλο αριθμό αποκλειστικοτήτων (αλλά και χάρης στο τσιπάκι)

Όσον αφορά τα games, το tekken αλλά και το κάθε exclusive που είναι απο τρίτη εταιρία, δεν οφείλεται στη πλατφόρμα, αλλά στην προγραμματιστική ομάδα κατα πρώτον και κατα δεύτερον στην εταιρία ανάπτυξης (αν και σήμερα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία). Σε καμία όμως περίπτωση, αν δεν υπήρχε ps1 δεν θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε tekken. Μην τα μπερδεύεις αυτά. Να μου λέγες αν ότι χάρης τη Namco υπάρχει Tekken άντε να το δεχτώ... αλλά να μου λες ότι χάρης στο ps1... όχι δεν το δέχομαι... όχι να το λες και καινοτομία* της εταιρίας

Τέλος απάντησες λες και μίλαγα εναντίον (ή έστω ουδέτερα) της Nintendo, που αν διαβάσεις όλη τη συζήτηση συνεχώς λέω ότι η Nintendo έχει κανει τη σημαντικότερη προσφορά στο τομέα του gaming.

*καινοτομία δεν σημαίνει αυτό ούτως ή αλλος, αλλά άντε να πάω με τα νερά σου

Δημοσ.
Όχι ρε συ εγώ για τον Απόκλειρο μιλούσα,μα είναι δυνατόν να υποννοεί κανένας μας ότι είσαι ο Απόκλειρος;

Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Δημοσ.
Δεν ειπε κανεις οτι δεν εχει προσφερει η Sony, απλα η Nintendo ηταν παντα πρωτοπορος σε διαφορες ουσιαστικες καινοτομιες πανω στο gaming οπου πλεον ειναι στανταρ τροπος χρησης απο -ολους-. Το που προσφερε η Sony και η καθε Sony διαφερει πολυ ως προς που προσφερε η Nintendo. H nintendo διαμορφωσε το console gaming οπως το ξερεις σημερα και αυτο δεν ειναι συζητησημο, ειναι η πραγματικοτητα και η αληθεια. Η μονη εταιρια που επαιρνε ουσιαστικα ρισκα (οπως το στανταρ Wii-mote και οχι καποιο περιφερειακο, ο αναλογικος, το rumble, το joypad, το πραγματικο 3D και πολλα ακομα) και παντα πηγαινε το gaming μπροστα για να φτασουμε τελικα εδω που ειμαστε.

Εγω ειμαι ενας απο τους πολλους που τα ειδαν τα πραγματα απο πρωτο χερι και δεν μπορει να μου πει καποιος οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα αφου τα ειδα με τα ματια μου. Ξαναλεω δεν λεει κανεις οτι δεν προσφεραν πραγματα οι αλλες εταιριες, απλα καμια απο αυτες δεν πηρε "ρισκο" τετιου τυπου (μεγιστη επιτυχια η κλεισιμο) που να θελει και δουλεια και απο την κατασκευαστρια εταιρια και απο τους τριτους που θα κατασκευασουν παιχνιδια γι αυτο.

Εκει ηταν και το προβλημα της Nintendo παντα, οτι ηταν η -μονη- που πραγματικα καταλαβαινε και κατασκευαζε παιχνιδια με βαση τις νεες δυνατοτητες του καθε της συστηματος της εποχης και επισκιαζε τους υπολοιπους (εκτος του DS που ειχε αντιθετα αποτελεσματα) με αποτελεσμα λιγες εταιριες να μπορουν να ανταγωνιστουν την ποιοτητα των παιχνιδιων της Nintendo και των Second Party της (παραδειγμα Rare).

Φίλε τα λες πολύ καλά και συμφωνώ.Και για να πω την αλήθεια τρέφω μεγάλη συμπάθεια για τη nintendo και δεν αμφισβητώ την ιστορία της.Το μόνο που με πειράζει είναι το ότι είχε πάντα ένα casual στυλ.Δεν νομίζω να έχεις αντίρρηση σε αυτό.:-)

Δημοσ.
Αντε να μπω στο κόπο μια τελευταία φορά. Σου λέω ότι το κλειδί της επιτυχίας του ps1 ήταν ότι έδινε μεγαλύτερα ποσοστά στις εταιρίες. Εσύ μου απαντάς, ότι δεν ήταν αυτό αλλά ότι είχε πολλά exclusives... εσυ τι καταλαβαίνεις από αυτό; Μα φυσικά και είχε πολλά exclusives ως απόρροια των μεγαλύτερων ποσοστών που έδινε στις εταιρίες ανάπτυξης... έτσι χωρίς να χει όνομα, οπαδούς κλπ κατάφερε να αποκτήσει έναν μεγάλο αριθμό αποκλειστικοτήτων (αλλά και χάρης στο τσιπάκι)

Όσον αφορά τα games, το tekken αλλά και το κάθε exclusive που είναι απο τρίτη εταιρία, δεν οφείλεται στη πλατφόρμα, αλλά στην προγραμματιστική ομάδα κατα πρώτον και κατα δεύτερον στην εταιρία ανάπτυξης (αν και σήμερα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία). Σε καμία όμως περίπτωση, αν δεν υπήρχε ps1 δεν θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε tekken. Μην τα μπερδεύεις αυτά. Να μου λέγες αν ότι χάρης τη Namco υπάρχει Tekken άντε να το δεχτώ... αλλά να μου λες ότι χάρης στο ps1... όχι δεν το δέχομαι... όχι να το λες και καινοτομία* της εταιρίας

Τέλος απάντησες λες και μίλαγα εναντίον (ή έστω ουδέτερα) της Nintendo, που αν διαβάσεις όλη τη συζήτηση συνεχώς λέω ότι η Nintendo έχει κανει τη σημαντικότερη προσφορά στο τομέα του gaming.

*καινοτομία δεν σημαίνεια υτό ούτως ή αλλος, αλλά άντε να πάω με τα νερά σου

Μα δεν διαφώνησα με αυτό που έγραψες! αν είναι δυνατόν εδώ μέσα με τις παρεξηγήσεις. Αυτό έγραψα και εγώ. Ότι θα έπρεπε να κρατήσει αυτό το μονοπώλιο (με το να τα σκάει στις εταιρίες όπως η Namco καλό παραδάκι για να συνεχίσουν να της παραχωρούν μονοπωλιακά καλής ποιότητας παιχνίδια ΚΑΙ να αφήσει τις κονσόλες τις τσιποfree). Αυτό όμως πρακτικά δεν γίνεται γιαυτό και κατήντησε μαζί με το Xbox να κάνουν την παρωδία του μετρίου. Η Nintendo δεν έδινε χρήμα ώστε να βγάλει παιχνίδια όπως το Tekken κτλ και την είχαν κάνει λαχείο στην Sony λόγω αυτού του μονπωλίου. Ουσιαστικά δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ Nintendo και Sony αφού βγάζανε τελείως διαφορετικά games (εκτός μερικών μικρών εξαιρέσεων).

Συγγνώμη ρε παιδιά θα με τρελάνετε εδώ μέσα; είπα λέει ότι μίλησες εναντίον της Nintendo... Που το είδες αυτό; - καμιά σχέση. Έχεις κάνει πάρα πολλές υποθέσεις από τα ποστ μου.

Υ.Γ. Διάβαζα όσο καλύτερα μπορούσα την συζήτηση... πολύ μυστικισμός έχει πέσει όμως εδώ μέσα. Όλο μαντεψιές...

Δημοσ.
Φίλε τα λες πολύ καλά και συμφωνώ.Και για να πω την αλήθεια τρέφω μεγάλη συμπάθεια για τη nintendo και δεν αμφισβητώ την ιστορία της.Το μόνο που με πειράζει είναι το ότι είχε πάντα ένα casual στυλ.Δεν νομίζω να έχεις αντίρρηση σε αυτό.:-)

Βασικα η Nintendo απεκτησε casual στυλ στην εποχη του Gamecube και μετα. Μεχρι και το N64 ομως τα πραγματα ηταν διαφορετικα. Οτι και να εβγαζε και αυτη και η second party εταιριες της ηταν σοβαροτατα παιχνιδια που δεν μπορουσαν να παιξουν και να καταλαβουν οι περισσοτεροι. Οταν λοιπον η Sony μας εδινε (η τοτε unofficial mascot της) Crash Bandicoot (lol) η Nintendo μας εδινε Mario 64.

Ηταν αυτη η διαφορα μεταξυ παιχνιδιων που εδειχνε ποσο ποιο μπροστα ηταν η nintendo απο οποιαδηποτε αλλη εταιρια. Και η Sega ειχε απιστευτα παιχνιδια με το Saturn εκεινη την περιοδο αλλα δεν ειχε εμπορικη επιτυχια και δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω το γιατι. Ισως γιατι οι κονσολες τοτε ηταν πανακριβες (το PS1 θυμαμαι ειχε λανσαριστει με τιμη 300 χιλιαρικα δηλαδη 1000 ευρω) ισως και απο αποψη γραφικων που το PS1 ηταν ανωτερο σε 3D ενω το Saturn "πατουσε" το Ps1 σε 2D.

Παντως η nintendo το casual στυλακι το απεκτησε την περιοδο του Gamecube και ειδαμε τα πρωτα δειγματα με το Game Boy Advance αν και υπηρχαν σοβαρα παραδειγματα της γνωστης "hardcore" nintendo. Τωρα τα δεδομενα εχουν αλλαξει, δεν μπορεις πλεον να εχεις σαν μονη κονσολα ενα Wii, ειναι απλα αδυνατον. Χρειαζεσαι ειτε PS3 ειτε X360 ειτε PC για να εισαι καλυμμενος απο αποψη παιχνιδιων και ενα Wii σαν συμπληρωματικο μηχανημα.

Δημοσ.
Υ.Γ. Διάβαζα όσο καλύτερα μπορούσα την συζήτηση... πολύ μυστικισμός έχει πέσει όμως εδώ μέσα. Όλο μαντεψιές...

:-)

Ναί είμαστε λάτρεις της ποστομαντίας :)

Δημοσ.
Βασικα η Nintendo απεκτησε casual στυλ στην εποχη του Gamecube και μετα. Μεχρι και το N64 ομως τα πραγματα ηταν διαφορετικα. Οτι και να εβγαζε και αυτη και η second party εταιριες της ηταν σοβαροτατα παιχνιδια που δεν μπορουσαν να παιξουν και να καταλαβουν οι περισσοτεροι. Οταν λοιπον η Sony μας εδινε (η τοτε unofficial mascot της) Crash Bandicoot (lol) η Nintendo μας εδινε Mario 64.

Ηταν αυτη η διαφορα μεταξυ παιχνιδιων που εδειχνε ποσο ποιο μπροστα ηταν η nintendo απο οποιαδηποτε αλλη εταιρια. Και η Sega ειχε απιστευτα παιχνιδια με το Saturn εκεινη την περιοδο αλλα δεν ειχε εμπορικη επιτυχια και δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω το γιατι. Ισως γιατι οι κονσολες τοτε ηταν πανακριβες (το PS1 θυμαμαι ειχε λανσαριστει με τιμη 300 χιλιαρικα δηλαδη 1000 ευρω) ισως και απο αποψη γραφικων που το PS1 ηταν ανωτερο σε 3D ενω το Saturn "πατουσε" το Ps1 σε 2D.

Παντως η nintendo το casual στυλακι το απεκτησε την περιοδο του Gamecube και ειδαμε τα πρωτα δειγματα με το Game Boy Advance αν και υπηρχαν σοβαρα παραδειγματα της γνωστης "hardcore" nintendo. Τωρα τα δεδομενα εχουν αλλαξει, δεν μπορεις πλεον να εχεις σαν μονη κονσολα ενα Wii, ειναι απλα αδυνατον. Χρειαζεσαι ειτε PS3 ειτε X360 ειτε PC για να εισαι καλυμμενος απο αποψη παιχνιδιων και ενα Wii σαν συμπληρωματικο μηχανημα.

Εγώ πάντως θυμάμαι πως και το n64 (μιας που το ανέφερες) είχε πιο casual χαρακτήρα.Τότε δεν ήμουν και τόσο ψαγμένος βέβαια,οπότε μπορεί να κάνω λάθος.

Όσο για τις μασκότ,ποτέ δεν πίστευα ότι η sony είχε κάποιο χαρακτήρα σαν στάνταρ μασκότ.Είχε ποικίλα παιχνίδια και δεν έδινε σε κάποιο από αυτά πιο πολύ βάρος,ώστε να καθιερώσει ως μασκότ κάτι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...