nzeppos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Ο σκληρός δίσκος στην πράξη είναι απολύτως απαραίτητος και μπορούμε να σκεφτούμε χίλιους δυο λόγους γι' αυτό. Ένας είναι αυτό που είπες (και ομολογώ ότι δεν το ήξερα). Άλλος είναι τα demo που μπορούμε να κατεβάσουμε (μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά αλλά είναι άλλη φάση να βλέπουμε έστω και το demo ενός παιχνιδιού που το περιμέναμε τόσο καιρό, πχ. ενός Mafia2 ή Alan Wake ή Fifa2010) Τα arcade παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε για μένα δεν είναι σοβαρός λόγος αλλά για αρκετούς άλλους είναι. Επίσης αν παίζετε Guitar Hero ή Rockband (ειδικά με το δεύτερο), κάποια στιγμή θα μπείτε στο τριπάκι να κατεβάσετε κανα έξτρα τραγούδι, ιδιαίτερα αν είναι κάτι που σας αρέσει πολύ (στα RB υπάρχουν ήδη εκατοντάδες downloadable τραγούδια). Όσο καλά και να είναι τα τραγούδια του βασικού setlist, κάποια στιγμή θα τα βαρεθείτε ή θα θέλετε να παίξετε online και θα διαπιστώσετε ότι οι μισοί (για να μην πω οι περισσότεροι) παίζουν κατεβασμένα τραγούδια, στα οποια φυσικά δεν μπορείτε να συμμετέχετε. Άλλος εξαιρετικά σημαντικός λόγος, θα κάνετε install το παιχνίδι στο σκληρό και όχι μόνο θα φορτώνει πιο γρήγορα αλλά θα σταματήσει και η κονσόλα να κάνει σαν αεροπλάνο όταν παίζετε. Και φυσικά ο καθένας μπορεί να προσθέσει τους δικούς του λόγους... Αν σας κακοφαίνεται η ιδέα να πάρετε ένα premium ή elite επειδή δεν θέλετε να δώσετε πολλά λεφτά μαζεμένα, μπορείτε κάλλιστα να αγοράσετε τον σκληρό στην πορεία, πχ. μετά από 1-2 μήνες.
Thrylos7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Λοιπόν guys να ξεκαθαρίσω κάτι όσον αφορά την αναγκαιότητα ή όχι του σκληρού στο 360. Έχω ένα arcade χωρίς σκληρό και γίνεται το εξής: Στο Nba 2k9 δεν δείχνει φάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα, ούτε στο τέλος του αγώνα. Στα driving games (forza 2, grid κτλ) δεν δείχνει το replay του αγώνα στο τέλος. Αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει σκληρός να γίνουν cache. Ο σκληρός δεν χρησιμεύει μόνο για downloading. Ps: Μόνο στο PGR 4 δείχνει replay. πιθανως αυτο που λες να ισχυει , δε βαζω το χερι μου στη φωτια αφου δεν το εχω δει στην πραξη, ωστοσο θα σου εξηγησω γιατι τεχνικα ΔΕΝ ειναι απαραιτητος ο σκληρος για να γινει (και προφανως ετσι δουλευει και το PGR4 που λες). Το replay σε αυτα τα παιχνιδια δεν ειναι κανενα video ουτε τιποτα πολλα δεδομενα. Το παιχνιδι απλα καταγραφει τις κινησεις που γινονται απο τα αυτοκινητα ας πουμε σε συντεταγμενες και αυτο χρειαζεται λιγα megabytes το πολυ για να γινει, μετα οταν πας να παιξεις το replay, απλα διαβαζει αυτα τα δεδομενα και χρησιμοποιει την μηχανη του παιχνιδιου για να τα αναπαραγει real-time δηλαδη ξαναπαιζεται το παιχνιδι εκεινη τη στιγμη αν καταλαβαινεις τι εννοω, απλα χωρις να εχεις τον ελεγχο και χρησιμοποιωντας σαν δεδομενα αυτα που εχει αποθηκευσει για τις κινησεις των αυτοκινητων/παικτων μπασκετ/whatever... Αν δεν το εχω εξηγησει καλα και δε το καταλαβεις μπορω να ξαναπροσπαθησω. Παντως τεχνικα ΔΕΝ χρειαζεται σπουδαια χωρητηκοτητα για να γινει και αρα οχι σκληρος...
klainmaingr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Το Arcade δεν έχει μέσα το καλώδιο component. Αυτό το είχε το παλιό Premium (με τον 20άρη) και δεν ξέρω αν το έχει και το καινούριο. Πράγματι σε premium με 20ρη πρίν κάνα χρόνο++ είχε μέσα component.. Έχω την εντύπωση οτι δεν εχει στα καινούρια.. Προσωπικά επειδή γα$@%!$ται το xbox ΚΑΙ σε αυτό το θέμα το έχω με component για να μπορώ να στέλνω τον ήχο στο home cinema μιας και υπάρχει το γνωστό πρόβλημα που αν βάλω ΚΑΙ το hdmi για εικόνα τα δύο καλώδια δεν χωράνε... Έτσι είτε αρκείσαι μόνο στο hdmi (που είναι ο ήχος στο surround; Οεο, είτε μαχαιρώνεις απο κάτω το component για χωρέσουν και τα 2(no way) είτε παίρνεις ένα ΑΛΛΟ καλώδιο για να κάνεις τη δουλειά σου... Nice.. Συγκεκριμένα http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=XB3.00145 Great job micro$%#@# Επίσης για τον σκληρό που λέτε.. Τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς cache είναι unplayable. Πρώτο και καλύτερο το Gta IV με τα χιλιάδες pop up... Πάλι καλά που ήρθε ένα ρημαδοinstall και παίζουμε ανθρώπινα(στο ps3 δεν μας έκανε... ήταν βλακεία...) Και πάνω απο όλα, όπως είπε ο zeppos, το drive δεν κάνει πλέον σαν ηλεκτρική σκούπα.. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2009 από klainmaingr
gothrylos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 πιθανως αυτο που λες να ισχυει , δε βαζω το χερι μου στη φωτια αφου δεν το εχω δει στην πραξη, ωστοσο θα σου εξηγησω γιατι τεχνικα ΔΕΝ ειναι απαραιτητος ο σκληρος για να γινει (και προφανως ετσι δουλευει και το PGR4 που λες). Το replay σε αυτα τα παιχνιδια δεν ειναι κανενα video ουτε τιποτα πολλα δεδομενα. Το παιχνιδι απλα καταγραφει τις κινησεις που γινονται απο τα αυτοκινητα ας πουμε σε συντεταγμενες και αυτο χρειαζεται λιγα megabytes το πολυ για να γινει, μετα οταν πας να παιξεις το replay, απλα διαβαζει αυτα τα δεδομενα και χρησιμοποιει την μηχανη του παιχνιδιου για να τα αναπαραγει real-time δηλαδη ξαναπαιζεται το παιχνιδι εκεινη τη στιγμη αν καταλαβαινεις τι εννοω, απλα χωρις να εχεις τον ελεγχο και χρησιμοποιωντας σαν δεδομενα αυτα που εχει αποθηκευσει για τις κινησεις των αυτοκινητων/παικτων μπασκετ/whatever... Αν δεν το εχω εξηγησει καλα και δε το καταλαβεις μπορω να ξαναπροσπαθησω. Παντως τεχνικα ΔΕΝ χρειαζεται σπουδαια χωρητηκοτητα για να γινει και αρα οχι σκληρος... Φίλε Thrylos7 δεν χρειάζεται να μου εξηγείς. Τα ξέρω αυτά. 16 χρόνια ασχολούμαι με pc και ερασιτεχνικα με προγραμματισμό. Απλώς δεν βρήκα άλλη εξήγηση. Ίσως να υπάρχουν κάποιες γραμμές στον κώδικα των παιχνιδιών που να επιβάλουν ότι αν δεν εντοπιστεί σκληρός να μην γίνει caching και ας έχεις memory unit 256Mb. Αν δεν με πιστεύεις, γιατί δεν βγάζεις τον σκληρό και δοκίμασε να παίξεις κάποια άπο τα παιχνίδια που είπα; Ps: klainmaingr μια χαρά playable είναι τα παιχνίδια ακόμα και το Gta IV που το είχα λιώσει. Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερα
kabamaru21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Επίσης για τον σκληρό που λέτε.. Τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς cache είναι unplayable. Πρώτο και καλύτερο το Gta IV με τα χιλιάδες pop up... Πάλι καλά που ήρθε ένα ρημαδοinstall και παίζουμε ανθρώπινα(στο ps3 δεν μας έκανε... ήταν βλακεία...) ακου και εμενα τωρα, επαιζα gta 4 για 5-6 μηνες και ενω δεν ειχα δει ουτε ενα. pop up (αληθεια) μολις εγεινε το update και το εκανα install, ξεκωλώθηκε στα pop up ακομα και με τα ποδια να πήγαινα.. πως γινεν αυτο????????
Thrylos7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Φίλε Thrylos7 δεν χρειάζεται να μου εξηγείς. Τα ξέρω αυτά. 16 χρόνια ασχολούμαι με pc και ερασιτεχνικα με προγραμματισμό. Απλώς δεν βρήκα άλλη εξήγηση. Ίσως να υπάρχουν κάποιες γραμμές στον κώδικα των παιχνιδιών που να επιβάλουν ότι αν δεν εντοπιστεί σκληρός να μην γίνει caching και ας έχεις memory unit 256Mb. Αν δεν με πιστεύεις, γιατί δεν βγάζεις τον σκληρό και δοκίμασε να παίξεις κάποια άπο τα παιχνίδια που είπα; Ps: klainmaingr μια χαρά playable είναι τα παιχνίδια ακόμα και το Gta IV που το είχα λιώσει. Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερα οκ, δεν ηθελα να σε προσβαλω, απλα ηταν και για αλλους πιθανως δεν ξερουν πως γινεται. Ισως ειναι κακος προγραμματισμος λοιπον που δημιουργει το προβλημα... Σε καθε περιπτωση εγω ειμαι υπερ της αγορας ενος 20αρη απο το ebay, 20-25 ευρω δνε ειναι τιποτα και εχεις παντα τη δυνατοτητα να τον μονταρεις σε 120αρη ή οτιδηποτε βγαλει η microsoft αργοτερα αφου πλεον θα εχεις το κελυφος. Απλα, πραγματικα πιστευω οτι για τον casual gamer που θα κατσει να παιξει μερικα ποδοσφαιρακια/beat'm'up/ραλακια με τον κολλητο του δεν χρειαζεται...το Saving ειναι μια λειτουργεια ανεκτιμητη, αλλα στο παρεχει και η κονσολα σκετη, τα υπολοιπα πλεονεκτηματα του σκληρου σε καμια περιπτωση δε τα θεωρω ανεκτιμητα για τον casual gamer... Δεχομαι βεβαια οτι δεν ειναι ολοι ετσι...αλλα νομιζω ειναι οι πιο πολλοι... Προσωπικα το xbox μονο για αυτο το σκοπο το πηρα και για να μπορω να παιξω αυτα τα παιχνιδια στο σαλονι...για ολα τα υπολοιπα (και το online) βρισκω το PC πολυ ανωτερο (καλα για fps/strategy δε συζηταμε, δε μπορω αν εξοικειοθω χωρις ποντικι με ΤΙΠΟΤΑ), και εκει μετρησε πολυ και η τιμη του σε σχεση με το ps3 (και ο θειος βεβαια) αφου ολα οσα multimedia κανει το ps3 τα κανει το pc μου στο τετραγωνο... Δεν εχουν βεβαια ολοι και ενα (δυνατο) PC στο σπιτι...αλλα και παλι πιστευω οτι ειναι πολλοι αυτοι που θελουν να κανουν το χαβαλε τους με 5-10 παιχνιδακια με την παρεα τους και οχι να μπουν online να λιωσουν 16 ωρες τη μερα...
gothrylos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 οκ, δεν ηθελα να σε προσβαλω, απλα ηταν και για αλλους πιθανως δεν ξερουν πως γινεται. Ισως ειναι κακος προγραμματισμος λοιπον που δημιουργει το προβλημα...Σε καθε περιπτωση εγω ειμαι υπερ της αγορας ενος 20αρη απο το ebay, 20-25 ευρω δνε ειναι τιποτα και εχεις παντα τη δυνατοτητα να τον μονταρεις σε 120αρη ή οτιδηποτε βγαλει η microsoft αργοτερα αφου πλεον θα εχεις το κελυφος. Απλα, πραγματικα πιστευω οτι για τον casual gamer που θα κατσει να παιξει μερικα ποδοσφαιρακια/beat'm'up/ραλακια με τον κολλητο του δεν χρειαζεται...το Saving ειναι μια λειτουργεια ανεκτιμητη, αλλα στο παρεχει και η κονσολα σκετη, τα υπολοιπα πλεονεκτηματα του σκληρου σε καμια περιπτωση δε τα θεωρω ανεκτιμητα για τον casual gamer... Δεχομαι βεβαια οτι δεν ειναι ολοι ετσι...αλλα νομιζω ειναι οι πιο πολλοι... Προσωπικα το xbox μονο για αυτο το σκοπο το πηρα και για να μπορω να παιξω αυτα τα παιχνιδια στο σαλονι...για ολα τα υπολοιπα (και το online) βρισκω το PC πολυ ανωτερο (καλα για fps/strategy δε συζηταμε, δε μπορω αν εξοικειοθω χωρις ποντικι με ΤΙΠΟΤΑ), και εκει μετρησε πολυ και η τιμη του σε σχεση με το ps3 (και ο θειος βεβαια) αφου ολα οσα multimedia κανει το ps3 τα κανει το pc μου στο τετραγωνο... Δεν εχουν βεβαια ολοι και ενα (δυνατο) PC στο σπιτι...αλλα και παλι πιστευω οτι ειναι πολλοι αυτοι που θελουν να κανουν το χαβαλε τους με 5-10 παιχνιδακια με την παρεα τους και οχι να μπουν online να λιωσουν 16 ωρες τη μερα... +1 Και εγώ προτιμώ το pc gaming αλλά βαρέθηκα τις αναβαθμίσεις κάθε χρόνο. Όσο κάνει μια σχετικά καλή Gpu τώρα (ας μην μιλήσω για το παρελθον με τα 700αρια της 8800 κτλ) κάνει όλο το 360 και ξέρεις ότι όποιο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια θα παίζει άψογα (και φαινονται και τέλεια στις 42" ). Για τα λεφτά του είναι πολύ τίμιο. Ps: Και εγώ ψάχνω έναν φθηνό 20άρη σκληρό. Όποιος έχει κανένα λινκ εκτός ebay ας μου στείλει pm.
Thrylos7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Ps: Και εγώ ψάχνω έναν φθηνό 20άρη σκληρό. Όποιος έχει κανένα λινκ εκτός ebay ας μου στείλει pm. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18139 31.60$ = 24 ευρω και δωρεαν μεταφορικα. εχει και τον 120αρη στα 79.35$ = 59 ευρω υποψην πιθανοτατα ειναι μεταχειρησμενος/refurbished, παντως πρεπει να ειναι γνησιος γιατι ο δικος μου ηρθε και εχει πανω και τα 2 ολογραμματα της microsoft, αλλα ηταν σιγουρα used αφου ειχε μεσα καποια demos, τα ζωα δεν τον κανανε format Παντως δουλευει αψογα, και ΑΝ χαλασει καποτε απλα θα πεταξω μεσα στο κουτακι τον 120αρη που κανει 45 ευρω ΄με 3 χρονια εγγυηση απο Ελλαδα, ή οποιον μεγαλυτερο υποστηριζει το xbox μεχρι τοτε...
nzeppos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Αυτό με τα demos δεν το έχω διευκρινίσει ακόμα. Και ο δικός μου 120άρης (που τον πήρα από ebay) ήρθε εντελώς κλειστός, μέσα στο original κουτί του, μαζί με το migration kit και εν πάσει περιπτώσει αποκλείω την περίπτωση να ήταν μεταχειρισμένος. Ωστόσο όταν έκανα το migration από τον παλιό δίσκο στο νέο, υπήρχε κάποιο υλικό στον 120άρη, κάποια demo, δεν θυμάμαι αν είχε και άλλα πράγματα. Εξαιρετικά σωστή ήταν η άποψη που εκφράστηκε ότι σε τελική ανάλυση τον σκληρό δίσκο δεν τον χρειάζονται οι περισσότεροι casual gamers (που αποτελούν και την πλειοψηφία των αγοραστών του 360), ωστόσο αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει περισσότερο το management της εταιρίας. Για τους υπόλοιπους από εμάς, που θεωρούμε εαυτούς hard-core, είναι must. Μην ξεχνάμε ότι έτσι συντηρούμε και την παράδοση του Xbox (που τουλάχιστον το πρώτο θεωρούταν κονσόλα για hard-core gamers).
JUST-GAMER Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά και νέα(Σφραγισμένη) κονσόλα να πάρετε που μέσα έχει σκληρό δίσκο τα demo που λέτε τα έχει μέσα ο δίσκος δεν είναι κάτι περίεργο ούτε πρωτότυπο....
polydoroskatharakis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18139 31.60$ = 24 ευρω και δωρεαν μεταφορικα. εχει και τον 120αρη στα 79.35$ = 59 ευρω υποψην πιθανοτατα ειναι μεταχειρησμενος/refurbished, παντως πρεπει να ειναι γνησιος γιατι ο δικος μου ηρθε και εχει πανω και τα 2 ολογραμματα της microsoft, αλλα ηταν σιγουρα used αφου ειχε μεσα καποια demos, τα ζωα δεν τον κανανε format Παντως δουλευει αψογα, και ΑΝ χαλασει καποτε απλα θα πεταξω μεσα στο κουτακι τον 120αρη που κανει 45 ευρω ΄με 3 χρονια εγγυηση απο Ελλαδα, ή οποιον μεγαλυτερο υποστηριζει το xbox μεχρι τοτε... Χμ, την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα τον 20αρη από εκεί, μου ήρθε από Hong Kong σε 5 μέρες. Δεν πρέπει να είναι μεταχειρισμένος, αφού στο επάνω μεταλλικό τμήμα του είχε το προστατευτικό αυτοκόλλητο. Το κουτί όμως όπου ήταν μέσα, ήταν εντελώς "κινέζικο" αν καταλαβαίνετε τι εννοώ (κακοτυπωμένο φτηνό χαρτόνι). Έχει όμως τα αυτοκόλλητα της MS, καθώς και τα demos μέσα. Μετάφερα λοιπόν τα saves μου από την κάρτα μνήμης στο σκληρό και έσβησα τα demos που δε μου άρεσαν. Την επομένη, η κονσόλα μου παρουσίασε ένα Ε68 error code κατά την εκκίνηση, καθώς και ένα κόκκινο φωτάκι (κάτω+δεξιά). Ε68: HDD failure, από ότι διάβασα στο δίκτυο. Δε μου το βγάζει συνέχεια, αν του αφαιρέσω το σκληρό και τον ξανατοποθετήσω, ή αν το αφήσω για λίγη ώρα κλειστό, συνήθως μπουτάρει κανονικά και ο σκληρός δουλεύει κανονικά. Του έκανα maintenance (XX LT RT XX) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ξέρω άν ο σκληρός είναι ελαττωματικός αλλά μου φαίνεται πως αν ήταν, δε θα δούλευε καθόλου, έτσι δεν είναι; Έχει κανείς άλλος το πρόβλημα αυτό;
Thrylos7 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 εμενα δουλευει αψογα, του εκανα βεβαια την πρωτη μερα format και φυγανε τα διαφορα demos ή οτι αλλο ειχε καλου κακου... Αν εχει προβλημα δεν αξιζει πιστευω να τον γυρισεις αφου τα μεταφορικα θα ειναι κοντα στο κοστος του... θα εκανα τη μοντα με τον 120αρη αν εβγαζε προβλημα, και θα εκμεταλευομουν και τα 3 χρονια τοπικη εγγυηση ετσι απο western digital... Παντως αν παιζει καποιο θεμα με το "κουτι" του και δεν κανει καλη επαφη η συνδεση του ας πουμε με το xbox γιαυτο βγαζει που και που προβλημα ζητας αναγκαστικα αλλαγη απο το honk kong και ισως αναλαβουν ολο το κοστος και των μεταφορικων...
polydoroskatharakis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 απο ποια σελιδα τον παραγγείλατε? Αν και είμαστε off-topic: https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18139
dr_thodt Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Πράγματι σε premium με 20ρη πρίν κάνα χρόνο++ είχε μέσα component..Έχω την εντύπωση οτι δεν εχει στα καινούρια.. Προσωπικά επειδή γα$@%!$ται το xbox ΚΑΙ σε αυτό το θέμα το έχω με component για να μπορώ να στέλνω τον ήχο στο home cinema μιας και υπάρχει το γνωστό πρόβλημα που αν βάλω ΚΑΙ το hdmi για εικόνα τα δύο καλώδια δεν χωράνε... Έτσι είτε αρκείσαι μόνο στο hdmi (που είναι ο ήχος στο surround; Οεο, είτε μαχαιρώνεις απο κάτω το component για χωρέσουν και τα 2(no way) είτε παίρνεις ένα ΑΛΛΟ καλώδιο για να κάνεις τη δουλειά σου... Nice.. Συγκεκριμένα http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=XB3.00145 Great job micro$%#@# Επίσης για τον σκληρό που λέτε.. Τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς cache είναι unplayable. Πρώτο και καλύτερο το Gta IV με τα χιλιάδες pop up... Πάλι καλά που ήρθε ένα ρημαδοinstall και παίζουμε ανθρώπινα(στο ps3 δεν μας έκανε... ήταν βλακεία...) Και πάνω απο όλα, όπως είπε ο zeppos, το drive δεν κάνει πλέον σαν ηλεκτρική σκούπα.. To γνωστο fix με το component δουλευει αψογα σε εμενα εδω κ ενα χρονο χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Απλα αφαιρεις το πλαστικο περιβλημα του Component και χωραει μια χαρα κ το HDMI, σιγα μην παω να δωσω 40e+ για τον adaptor της MS....
Προτεινόμενες αναρτήσεις