G_Zisis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ όταν αναφερόμουν πριν στο blu-ray,δεν εννοούσα τις ταινίες αλλά τα παιχνίδια. Τώρα το γκάλοπ,εφόσον αναφέρεται σε χρήστες του 360,δεν περίμενα να δείξει καλύτερα αποτελέσματα γα το blu-ray.Αφού η ms σιγουρεύτηκε από το γκάλοπ ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για blu-ray,ας μην βάλει blu-ray ούτε στο καινούργιο xbox.Καλή ιδέα δεν είναι;Θα γλυτώσει και πολλά έξοδα.
KleKoR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Το blueray ούτε στο καινούριο λαπτοπ που θα πάρω δεν το έχω σαν παράγoντα αγοράς.Θα αγοράσω μάλιστα ένα Toshiba που δεν έχει blueray,αντι κάποιου ΗΡ ή Acer που στα ίδια λεφτά δίνουν και το blueray.Τι να το κάνω;Για ποιο λόγο πληρώνω το ιντερνετ;Μόνο για να ποστάρω εδώ; σε αυτό συμφωνώ, ούτε εγώ θα διάλεγα blu-ray το θεωρώ περιττό προς το παρόν, αλλά ότι το περιέχει μια κονσόλα αν μη τι άλλο κακό δεν της κάνει, κάτι το θετικό είναι και για σένα, θέαση ταινιών, καλύτερη συμβατότητα μελλοντικά ίσως, αλλά και για τα παιχνίδια-προγραμματιστές, μεγαλύτερος διαθέσιμος χώρος.... -----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 12 : 18 : 41----- Ρε παιδιά, αφού το είπε κι ο ίδιος ο Robbie Bach σε σχετική ερώτηση. Ότι σε όλα τα γκάλοπ που φτάνουν στη Microsoft, οι χρήστες του 360 τοποθετούν το BluRay driver στον πάτο της λίστας προτιμήσεων. Κοινώς δεν τους πολυενδιαφέρει. Αυτό δείχνει ότι η κονσόλα δεν πουλάει σαν ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας στο σαλόνι αλλά καθαρά σαν παιχνιδομηχανή. Και έχουμε δει ότι οι παιχνιδομηχανές είναι πάντα αυτές που κερδίζουν στο τέλος (βλ. συνταγή Nintendo). Εδώ έχει γεμίσει το internet με HD υλικό, έχουμε πήξει στα matroska και τους εξωτερικούς δίσκους, έχει γονατίσει το rapidshare (γι' αυτό μας ξεκώλι@σε με τους πρόσφατους περιορισμούς των 2.7gb/μέρα χωρίς TrafficShare). Τι να το κάνουμε το BluRay, να τρέχουμε στο κοντινό βιντεοκλάμπ, να μην βρίσκουμε να παρκάρουμε, να μην βρίσκουμε πολλές ταινίες και αρκετές (αν όχι οι περισσότερες) να μην έχουν ελληνικούς υπότιτλους? Το θέμα της αντιγραφής των Bluray δεν το πιάνω καν. Παιχνίδια και Popcorn/Egreat (ftw)... και αφήστε το Bluray της $ony να κουρεύεται. και να κάνω τhν πλέον λογική ερώτηση, εσύ τι περίμενες να πει, ότι οι χρήστες μας θέλουν σαν τρελοί το blu-ray????? όλες οι ταινίες στα βίντεο κλαμπ έχουν Ελληνικούς υποτίτλους... WD TV HD MEDIA PLAYER (FTW)
nzeppos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών του PS3 χωράει σε ένα απλό DL δισκάκι. Τα 20+GB ξέρουμε τι ρόλο βαράνε, γράφουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια για να διαβάζει πιο γρήγορα (παρ' ολ' αυτά όχι πιο γρήγορα από το απλό dvdrom του 360). Τώρα αν έτυχε και βγήκαν μερικά ελάχιστα multiplatform games που αξιοποιούν όλο το χώρο του BR, δεν τρέχει τίποτα. Γιατί στο 360 θα υπάρχουν μεν πολλά δισκάκια αλλά α) θα βάζουμε ένα δισκάκι και θα ξεχνάμε να το βγάλουμε (όπως στο Lost Odyssey, που αλλάζαμε δισκάκι κάθε... βδομάδα) ή β) θα τα περάσουμε όλα στο σκληρό και τέλος. Οπωσδήποτε καλά θα ήταν να είχε BR και το 360 αλλά δεν θα σκάσουμε κιόλας. Εάν δε αυτό ανέβαζε αρκετά την τιμή πώλησης, καλύτερα που δεν έχει. Φυσικά όταν με το καλό βγουν οι next-next gen κονσόλες, εκεί το BR θα είναι το καθημερινό στάνταρντ και θα είναι must, δεν το συζητάμε. Όσο για το WD TV HD καλό είναι γενικά για τα λεφτά του αλλά έχει 2 βασικά προβλήματα, τον DTS ήχο και τους VC-1 codecs. Οι μισές ταινίες θέλουν re-encoding για να παίξουν αν δεν έχετε εξωτερικό dts decoder. Κατά τ' άλλα τα σπάει. x264 σε mkv ftw.
G_Zisis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Όταν μίλησα για τα multiplatform,δεν μίλησα για αυτά που έχουν βγει μέχρι τώρα με τα σημερινά δεδομένα.Αυτά εννοείται ότι θα χωρέσουν σε ένα dvd θέλουν-δε θέλουν.Εγώ είπα ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν θετικές διαφορές αν είχαν και οι δύο κονσόλες blu-ray.Σε αυτό το σημείο μου φαίνεται ότι το 360 δεν βοηθάει.Εμποδίζει τα multiplatform να έχουν καλύτερη ποιότητα και μάλιστα βγαίνει και το "καλό" έχοντας καλύτερα γραφικά (έστω αυτές τις λεπτομέριες κατά πολλούς).
KleKoR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Όσο για το WD TV HD καλό είναι γενικά για τα λεφτά του αλλά έχει 2 βασικά προβλήματα, τον DTS ήχο και τους VC-1 codecs. Οι μισές ταινίες θέλουν re-encoding για να παίξουν αν δεν έχετε εξωτερικό dts decoder. Κατά τ' άλλα τα σπάει. x264 σε mkv ftw. όχι ρε συ νομίζω πως και τα άλλα μηχανάκια δεν κάνουν dts downmix... αυτό για το VC-1 που λες δεν το ξέρω, θα το κοιτάξω... πάντως για τα λεφτά του είναι μια χαρά, όπως και το xbox:p
nzeppos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Όχι, τόσο το Popcorn (το 110, όχι το 100) αλλά και το egreat (με το τελευταίο firmware) μπορούν να αναπαράγουν dts απευθείας από το hdmi (χωρίς να χρειάζεται να το στείλουν στο spdif). Τώρα αν μιλάμε και για άλλα παρόμοια γκατζετάκια, πάω πάσο, εγώ αναφέρομαι σε αυτά τα δύο. Αυτό για τους vc-1 codecs είναι διαπιστωμένο ιδίοις όμασοι (ένας φίλος μου έχει το WD TV HD) και αρκεί να γίνει ένα γρήγορο rewrap του αρχείου από mkv σε m2ts (περίπου 1 λεπτό ανά gb). Τι καλά να έπαιζε και το 360 τέτοια αρχεία.
JimChris Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 http://www.youtube.com/watch?v=e_ztH2Sfb5c&feature=rec-HM-rev-rn
kabamaru21 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 το πσ3 μεσο linux δεν μπορει να παιξει αρχεια matroska?
nzeppos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 The PS3 can pretty much handle any bitrate AVC MP4 you can throw at it in the XMB, but in Linux it can't really play any 'very high' bitrate HD video file (including .mkv) because it's lacking the ram to do it, as 256MB isn't really enough (only 256MB is usuable in Linux). Δεν έχω περισσότερες γνώσεις επί του θέματος (όσον αφορά το PS3). Εδώ σε PC διετίας και πάλι μας βγαίνει η πίστη να παίξουν σωστά όλα τα 1080p.
JUST-GAMER Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 καταρχάς δεν αμφιβάλω... ότι λες παραπάνω είναι ψευδές... 1ον με την ίδια "λογική" που εσύ λες ότι η πειρατεία είναι Ελληνικό φαινόμενο (και το θέτεις σαν αντεπιχείρημα σε αυτούς που λένε ότι το xbox πουλάει λόγω κόπιων)σου λέω και εγώ ότι η περιορισμένη κυκλοφορία blu-ray είναι ελληνικό φαινόμενο... και στον υπόλοιπο κόσμο πουλάνε παρα πολύ...αν και το τελευταίο 2μηνο όλες οι μεγάλες παραγωγές έχουν κυκλοφορήσει με ελληνικούς υποτίτλους... εδώ βγαίνει το ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ σε blu-ray τι να λέμε τώρα, τα πάντα όλα... > Εγώ δεν είπα πουθενά ότι η πειρατεία είναι [b]ελληνικό φαινόμενο[/b] μάλλον κάποιος άλλος θα το είπε και μπερδεύτηκες. μετά από τα χαζά fanboyστικα "επιχειρήματα" έλα να μιλήσουμε σοβαρά... 1ον, δεν υπάρχει blu-ray player με 150€ 2ον, και να υπήρχε δεν θα ήταν πιο αξιόπιστο, ούτε πιο γρήγορο, τι γίνεται σε 1,5 γραμμή 3 ψέμματα? > Klekor για το θέμα του blu-ray σου απάντησαν όλοι οι προλαλήσαντες γιατί δεν είναι αναγκαίο γι' αυτή την γενιά κονσολών. Όσο αφορά στο blu-ray player deck ναι έχεις δίκιο δεν μπορείς να βρεις με 150 ευρώ αλλά με [b][url="http://www.skroutz.gr/c/431/dvd_players.html?keyphrase=blu-ray"]200 ευρώ[/url][/b](Σημαντική η διαφορά των 50 ευρώ...) μα το θεό βρες μου ένα, μα ένα σου λέω blu-ray player έστω και πιο ακριβό που να αναπαράγει περισσότερα αρχεία από το PS3.... > Blu-ray player μπορεί να μην υπάρχει αλλά υπάρχει κάτι πολύ φτηνότερο([b][url="http://www.eworld.com.gr/details.php?prod=1191"]100ευρω[/url][/b](μαζι με εξοδα αποστολης)+ [url="http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304065"][b]50ευρ[/b]ω[/url] ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος = 150ευρω) που αναπαράγει σχεδόν οποιοδήποτε τύπο βίντεο και λέγεται western digital hd media player αυτό θα το δούμε όταν βγει το final 13, δεν γνωρίζω πολλά αλλά λογικά αφού είναι γραμμένο στο PS3 θα έχει καλύτερες επιδόσεις... > Εγώ θα γελάω αν βγει και το ff13(Εδώ και τόσα χρόνια αποκλειστικότητα της sony που ξαφνικά για πρώτη φορά έγιναν multiplatform όπως το tekken 6. Τυχαίο? δεν νομίζω) για να μην σχολιάσω τα πόσα δισκάκια θα χρειαστεί για το xbox? και ρωτώ, αυτό δεν είναι πλεονέκτημα του PS3? [code] Μπορεί να είναι δεν αντιλέγω αλλά στο 360 δεν είναι και ένα ατού του ότι κάθε παιχνίδι δεν χρειάζεται υποχρεωτικό(Μόνο προαιρετικό) install για να παίξει σωστά το παιχνίδι Πιστεύω να σε κάλυψα στις περισσότερες των ερωτήσεων σου.
MiltoZ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το Blu-ray είχε για το 2008 περίπου το 3% της αγοράς στην Αμερική. Sony Says Blu-Ray Sales Short of Forecasts - Nov 20, 2008 Blu-Ray hits the skids, numbers continue to decline - September 23, 2008 Games eclipse DVD/Blu-ray sales - Jan 26, 2009 Blu-ray: The Future Has Been Delayed - April 30, 2008 To Blu-Ray έχει ακόμα μέλλον για να καθιερωθεί σαν mainstream format, και εκτός των άλλων (torrents) έχει να ανταγωνιστεί και το digital distribution (iTunes, Netflix κλπ)
KleKoR Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Πιστεύω να σε κάλυψα στις περισσότερες των ερωτήσεων σου. Λοιπόν με αυτά που γράφεις με κάνεις να πιστεύω πως είτε είσαι 10 χρονών και δεν καταλαβαίνεις, είτε δεν ξέρεις Ελληνικά... Καταρχάς ουδέποτε σε ρώτησα κάτι ώστε να περιμένω απάντηση σου, απλώς επισήμανα κάποια ψέματα που είπες... στη μία ερώτηση που σου απηύθυνα μου απάντησες λέγοντας ότι να'ναι... Πάμε από την αρχή να στα κάνω πιο λιανά μπας και καταλάβεις.... βασικά είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις, όμως τα γράφεις απλώς και μόνο για να μη θιχτεί το xbox, γιατί ίσως μες στο μυαλό σου πιστεύεις πως όλοι βάλλουν κατά του xbox, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις πως αν μη τι άλλο ο σκοπός μου δεν είναι να θίξω καμία κονσόλα... Α)Ανέφερες πως: προτιμώ να δώσω 150 ευρώ να πάρω ένα blu-ray player deck που 1. πολύ ποιο αξιόπιστο - γρήγορο θα είναι και σου απάντησα σε απλά ελληνικά: 1ον, δεν υπάρχει blu-ray player με 150€ 2ον, και να υπήρχε δεν θα ήταν πιο αξιόπιστο, ούτε πιο γρήγορο και γυρνάς και μου λες αυτό: >Klekor για το θέμα του blu-ray σου απάντησαν όλοι οι προλαλήσαντες γιατί δεν είναι αναγκαίο γι' αυτή την γενιά κονσολών. Όσο αφορά στο blu-ray player deck ναι έχεις δίκιο δεν μπορείς να βρεις με 150 ευρώ αλλά με 200 ευρώ(Σημαντική η διαφορά των 50 ευρώ...) μετάφραση: είπες πως μπορεις να παρεις blu-ray player με 150€ που αυτό από μόνο του είναι ψέμα και πως θα είναι πιο αξιόπιστο και πιο γρήγορο από το ps3 που και αυτό είναι ψέμα.... 1ον γιατί δεν υπάρχει τέτοιο player, 2ον γιατί και να υπήρχε δεν θα ήταν πιο αξιόπιστο, ούτε πιο γρήγορο, 3ον ακόμα και αυτά με τα 200 ευρώ, έστω δεχόμενος πως έκανες λάθος την τιμή, αμφιβάλλω, σχεδόν είμαι σίγουρος, πως δεν είναι καλύτερα από το ps3... ουδέποτε ασχολήθηκα, στις επισημάνσεις που έκανα για τα ψέματα που είπες, για το αν είναι αναγκαίο το blu-ray σε μια κονσόλα.... μπορείς να μου εξηγήσεις λοιπόν γιατί απαντάς, χωρίς να χρειάζεται να απαντήσεις καθότι ποτέ δε σου απηύθυνα ερώτηση, αναφέροντας μάλιστα πράγματα άσχετα με την όλη "συζήτηση"? Β) Ανέφερες πως: πολύ περισσότερα από το player του ps3 θα κάνει και σου απάντησα σε απλά ελληνικά: μα το θεό βρες μου ένα, μα ένα σου λέω blu-ray player έστω και πιο ακριβό που να αναπαράγει περισσότερα αρχεία από το PS3.... και γυρνάς και μου λες αυτό: >Blu-ray player μπορεί να μην υπάρχει αλλά υπάρχει κάτι πολύ φτηνότερο(100ευρω(μαζι με εξοδα αποστολης)+ 50ευρω ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος = 150ευρω) που αναπαράγει σχεδόν οποιοδήποτε τύπο βίντεο και λέγεται western digital hd media player άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.... Δεν με νοιάζει βρε αδερφέ, αν υπάρχει μηχανάκι που αναπαράγει τα πάντα, πως να το κάνουμε δεν με νοιάζει(παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο μηχάνημα το έχω, όπως μπορείς να καταλάβεις πολύ εύκολα από τα προηγούμενα ποστ μου), ανέφερες για blu-ray player που μπορεί να περισσότερα από το ps3, το οποίο είναι ψέματα γιατί δεν υπάρχει κανένα blu-ray player που να μπορεί να αναπαράγει περισσότερα αρχεία από το ps3.... Ας περάσουμε τώρα στο σκέλος το οποίο δεν έχει σχέση με τα ψέματα που είπες αλλά σε μια απάντηση που έδωσες στην ερώτηση του G_Zisis: Μπορείς να μου πεις πώς είσαι σίγουρος και πώς έχει αποδειχθεί ότι δεν το χρειάζεται από τη στιγμή που ποτέ δεν το είχε; και εδώ ΝΑΙ περίμενα μια απάντηση σου, αλλά εσύ απάντησες άλλα αντί άλλων... και εξηγούμαι: Ανέφερες πως: Είμαι σίγουρος ρε φίλε γιατί πολύ απλά βλέπω σχεδόν σε όλα τα συγκριτικά σε mulriplatform games να υπερτερούν προς το 360 έναντι του ps3.Αυτότι δείχνει αν όχι το ότι το blu-ray rom δεν είναι αναγκαίο σε αυτήν την γενιά κονσολών. απαντώντας στην προηγούμενη ερώτηση του G_Zisis... και εγώ σου απαντώ πως: αυτό θα το δούμε όταν βγει το final 13, δεν γνωρίζω πολλά αλλά λογικά αφού είναι γραμμένο στο PS3 θα έχει καλύτερες επιδόσεις... για να μην σχολιάσω τα πόσα δισκάκια θα χρειαστεί για το xbox? και ρωτώ, αυτό δεν είναι πλεονέκτημα του PS3? μετάφραση: το οτι όλα τα multiplatform υπερτερούν στο xbox είναι λογικότατο γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι γραμμένα πάνω στο xbox και μετά κάνουν ένα απλό πορτ στο ps3...όταν βγει το ff13 λογικά θα έχει καλύτερα γραφικά στο ps3 επειδή είναι γραμμένο πάνω στο ps3 και επειδή δεν ξεκίνησε η κατασκευή του με τη λογική ότι θα βγει και στις δύο κονσόλες ώστε να γίνουν υποχωρήσεις λόγο του xbox.... θα σου θυμίσω ότι αυτό συνέβαινε και στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς... θυμήσου λοιπόν την μεταφορά του metal gear solid 2 : substance στο xbox... το παιχνίδι ήταν ένα μαύρο χάλι σε σχέση με το αρχικό στο ps2.... από την άλλη το splinter cell το οποίο ήταν φτιαγμένο στο xbox και μετά έγινε πορτ στο ps2 ήταν πολύ ανώτερο στην κονσόλα της microsoft.... και εσύ τι μου απαντάς? >Εγώ θα γελάω αν βγει και το ff13(Εδώ και τόσα χρόνια αποκλειστικότητα της sony που ξαφνικά για πρώτη φορά έγιναν multiplatform όπως το tekken 6. Τυχαίο? δεν νομίζω) -τι είχες γιάννη? -τρώω μουσακά το μόνο που καταλαβαίνω από την απάντηση σου είναι η γνωστή καραμέλα των fanboys περί αποκλειστικοτήτων.... ρε φίλε δεν με νοιάζει αν το ff13 δεν είναι αποκλειστικότητα του ps3, δεν το καταλαβαίνεις, πολύ περισσότερο βέβαια δεν με νοιάζει το tekken 6, καθώς δεν έχει καμία θέση στη συζήτηση, αλλά εσύ εκεί πρέπει να το πετάξεις μην τυχόν και χάσουμε την ευκαιρία να θίξουμε την αντίπαλη κονσόλα, βλέπεις το λέει καθαρά το savoir vivre του fanboyσμου... για να μην σχολιάσω τα πόσα δισκάκια θα χρειαστεί για το xbox? και ρωτώ, αυτό δεν είναι πλεονέκτημα του PS3? σε αυτό απαντάς: >Μπορεί να είναι δεν αντιλέγω αλλά στο 360 δεν είναι και ένα ατού του ότι κάθε παιχνίδι δεν χρειάζεται υποχρεωτικό(Μόνο προαιρετικό) install για να παίξει σωστά το παιχνίδι στην αρχή καλά, αλλά μετά κλασσικά πράγματα... να πούμε κάτι να υπέρ της κονσόλας που υποστηρίζουμε... δεν αντιλέγω πως είναι ατού του xbox η προαιρετική εγκατάσταση ενός παιχνιδιού εν αντιθέσει με το ps3 που σε ορισμένα παιχνίδια η εγκατάσταση είναι υποχρεωτική και μάλιστα ορισμένες φορές είναι μεγάλη και βαρετή και μπλα μπλα μπλα.... και βλαμμένη σόνυ που ξέρει μόνο να μας τα παίρνει και μπλα μπλα μπλα... εν αντιθέσει με τη microsoft που σέβεται τον καταναλωτή και μπλα μπλα μπλα... και μπλα μπλα μπλα... Λοιπόν βαρέθηκα και δεν θα ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία να απαντώ σε προφανέστατα πράγματα...
anamenos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 3%?????? αυτό είναι δυνατό μερίδιο αγοράς...
Tilemaxx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 3%?????? αυτό είναι δυνατό μερίδιο αγοράς... Μην το συζητάς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις