nzeppos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Σωστό αυτό που λέει ο MiltoZ, το PS απλώς έφερε το gaming σε περισσότερα σπίτια. Δεν είχε τίποτα φοβερές και τρομερές καινοτομίες (υπήρξαν πολύ πιο πρωτοποριακές κονσόλες, που όμως έπιασαν πάτο) και μάλιστα τόσο το PS2 όσο και το 3 "έτυχε" να βγουν σε εποχές με... απλούστερο -αν και όχι μικρότερο- ανταγωνισμό, από την άποψη ότι τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχουν ανά πάσα στιγμή 2, άντε 3 κονσόλες όλες κι όλες. Παλιά (προ 15ετίας) η κατάσταση ήταν πιο περίπλοκη, κυρίως γιατί ο χρόνος ζωής και ακμής μιας κονσόλας ήταν μεγαλύτερος. Προσωπικά θυμάμαι ακόμα τις πρώτες ειδήσεις για το επερχόμενο PS1, τα screenshots του Virtua Fighter που είχαν προκαλέσει αίσθηση, την αρχική τιμή του (κάπου 350.000 δρχ αν θυμάμαι καλά) και κάμποσα άλλα πράγματα. Και όμως δεν ήταν κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός, κονσόλες είχαμε ξαναδεί πολλές. Μάλιστα λόγω της απειρίας της Sony στο χώρο πολλοί περίμεναν ότι επρόκειτο για άλλη μια φούσκα. Το δε PS2, αν εξαιρέσουμε το dvd player, ήταν ακόμα λιγότερο πρωτοποριακό για την εποχή του (εκτός κι αν πιστεύουμε τις ανακοινώσεις της εκάστοτε Sony/Microsoft κλπ που σε κάθε νέα κυκλοφορία μιλάνε για... άπειρη ισχύ, άπειρα πολύγωνα, άπειρα χρώματα, άπειρα frames per second και τα γνωστά). Εγώ θα έλεγα ότι το PS2 (κυρίως) όχι μόνο έφερε το gaming μέσα σε περισσότερα σπίτι αλλά, τρόπον τινά, το απενοχοποίησε κιόλας. Πλέον δεν ήταν ντροπή για τον 30άρη να πει ότι κάθεται και παίζει τη Λάρα, το Προ ή ό,τι άλλο γούσταρε. Με το PS2 το gaming έγινε μόδα και η κατοχή της κονσόλας must. Βοήθησε βέβαια και το ότι είχε ωριμάσει πια ο καιρός για μια τέτοια προσέγγιση. Να παρατηρήσω επίσης ότι αυτή η αλλαγή φάνηκε περισσότερο σε χώρες όπως η δική μας, όπου η διείσδυση του console gaming δεν ήταν εκτεταμένη (στο Αμέρικα πχ. που ο... μισός πληθυσμός είχε ήδη NES ή SNES/MegaDrive, το "φαινόμενο PS2" είχε σαφώς μικρότερη επίδραση).
tasoskont Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 και για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα του topic βγηκε το GTA lost and damned λετε να ειναι καλυτερο στο ps3???? ουπςςςς ξεχασα δεν βγαινει στο ps3 :devil:
avpap75 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ πάντως σαν υγιής 34άρης που είμαι και μετά από συνύπαρξη και με τις δύο κονσόλες για πολύ καιρό τολμώ να πώ, πως το XBOX 360 σχεδόν έχει ισοπεδώσει το PS3. Και δεν μιλάω για τις τυπικές συγκρίσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών των δύο κονσολών, που και τα δύα είναι απίστευτα, αλλά την ευχρηστία του λογισμικού (μακράν ΧΒΟΧ), το online gaming (τι να πούμε τώρα, ΧΒΟΧ LIVE), το αρκετά καλύτερο χειριστήριο (ΧΒΟΧ) και βέβαια την μεγαλύτερη ποικιλία σε τίτλους. Είναι πλέον φανερό πως η SONY έχει μείνει πίσω σχεδόν 1μιση χρόνο σε εξέλιξη (αυτή η εμμονή ισχυροποίησης του BLU-RAY την έκαψε) και όταν θα καταφέρει και εάν, προφτάσει το ΧΒΟΧ σε όλα τα προηγούμενη, η Microsoft θα παρουσιάζει την επόμενη κονσόλα. Προσωπική και αφελέστατη εκτίμηση δική μου, η SONY θα πρέπει να εγκαταλήψει σχετικά γρήγορα την "κόντρα" και να προχωρήσει στην ανάπτυξη καινοτομιών για το PS4. Υ.Γ. 1 Έχω το PS3 εδώ και ένα χρόνο και το XBOX 360 2 μήνες και τολμώ να πώ, πως απ' την στιγμή που αγόρασα το δεύτερο δεν έχω ανοίξει ούτε μια φορά το PS3 και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το πουλήσω. Υ.Γ. 2 Δεν μπορώ να καταλάβω την ηλιθιότητα του management των αρμοδίων της SONY. Διαφημίζεται ως η απόλυτη multimedia κονσόλα και ακόμα μετά από δεκάδες αναβαθμίσεις Firmware δεν έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν υποστήριξη στο πιό καυτό αρχείο HD, το .mkv. Και όλοι τρέχουμε να αγοράζουμε POPCORN, EGREAT κ.τ.λ. ενώ θα μπορούσε με μια απλή αναβάθμιση να ανατρέψει τις ισορροπίες. (Και πάλι ρημάδι BLU-RAY για πάρτι σου βουλιάζει σαν τον Τιτανικό η κονσόλα). Με εκτίμηση.
JUST-GAMER Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Αυτά είναι. Και οι ps3fans. Αν ένα άτομο που έχει δει και τις δυο κονσόλες κατ ιδίαν και όχι από βίντεο και λεγόμενα άλλων λέει τα παραπάνω τι άλλο να πούμε εμείς που είμαστε κάτοχοι μιας μόνο κονσόλας που είναι το 360 και ότι έχουμε δει είναι από μερικές ώρες σε σπίτι φίλων με ps3 κονσόλα και βίντεο από τα γνωστά μέρει με συγκριτικά των δυο κονσολών.
BANTAS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Απο την αλλη εγω ως κατοχος και των δυο κονσολων απο το λανσαρισμα τους μπορω να πω πως ριχνω τη ψηφο μου στο PS3. Απο τοτε που το αγορασα το 360 δουλευει σπανια για καμια αποκλειστικοτητα του που να αξιζει οπως το Gears 2 και διεκοψα και τη συνδρομη μου στο Live. το PSN καλυπτει απολυτα τις αναγκες μου για online gaming και μαλιστα δωρεαν. To καλο με το Xbox ειναι οτι μπορει καποιος να ικανοποιησει την αναγκη του για Gaming πολυ φτηνοτερα με τους γνωστους τροπους. Γι αυτο και μονο εχει προβαδισμα στις πωλησεις προς το παρον (και για το ενα ετος διαφορα στην αγορα). Κατα τα αλλα το Ps3 υπερεχει σε ποσοτητα και ποιοτητα αποκλειστικων τιτλων, σε αξιοπιστια, ποιοτητα κατασκευης και λειτουργικοτητα. Καποιος που θελει να αγορασει μια απο τις δυο κονσολες πρεπει να ζυγιζει αυτα που θελει για να καταληξει σε ενα συμπερασμα χωρις κολληματα. Αν θελει μονο πολλα καλα παιχνιδια και μαλιστα με πολυ φτηνες μεθοδους παιρνει Xbox και καλυπτεται απολυτα. Αν θελει κατι παραπανω απο πολλα καλα παιχνιδια πληρωνει κατι παραπανω και παιρνει PS3, και δω καλυπτεται απολυτα. Και οι δυο κονσολες θα ειναι εδω για καιρο απο οτι φαινεται και κανενας κατοχος απο τις 2 κονσολες δεν βγαινει χαμενος.
tasoskont Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Κατα τα αλλα το Ps3 υπερεχει σε ποσοτητα και ποιοτητα αποκλειστικων τιτλων, σε αξιοπιστια, ποιοτητα κατασκευης και λειτουργικοτητα. το ακουσαμε και αυτο
kabamaru21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 @ avpap75 η sony εκανε μια τεραστια μαλακια κατε με το ps3, το σχεδιασε πρωτα για multimedia και μετα για κονσολα. ηθελε να προμοταρει το blu ray γιατι εκει παιζονται τεραστια κερδη.. πολλα περισσότερα απο το gaming.. το να βαλει το mkv στο ps3 θα ειναι επικών διαστάσεων αυτογκολ.. γιατι ειναι το μεσο πειρατείας για τα hd-video, blu ray κτλ.. θα ειναι σαν εχει πεταξει στον ωκεανο οτι λεφτα εχει δωσει μεχρι τωρα για να το προμοταρει μαρκετινκ μιζες τα παντα ολα. Δεν υπαρχει περιπτωση να το κανει αυτο στο υπογραφω. edit: και κατι αλλο οσοι μετανιώνουν με τις αγορες τους.. ρε παιδια πριν παρετε κατι ερευνα αγορας δεν κανετε? δεν ξερετε αν αυτο που θα παρετε θα σας βολεψει η οχι? στην τυχη περνετε? γενικα μιλαω.
JUST-GAMER Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Κατα τα αλλα το Ps3 υπερεχει σε ποσοτητα και ποιοτητα αποκλειστικων τιτλων, σε αξιοπιστια, ποιοτητα κατασκευης και λειτουργικοτητα. Μιας λοιπόν και μίλησες για ποσότητα και ποιότητα ορίστε λοιπόν με στοιχεία - αποδείξεις ποια κονσόλα έχει ποιοτικότερα και περισσότερα παιχνίδια από την άλλη Xbox360 vs. ps3 πες μου ποια κονσόλα έχει ποιο ποιοτικούς τίτλους(Ειδικά το τελευταίο 6μηνο) και ποια όχι. Όσο για την ποσότητα ορίστε και ένα άλλο vs από το ίδιο σάϊτ. Xbox360(586 games) vs. ps3(442 games) Μετά απ' όλα αυτά για πες μας ποιο υπερέχει σε ποσότητα και ποιότητα παιχνιδιών? Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2009 από JUST-GAMER
G_Zisis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 @ G_Zisis Η Sony και η Microsoft και η Nintendo δεν φταίνε σε τίποτα. Αυτοί την δουλειά του κάνουν. Αν μπορείς να τους κατηγορήσεις για κάτι είναι ότι παραμυθιάζουν πολλές φορές τους καταναλωτές, αλλά κι αυτό μέρος της δουλειάς είναι. Το κακό είναι όταν εμείς οι καταναλωτές κρίνουμε και αξιολογούμε αυτή τη δουλειά μέσα από την ημιμάθεια και τις προκαταλήψεις. Ακριβώς!Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Αυτό που είπα το είπα γιατί,αν προσέξεις τι λέγανε κάποιοι άλλοι,θα δεις ότι κατηγορούσαν τη sony που ο άλλος πήρε ένα playstation και το πήρε "πάνω" του. το ακουσαμε και αυτο Διάβασε καλά ρε φίλε και μην βιάζεσαι να απαντήσεις κατευθείαν μόλις δει κάτι.Ο φίλος μίλησε για αποκλειστικότητες.Η πλειοψηφία των "αποκλειστικοτήτων" του 360 βγαίνουν και σε pc,οπότε παύουν να είναι αποκλειστικότητες.Δεν νομίζω κάποιος να έχει αντίθετη άποψη και σε αυτό.
anamenos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Eίπε κανείς ότι οι XBOX gamers ασχολούνται και πολύ με τις αποκλειστικότητες? Aν το ψάξει κανείς θα δει ότι ανάμεσα στα πρώτα games στο live , περισσότερα από τα μισά είναι multiplatform. To ίδιο το live είναι που κάνει τη διαφορά, και όχι τα exclusives... Απλά οι PS fanboys δεν λέτε να καταλάβεται ότι δεν μας νοιάζουν τα exclusive σας, υπάρχουν πολλά άλλα παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε...
JimChris Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Υ.Γ. 2 Δεν μπορώ να καταλάβω την ηλιθιότητα του management των αρμοδίων της SONY. Διαφημίζεται ως η απόλυτη multimedia κονσόλα και ακόμα μετά από δεκάδες αναβαθμίσεις Firmware δεν έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν υποστήριξη στο πιό καυτό αρχείο HD, το .mkv. Και όλοι τρέχουμε να αγοράζουμε POPCORN, EGREAT κ.τ.λ. ενώ θα μπορούσε με μια απλή αναβάθμιση να ανατρέψει τις ισορροπίες. (Και πάλι ρημάδι BLU-RAY για πάρτι σου βουλιάζει σαν τον Τιτανικό η κονσόλα). Nα σου υπενθυμισω οτι τα αρχεια mkv χρησιμοποιουνται κατα κορο για rip ταινιων blu ray.Δεν νομιζω οτι η sony θα θελησει να βγαλει τα ματια της μονη της επιτρεποντας την υποστηριξη τετοιων αρχειων Η Nielsen Media Research εκανε δημογραφικη ερευνα στην αμερικη μεταξυ οκτωβριου και δεκεμβριου 2008 για τους χρηστες κονσολων. Συμφωνα με τα αποτελεσματα ο μεσος ορος ηλικιας των κατοχων WII ειναι αγορια 6-11 χρονων γυναικες 25-34 και πανω Ο μεσος χρηστης xbox 360 ειναι αγορια 12-17 χρονων και γυναικες 25-34 Ο μεσος ορος ηλικιας κατοχων Ps3 ειναι αντρες και γυναικες 18-24. Απλα στατιστικα στοιχεια δεν υπονοω τιποτα Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2009 από JimChris
G_Zisis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Eίπε κανείς ότι οι XBOX gamers ασχολούνται και πολύ με τις αποκλειστικότητες? Aν το ψάξει κανείς θα δει ότι ανάμεσα στα πρώτα games στο live , περισσότερα από τα μισά είναι multiplatform. To ίδιο το live είναι που κάνει τη διαφορά, και όχι τα exclusives... Απλά οι PS fanboys δεν λέτε να καταλάβεται ότι δεν μας νοιάζουν τα exclusive σας, υπάρχουν πολλά άλλα παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε... Εγώ δε είπα με τι ασχολούνται όσοι παίζουν xbox,απλώς απάντησα στο φίλο. Και το να λες ότι το live είναι αυτό που κάνει τη διαφορά δείχνει πόσα ξέρεις.Αυτό που κάνει τη διαφορά στο gaming είναι τα exclusives.Σίγουρα όμως το live είναι ένα τεράστιο συν για το xbox.
avpap75 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 @ avpap75η sony εκανε μια τεραστια μαλακια κατε με το ps3, το σχεδιασε πρωτα για multimedia και μετα για κονσολα. ηθελε να προμοταρει το blu ray γιατι εκει παιζονται τεραστια κερδη.. πολλα περισσότερα απο το gaming.. το να βαλει το mkv στο ps3 θα ειναι επικών διαστάσεων αυτογκολ.. γιατι ειναι το μεσο πειρατείας για τα hd-video, blu ray κτλ.. θα ειναι σαν εχει πεταξει στον ωκεανο οτι λεφτα εχει δωσει μεχρι τωρα για να το προμοταρει μαρκετινκ μιζες τα παντα ολα. Δεν υπαρχει περιπτωση να το κανει αυτο στο υπογραφω. edit: και κατι αλλο οσοι μετανιώνουν με τις αγορες τους.. ρε παιδια πριν παρετε κατι ερευνα αγορας δεν κανετε? δεν ξερετε αν αυτο που θα παρετε θα σας βολεψει η οχι? στην τυχη περνετε? γενικα μιλαω. 1.Αποδεδειγμένα, αυτογκόλ είναι η τεράστια καμπάνια υποστήριξης και εγκαθίδρυσης του Blu-ray. Και αυτό σας το λέει με βεβαιότητα ένας κάτοχος πανάκριβων Hi-end μηχανημάτων όπως βιντεοπροβολείς FULL-HD, ενισχυτές AV και τελικούς και ηχείων Hi-end. Και το λέω διότι η ευχρηστία αλλά και η ποιότητα των αρχείων .mkv είναι τόσο μεγάλη που δεν κάνω τον κόπο να αγοράσω ούτε ένα Blu-Ray σε αντίθεση με τις εκατοντάδες τίτλους Blu-Ray που αγόραζα τα προηγούμενα χρόνια. 2. Το .mkv φίλε μου είναι προϊόν ελευθέρου λογισμικού και βεβαίως απόλυτα νόμιμο. Αλλά ναί η υποστήριξη .mkv απ' την SONY, ναι μεν θα της έδινα την πρωτιά στις πωλήσεις στα σίγουρα αλλά θα ήταν και η ταφόπλακα, αποδοχής της ήττας της σε σχέση με την Microsoft. 3. Όποιος λέει ότι τον καλύπτει το multiplayer στο PS3 σίγουρα δεν έχει εμπειρία XBOX LIVE, διότι δεν γίνεται να μου αρέσει ότι κάνω να συνδέσω το bluetooth πόση ώρα αλλά και αν γουστάρει...το ότι καίω κυριολεκτικά το κεφάλι μου;;;....και βέβαια μπορώ δεν μπορώ να μιλάω συνέχεια παίζοντας και μή, όπως στο LIVE. 4. Ποιότητα κατασκευής λοιπόν.....Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία με τις προηγούμενες ελαττωματικές κονσόλες XBOX, αλλά η σημερινή έκδοση του ΧΒΟΧ 360 είναι απίστευτα ποιοτική για τα λεφτά που ζητάει και βέβαια έχει και 3 χρόνια εγγύηση.... Υ.Γ. Κόπια δεν έχω βάλει και δεν πρόκειται να βάλω σε καμία απ' τις δύο κονσόλες, διότι απλούστατα αυτά τα 2-3 παιχνίδια που γουστάρω θα τα παίξω αγοράζοντας τα αυθεντικά και δεν θα ρισκάρω να χάσω την εγγύηση τους.
nzeppos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Να λοιπόν ο λόγος που θα έπρεπε η MS να ενσωματώσει x264 και VC-1 decoding στο 360! Θα μπορούσαμε να βλέπαμε τα αγαπημένα μας matroska στο 360 και θα πήγαινε περίπατο το Bluray. Βέβαια ακόμα κι έτσι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Πχ. ένας από τους λόγους που έχουν πιάσει τα popcorn/egreat/κλπ είναι γιατί παίζουν από σκληρό δίσκο. Δεν χρειάζεται να γράφουμε συνέχεια dual layer δισκάκια, τα οποια όπως και να 'χει κοστίζουν. Θα έπρεπε λοιπόν να μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε 360, αναπαραγωγή από εξωτερικό μέσο, είτε στικάκι είτε σκληρό. Δύσκολο όμως. Στο 360 θα περιμέναμε να παίξουμε μέσω streaming αλλά το 54mbps wireless δύσκολα να σηκώσει τα HD bitrates (στο δικό μου ασύρματο δίκτυο πάντως, από PC σε PC, δεν σηκώνονται με τίποτα). Από την άλλη να ρίξουμε utp καλώδιο μέχρι το 360 για να βλέπουμε τα mkv στην TV είναι μεν μια λύση αλλά όχι η καλύτερη. Δυστυχώς όλα αυτά είναι εικασίες, καθώς φαίνεται ότι καμία από τις δύο εταιρίες (Microsoft, Sony) δεν έχει σκοπό να ενσωματώσει αναπαραγωγή mkv στις κονσόλες της. Α, να προσθέσω και κάτι τελευταίο. Είναι αλήθεια ότι στο PS3 τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κάποιοι πολύ ελκυστικοί -και αποκλειστικοί- τίτλοι. Και ότι τα περισσότερα καλά παιχνίδια του 360 είναι multiplatform (είτε 360+PC, είτε 360+PS3). Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι ένα τεράστιο πλεονέκτημα του 360 είναι η τιμή του. Αρκετοί (αν όχι οι περισσότεροι) το προτιμούν, γιατί μπορούν να παίζουν τα multiplatfrom παιχνίδια εκεί, χωρίς να χρειαστεί να δώσουν ένα σκασμό λεφτά σε PS3 (ή πολύ περισσότερο σε καλό PC).
john2gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 οντως μην τα ισοπεδώνουμε ολα οταν βγηκε το ps1 ηταν μεγαλο πυροτεχνημα για την εποχη του και τα γραφικα που ειχε ηταν απιστευτα Σωστά μην τα ισοπεδώνουμε. Αν ασχολιόσουν γενικότερα εκείνη την εποχή θα ήξερες ότι τα γραφικά του PSX δεν ήταν απίστευτα αφού στην εποχή του software rendering των κονσολών υπήρχαν στα PCs οι 3D accelerators (βλέπε Voodoo1 και PowerVR... ενώ δεν αναφέρομαι καν σε παιχνίδια όπως το Doom, το Wing Commander, το Magic Carpet, το Tie Fighter ή το System Shock που είχαν κυκλοφορήσει το 1994). To put it simply, όπως είπαν κι άλλοι το PSX απλά έφερε περισσότερο κόσμο στον χώρο των videogames. PS: Και μην ξεχνάμε το SuperFX chip του Snes ή το 32X peripheral του Mega Drive που έδιναν μια γεύση του 3D gaming που θα ερχόταν (γεια σου θρυλικό Starfox).
Προτεινόμενες αναρτήσεις