skanjos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Τι ανοησίες είναι αυτές; Τι πάει να πει αν συνεχίσουμε έτσι; Αν στον κόσμο αρέσουν αυτά τα κατά εσένα βλακώδοι παιχνίδια, μόνο κατάντια δεν θα ναι να συνεχίσουμε έτσι. Με την ίδια λογική ας γυρίσουμε στην εποχή όπου πάταγες μόνο ένα μόνο πλήκτρο και όπου αντι για μοχλάκια χρησιμοποιούσαμε σταυρό... ή ακόμη χειρότερα, χωρίς καθόλου πλήκτρα στην εποχή pac man Άραγε, έχετε παίξει ποτέ κανένα σοβαρό game στο wii πριν γράψετε όλα αυτά; Δηλαδή αν αντι σε ένα ραλλάκι να χρησιμοποιείς το μοχλό, κρατάς το χειριστήριο οριζόντια και το περιστρέφεις ως τιμόνι είναι κατάντια; Είναι κατάντια αν στα fps αντί να σημαδεύεις με τον χαζό μοχλό, μπορείς να έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια συμαδεύοντας με το χειριστήριο; Είναι κατάντια όταν κάνεις ξιφασκία αντί να πατας μανιωδός το κουμπί, να περιστρέφεις το χειριστήριο ; Και αν ο άλλος γουστάρει να χτυπιέται και πάρει ένα παιχνίδι box ή skateboarding, είναι κακό; Αν όλα αυτά σου φαίνονται κατάντια, εμπρός λοιπόν για την απόλυτη κατρακύλα!!! Ζήτω η κατρακύλα. Υ.Γ. Φαντάζομαι τα ίδια έλεγες όταν είχε βγάλει το snes με τις σκανδάλες και τα πολλά πλήκτρα, τα ίδια και όταν στο N64 έβγαλε πρώτη τον αναλογικό μοχλό. Έχω βαρεθεί σε κάθε γενειά να κράζουν κάτι μόνο και μόνο επειδή δεν το έχουν ή απλά δεν έχουν εξοικειωθεί μαζί του μαν η πρώτη μου κονσόλα αυτής της γενιάς το wii ήταν ,αν πας στο wii modding topic όλο και κάποιο ποστ θα βρείς απο μένα πριν κανα χρόνο ,δεκέμβρη όμως το πούλησα και πήρα ps3 γιατί βαρέθηκα τον gimmick χειρησμό που μόνο σε 3-4 παιχνίδια μου άρεσε(resident evil 4/metroid prime 3/trauma center/warrio smooth moves/zack and wiki),τα παιχνίδια όμως που μου άρεσαν τρελά που τα έπαιξα ήταν τα twillight princess/fire emblem/mario galaxy/smash/nmh και σε αυτά ο χειρησμός είναι καλύτερος με χειρηστήριο και δεν χρειάζεται η κίνηση.το σλασινγκ στο ζέλντα και στο nmh καταντάει κουραστικό.δεν μπορείς να συγκρίνεις την προσθήκη 2-3 κουμπιών με την κίνηση.... σε κάποια παιχνίδια είναι ωραίο όπως στα fps όπως λες και στα 3rd person shooter αλλα εως εκεί.γούστα είναι αυτά αλλα εγώ πρωτειμώ να παίζω τα παιχνίδια καθηστός και να μην κουνιέμαι πως να το κάνουμε (πρώτη μέρα κυκλοφορίας το πήρα το wii με το ζέλντα ,δεν το μετανιώνω μέσα σε 2 χρόνια είχα παίξει πολύ καλα παιχνίδια).όσο για τα ραλάκια το ίδιο λεω για το ναταλ δεν μπορείς να έχεις την ακρίβια στο στρίψιμο που έχεις με χειρηστήριο ,άποιρες φορές έστριβα στο μαριο καρτ και ωρες ώρες δεν έπιανε η κίνηση και έπεφτα στον τοίχο
dr_thodt Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Τι ανοησίες είναι αυτές; Τι πάει να πει αν συνεχίσουμε έτσι; Αν στον κόσμο αρέσουν αυτά τα κατά εσένα βλακώδοι παιχνίδια, μόνο κατάντια δεν θα ναι να συνεχίσουμε έτσι. Με την ίδια λογική ας γυρίσουμε στην εποχή όπου πάταγες μόνο ένα μόνο πλήκτρο και όπου αντι για μοχλάκια χρησιμοποιούσαμε σταυρό... ή ακόμη χειρότερα, χωρίς καθόλου πλήκτρα στην εποχή pac man Άραγε, έχετε παίξει ποτέ κανένα σοβαρό game στο wii πριν γράψετε όλα αυτά; Δηλαδή αν αντι σε ένα ραλλάκι να χρησιμοποιείς το μοχλό, κρατάς το χειριστήριο οριζόντια και το περιστρέφεις ως τιμόνι είναι κατάντια; Είναι κατάντια αν στα fps αντί να σημαδεύεις με τον χαζό μοχλό, μπορείς να έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια συμαδεύοντας με το χειριστήριο; Είναι κατάντια όταν κάνεις ξιφασκία αντί να πατας μανιωδός το κουμπί, να περιστρέφεις το χειριστήριο ; Και αν ο άλλος γουστάρει να χτυπιέται και πάρει ένα παιχνίδι box ή skateboarding, είναι κακό; Αν όλα αυτά σου φαίνονται κατάντια, εμπρός λοιπόν για την απόλυτη κατρακύλα!!! Ζήτω η κατρακύλα. Υ.