Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δεν μας ειπες το 60αρι το θες με vsync on or off στο pixel-station 3 !!!

O carmack εχει πει οτι στο pixelsation 3 θα τρεχει απο 20-30 fps. Στο χβοχ θα πηγαινει πολυ καλυτερα. Ενω στο pc θα ειναι πολλα κλικ πανω σε γραφικα και fps αναλογα και το τι εχει ο καθενας!

1. O Carmack ειπε οτι εχουν βαλει ως στοχο να καταφερουν σταθερα κ με v-sync 60fps σε ολες τις πλατφορμες.

2. Τα 20-30fps το ειπε καποιος απο το Edge που ειδε προσφατα το παιχνιδι κ στις 3 πλατφορμες - ο Carmack εχει πει οτι το παιχνιδι θα τρεχει κ στις 3 πλατφορμες στα 60fps κ ας εχουν καποια προβληματα στα PS360, στο κατω κατω αυτος ειναι κ ο λογος δημιουργιας της μηχανης γραφικων, multiplatform μηχανη γραφικων που να μπορει να αποδωσει υψηλα frame-rates και την ιδια ποιοτητα γραφικων σε ολες τις πλατφορμες.

3. Η μονη διαφορα στο PC συμφωνα με τον Carmack θα ειναι στην αναλυση, ΑΑ/ΑF και frame-rate - τα γραφικα σαν γραφικα κ effects θα ειναι ιδια σε ολες τις πλατφορμες αλλωστε αυτη ειναι κ η ευκολια των megatextures.

Δημοσ.
1. O Carmack ειπε οτι εχουν βαλει ως στοχο να καταφερουν σταθερα κ με v-sync 60fps σε ολες τις πλατφορμες.

2. Τα 20-30fps το ειπε καποιος απο το Edge που ειδε προσφατα το παιχνιδι κ στις 3 πλατφορμες - ο Carmack εχει πει οτι το παιχνιδι θα τρεχει κ στις 3 πλατφορμες στα 60fps κ ας εχουν καποια προβληματα στα PS360, στο κατω κατω αυτος ειναι κ ο λογος δημιουργιας της μηχανης γραφικων, multiplatform μηχανη γραφικων που να μπορει να αποδωσει υψηλα frame-rates και την ιδια ποιοτητα γραφικων σε ολες τις πλατφορμες.

3. Η μονη διαφορα στο PC συμφωνα με τον Carmack θα ειναι στην αναλυση, ΑΑ/ΑF και frame-rate - τα γραφικα σαν γραφικα κ effects θα ειναι ιδια σε ολες τις πλατφορμες αλλωστε αυτη ειναι κ η ευκολια των megatextures.

ναι αλλα το προβλημα του ps3 ειναι στα textures. δεν τα παει καλα με compressed πραγματα, μιας και η cpu τρεχει να προλαβει την καρτα γραφικων...

Δημοσ.

Πρόσφατα έπαιξα nba2k9 σε xbox360 και έμεινα.

Σαφώς καλύτερο απο ότι στο pc και ας τα εχω τίγκα τα γραφικά στο τελυταίο.

Σε 26 φλατ crt TV και ισως να οφείλεται και σε αυτό τα εντυπωσιακά γραφικά.

Α ρε ριμάδες TouFouTou τι Full HD, τι ΑΑ τι φίλτρα, τι σούξου μούξου μανταλάκια.

Το γραφικά γυαλίζουν μόνο στις αθάνατες ακόμα CRT.

Δημοσ.

Το ξέρεις ότι αυτό που λες είναι άκυρο. Η απεικόνιση στις TFT είναι πολύ καλύτερη. Τώρα αν εσένα σου φαίνονται καλύτερα τα γραφικά στο Xbox απ' ότι στο PC, μάλλον φταίει ο υπολογιστής σου. Αν και δεν έχω παίξει το παιχνίδι για να ξέρω πόσο καλό port έχουν κάνει.

Δημοσ.

Α ρε ριμάδες TouFouTou τι Full HD, τι ΑΑ τι φίλτρα, τι σούξου μούξου μανταλάκια.

Να υποθεσω οτι η παραπανω TV ειναι SD...πως ειναι δυνατον να εχει καλυτερη εικονα απο μια Full HD ή HD Ready ΤV? Η SD απεικονιση σε σχεση με την διαυγεια κ ποιοτητα εικονας των HD αναλυσεων ειναι η μερα με την νυχτα. :rolleyes:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:04 ----------

ναι αλλα το προβλημα του ps3 ειναι στα textures. δεν τα παει καλα με compressed πραγματα, μιας και η cpu τρεχει να προλαβει την καρτα γραφικων...

Ισως τα πραγματα ειναι καλυτερα με την πατεντα που εχει κανει ο Carmack με τα megatextures στην Id Tech 5, αν κ δηλωσε σε προσφατη συνεντευξη οτι το PS3 ειναι το μονο μηχανημα που οπως ειπε συγκεκριμενα lockαρει με το που προσθεσουν κατι καινουργιο στο παιχνιδι και θελει εξτρα δουλεια για να επανελθει χωρις προβληματα το frame-rate σε υψηλα παλι επιπεδα σε αντιθεση με το 360 που κυλαει ομαλα κ συμβαδιζει με το PC χωρις ιδιαιτερα προβληματα.

Δημοσ.

Βασικά αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου, όπου το έχω δει (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου PC) τα γραφικά του NBA 2k9 σε PC είναι κατά πολύ ανώτερα από αυτά σε 360/PS3. Προφανώς δε οι αναλύσεις των CRT τηλεοράσεων υπολείπονται κατά -πάρα- πολύ από αυτήν των lcd/plasma panels.

Δημοσ.
Βασικά αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου, όπου το έχω δει (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου PC) τα γραφικά του NBA 2k9 σε PC είναι κατά πολύ ανώτερα από αυτά σε 360/PS3. Προφανώς δε οι αναλύσεις των CRT τηλεοράσεων υπολείπονται κατά -πάρα- πολύ από αυτήν των lcd/plasma panels.

Νομίζω μέγιστη ανάλυση crt είναι 700*500... οι lcd plasma αναλόγως μπορεί να είναι 1366*768 έως 1920×1080 . Όμως, στη πραγματικότητα ελάχιστα παιχνίδια είναι full hd.. τα περισσότερα είναι hd ready (1366*768) και μετά κάνει upscale η κονσόλα. Μπορεί να φαίνεται μεγάλη η διαφορά στην ανάλυση, αλλά αν είναι να μιλάμε για 40-52 inches οθόνη, τότε αν δεν είχε υψηλή ανάλυση, απλά δεν θα βλεπόταν... μη ξεχνάμε ότι η μέση τηλεόραση "μεγάλωσε", αναγκαστικά έπρεπε να μεγαλώσει και η ανάλυση.

Η ανάλυση παίζει ρόλο... αλλά όχι μόνο. Οι μεγάλες διαφορές που βλέπετε δεν είναι μόνο η ανάλυση αλλά και επειδή προφανώς το χατε βάλει σε μια τηλεόραση που ούτε επίπεδη οθόνη είχε, ούτε μεγάλη ανανέωση ούτε καλό φωτισμό και contrast, μιας και οι περισσότεροι που τελικά αλλάξαν τηλεόραση... την άλλαξαν επειδή τα είχε και τα χρονάκια της. (ή ήταν σχετικά φτηνό μοντέλο)

Εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει και με hd απεικόνιση αλλά και σε μια crt wide επίπεδη thomson με 100 Hz ανανέωση. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά δείχνει. Βέβαια και εγώ προτιμώ και το χω σε hd, αλλά όχι επειδή είναι τόσο τραγικά όπως τα παρουσιάζουν μερικοί (πχ ότι έχει γραφικά xbox 1)

Δημοσ.

Η σύγκριση όμως έγινε με το NBA 2k9 των PC (που εκεί δεν υφίσταται η έννοια του upscale). Οπότε από τα 1680x1050 ή τα 1920x1080 του PC στα 720x576 της CRT τηλεόρασης, ε όπως και να το κάνουμε, η διαφορά είναι μεγάλη...

Δημοσ.
Η σύγκριση όμως έγινε με το NBA 2k9 των PC (που εκεί δεν υφίσταται η έννοια του upscale). Οπότε από τα 1680x1050 ή τα 1920x1080 του PC στα 720x576 της CRT τηλεόρασης, ε όπως και να το κάνουμε, η διαφορά είναι μεγάλη...

Η διαφορά είναι όντως μεγάλη στην ανάλυση... αλλα οι διαφορές που βλέπεις δεν είναι μόνο από αυτήν. Αν ας πούμε έσκασες μια 1000αρα ευρώ να πάρεις τηλεόραση... τι; Μόνο για ανάλυση τα σκασες; Άλλωστε για συγκρινε την πρώτη σου crt με την τελευταία που χες πάρει... δεν είναι μόνο η ανάλυση ;)

Αν μιλάμε για pc, η σύγκριση είναι άτοπη για πολλαπλούς λόγους (πχ ανωτερότητα συστήματος, settarismeno για υψηλές monitor αναλύσεις, η crt τηλεόραση δείχνει πολύ καλύτερα τις χαμηλές αναλύσεις από ότι ένα υψηλής ανάλυσης monitor κλπ)

Ακόμη (γυρίζοντας στις κονσόλες αφού μιλάς για crt, οπότε φαντάζομαι για τηλεοράσεις + είναι console topic) η διαφορά θα ήταν εντυπωσιακή αν μιλάγαμε για σύγκριση ίδιων inches οθόνη. Αν όμως είχες 26αρα, 28αρα άντε και 32αρα crt και τώρα έχεις 37αρα, 40αρα, 47αρα αντίστοιχα, οι διαφορές για το μέσο παιχνίδι (που είναι hd ready και όχι full hd) δεν είναι και τόσο τραγικές (φυσικά και υπάρχουν... απλά όχι τόσο τραγικά όπως τα περιγράφετε)

Εν κατα κλείδι, είναι η σύνολη διαφορά ποιότητας μεταξύ της προηγούμενης και της επόμενης τηλεόρασής σας και όχι μόνο η hd απεικόνιση. Αν συνδέσεις xbox 360 /ps3 σε τηλεόραση crt 4ετίας-5ετιας αλλά με υψηλά standards (ανανέωση, φωτισμός, contrast, επίπεδη κλπ) θα καταλάβεις τι εννοώ. Άλλωστε και σήμερα αν πάρω led τηλεόραση με το υψηλότερο contrast που έχουν, οι tft-lcd θα δείχνουν μάπα. Έτσι είναι, οι τηλεοράσεις συνεχώς βελτιώνονται... και οι αναλύσεις ανεβήκαν για να ανεβούν και οι inches

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι ρε Antretng αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο "οι διαφορές δεν είναι τραγικές" και στο "στο xbox360 είναι καλύτερο" γιατί άλλο είναι το αποτέλεσμα στο πρώτο και άλλο στο δεύτερο

Δημοσ.
ναι ρε Antretng αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο "οι διαφορές δεν είναι τραγικές" και στο "στο xbox360 είναι καλύτερο" γιατί άλλο είναι το αποτέλεσμα στο πρώτο και άλλο στο δεύτερο

Δεν σε πιάνω; Πότε μίλησα ειδικά για το xbox 360; Εγώ για τη διαφορά χαμηλής ανάλυσης και hd (όπου έχει φτάσει να γίνεται μύθος - θεοποιείτε) μίλησα και μόνο γιατί πολύ απλά μου τι σπάνε κάτι βαρύγδουπες και άκυρες δημοσιεύσεις του στυλ "σε crt το xbox 360 αποδίδει γραφικα xbox 1".

Δεν μίλησα ποτέ για το αν δείχνει καλύτερα στο τάδε ή στο τάδε σύστημα. Έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω από flame και απορώ πως δεν βαριούνται και οι άλλοι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...