Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
κατάλαβα, και θα ξαναπώ αυτό: μιλάμε για ανθρώπους που μπορούν να μας πουν σε τι ανάλυση τρέχει το κάθε game και σε τι framerate αλλά όχι δεν μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες ακριβώς το ίδιο "frame"????? δεν αντιλέγω ότι μπορεί το re5 να έχει καλύτερα γραφικά στο xbox360 αλλά ρε γαμώτο μια φώτο σύγκρισης στο ίδιο ακριβώς "frame" να μην υπάρχει? και το λέω αυτό γιατί στο βίντεο του re5 από το οποίο προέρχονται οι φώτο ειδικά στην φάση που είναι ο τύπος που μιλάει στην εξέδρα ο ήλιος από πίσω τον χτυπάει περίεργα στο πρόσωπο και σε κάθε δευτερόλεπτο μια φωτογραφία μπορεί να δώσει διαφορετικά αποτελέσματα...

συγχωρέστε με που είμαι δύσπιστος αλλά στο βίντεο που υπάρχει νομίζω στο gametrailers με την splitscreen δεν υπάρχουν διαφορές...

Eχοντας παιξει κ τα 2 demo αρκετα μπορω να επιβεβαιωσω οτι στο PS3 ειναι ελαχιστα πιο θαμπο απο την εκδοση του 360 αλλα το μεγαλυτερο προβλημα στο PS3 ειναι το frame-rate που σχεδον ποτε δεν καταφερνει να κρατησει 30fps σταθερα...βεβαια οπως κ το αισχρο screen-tearing @ 1080ρ στο 360 ελπιζω η Capcom να εχει φτιαξει τα παραπανω προβληματα στην retail version - εξαλλου τα demo ειναι εποχης TGS '08.

-----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 12 : 06 : 59-----

το θέμα είναι αν το Killzone κρατήσει τον κόσμο online όπως έκανε το Gears το πρώτο για 2 χρόνια, μέχρι που βγήκε το δεύτερο...γιατί όλο το ζουμί στα FPS είναι στο multi και όχι στο campaign

για μένα εκεί θα δείξει αν το παιχνίδι άξιζε το όλο hype και την αναμονή

Με αυτο το σκεπτικο το Gears 2 ειναι μεγαλη αποτυχια αφου καταφερε να κανει ολους τους hardcore gamers του πρωτου παιχνιδιου που επαιζαν φανατικα 2 χρονια να βαλουν COD4/5 k Halo 3 - τα παραπανω games θα ηταν σιγουρα καλυτερα παραδειγματα...δεν προσπαθω να υπερασπιστω το Killzone 2 αφου μετα απο αρκετο παιχνιδι με το demo αρχιζω να νιωθω πως δεν θα εχουμε να κανουμε με κατι ιδιαιτερο απο πλευρας mp - βεβαια αν δεν βαλω να δω τι λεει το mp δεν θα ειναι δικαιο να κρινω το παιχνιδι απο ενα sp demo αλλα μονο κ μονο που εχουν αφαιρεσει το cover απο το mp, το οτι εχει μονο 8 maps και πανω απο ολα ο διστροπος χειρισμος δεν αφηνουν κ πολλα περιθωρια για ελπιδες.

Επεξ/σία από dr_thodt
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
  • Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Παιδιά, χτες είπα έτσι να κάνω ένα γενικό search για το ποιο παιχνίδι ή έστω ποια παιχνίδια βγάζουν τα καλύτερα γραφικά σε κονσόλα (προσοχή, αναφέρομαι μόνο στα exclusives). Είδα αρκετά forum (δεν διάβασα βέβαια όλες τις σελίδες,είπαμε δε θα χαζέψω...) και διαπίστωσα ότι τα παιχνίδια που κυριαρχούν είναι το GoW2, το Killzone 2, το MGS4 και το Uncharted (πολύ καλύτερα λόγια διάβασα για το δεύτερο, αν και έχουν βγει μόνο εικόνες κι όχι βίντεο) (τα παιχνίδια τα έβαλα σε αλφαβητική σειρά για να μην παρεξηγηθώ :P). Βλέπετε ότι τρία παιχνίδια ανήκουν στο PS3 και ένα στο 360.

Έχω διαβάσει άπειρες φορές ότι η κάρτα γραφικών του 360 είναι καλύτερη του PS3. Ρωτάω εγώ τώρα, πώς γίνεται μία κονσόλα, που έχει χειρότερη κάρτα γραφικών από μία άλλη, να έχει περισσότερα παιχνίδια που θεωρούνται ότι έχουν τα καλύτερα γραφικά σε κονσόλα και ίσως το καλύτερο (λέω ίσως επειδή δεν έχει βγει ακόμα), το Killzone 2;

Δεν κάνω αυτή την ερώτηση για να ανάψω πάλι τα αίματα, αλλά μου έγινε απορία.

Απαντάω στο αρχικό ποστ. Υπάρχουν κ'ι άλλα exclusives στο 360 με εξαιρετικά γραφικά (και επιπλέον ωράια χρώματα) όπως το Fable 2, Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, PGR4 και παλιότερα Crackdown και αυτά της Rare, αλλά μάλλον όσοι έχουν 360 δεν αισθάνονται ότι έχουν να αποδείξουν κάτι και δεν έχουν την ανάγκη να το φωνάζουν δεξιά αριστερά σε κάθε ευκαιρία. Επίσης το killzone 2 δεν αμφιβάλω ότι θα είναι εντυπωσιακό, όπως και το gta5 (προς το παρόν άρμεγμα με hd και prologue), αλλά όπως είπε και κάποιος άλλος χρειάστηκαν κάτι χρόνια για να τα φτιάξουν, και το μόνο που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι έχουν ωραία γραφικά - κάτι που για κάποιον λόγο που τον ξέρει καλύτερα η sony ήταν εξαρχής ο βασικός στόχος. Στο ίδιο διάστημα η epic έφτιαξε το gears1 και το gears2 που παίζουν όσοι έχουν 360 εδώ και 2.5 χρόνια, ενώ η turn10 θα έχει φτιάξει forza2 και forza3. Δεν ξέρω ποιά θα ήταν τα αποτελέσματα σε περίπτωση που έκαναν τόσο χρόνο για να φτιάξουν αντίστοιχα παιχνίδια στο 360, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι έχουμε μπει στο 2009 κι' ακόμα περιμένουμε να δούμε αυτά τα παιχνίδια που τα πολυδιαφημίζει η sony από το 2005.

Δημοσ.

Με αυτο το σκεπτικο το Gears 2 ειναι μεγαλη αποτυχια αφου καταφερε να κανει ολους τους hardcore gamers του πρωτου παιχνιδιου που επαιζαν φανατικα 2 χρονια να βαλουν COD4/5 k Halo 3 - τα παραπανω games θα ηταν σιγουρα καλυτερα παραδειγματα

η αλήθεια είναι ότι το Gears 2 απογοήτευσε αρκετούς...ποιος θα περίμενε να το έχουν ξεπεράσει περσινά παιχνίδια (COD4) στο ποσοστό των παικτών που παίζουν online...ελπίζω με το νέο patch να διορθώσουν κάποια σημαντικά πράγματα ακόμα

αυτό που λέω είναι ότι τα FPS και γενικά τα shooters εκεί δείχνουν την αξία τους...μπορεί να θεωρήσει κάποιος αποτυχία το HALO 3 ή το COD4?...από τεχνικό τομέα το Killzone έδειξε πολύ καλά στοιχεία (πέρα του τραγικού χειρισμού), το θέμα είναι τι διάρκεια θα έχει στον χρόνο

Δημοσ.
ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ...... ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣ... Απλα Fuckin ΕΛΕΟΣ, give me a fuckin' break!!!!

3η ΚΟΝΣΟΛΑ 3ο ROD!!!!!!!!! Ποσο μα ποσο μα ποσο κουλοι μπορει να ειναι αυτοι στο hardware design team της MS;;;;;;;;;

Εχω απευδυσει πια, ειναι η τριτη κονσολα που μου βγαζει το ιδιο προβλημα, εχω live account, εχω 4 τηλεχειριστηρια, 2 κιθαρες, drums, 3 μικροφωνα, καμμια 20αρια οριτζιναλ παιχνιδια καμμια 40αρια σπασμενα 3 δισκους και το γ@μημενο μηχανημα απλα πεθαινει... Πραγματικα ειναι απιστευτη πατατα απο μερους της ΜΣ.. Τους πηρα τηλ σημερα, τους ξεχεσα και θα στειλω την κονσολα πισω για service.. Ειναι φλασαρισμενη και παιζει να μην μου την επισκευασουν, αλλα πραγματικα δεν μπορω αλλο δεν αντεχω...Αν μου την επιστρεψουν πισω χωρις να την αλλαξουν απλα θα την παω για επισκευη στην Αθηνα σε αυτα τα μαγαζια.... Αυτη την στιγμη εχω 2 κονσολες με 3 ROD και απλα καθονται...

Ωραιο χρυσο το 360 αλλα τοσο GTP κατασκευη κονσολας δεν εχω ξανασυναντησει....

Μου φερανε σημερα πισω την φλασαρισμενη κονσολα που τους εστειλα πισω και μου την αντικαταστησανε με μια αλλη καινουργια.. Δεν προλαβα να δω τι dvd drive εχει αλλα κοιταξα πισω και δεν ειχε HDMI καλωδιο.. Mυριζομαι refurbished;

Τουλαχιστον δεν εχω παραπονο μου αντικατεστησαν φλασαρισμενη κονσολα δεν μπορω να πω οτι το περιμενα.

+1 για το service της MS

Δημοσ.
Μου φερανε σημερα πισω την φλασαρισμενη κονσολα που τους εστειλα πισω και μου την αντικαταστησανε με μια αλλη καινουργια.. Δεν προλαβα να δω τι dvd drive εχει αλλα κοιταξα πισω και δεν ειχε HDMI καλωδιο.. Mυριζομαι refurbished;

Τουλαχιστον δεν εχω παραπονο μου αντικατεστησαν φλασαρισμενη κονσολα δεν μπορω να πω οτι το περιμενα.

+1 για το service της MS

Αυτή που έστειλες είχε hdmi?

Δημοσ.

Πάλι καλά. Ίσως στέλνουν refubrished στις παλιότερες που έχουν σίγουρα και πολύ στοκ. :D Καταλαβαίνεις όμως κι εσύ ότι δεν είναι και πολύ εγγύηση αυτή που σου έστειλαν.... Πάντως μάλλον δεν θα το τσέκαραν και δεν στην έστειλαν πίσω άφτιαχτη την φλασαρισμένη.

Δημοσ.
αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι έχουμε μπει στο 2009 κι' ακόμα περιμένουμε να δούμε αυτά τα παιχνίδια που τα πολυδιαφημίζει η sony από το 2005.

Αυτό ξαναπέστο...

Δημοσ.
αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι έχουμε μπει στο 2009 κι' ακόμα περιμένουμε να δούμε αυτά τα παιχνίδια που τα πολυδιαφημίζει η sony από το 2005.

Δεν νομιζω να απογοητευτηκε κανειs απο το MGS4..{IGN RATING

“Masterful” 10 - Gamespot..Editors' Choice 10 }

Δημοσ.
Απαντάω στο αρχικό ποστ. Υπάρχουν κ'ι άλλα exclusives στο 360 με εξαιρετικά γραφικά (και επιπλέον ωράια χρώματα) όπως το Fable 2, Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, PGR4 και παλιότερα Crackdown και αυτά της Rare,

μαλλον δεν ειδες σωστα τι ρωτησε γιατι μιλησε ξεκαθαρα για...

ποια παιχνίδια βγάζουν τα καλύτερα γραφικά σε κονσόλα

δεν ειπε ποια παιχνιδια εχουν απλα καλα γραφικα, γιατι τοτε ειναι δεκαδες τοσο στο ps3 οσο και στο 360, και πιστευω οτι ανεφερε παιχνιδια που ειναι κοινα αποδεκτο οτι εχουν τα καλυτερα γραφικα, και δεν πιστευω οτι αυτα που ανεφερες ειναι φημισμενα οτι εχουν τα καλυτερα γραφικα.

Δημοσ.
μαλλον δεν ειδες σωστα τι ρωτησε γιατι μιλησε ξεκαθαρα για...

δεν ειπε ποια παιχνιδια εχουν απλα καλα γραφικα, γιατι τοτε ειναι δεκαδες τοσο στο ps3 οσο και στο 360, και πιστευω οτι ανεφερε παιχνιδια που ειναι κοινα αποδεκτο οτι εχουν τα καλυτερα γραφικα, και δεν πιστευω οτι αυτα που ανεφερες ειναι φημισμενα οτι εχουν τα καλυτερα γραφικα.

To PS3 εχει τα Killzone 2, Ratchet & Clank: ToD, MGS4, Uncharted και GT5 Prologue το 360 εχει τα Banjo Kazooie: N&B, Kameo, Gears of War 1/2, Mass Effect, Halo 3 και PGR4...ολα τα παραπανω games οπτικα και τεχνικα αν θελεις ειναι κορυφη το καθενα στο ειδος του, το καθε game εχει καποιο στοιχειο που ξεχωριζει ή κανει καλυτερα απο καποιο αλλο αλλα κ παλι ολα παιζονται στις λεπτομερειες και στην προτιμηση του καθενος με αποτελεσμα να κανουν την επιλογη των καλυτερων γραφικων καθαρα υποκειμενικη υποθεση.

Η διαφορα μεταξυ δυναμης hardware αυτη τη γενια ειναι πολυ μικροτερο απο οσο περιμεναμε κ αυτο προς τιμην της MS που εφτιαξε ενα μηχανημα χωρις να ξερει τον ανταγωνισμο τοτε αλλα που καταφερε να συγκρινεται ή και να ξεπερναει σε σημεια το μεταγενεστερο PS3..οπως ειπε κ καποιος αλλος φιλος το Killzone 2 θα εβγαινε πανω κατω στην ιδια μορφη κ στο 360 με το αντιστοιχο budget/δουλεια απλα μπορει να υπερτερουσε σε καποια σημεια και να ηταν κατωτερο σε καποια αλλα.. το θεμα ειναι οτι και τα 2 μηχανηματα ειναι πολυ δυνατα κ ικανα για πολυ περισσοτερα πραγματα απο αυτα που βλεπουμε απο τα multiplatform games απλα χρειαζεται budget και σκληρη εργασια.

Δημοσ.
To PS3 εχει τα Killzone 2, Ratchet & Clank: ToD, MGS4, Uncharted και GT5 Prologue το 360 εχει τα Banjo Kazooie: N&B, Kameo, Gears of War 1/2, Mass Effect, Halo 3 και PGR4...ολα τα παραπανω games οπτικα και τεχνικα αν θελεις ειναι κορυφη το καθενα στο ειδος του, το καθε game εχει καποιο στοιχειο που ξεχωριζει ή κανει καλυτερα απο καποιο αλλο αλλα κ παλι ολα παιζονται στις λεπτομερειες και στην προτιμηση του καθενος με αποτελεσμα να κανουν την επιλογη των καλυτερων γραφικων καθαρα υποκειμενικη υποθεση.

Η διαφορα μεταξυ δυναμης hardware αυτη τη γενια ειναι πολυ μικροτερο απο οσο περιμεναμε κ αυτο προς τιμην της MS που εφτιαξε ενα μηχανημα χωρις να ξερει τον ανταγωνισμο τοτε αλλα που καταφερε να συγκρινεται ή και να ξεπερναει σε σημεια το μεταγενεστερο PS3..οπως ειπε κ καποιος αλλος φιλος το Killzone 2 θα εβγαινε πανω κατω στην ιδια μορφη κ στο 360 με το αντιστοιχο budget/δουλεια απλα μπορει να υπερτερουσε σε καποια σημεια και να ηταν κατωτερο σε καποια αλλα.. το θεμα ειναι οτι και τα 2 μηχανηματα ειναι πολυ δυνατα κ ικανα για πολυ περισσοτερα πραγματα απο αυτα που βλεπουμε απο τα multiplatform games απλα χρειαζεται budget και σκληρη εργασια.

+10000000000

quality post :-)

Δημοσ.

Δεν ξερω αν το καταλαβαινεις αλλα δεν μπορει να ειναι κορυφη στον τομεα τους 2 παιχνιδια που ειναι στο ιδιο στυλ (μιλωντας παντα για γραφικα), για παραδειγμα δεν συγκρινονται τα γραφικα του Killzone 2 με του Halo3, οποτε πως μπορει το δευτερο οπτικα και τεχνικα οπως λες να ειναι κορυφη στο ειδος του?

Κατα δευτερον αυτο που ειπε στο αρχικο του post ο zisis ειναι αληθεια, δηλαδη η λιστα που δινεις για το ps3 με μοναδικη εξαιρεση το ratchet, αποτελειται απο παιχνιδια που ο ειδικος τυπος τα εξυμνει για την οπτικη τους αρτιοτητα, απο την λιστα ομως που δινεις για το 360 μονο το Gears αξιζει αναλογη μεταχειριση.

Και τελος ενω πιστευω οτι το να πεις ενα παιχνιδι καλο ειναι υποκειμενικο, τα καλα γραφικα δεν ειμαι σιγουρος οτι υποκειται στους ιδιους υποκειμενικους κανονες.

Δημοσ.
Δεν ξερω αν το καταλαβαινεις αλλα δεν μπορει να ειναι κορυφη στον τομεα τους 2 παιχνιδια που ειναι στο ιδιο στυλ (μιλωντας παντα για γραφικα), για παραδειγμα δεν συγκρινονται τα γραφικα του Killzone 2 με του Halo3, οποτε πως μπορει το δευτερο οπτικα και τεχνικα οπως λες να ειναι κορυφη στο ειδος του?

Κατα δευτερον αυτο που ειπε στο αρχικο του post ο zisis ειναι αληθεια, δηλαδη η λιστα που δινεις για το ps3 με μοναδικη εξαιρεση το ratchet, αποτελειται απο παιχνιδια που ο ειδικος τυπος τα εξυμνει για την οπτικη τους αρτιοτητα, απο την λιστα ομως που δινεις για το 360 μονο το Gears αξιζει αναλογη μεταχειριση.

Και τελος ενω πιστευω οτι το να πεις ενα παιχνιδι καλο ειναι υποκειμενικο, τα καλα γραφικα δεν ειμαι σιγουρος οτι υποκειται στους ιδιους υποκειμενικους κανονες.

Φίλε δεν είναι μόνο το Gears! Μην κάνουμε προσπάθειες μηδενισμού... Το PGR4 για παράδειγμα έχει αρτιότατα γραφικά (και απο τα πιο ωραία weather εφέ που έχω δει). Το Bioshock που το βάζεις?

Το post του dr_thodt είναι άκρως αντικειμενικό και εκθέτει την πραγματικότητα πέρα από fanboy λογικές! Τα συγχαρητήρια μου.

Δημοσ.
Φίλε δεν είναι μόνο το Gears! Μην κάνουμε προσπάθειες μηδενισμού... Το PGR4 για παράδειγμα έχει αρτιότατα γραφικά (και απο τα πιο ωραία weather εφέ που έχω δει). Το Bioshock που το βάζεις?

παλι θα πω οτι ειπα και πριν, γιατι βλεπω οτι δεν ειναι κατανοητο, δεν αμφισβητω οτι τα παιχνιδια που αναφερεις, και αλλα που αναφεραν αλλοι πριν απο εσενα δεν εχουν πολυ καλα γραφικα, αλλα οπως ειπα ηδη τετοια παιχνιδια ειναι δεκαδες τοσο στο ps3 οσο και στο 360.

Το gears εχει τα καλυτερα γραφικα στην κατηγορια του, το killzone 2 επισης, το uncharted το ιδιο.

Δεν αμφισβητω οτι το 360 εχει παιχνιδια με πολυ καλα γραφικα, οπως σου ειπα μιλαω για το ερωτημα του zisis και αναφερομαι μονο στα κορυφαια καθε κατηγοριας στα γραφικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...