Γ. Φαντάζομαι τα ίδια έλεγες όταν είχε βγάλει το snes με τις σκανδάλες και τα πολλά πλήκτρα, τα ίδια και όταν στο N64 έβγαλε πρώτη τον αναλογικό μοχλό. Έχω βαρεθεί σε κάθε γενειά να κράζουν κάτι μόνο και μόνο επειδή δεν το έχουν ή απλά δεν έχουν εξοικειωθεί μαζί του Tιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι κακο, κακο θα ειναι να γινουν τα motion sensing controls το standard στην βιομηχανια κ να εξαλιφθει παντελως ο κλασσικος τροπος χειρισμου...καποια ειδη παιχνιδιων απαιτουν ακριβεια κ μηδαμινο input lag (Fighting, action, driving simulators, competitive online FPS gaming) ενω αλλα απαιτουν κ συνεχεις κινησεις πραγμα που με motion sensing controls μπορει να γινει πολυ κουραστικο οποτε το καλυτερο θα ειναι να κρατησουν μια ισορροπια οι εταιριες υποστηριζοντας κ τα 2 προτυπα ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι.
Antretng Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε παιδιά, και ο αναλογικος μοχλός όταν είχε πρωτοβγει τα χε τα θεματάκια του. Κάποτε ήταν σχεδόν αδύνατο να παίξεις fps με μοχλάκια. Μη λέμε ότι θέλουμε. Το οποιο lag υπάρχει σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει και αύριο. Άλλο να λέμε ότι δεν είναι άριστο ακόμη και άλλο να λέμε δεν θέλουμε να εξελιχθεί. Ήδη με το motion plus έχει ανεβεί κατα πολύ η ακρίβεια χειρισμού. @Skanjos, όσον αφορά το mario kart, επειδή το χω δει σε πολλα παιδιά, καθώς παίζουνε αρχίζουν να το κρατάνε στραβά. Η κίνηση που διαβάζει είναι κάθετη, δηλαδή φαντάσου ότι ο αξονας του τιμονιου είναι στο ηχείο. Αν αρχίσεις να το γέρνεις όντως δεν πιάνει (δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με το mario kart δίναν και πλαστική θήκη τιμόνι). Ακόμη το Mario galaxy είχε και παρά είχε motion sensing, είτε ως κερασάκι σε ορισμένες κινήσεις (περιστροφή, τιναγμα απο λουλούδι, ξεβίδωμα, οταν πετας και γατζώνεσαι από αστέρι σε αστέρι...) είτε σε mini games. Και όπως λες και συ σε κάποια παιχνίδια σου άρεσε... δηλαδή όταν γίνεται καλή δουλειά αξίζει και παρααξίζει. @dr_thodt δεν νομίζω ότι είναι πιο κουραστικό να παίζεις ραλλάκι με motion sensing ή fps με το IR του wii παρά με το μοχλάκι. Ξαπλαντάν είμαι με το χειριστήριο του xbox και halo... ξαπλαντάν είμαι και με το wii mote και conduit (στηρίζω το wii mote στο πόδι μου ή στο μπράτζο της πολυθρόνας). Απεναντίας έχεις πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια
gherudos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Και γιατί να βαριούνται το wii; Ανέκαθεν η nintendo ήταν ένα βήμα μπροστά στο χειρισμό από τις υπόλοιπες εταιρίες οι οποίες μετά απλά την αντέγραφαν (όπως δηλαδή και τώρα με το eye toy* και το natal) *μην μου πει κανείς ότι το eye toy προυπήρχε... καμία σχέση το παλιό eye toy με το wii και το σημερίνο eye toy Δεν υπάρχει "σημερινό" eye toy,αν αναφέρεσαι στο PS3 Eye είναι κάτι το τελείως διαφορετικό και δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε τεχνολογικά αλλά ούτε και πρακτικά.Μη μου πεις και οι δυο είναι κάμερες.Το PS3 Eye έχει voice recognition/face recognition κάτι που δεν έχει το Eye toy μιας και δεν έχει καν μικρόφωνο. Γιατί αν συνεχίσουμε έτσι μας βλέπω στην επόμενη γενιά να κουνιόμαστε σαν βλαμμένα κανοντας επαναληπτικές κινήσεις!( χμ... πως άραγε θα μας λένε...) Νομίζω η λέξη που ψάχνεις είναι αυτιστικά.
Antretng Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν υπάρχει "σημερινό" eye toy,αν αναφέρεσαι στο PS3 Eye είναι κάτι το τελείως διαφορετικό και δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε τεχνολογικά αλλά ούτε και πρακτικά.Μη μου πεις και οι δυο είναι κάμερες.Το PS3 Eye έχει voice recognition/face recognition κάτι που δεν έχει το Eye toy μιας και δεν έχει καν μικρόφωνο. Όπως και αν λέγετε (δεν ξέρω ούτε με νοιάζει), ότι και αν χρησιμοποιεί... εγώ είδα ένα resident evil 5 στο ps3 αντιγραφή από το Resident Evil 4 του wii Ακόμη, δεν με διαβάζεις και με στενοχωρείς. Δεν είπα ποτέ ότι έχει κάποια σχέση με το παλιο σύστημα. Απεναντίας το ίδιο λέμε Νομίζω η λέξη που ψάχνεις είναι αυτιστικά Κάτι τέτοια άκουγα και για το αναλογικό του nintendo 64, αλλά τώρα χειριστήριο χωρίς αναλογικό δεν υφίστατε
Bourdoulas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Κάτι τέτοια άκουγα και για το αναλογικό του nintendo 64, αλλά τώρα χειριστήριο χωρίς αναλογικό δεν υφίστατε Νομίζω είσαι υπερβολικός σε αυτό το σημείο.
Antretng Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Κοίτα δεν ξέρω αν είμαι εγώ υπερβολικός ή υπερβολικοί αυτοί με τους οποιους συναναστρεφόμουνα (δηλαδή τα θαψιματα που άκουγα). Το τι θάψιμο είχε φάει το αναλογικό του N64 δεν λέγετε. Όντως είχε τα θεματάκια του, όλοι προτιμούσαν το κλασικό χειρισμό που πρόσφεραν οι άλλες κονσόλες και πραγματικά η συζητηση που κανουμε εδω μου θυμίζει την τοτε κατάσταση. "Σαν το σταυρό δεν υπάρχει" λέγανε τότε... έτσι και σήμερα εδώ, κάτι αντίστοιχο λένε. Και στο κάτω κάτω εγώ είμαι υπερβολικός ή τα άλλα παιδιά που λένε αυτιστικούς αυτούς που παίζουν wii;
G_Zisis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Νομίζω είσαι υπερβολικός σε αυτό το σημείο. Δε νομίζω να είναι υπερβολικός.Όπως τα λέει είναι.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Νομίζω είσαι υπερβολικός σε αυτό το σημείο. Οχι δεν ειναι. Μην ξεχναμε οτι το κανονικο χειριστηριο οπως το ξερουμε παλι η Nintendo το εβγαλε. Οπως και το rumble και τον αναλογικο μοχλο. Σημερα παιζεις οτι παιζεις με τον τροπο που το παιζεις γιατι η Nintendo πηρε το ρισκο τοτε για να προσφερει κατι διαφορετικο. Απο τοτε -ολες- οι εταιριες και ειδικα η sony την αντιγραφει σαν τρελη. Δεν ειναι υπερβολικο να λεμε την αληθεια. Στο τι παραγει σημερα η Nintendo σε καμια περιπτωση δεν υποβιβαζει τα επιτευγματα της και αυτα που καταφερε να προσφερει στον κοσμο του gaming γενικα. Αυτη χαραζε το δρομο και ολοι οι αλλοι ακολουθουσαν και αυτο ειναι αληθεια ειτε σε καποιους αρεσει ειτε οχι. Δεν μιλαμε για πραγματα που εγιναν προιστορικα. Μιλαμε για πραγματα που τα ειδαμε τα τελευταια 20 χρονια και ειναι αδιαμφισβητητα.
__D3mIaN__ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν ειναι υπερβολικο να λεμε την αληθεια. Στο τι παραγει σημερα η Nintendo σε καμια περιπτωση δεν υποβιβαζει τα επιτευγματα της και αυτα που καταφερε να προσφερει στον κοσμο του gaming γενικα. Αυτη χαραζε το δρομο και ολοι οι αλλοι ακολουθουσαν και αυτο ειναι αληθεια ειτε σε καποιους αρεσει ειτε οχι. Συμφωνω απολυτα. Nintendo ftw, ακομα θυμαμαι το Nintendo Game Boy,SNES και N64, τα ειχα και τα εχω ακομα. Σιγουρα σαν παιδια η γενια των 80s εκτιμαει καλυτερα τι εστι nintendo, και ασφως και πρωτοπορησε σαν εταιρια τοτε στο χωρο της ψυχαγωγιας με τα παιχνιδια και τις κοσνολες της. Μαλιστα οταν κυκλοφορησε το nintendo 64 ειχε γινει χαμος, αγοραζα τοτε το gamepro magazine και τα σχολια ηταν απιστευτα μεχρι που αγορασα κ εγω ενα. Controller περα απο την εποχη του και σε design και σε χειρισμο, και πρωτη φορα μπηκε η λογικη fps designed contol system σε χειριστηριο, με μοχλο και σκανδαλη στο πισω μερος.(Σορρυ για το offtopic). Απο κει και περα για να κανω μια αποπειρα να επαναφερω το topic, μεταξυ ps3 και xbox, ενω ειμαι κατοχος xbox360... προτιμω το playstation για τον ιδιο περιπου λογο που αγαπω τη nintendo. Γιατι με playstation 1 μεγαλωσα, γιατι το χειριστηριο του playstation ειναι σημα κατατεθεν για αρκετα χρονια, και γιατι μου αρεσει το ονομα playstation! Μικρος εβλεπα champions league και ανυπομονουσα να δειξει διαφημισεις για το playstation 1 τοτε για να παθω πλακα με τα γραφικα κλπ κλπ.
G_Zisis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Χεχε.Κι εγώ πάνω κάτω έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο με το ps.Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι κριτήριο για την απόκτηση ενός ps3 ;εναντι του 360 (δεν το λέω για σένα εννοείται).Εγώ ο μόνος λόγος που έχω ps3 αντί του 360 είναι φυσικά το ότι δεν έχω χρήματα και για τις δυο κονσόλες (ακόμα και τα games του ps3 τα νοικιάζω) και το ότι χρειαζόμουν τις multimedia δυνατότητες του ps3 και ήθελα αρκετά exclusives του. Και τη nintendo έχω σε εκτίμηση.Έχει προσφέρει αρκετά στο gaming.Ακόμα και με το wii,που πολλοί βρίζουν,δεν έχω πρόβλημα.Θεωρώ απλώς ότι έχει ένα διαφορετικό στυλ.
Antretng Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Και τη nintendo έχω σε εκτίμηση.Έχει προσφέρει αρκετά στο gaming.Ακόμα και με το wii,που πολλοί βρίζουν,δεν έχω πρόβλημα.Θεωρώ απλώς ότι έχει ένα διαφορετικό στυλ. Μα αν δεν είχε διαφορετικό στυλ δεν θα είχες και τις δύο κονσόλες Ίδια φάση είμαι και γω. Έχω xbox 360 και wii και δεν το χω μετανοιώσει καθόλου.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Χεχε.Κι εγώ πάνω κάτω έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο με το ps.Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι κριτήριο για την απόκτηση ενός ps3 ;εναντι του 360 (δεν το λέω για σένα εννοείται).Εγώ ο μόνος λόγος που έχω ps3 αντί του 360 είναι φυσικά το ότι δεν έχω χρήματα και για τις δυο κονσόλες (ακόμα και τα games του ps3 τα νοικιάζω) και το ότι χρειαζόμουν τις multimedia δυνατότητες του ps3 και ήθελα αρκετά exclusives του. Και τη nintendo έχω σε εκτίμηση.Έχει προσφέρει αρκετά στο gaming.Ακόμα και με το wii,που πολλοί βρίζουν,δεν έχω πρόβλημα.Θεωρώ απλώς ότι έχει ένα διαφορετικό στυλ. Αν δεν εκανε αυτην την κινηση η nintendo τοτε θα ηταν αμεσα ανταγωνιστρια με τις αλλες 2 κονσολες και το ξερουμε καλα οτι η gaming σκηνη δεν σηκωνει 3 -ιδιες- κονσολες ουτε και οι developers θα ειχαν το σθενος και την οικονομικη δυνατοτητα να κατασκευαζουν παιχνιδια και για τις 3. Επισης -μονο- η nintendo ειναι εταιρια που παιρνει τετιου ειδους ρισκα οπως μας εχει διδαξει η ιστορια της. Απο τις πωλησεις παντως φενεται πως το τολμησε και πετυχε ασχετα αν πλεον δεν ειναι στα ιδια που ηταν καποτε. X360 και PS3 ηταν γνωστο απο την αρχη που θελανε να βαδιζουν για αλλη μια φορα και ειναι και οι 2 αμεσος ανταγωνιστης ο ενας του αλλου. Ολα ωραια και ολα καλα μεχρι εδω αλλα δεν πιστευω κανενας μας να μπορουσε να εχει 3 κονσολες νεας γενιας σπιτι του. Το λαθος ειχε γινει στην προηγουμενη γενια αν θυμαστε με PS2, GC, Xbox με 3 κονσολες πανω-κατω ιδιες. Δεν ηταν και η καλυτερη περιπτωση ασχετα αν η καθε κονσολα ειχε κατι δικο της να δειξει. .
Antretng Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 @ikarufa24 όπως τα λες είναι. Αυτό ισχύει από πάντα. Θυμάμαι ότι από την 8μπιτη γενειά ήταν η Sega , Nintendo και το καταιδρομένο Atari. Συνήθως πάνω από 2 άμεσα ανταγωνιστές, δηλαδή με την πλειοψηφία των τίτλων να είναι multiplatform, απλά δεν είναι βιώσιμο. Και τώρα με το natal και το ps3 eye έχουν να κλάψουν μανούλες.
skanjos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Επισης -μονο- η nintendo ειναι εταιρια που παιρνει τετιου ειδους ρισκα οπως μας εχει διδαξει η ιστορια της. Απο τις πωλησεις παντως φενεται πως το τολμησε και πετυχε ασχετα αν πλεον δεν ειναι στα ιδια που ηταν καποτε. X360 και PS3 ηταν γνωστο απο την αρχη που θελανε να βαδιζουν για αλλη μια φορα και ειναι και οι 2 αμεσος ανταγωνιστης ο ενας του αλλου. συμφωνώ με τα περι 2 κονσολών αλλα διαφωνω στο παραπάνω.η sega με το dreamcast ήταν η πρώτη που έβαλε το ονλινε στις κονσόλες.η sega με το sega cd ήταν η πρώτη που έβαλε το cd στις κονσόλες.η sega έβγαλε το πρώτο πολύχρομο handheld.έχει άποιρα πραγματα που μπορώ να πω που έχει δώσει η παραπάνω εταιρία.και αν λες οτι αυτα είναι στο παρελθόν δεν έχεις δίκαιο,δεν συμφωνείς οτι η σονυ πήρε ρίσκο να βάλει το blue ray αντι για το dvd ?αν αυτό δεν είναι τεράστιο ρίσκο τι είναι?ανεβασε την τιμή της κονσόλας κατα 200ε+ στην αρχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις