KleKoR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Σύμφωνα με αυτό δεν ισχύει το 3%: Blu-ray Disc began making serious strides as soon as the format war ended. Nielsen VideoScan sales numbers showed that with some titles, such as 20th Century Fox's Hitman, up to 14% of total disc sales were from Blu-ray, although the average for the first half of the year was around 5%. Shortly after the format war ended, a study by The NPD Group found that awareness of Blu-ray Disc had reached 60% of U.S. households. Most experts predicted business would take off in a significant fashion during the fourth quarter of 2008, when BD-Live software and players—which offer a variety of Web-enabled features, from downloadable trailers to chat and instant-messaging functions—started hitting the market. In late 2008 Blu Ray got an enormous boost through movies like The Dark Knight. In that instant 600.000 copies were sold on the first day in the US and Canada alone. After a week 38% of the units of this movie sold were Blu Ray Discs. According to Singulus Technologies AG, Blu-ray is being adopted faster than the DVD format was at the same period of its development. This conclusion was made due to the fact that Singulus Technologies has received orders for 21 Blu-ray dual-layer machines during the first quarter of 2008, while 17 DVD machines of this type were made in the same period in 1997.[42] According to GfK Retail and Technology in the first week of November 2008 sales of Blu-ray recorders surpassed DVD recorders in Japan.[43] http://en.wikipedia.org/wiki/Blu_ray μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλα(για τα greeklish)
MiltoZ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 To link που παρέθεσα δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί. Το wiki αν δεν κάνω λάθος λέει μόνο για sales. Ένα άλλο άρθρο που είχα βρει έλεγε πάλι ότι οι πωλήσεις είχαν φτάσει κάποια στιγμή στο 14% του συνόλου, αλλά είχε με μικρά γράμματα ότι μετράει μόνο το top 30. Βέβαια αν έχει κάποιος κάποια παραπάνω πληροφορία ευπρόσδεκτη.
G_Zisis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά ok,μην το αναλύετε.Σίγουρα το blu-ray είναι ακόμα πολύ ακριβό και γι' αυτό (καλώς ή κακώς για τον καταναλωτή,δεν έχουν όλοι τα pc τους να κατεβάζουν μέρες ολόκληρες mkv,το ίντρνετ είναι και για άλλα πράγματα.) δεν έχει υπερισχύσει στην αγορά. Τώρα,γιατί το θάβετε ή έστω έχετε μια αρνητική στάση,δεν το καταλαβαίνω αφού είναι σίγουρα το format που θα χρησιμοποιήται στο μέλλον.
man_of_the_moon Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Κατα την ταπεινή μου γνωμη το μελλον ειναι στο streaming ειτε επι πληρωμης ειτε οχι . Ποιος παει μεχρι το videoclub να παρει ταινια? και το χειροτερο γιατι να πρεπει να παω και να την επιστρεψω? πηγα μια φορανα την παρω.. να παω και δευτερη ? (εχω πληρωσει κερατιατικα απο τις καθυστερήσεις ...) Αλλωστε συμφέρει και τις εταιριες (στην περιπτωση επι πληρωμης) αυτο .. και τον καταναλωτη !
G_Zisis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Αρχικά το ότι το μέλλον είναι το streaming το λένε αρκετό καιρό τώρα,αλλά δεν βλέπω κάποια ουσιαστική αλλαγή στη αγορά.Υπάρχουν ακόμα αρκετές δυσκολίες στο να υλοποιηθεί πλήρως η ιδέα. Κι εγώ πάντως πιστεύω πως στο μέλλον το streaming ή γενικά οι ψηφιακές αγορές μέσω ίντερνετ (εννοώ να αγοράζεις μια ταινία και να αποθηκεύεται κατευθείαν στο σκληρό) θα χρησιμοποιούνται αρκετά,αλλά πιστεύω πώς θα συνυπάρξουν με format αποθήκευσης (dvd,blu-ray,...).
nzeppos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Ναι, καλά τα λέτε. Αν είναι δυνατόν να ξεσηκωθούμε και να τρέχουμε μέχρι το video club για να δούμε μια ταινία. Πάει να πει ντύσου, οδήγα μέχρι το VC, βρες να παρκάρεις, ψάξε για την ταινία, αν είναι νοικιασμένη, αν ο μαγαζάτορας την κρατάει για "τους δικούς του" ή αν απλά δεν έχει έρθει ακόμα άιντε βρες άλλη ταινία, περίμενε στο ταμείο, πλήρωσε τις καθυστερήσεις για την προηγούμενη γιατί προχθες το βράδυ βαριόσουν να πας (και τελικά δεν την είδες κιόλας), οδήγα πίσω σπίτι, ψάξε να παρκάρεις, ξεντύσου. Επανέλαβε την άνω διαδικασία για κάθε ταινία που θέλεις να δεις. Περνάμε μισή με μία ώρα ευχάριστα, ας βάλουμε να δούμε την ταινία τώρα, αν βέβαια θέλουμε να την ξαναδούμε πρέπει να την ξανανοικιάσουμε γιατί αντιγραφή δεν παίζει, προς το παρόν κοστίζει. Αλλιώς 8άρα-24άρα γραμμή (και στο μέλλον 100άρα), πλερόκο για rapidshare/megaupload/netload/private torrent tracker/κλπ, 5-10 κλικ μάξιμουμ, κατέβασμα το mkv, 3 ώρες το πολύ, κατέβασμα υπότιτλοι (ενίοτε), τέλος. Εξωτερικός σκληρός και ανταλλάσσουμε και με τα φιλαράκια μας.
gherudos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί ρε σεις delivery δεν σας κάνουν τις ταινίες;Εμάς έρχονται και τις παίρνουν και πίσω!!!
kabamaru21 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 ναι ρε ντελιβερι ταινιας... χωρις πλακα το εχω δει..
BucketheadGR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 καλώς ή κακώς για τον καταναλωτή,δεν έχουν όλοι τα pc τους να κατεβάζουν μέρες ολόκληρες mkv,το ίντρνετ είναι και για άλλα πράγματα Μέρες; Με μία 24άρα σε λιγότερο από μισή ώρα έχει κατέβει κοτζάμ ταινία σε 720p και κοντά 40 λεπτά στα 1080p...
G_Zisis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Ναι,αλλά ποιος σου είπε ότι θα κατεβάζει μόνο μία ταινία και γενικά μόνο ταινίες εκείνη τη στιγμή?Εξάλλου,όταν έλεγα μέρες ολόκληρες,δεν αναφερόμουν στην ταχύτητα αλλά στην ποσότητα που κατεβάζουν. Τέλος πάντων,άποψή μου είναι ότι μπορούν να συνυπάρξουν μέσα αποθήκευσης με ψηφιακά αρχεία.Κι εγώ πολλές φορές κατεβάζω ταινίες για να τις δω,αλλά υπάρχουν και φορές που πάω,νοικιάζω και βλέπω κατευθείαν. ναι ρε ντελιβερι ταινιας... χωρις πλακα το εχω δει.. Γίνεται σε κανά γνωστό video club (ονόματα δε λέμε...) ή το έχεις δει μόνο σε κανένα τοπικό?
JimChris Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Να θυμηθουμε ολοι οτι το ποσοστο των Ελληνικων νοικοκυριων που εχουν προσβαση στο Internet ειναι 31 %, οι κατοχοι broadband 21% και το ποσοστο αυτων που κανουν αγορες μεσω internet 13,7% Δυστυχως το streaming θα αργησει για μας. (στοιχεια απο Eurostat) και το αρθρο http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=957370&lngDtrID=252
G_Zisis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά, χτες είπα έτσι να κάνω ένα γενικό search για το ποιο παιχνίδι ή έστω ποια παιχνίδια βγάζουν τα καλύτερα γραφικά σε κονσόλα (προσοχή, αναφέρομαι μόνο στα exclusives). Είδα αρκετά forum (δεν διάβασα βέβαια όλες τις σελίδες,είπαμε δε θα χαζέψω...) και διαπίστωσα ότι τα παιχνίδια που κυριαρχούν είναι το GoW2, το Killzone 2, το MGS4 και το Uncharted (πολύ καλύτερα λόγια διάβασα για το δεύτερο, αν και έχουν βγει μόνο εικόνες κι όχι βίντεο) (τα παιχνίδια τα έβαλα σε αλφαβητική σειρά για να μην παρεξηγηθώ ). Βλέπετε ότι τρία παιχνίδια ανήκουν στο PS3 και ένα στο 360. Έχω διαβάσει άπειρες φορές ότι η κάρτα γραφικών του 360 είναι καλύτερη του PS3. Ρωτάω εγώ τώρα, πώς γίνεται μία κονσόλα, που έχει χειρότερη κάρτα γραφικών από μία άλλη, να έχει περισσότερα παιχνίδια που θεωρούνται ότι έχουν τα καλύτερα γραφικά σε κονσόλα και ίσως το καλύτερο (λέω ίσως επειδή δεν έχει βγει ακόμα), το Killzone 2; Δεν κάνω αυτή την ερώτηση για να ανάψω πάλι τα αίματα, αλλά μου έγινε απορία.
personGR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά, χτες είπα έτσι να κάνω ένα γενικό search για το ποιο παιχνίδι ή έστω ποια παιχνίδια βγάζουν τα καλύτερα γραφικά σε κονσόλα (προσοχή, αναφέρομαι μόνο στα exclusives). Είδα αρκετά forum (δεν διάβασα βέβαια όλες τις σελίδες,είπαμε δε θα χαζέψω...) και διαπίστωσα ότι τα παιχνίδια που κυριαρχούν είναι το GoW2, το Killzone 2, το MGS4 και το Uncharted (πολύ καλύτερα λόγια διάβασα για το δεύτερο, αν και έχουν βγει μόνο εικόνες κι όχι βίντεο) (τα παιχνίδια τα έβαλα σε αλφαβητική σειρά για να μην παρεξηγηθώ ). Βλέπετε ότι τρία παιχνίδια ανήκουν στο PS3 και ένα στο 360. Έχω διαβάσει άπειρες φορές ότι η κάρτα γραφικών του 360 είναι καλύτερη του PS3. Ρωτάω εγώ τώρα, πώς γίνεται μία κονσόλα, που έχει χειρότερη κάρτα γραφικών από μία άλλη, να έχει περισσότερα παιχνίδια που θεωρούνται ότι έχουν τα καλύτερα γραφικά σε κονσόλα και ίσως το καλύτερο (λέω ίσως επειδή δεν έχει βγει ακόμα), το Killzone 2; Δεν κάνω αυτή την ερώτηση για να ανάψω πάλι τα αίματα, αλλά μου έγινε απορία. Γιατί πολύ απλά μια κάρτα γραφικών δε βγάζει από μόνη της τα γραφικά του παιχνιδιού. Βοηθάν και οι CPU και όλα τα άλλα αρχιτεκτονικά μέρη του συστήματος. Και μην είσαι σίγουρος για τα "καλύτερα γραφικά", εμένα αυτά του Killzone 2 δε με τρελαίνουν, προτιμώ τα ...παρδαλά games όπως το Uncharted...
anamenos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί υπάρχουν multiplatform games με εξαιρετικά γραφικά που το 360 υπερέχει χαλαρά, αλλά τα fanboys δεν τολμούν καν να τα αναφέρουν. Πάρε παράδειγμα το FARCRY2, GTAIV, lost planet, Resident Evil 5,Fallout 3 και πολλά άλλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις