Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή το πας αλλού το θέμα τωρα. Να κάνω πουστριλίκια για να καίω την κάρτα και να την επιστρέφω χαλασμένη.

Δεν ειπα αυτο το πραγμα, διαβασε ξανα. Anyway θα το ξαναγραψω λιγο πιο αναλυτικα. Σου χαλαει η καρτα γραφικων ας πουμε οπως ειπες (απο μονη της, οχι εσυ να την καψεις οκ?). Το κοστος αλλαγης δεν ειναι μεγαλο οπως υπενοησες λογοντας οτι με 120 ευρω ξεμπερδεψες με το προβλημα το xbox σου, αντιθετως ειναι μηδενικο για τα πρωτα 3 χορνια, αφου εχει εγγυηση, κατανοητον? Στο xbox αυτο θα ισχυε μονο αν παθει RROD και αν δεν το εχεις πειραξει.

Αποκει και περα ΜΕΤΑ τα 3 χρονια της εγγυησης, ΑΝ σου χαλασει θα εχει προχωρησει τοσο η τεχνολογια και θα εχουν πεσει τοσο οι τιμες που με 30 ευρω θα παιρνεις καρτουλα ομοιας δυναμης με αυτης που σου χαλασε (θα ειναι πλεον η low-end της εποχης). Αν βεβαια θες μπορεις και να παρεις κατι καλυτερο σε καθε περιπτωση...

Τωρα που ειδες τα πουστριλικια κλπ δε ξερω, αλλα αν θες να το παμε σε εκεινο το επιπεδο, τοτε ναι υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα για οποιους ανηθικους θελουν να την κανουν, γιατι βλεπω οτι ασχολεισαι ;)

Anyway ολα αυτα ειναι ασχετα με το θεμα PS3 vs Xbox , απλα σιγουρα στο θεμα εγγυησης το PC δεν πιανεται απο τη στιγμη που εχεις πληρη ελευθερια, αλλα ειναι τα μειονεκτηματα του...

Εγω εχω και το PCακι μου εχω και το xbox και παιζω οτι αρμοζει στο καθενα. Δε θα κατσω να παιξω Halo3/gears στο xbox να καντηλιαζω και εγω με το gamepad, θα παιξω FPS στο PC. Αλλα οταν ερθει η παρεα απσιτι θα κανουμε το χαβαλε μας με το fifa και το soul calibur στην 42αρα στο σαλονι...

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Κοίτα εγώ όλα τα έπαιζα... ούτε καν το έψαχνα. Τώρα είμαι μπαναρισμένος βέβαια...

Είσαι μπαναρισμένος γιατί έπαιζες online ε;Εγώ αυτό το παιχνίδι δεν έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω για online.Έχω προφίλ μόνο για offline οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα.....άλλωστε δεν έχω πληρώσει gold κάρτα για να μπώ εκτός κι αν βρέθηκε τρόπος να σπάει κι αυτή :P:p:p:p

Δημοσ.
ε, τότε... +1000 στο πόστ σου

:P

:-D

Ο Apokleirοs δεν απανταει κ ξεκινησα να ανησυχω.. αλλα δεν ειναι κ η πρωτη φορα!:lol: προβλεπω μαλιστα κ το επομενο Username του: Oldsnake

Δημοσ.

Ψαχνωντας να βρω μερικα multiplatform παιχνιδια για αγορα ανακαλυψα οτι στα περισσοτερα sites η εκδοση για PC εχει χειροτερη βαθμολογια απο τις εκδοσεις για κονσολες.Πχ Rainbow six vegas 2 (PC 7.0 X-box 360 8.5 PS3 8.5)

Resident evil 4 (PC 7.8 Gamecube 9.6).

Δεδομενου οτι το PC εχει καλυτερα γραφικα και πιο δυνατο επεξεργαστη μηπως ξερει κανεις τι παιζεται?

Δημοσ.

Ενημερώνουμε τους απανταχού gamers, ότι στα παιχνίδια υπάρχει ένα στοιχείο που το λένε "gameplay".

Το "gameplay" ουδεμία σχέση έχει με τα γραφικά, τις αναλύσεις, τα frames-per-second, τα FSAA/AF και τους πολλαπλούς επεξεργαστές.

Παράδειγμα:

tetris%20-%20unsafe.jpg

Το γιατί το PC παίρνει χαμηλότερη βαθμολογία μπορεί να το πει μόνο η κριτική του εκάστοτε άρθρου. Εκτός αν δεχθούμε ότι εφόσον στις κονσόλες υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους (λόγω της πολύ μικρότερης πειρατείας), τα reviews "σπρώχνονται" υπέρ των κονσολών και αδικούν τα PC.

Τα παρακάτω νούμερα τα έχω παραθέσει και στο παρελθόν και χωρίς να είμαι βέβαιος ότι είναι 100% έγκυρα, δείχνουν την τάση των 10 τελευταίων ετών.

20080514%20Video%20Game%20Sales%201998%202007%20by%20ARS%20Tech%20using%20NPD%20Group%20data.png

Βέβαια όλα αυτά είναι άσχετα όλα αυτά με το θέμα του thread.

Δημοσ.

Εκανα μια απλη ερωτηση αν και off topic και χωρις να υπονοω τιποτα.

Επειδη αναφερθηκε προηγουμενως το Pc σαν gaming platform και επειδη δεν εχω την οικονομικη ευχερεια να αγοραζω το ιδιο παιχνιδι για τρια διαφορετικα μηχανηματα για να δω ιδιοις ομμασι ποια εκδοση ειναι η καλυτερη ρωτησα απλα την γνωμη σας σαν Gamers μιας και δεν εμπιστευομαι τα διαφορα sites.

Για το gameplay υποθετω οτι ειναι το ιδιο σε ολες τις εκδοσεις του ιδιου τιτλου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ψαχνωντας να βρω μερικα multiplatform παιχνιδια για αγορα ανακαλυψα οτι στα περισσοτερα sites η εκδοση για PC εχει χειροτερη βαθμολογια απο τις εκδοσεις για κονσολες.Πχ Rainbow six vegas 2 (PC 7.0 X-box 360 8.5 PS3 8.5)

Resident evil 4 (PC 7.8 Gamecube 9.6).

Δεδομενου οτι το PC εχει καλυτερα γραφικα και πιο δυνατο επεξεργαστη μηπως ξερει κανεις τι παιζεται?

για να βγει ενα παιχνιδι χειροτερο sto pc θα πρεπει να θελει να το βγαλει ο κατασκευαστης ...πχ fifa και ΕΑ που αλλο studio βγαζει της κονσολας και αλλο του pc! Aσε που στα review στις κονσολες κανουν σε πολλα τα στραβα ματια!

Να εισαι σιγουρος η καλυτερη εκδοση σε ενα multiplatform τιτλο , η εκδοση του pc ειναι ανωτερη σε textures, αναλυση, και πολλα αλλα! Απλα δεν εχει την ιδια αξια το ιδιο GAME στο pc και στην κονσολα!

Εγω παντως με το pcακι μυ ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, παιζω ολα τα multiplatform εκει σαφως ανωτερα με βαση τα γουστα μου 1920χ1200+ΑΑ+ΑΦ με 60 fps, και οχι με το ζορι 30 fps και αμφιβολου ποιοτητας γραφικα σε 720p....

Το οτι πληρωνεις περνεις ισχυει απολυτα...

Ρε παιδια εχει gameplay το resistance δηλαδη που περνεις το οπλο και το μονο που κανεις ειναι να σκοτωνεις χιμαιρες, δεν εχετε καταλαβει οτι ειναι ΠΙΣΤΟ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ του PAINKILLER για τα pc. Ta γραφικα του ειναι αθλια, περιβαλοντα low καρα low, artificil inteligence κουκουρουκου....τρελο βαθος λεμε....πρωτοποριακo shooter! :lol::lol:

Το crysis ξενερωσε τον κοσμο επειδη ειναι βαρυ, μαλλον βγηκε πριν την ωρα του....τα physics, τα γραφικα το διαδραστικο gameplay δειχνουν το μελλον και το πως θα πρεπει να χτΙζεται ενα παιχνιδι. Eισαι μεσα στην ζουgκλα και ερχονται 10 delta εκει φαινεται ο μαγκας πως θα τους φας, πως θα χαθεις μεσα στο περιβαλλον, πως θα χρησιμοποιησεις την στολη σου. Πρεπει να αναπτυξης στρατιγικη για να παρεις μια βαση..δεν θα κρυφτεις μεσα σε ενα ΒΑΡΕΛΙ και τελος σαν το MGS 4! Αρε kojima τοσα χρονια τα ιδια ( http://www.youtube.com/watch?v=4o5CKb26wfo ) Aυτo ειναι special military barel! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Λες φιλαρακο κομπλεξικο εμενα και εσυ δεν εισαι που κοιτας μεχρι το οριο της μυτης σου....θα το ξαναπω Ε ρε haze που σας χρειαζεται σε μερικους!

Επεξ/σία από DarkHero
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΥΓ2 Αν θες να σου παραθεσω λιστα με 10 καλυτερα Single Player FPS σε Single Player κ Replayability Value, γραμμενα στην ιστορια με χρυσα γραμματα πες μου.. ναι, το ξερω εσυ θα μου πεις οτι δεν εχουν τα γραφικα του Crysis.. :P

Όπως είπε ο gherudos για άλλο παιχνίδι... "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια..." :lol:. Δεν θα αναλύσω εδώ τους λόγους που το Crysis είναι κάτι περισσότερο από την καραμέλα που πιπιλούν αρκετοί αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι more than graphics :-D. Και για να γίνει πιο προσιτή η σύγκριση που πας να κάνεις, κάνε την για τα 2007/2008, γιατί αν το πάμε έτσι και το Bioshock παίρνει τον πούλο αφού υπάρχουν "10 καλύτερα SP FPS γραμμενα στην ιστορια με χρυσα γραμματα" :P

PS: Το Replayability value είναι εντελώς υποκοιμενικό θέμα. Εγώ ακόμα παίζω GRAW2 Online πχ (και υπάρχουν αρκετά άτομα για Online μάχες). Για μενά κοινώς το "RV" του GRAW2 βρίσκεται στα ύψη, κάτι με το οποίο δεν θα συμφωνήσουν άλλα άτομα ;)

Ψαχνωντας να βρω μερικα multiplatform παιχνιδια για αγορα ανακαλυψα οτι στα περισσοτερα sites η εκδοση για PC εχει χειροτερη βαθμολογια απο τις εκδοσεις για κονσολες

Κι αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη γκάμα παιχνιδιών στο PC. Γενικά τα standards των PC reviewers ανέκαθεν ήταν πιο υψηλά από τα αντίστοιχα των consoles reviewers (όχι δεν είναι πιο έξυπνοι οι PC reviewers). Απλά ενώ πχ στο X360 υπάρχουν 20FPS για να συγκρίνεις τον Χ νέο τίτλο, στο PC υπάρχουν 200 με τους οποίους συγκρίνεται (οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί). Όταν έχεις χαρεί παιχνίδια όπως το System Shock 2, Thief1-2, MDK, Deus Ex,Rainbow Six (The Original series, προτού την σκοτώσουν), Ghost Recon, Operation Flashpoint, Daggerfall κλπ κλπ, θέλοντας και μη το επόμενο παιχνίδι περιμένεις να είναι ΠΟΛΥ καλύτερο (Daggerfall > Oblivion). Επίσης αν δουν ότι κάποιο παιχνίδι δεν τρέχει ομαλά, θα το πουν (κάτι που δεν είχε υπωθεί για τις consoles versions αρκετών παιχνιδιών όπως το GTA4 που για μένα είναι unplayable στις κονσόλες), αν δεν μπορείς να βάλεις FSAA, θα το πουν, αν δεν μπορείς να έχεις AF, θα το πουν (και πάλι οι consoles reviewers έκαναν σε αμέτρητους τίτλους τα στραβά μάτια σε ότι αφορά το Anisotropic Filtering), όταν η AI κάθεται σαν την κότα, ε θα το πουν (κάτι που γίνεται, όχι σε όλα αλλά στα περισσότερα FPS των κονσολών εξαιτίας του gamepad και της στόχευσης). As simple as that ;)

PS2: Και επειδή έπεσε πολύ PC στο post, ακόμα θεωρώ σαν καλύτερη κονσόλα το σκονισμένο μου SNes :P. Those were THE days :-)

Επεξ/σία από john2gr
Δημοσ.

Λοιπόν εκτοχιάστηκε πάλι η συζήτηση σε Console vs. PC ε? Άντε ας παραθέσω και τη δικιά μου άποψη. Κατ αρχήν μέχρι το 2006 ήμουν φανατικός του PC και είχα τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα περι γραφικών και τέτοια. Όταν όμως πήρα το XBOX και τώρα μετά από 2 χρόνια έχω παρατηρήσει τα εξής:

1. Έχω ανα πάσα στιγμή περισσότερα λεφτά (Στο PC δεν περνούσε χρόνος χωρίς να στάξω τουλάχιστον 400 euro) τα οποία τα χρησιμοποιώ για να αγοράζω αυθεντικά παιχνίδια υποστηρίζοντας και τους δημιουργούς ενώ στο PC ο "θείος" και η κόπια του κυβερνούσαν.

2. Στο XBOX σε γενικές γραμμές παρατήρησα καλύτερη δουλειά στην παρουσίαση, στο σενάριο και στο gameplay αφού τα γραφικά έχουν φτάσει εκεί που πρέπει και ασχολούνται και με κάτι άλλο.

3. Το pc μου σταμάτησε να χαλάει καθώς σταμάτησαν να καίγονται οι σκληροί για πλάκα, δεν χρειάζεται πλέον τόσα format (εγκατάσταση/απεγκατάσταση παιχνιδιών επιβαρύνει το os) και γλύτωσα τα προβλήματα λόγω copy protection.

4. Η ευκολία του XBOX και γενικά των κονσολών είναι απαράμιλλη! Απλά βάζεις το δισκάκι και παίζει. Όχι install (στο χκουτί είναι προεραιτική μην αρχίσετε). Επιπλέον δεν υπάρχουν παιχνίδια τα οποία για να τα παίξεις ικανοποιητικά πρέπει να κατεβάζεις patch.

Δημοσ.
Όπως είπε ο gherudos για άλλο παιχνίδι... "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια..." :lol:. Δεν θα αναλύσω εδώ τους λόγους που το Crysis είναι κάτι περισσότερο από την καραμέλα που πιπιλούν αρκετοί αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι more than graphics :-D. Και για να γίνει πιο προσιτή η σύγκριση που πας να κάνεις, κάνε την για τα 2007/2008, γιατί αν το πάμε έτσι και το Bioshock παίρνει τον πούλο αφού υπάρχουν "10 καλύτερα SP FPS γραμμενα στην ιστορια με χρυσα γραμματα" :P

PS: Το Replayability value είναι εντελώς υποκοιμενικό θέμα. Εγώ ακόμα παίζω GRAW2 Online πχ (και υπάρχουν αρκετά άτομα για Online μάχες). Για μενά κοινώς το "RV" του GRAW2 βρίσκεται στα ύψη, κάτι με το οποίο δεν θα συμφωνήσουν άλλα άτομα ;)

Κι αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη γκάμα παιχνιδιών στο PC. Γενικά τα standards των PC reviewers ανέκαθεν ήταν πιο υψηλά από τα αντίστοιχα των consoles reviewers (όχι δεν είναι πιο έξυπνοι οι PC reviewers). Απλά ενώ πχ στο X360 υπάρχουν 20FPS για να συγκρίνεις τον Χ νέο τίτλο, στο PC υπάρχουν 200 με τους οποίους συγκρίνεται (οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί). Όταν έχεις χαρεί παιχνίδια όπως το System Shock 2, Thief1-2, MDK, Deus Ex,Rainbow Six (The Original series, προτού την σκοτώσουν), Ghost Recon, Operation Flashpoint, Daggerfall κλπ κλπ, θέλοντας και μη το επόμενο παιχνίδι περιμένεις να είναι ΠΟΛΥ καλύτερο (Daggerfall > Oblivion). Επίσης αν δουν ότι κάποιο παιχνίδι δεν τρέχει ομαλά, θα το πουν (κάτι που δεν είχε υπωθεί για τις consoles versions αρκετών παιχνιδιών όπως το GTA4 που για μένα είναι unplayable στις κονσόλες), αν δεν μπορείς να βάλεις FSAA, θα το πουν, αν δεν μπορείς να έχεις AF, θα το πουν (και πάλι οι consoles reviewers έκαναν σε αμέτρητους τίτλους τα στραβά μάτια σε ότι αφορά το Anisotropic Filtering), όταν η AI κάθεται σαν την κότα, ε θα το πουν (κάτι που γίνεται, όχι σε όλα αλλά στα περισσότερα FPS των κονσολών εξαιτίας του gamepad και της στόχευσης). As simple as that ;)

PS2: Και επειδή έπεσε πολύ PC στο post, ακόμα θεωρώ σαν καλύτερη κονσόλα το σκονισμένο μου SNes :P. Those were THE days :-)

Λοιπν JOHN2GR πες μου κατι, η κατρα γραφικων σου ειναι πια 2.5 ετων .... πιστευεις οτι τοτε που τα εσκασες αξιζε τα λεφτα της?

Παιζεις τα παιχνιδια καλυτερα απο τις κονσολες νεας γενιας?

Ποσο μεγαλη διαφορα βλεπεις?

Εγω απαντησεις σε αυτα εχω γιατι την καρτα την ειχα, θελω καποιοι ομως εδω μεσα να ακουσουν την αληθεια! Γιατι στα pc δεν σου πουλανε φουμαρα αλλοι σου πουλανε υπερεπεξεργαστες και αλλες τετοιες παπατζες (βλεπε sony)

• Super Moderators
Δημοσ.

χαλαρά η 8800 GTX ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές κάρτας γραφικών σε βάθος χρόνου...

ειδικά αν την overclockάρεις στα τέρματα το άψογο scaling της βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις

Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα που λετε αλλα,δεν ειναι το ιδιο να παιζεις το Call Of Duty 5 στο Xbox 360 με το χειρηστηριο και το μοχλο οσο με το Call Of Duty 5 στο PC με το ποντικι και το πληκτολογιο...Εγω παντως με το χειρηστηριο δεν βολευομαι να γυρναω συνεχεια την καμερα!!!

Δημοσ.
Ωραια ολα αυτα που λετε αλλα,δεν ειναι το ιδιο να παιζεις το Call Of Duty 5 στο Xbox 360 με το χειρηστηριο και το μοχλο οσο με το Call Of Duty 5 στο PC με το ποντικι και το πληκτολογιο...Εγω παντως με το χειρηστηριο δεν βολευομαι να γυρναω συνεχεια την καμερα!!!

Υπάρχει το XFPS για το X360 ώστε να συνδέσεις keyboard+mouse(παρόλο που δεν είναι τόσο καλό), ενώ στο PS3 μπορείς κανονικά να συνδέεις πληκτρολόγιο+ποντίκι ;)

@DarkHero: Άλλη όρεξη δεν είχα :P. Απλά η 8800 έβγαλε τα λεφτά της και με το παραπάνω. End of story και μην εκτροχιάζουμε άλλο το thread :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
χαλαρά η 8800 GTX ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές κάρτας γραφικών σε βάθος χρόνου...

ειδικά αν την overclockάρεις στα τέρματα το άψογο scaling της βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις

Εγω μεσα στο Pc μου εχω 20+ παιχνιδια οπως

1) prince of persia new

2) nba 2k9

3) gta 4

4) crysis

5) crysis warhead

6) grid

7) gtr evolution

8) age of empires new

9) dead space

10) company of heroes

11) unreal tournament 2007

12) gears of war

13) mirrors edge

14) tomb raider underworld

15) far cry 2

16) brothers in arms new

17) cod 4

18) cod 5

19) bioshock

20) empire total war

21) fallout 3

22) oblivion

23) wow

24) age of conan

25) mass effect

A ρε εχω τρελαθει στις μαπες! Τι χαζο games ειναι αυτα που παιζω!!!!:lol::lol::lol:

Ρε ελατε στην πραγματικοτητα λεω εγω....και ολα αυτα σε 1920χ1200+χ8ΑΑ+Χ16ΑF= 60 fps!

Στο χβοχ που παιζω , ασχολουμε μονο με αποκλειστικοτητες εαν μου αρεσουν βεβαια!

Οπως και απο ps3 μονο το Killzone με ενδαιφερει αλλα καποιο απο τα φιλαρακια μου θα μου δανεισει κονσολα και ΤΕΛΟΣ! Δηλαδη δεν θα τρελαθω για ενα παιχνιδι!

-----Προστέθηκε 17/1/2009 στις 11 : 51 : 10-----

Υπάρχει το XFPS για το X360 ώστε να συνδέσεις keyboard+mouse(παρόλο που δεν είναι τόσο καλό), ενώ στο PS3 μπορείς κανονικά να συνδέεις πληκτρολόγιο+ποντίκι ;)

@DarkHero: Άλλη όρεξη δεν είχα :P. Απλά η 8800 έβγαλε τα λεφτά της και με το παραπάνω. End of story και μην εκτροχιάζουμε άλλο το thread :P

οκ....παιζει παντου ομως το keybord ποντικι δεν νομιζω....οσο για το μηχανημα του χβοχ κανει προσωμοιωση της κινησης του χειριστηριου....δηλαδη αστο καλυτερα!

Επεξ/σία από DarkHero
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...