Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε φιλε μου, εγω δεν ειχα σκοπο να σου απαντησω αφου ειπα τελος.... αλλα καλο θα ηταν να δωσουμε ολοι ενα τελος και να συζητησουμε αλλα θεματα... εαν εισαι οκ εγω δεν ξανασυζητω περι αυτου του θεματος....

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντος ο κάθε ένας θεωρεί καλύτερη κονσόλα σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα... είναι όπως τα αυτοκίνητα... Mercedes ή BMW?

Εγώ προσωπικά προτειμώ και έχω κιόλας Ps3 για τον απλό λόγο του οτι με εξυπηρετεί επειδή βλέπω και Bluray...άλλος μπορεί να πέι οτι θέλει Xbox γιατι έχει περισσότερα games...είναι θέμα του κάθε ενός... μήν τσακώνεστε!

Απλά πιστευω οτι το Hddvd πέθανε και έχει επικρατήσει το Bluray.

Δημοσ.
Πάντος ο κάθε ένας θεωρεί καλύτερη κονσόλα σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα... είναι όπως τα αυτοκίνητα... Mercedes ή BMW?

Εγώ προσωπικά προτειμώ και έχω κιόλας Ps3 για τον απλό λόγο του οτι με εξυπηρετεί επειδή βλέπω και Bluray...άλλος μπορεί να πέι οτι θέλει Xbox γιατι έχει περισσότερα games...είναι θέμα του κάθε ενός... μήν τσακώνεστε!

Μα δεν έχει ήδη πεθάνει;

Και έτσι είναι, ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις.

Δημοσ.

ουσιαστικα ετσι ειναι, καθε κονσολα εχει τα δικα τις ατου, το θεμα ειναι οι προσωπικες προτιμησεις....

απο κει και περα οτι αλλο και να γραφει ο καθενας εχει το δικο του ξεχωριστο γουστο.....

Δημοσ.

δεν συμφωνώ,η καραμέλα το ps3 δεν έχει παιχνίδια τώρα δεν ισχύει,τα exclusives του ps3 είναι σαφώς ανώτερα(απόψεις διαφορετικές εδώ) και αρκετά.......αν έβαζες την λέξη φτηνά ανάμεσα στο περισσότερα games θα συμφωνούσα 100%(γιατί γιαυτό το λόγο πήρα το 360 :-D )

Δημοσ.
δεν συμφωνώ,η καραμέλα το ps3 δεν έχει παιχνίδια τώρα δεν ισχύει,τα exclusives του ps3 είναι σαφώς ανώτερα(απόψεις διαφορετικές εδώ) και αρκετά.......αν έβαζες την λέξη φτηνά ανάμεσα στο περισσότερα games θα συμφωνούσα 100%(γιατί γιαυτό το λόγο πήρα το 360 :-D )

περισσότερα exclusives δεν μπορείς να το πεις, όλοι ξέρουμε πόσα παιχνίδια βγαίνουν PC-360 και OXI PS3, και μην αρχίσετε την καραμέλα όλοι έχουμε PC κτλ, τι PC όμως μπορεί να παίξει τα τελευταία παιχνίδια σε ικανοποιητικό βαθμό??

Μην ξεχνάμε και πόσο περισσότερα games έχει το XBOX live... να φανταστώ κάποιος που έχει PS3 μπορεί να παίξει το αριστούργημα που λέγεται shadow complex, μάλλον οχι...

Δημοσ.

Ή Πόσα κορυφαία exclusive του ps3(Μέχρι πρότινος) θα βγούνε και στο 360 τώρα?

Να θυμίσω τίτλους ή πονάει τους ps3 fans? :-)

Δεν νομίζω γιατί όλοι ξέρουμε ποια είναι. :devil:

Δημοσ.

:shifty:Ακολουθεί κατεβατό:shifty:

Κάποτε είχαμε το mega drive vs SNES, μετά έγινε PSX vs Saturn vs (N64?), ακόμα πιο μετά PS2 vs Xbox vs GC... Αν και η ιστορία αρχίζει αρκετά πιο πριν απ τα 16Bitα, η αγορά τότε δεν ήταν ίσως τόσο ωριμη ώστε να υπάρχουν καταγεγραμμένες απόψεις gamers.

Η διαμἀχη καλά κρατεί λοιπόν με κύριο στόχο του κάθε χρήστη να υποστηρίξει στην ουσία τα λεφτά που έδωσε για την κονσόλα του (δικαιολογημἐνα!!).

Πέρα απ τις τεχνικές διαφορές μεταξύ του τρεις κι εξηντα και του κλαίει-station ή το πιο είναι καλύτερο ως media center pc, το κυριότερο είναι η διαμάχη που υπάρχει για το πιο έχει καλύτερα παιχνίδια και περισσότερες αποκλειστικότητες.

Μιλώντας καθαρά από δική μου πλευρά (προς αποφυγή παρεξηγήσεων), και έχοντας υπάρξει gamer για αρκετά χρόνια, δεν βρίσκω πλέον κάποιο παιχνίδι τόσο αξιόλογο, ώστε να αποτρέψει κάποιον απ την αγορά της μίας κονσόλας, ή να τον προτρέψει στην αγορά της άλλης. Δεν λέω φοβερό το Gears of war, αλλά τρομερό και το MGS4. Eθιστικότατο το Forza αλλά ούτε απ το Gran Turismo ξεκολάς εύκολα και πάει λέγοντας.

Η πρώτη διαμάχη που θυμάμαι ήταν sonic η mario. Και πραγματικά και τα δύο παιχνίδια ήταν ικανά να σε κάνουν να πάρεις και τις δύο κονσόλες εκείνη την εποχή.

Η διαφορά ήταν ότι τότε οι κονσόλες ήταν παιχνίδια και τίποτε άλλο με αποτέλεσμα να κρατιούνται σε πολύ λογικές τιμές. Και νομίζω ότι πέρα απ τις κινήσεις marketing στον σχεδιασμό των προιόντων ώστε να προσελκύσουν μεγαλύτερο target group που ίσως και να μην ασχολείται με παιχνίδια, και η sony και η Micro κατασκεύασαν μηχανήματα με δυνατότητες ίσως άχρηστες γι αυτόν που θέλει απλά να παίξει. Στο κάτω κάτω μπορείς να στήσεις ένα media center pc με κόστος χαμηλότερο κι απ των δύο μηχανημάτων, το οποίο δεν θα σου σπάει τα νεύρα ούτε με codecs, ούτε με υπερθεμάνσεις, ούτε προβληματικούς dvd/blueray players και ούτε θα φοβάσαι και να το ακουμπήσεις για να μην σου χαλάσει και δεν έχεις τι να το κάνεις "εκτός εγγύησης". Θα έχεις βέβαια κάποια απ τα προβλήματα των pc που λύνονται όμως ανέξοδα.

Η δική μου απορία έιναι

Ως τι πάμε να συγκρίνουμε αυτά τα δύο μηχανήματα.

1-ως παιχνιδομηχανές

2-ως media center

3-ως αντικείμενα prestige διακοσμητικής αξίας στο σαλόνι????

ας δώσει όποιος θέλει μερικές βαθμολογίες στα παραπάνω κριτήρια κι ας βάλει και δικά του.

Δημοσ.

φιλε atsddd κατα την δικη μου γνωμη οι σημερινες κονσολες συνδιαζουν ολα τα παραπανω κι γι αυτο γινονται και πωλουνται-> και να τι θελω να παω....

ουσιαστικα σαν παιχνιδομηχανες που ειναι θα επρεπε λογικα να παιζουν μονο παιχνιδια, βαζοντας το cd ακι και επιλεγοντας play, ελα ομως που καποιος θελει να δει και μια ταινιουλα στο σαλονι του γιατι το pc το εχει μεσα στο δωματιο λογο ογκου... ετσι λοιπον ενσωματωθηκε και καποιος Player πανω στην κονσολες και αρχισαν να προσφερουν και επιπλεον υπηρεσιες οπως Internet, live games κλτ....

πολυ ισως ποτε δεν χρησιμοπιουν την κονσολα τους περα απο αυτο που σχεδιαστηκε αρχικως να κανει, αλλα ειναι και πολυ που βαζουν να δουν και ενα blu-ray για να θαυμασουν την πανδαισια χρωματων και ηχουν...ή καποιοι ακομη τους αρεσει να παιζουν σε τους φιλους τους online...

το PC μπορει να κανει τα παντα, απο παιχνιδια μεχρι blu-ray ταινιες κτλ, αλλα η αισθηση του καθομαι στον καναπε, παταω το ON και αμεσως παιζω το παιχνιδια χωρις ρυθμισεις ή κολληματα ειναι αλλη, γι αυτο κανει και πολλους να αγορασουν κονσολα. Μπορει τα γραφικα να μην ειναι το ιδιο αλλα εχει αλλη χαρη...

Κατα την γνωμη μου εχουν πολυ μελλον αναπτυξης οι κονσολες βλεπε Project Natal και αλλα αντιστοιχα.... Σιγουρα θα συνδιαζουν πολλες υπηρεσιες για να προσπαθησουν να καλυψουν ολο και περισσοτερες επιθυμιες των χρηστων...

Τωρα κατα την ταπεινη μου αποψη εαν σχεδιαζα μια κονσολα θα εδινα βαρος στα γραφικα που μπορει να αναπαραγει, και θα ενσωματωνα ενα dvd-player για να βλεπω και καμια ταινια.... η συνδεση με Internet θα ηταν σιγουρα ενα χαρακτηριστικο.... με αυτα πιστευω ειναι σιγουρη η επιτυχια μια κονσολας....

Τελος δεν νομιζω να υπαρχουν ατομα που αγοραζουν κονσολα γιατι ειναι στυλατη, εκτος απο ελαχιστους που θα την αγορασουν και θα την εχουν στο σαλονι μονο για ομορφια...

Δημοσ.

mcrhrisober μόνο έναν ενδοιασμό έχω για τα pc. Πλέον με τις lcd hd τηλεοράσεις μπορείς ανετότατα να συνδέσεις pc στο σαλόνι. Μάλιστα αν σε ενοχλεί ο όγκος του (που δεν νομίζω ότι είναι κάτι το τόσο τραγικό να είναι δίπλα στο έπιπλο της tv) υπάρχουν και τα media κουτιά και είσαι άρχοντας.

Κατα τα άλλα προτιμώ κονσόλα για τα games, απλά να πούμε ότι πλέον αυτό το επιχείρημα δεν στέκει όπως έστεκε στο παρελθόν

Δημοσ.
mcrhrisober μόνο έναν ενδοιασμό έχω για τα pc. Πλέον με τις lcd hd τηλεοράσεις μπορείς ανετότατα να συνδέσεις pc στο σαλόνι. Μάλιστα αν σε ενοχλεί ο όγκος του (που δεν νομίζω ότι είναι κάτι το τόσο τραγικό να είναι δίπλα στο έπιπλο της tv) υπάρχουν και τα media κουτιά και είσαι άρχοντας.

Κατα τα άλλα προτιμώ κονσόλα για τα games, απλά να πούμε ότι πλέον αυτό το επιχείρημα δεν στέκει όπως έστεκε στο παρελθόν

φιλε μου εχει δικαιο, αλλα εγω εχω ενα full tower το οποιο ειναι πολυ μεγαλο. Επισης δεν μπορω να κατσω να κανω μια δουλεια που θελω εαν καθομαι στο σαλονι, ειναι κομματι δυκολο... οσο για τα media κουτια ειναι ωραια, αλλα δεν ειναι για απαιτητηκα συστηματα και δεν ξερω εαν μπορεις να βαλλει πανω απο μια καρτα γραφικων ή εστω μια καλη που ειναι ως επιτοπληστων αρκετα μεγαλες...

η μονη λυση θα ηταν να εχω τον υπολογιστη σε ενα επιπλο που να μετακινηται και να τον πηγαινοφερνω στο δωματιο και στο σαλονι, πραγμα λιγο αβολο...

Δημοσ.

Δεν θα πω κατι κατά των όσων είπε ο mchrisober.

Thnx για την απάντηση σου αλλά θα συνεχίσω το βιολί λιγο ακόμα!!

Αξίζει όμως αυτή η αύξηση τιμής για να κάνει μια κονσόλα όλα τα παραπάνω, απ τη στιγμή που και οι δύο που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή έχουν αποδείξει ότι δεν είναι αρκετά αξιόπιστα μηχανήματα ὠστε να μπορεί καποιος να τα δουλέυει σαν ένα dvd/blueray/pc της σειράς? Πραγματικά δεν θα με πείραζε να δώσω και παραπάνω λεφτά αν ήξερα ότι αυτό που θα πάρω είναι αξιόπιστο και κάνει όλα όσα λέει και όχι "λίγο" απ όλα λόγο τεχνικών προβλημάτων (κυρίως υπερθέρμανση και δεν λέω μόνο για το 360).

Γιατί όπως και να χει τελείως άφοβα ξεχνάς αναμένο το dvd όλο το βράδυ ή ενώ λείπεις απ το σπίτι.....αλλά δεν θα δοκίμαζα να το κάνω αυτό ούτε με το 360 ούτε με το play...για ευνόητους λόγους.

Όσο για τα προβλήματα κονσολών.....3 φορές είχα στείλει το Play το πρωτο στην sony.....

βέβαια με την κάθε κονσόλα που βγαίνει να έχει πάντα ένα σημαντικό πρόβλημα....νομίζω ότι καλή θα ήταν και μια λύση αλλά apple και άλλων εταιριών για αγορά επιπλέον εγγύησης....ειδικά στη sony

Τέλος πάντων ότι και να λέμε εδώ δεν θ αλλάξει τίποτα εκτός αν γίνει κανείς μας πρόεδρος της sony η της mic!!!!! οπότε πάμε να συνεχίσουμε να μαλώνουμε!!!!!

εγώ πάντως λέω ότι το καλύτερο είναι το 360!!Δεν υπάρχει γιατί!!!γιατί αυτό έχω :-D:-D:-D:-D:p

Δημοσ.

Αξίζει όμως αυτή η αύξηση τιμής για να κάνει μια κονσόλα όλα τα παραπάνω, απ τη στιγμή που και οι δύο που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή έχουν αποδείξει ότι δεν είναι αρκετά αξιόπιστα μηχανήματα ὠστε να μπορεί καποιος να τα δουλέυει σαν ένα dvd/blueray/pc της σειράς? Πραγματικά δεν θα με πείραζε να δώσω και παραπάνω λεφτά αν ήξερα ότι αυτό που θα πάρω είναι αξιόπιστο και κάνει όλα όσα λέει και όχι "λίγο" απ όλα λόγο τεχνικών προβλημάτων (κυρίως υπερθέρμανση και δεν λέω μόνο για το 360).

Γιατί όπως και να χει τελείως άφοβα ξεχνάς αναμένο το dvd όλο το βράδυ ή ενώ λείπεις απ το σπίτι.....αλλά δεν θα δοκίμαζα να το κάνω αυτό ούτε με το 360 ούτε με το play...για ευνόητους λόγους.

Όσο για τα προβλήματα κονσολών.....3 φορές είχα στείλει το Play το πρωτο στην sony.....

βέβαια με την κάθε κονσόλα που βγαίνει να έχει πάντα ένα σημαντικό πρόβλημα....νομίζω ότι καλή θα ήταν και μια λύση αλλά apple και άλλων εταιριών για αγορά επιπλέον εγγύησης....ειδικά στη sony

Τέλος πάντων ότι και να λέμε εδώ δεν θ αλλάξει τίποτα εκτός αν γίνει κανείς μας πρόεδρος της sony η της mic!!!!! οπότε πάμε να συνεχίσουμε να μαλώνουμε!!!!!

εγώ πάντως λέω ότι το καλύτερο είναι το 360!!Δεν υπάρχει γιατί!!!γιατί αυτό έχω :-D:-D:-D:-D:p

ενδιαφερον το σχολιο σου, αλλα τα 3 χρονια που δινει εγγυηση η ms για το 360 δεν ειναι λιγα, και νομιζω οτι περιορισαν τα λαθη που εκαναν με την εκδοση με jasper mb... ενας φιλος μου εστειλε το 360 3 φορες πισω... νομιζω οτι καλυτερεψαν τα πραγματα στις μερες μας....

απο κει και περα οι τιμες καθοριζονται απο τους εκαστοτε παραγοντες της αγορας... δεν ειμαι οικονομολογος αλλα εαν δεν εχω λεφτα πολυ απλα περιοριζομαι στο Pc και περιμενω μεχρι να πεσουν οι τιμες.. κατι αλλο δεν μπορεις να κανεις...

Τελος πιστευω οτι καμια εταιρια δεν θα ηθελε να τις επεστρεφαν πισω τις κονσολες επειδη ειχαν κατασκευαστικες ατελειες..σκεψου ποση χασουρα ειχε η ms!!!!! Απλα μηχανες ειναι και επειδη συνδιαζουν τοσα πολα καλουδια σε λιγο χωρο εχουν μεγαλο ποσοστο αποτυχιας και χαλανε....

Δημοσ.
φιλε μου εχει δικαιο, αλλα εγω εχω ενα full tower το οποιο ειναι πολυ μεγαλο. Επισης δεν μπορω να κατσω να κανω μια δουλεια που θελω εαν καθομαι στο σαλονι, ειναι κομματι δυκολο... οσο για τα media κουτια ειναι ωραια, αλλα δεν ειναι για απαιτητηκα συστηματα και δεν ξερω εαν μπορεις να βαλλει πανω απο μια καρτα γραφικων ή εστω μια καλη που ειναι ως επιτοπληστων αρκετα μεγαλες...

η μονη λυση θα ηταν να εχω τον υπολογιστη σε ενα επιπλο που να μετακινηται και να τον πηγαινοφερνω στο δωματιο και στο σαλονι, πραγμα λιγο αβολο...

Εντάξει όπως πήρες κονσόλα θα μπορούσες να χες πάρει ένα δεύτερο pc.. Για να μην παρεξηγηθώ και εγώ κονσόλα προτιμώ αλλά για διαφορετικούς λόγους όπως plug and play, να μην ψάχνω κάθε φορά τη αναβάθμιση θα κάνω, να μην έχω κρασαρίσματα, drivers, ρυθμίσεις, τιμή κλπ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:11 ----------

Γενικότερα συμφωνώ (ειδικά στο σημείο που λες ότι το xbox είναι η καλύτερη κονσόλα :P:lol:) αλλά δυστυχώς στα πλαίσια του ανταγωνισμού για την υπάρχουσα αγορά αλλά και στη προσπάθεια επέκτασής της (δηλαδή αυτοί που δεν έπαιρναν κονσόλα) έχουμε φτάσει στη σημερινή μη αναστρέψιμη ακριβή κατάσταση. Για φαντάσου να έβγαινε το ps4 χωρίς δυνατότητες media... όλοι θα πήγαιναν στο xbox 720 :P

Η μόνη εξαίρεση που επέζησε κιόλας είναι το wii και αυτό επειδή είχε πρωτότυπο χειρισμό. Βέβαια τα πήγε τόσο καλά που όχι μόνο δεν είναι πλέον η φτηνότερη κονσόλα (όπως όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει) αλλά περνά και το xbox σε τιμή

Δημοσ.

παιδια ξερετε αν υπαρχει καταλογος πωλησεων 2009 για τις κονσολες που κυκλοφορουν?προσπαθω να πεισω τον τυπο που εχει το βιντεοκλαμπ που δουλευω να βαλει παιχνιδια για wii κ μου λεει οτι δεν πουλαει...οποτε ενας καταλογος θα του εδινε την απαντηση!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...