Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Από την μια το X-Box 360 έχει λίγο καλύτερα γραφικά από το Playstation 3 (προς το παρρόν, διότι είναι πολύ πιό δύσκολος ο προγραμματισμός στο Playstation 3).

Αν και γενικά δεν ασχολούμαι με τέτοια threads (οι απόψεις μου είναι λίγο-πολύ γνωστές και απόλυτες, είμαι xboxάκιας όσο δεν πάει και σιχαίνομαι το οτιδήποτε Sony), έτυχε να δω το παρόν post και είπα να απαντήσω στα γρήγορα.

Η διαφορά στον προγραμματισμό οφείλεται κυρίως στα SDK's. Είναι γνωστό ότι η MS προσπάθησε από το πρώτο κιόλας ΧΒΟΧ να φτιάξει development kits παρόμοια με αυτά των PC's, βασισμένα στο DirectX κλπ. Μάλιστα έδωσε τεράστιο βάρος στο συγκεκριμένο θέμα και είχε συνεχή επικοινωνία με τους εγγύς developers. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ποιόν των ανθρώπων της MS που είχαν εμπλακεί με το εν λόγω ζήτημα (για περισσότερες πληροφορίες συνιστώ το Opening the XBOX του Dean Takahashi).

Επίσης η MS πήρε με το μέρος της πολλούς Ιάπωνες developers που είχαν περίπου απηυδήσει με τις πολιτικές της Sony και αυτά που προσπαθούσε να επιβάλει. Αυτό δεν έχει μεν σχέση με τα γραφικά, δείχνει όμως ξεκάθαρα ότι η Sony βρισκόταν (βρίσκεται) σε διαρκή σύγκρουση με οποιονδήποτε δεν θέλει να πάει με τα νερά της και η έννοια του διαλόγου είναι μάλλον ανύπαρκτη. Αυτό οφείλεται βέβαια στο -περίπου- μονοπώλιο που απέκτησε με τα PS1 και PS2. Τα ίδια θα έκανε και η MS στη θέση της (ενδεχομένως και χειρότερα!)

Τέλος να υπενθυμίσω ότι η ανάπτυξη των παιχνιδιών (και δη των μεγάλων τίτλων) είναι πλέον τόσο χρονοβόρα και δαπανηρή που, στις περιπτώσεις των non-exclusive τίτλων, σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει τις εταιρίες να κάτσουν να αναπτύξουν παράλληλα ένα παιχνίδι σε διαφορετικές πλατφόρμες. Προτιμούν να το δημιουργήσουν στην ευκολότερη πλατφόρμα (βλ. 360 λόγω των SDK's που λέγαμε) και στη συνέχεια να του τραβήξουν ένα port στο PS3. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι τουλάχιστον στους multi-platform τίτλους το 360 θα έχει πάντα καλύτερα (ή έστω ισάξια) γραφικά. Το θέμα όμως είναι ότι και στους PS3 exclusive τίτλους δεν έχουμε δει ακόμα κάτι που να έχει μεγάλη διαφορά από τα γραφικά που μπορεί να βγάλει το 360. Και ίσως να μην το δούμε και ποτέ.

Επιπλέον μπορεί να συνδεθεί στην κάθε οθόνη του υπολογιστή μας, αφότου σου παρέχει την δυνατότητα να συνδεθεί σε VGA (εννοείτε και Scart, HDMI). Από την άλλη το Playstation 3 μπορεί να συνδεθεί μόνο σε Scart και HDMI.

Αυτό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, αν σκεφτούμε πόσος κόσμος (εμού συμπεριλαμβανομένου) έχει συνδέσει το 360 στο monitor του PC του (συνήθως 22άρες ή 24άρες wide οθόνες). Βλέπω τηλεόραση πολύ σπάνια, οπότε δεν με εξίταρε καθόλου η ιδέα της αγοράς μιας μεγάλης TV μόνο και μόνο για να βάλω το 360 (άντε και το PC για mkv video αρχεία). Κάποια στιγμή βέβαια θα πάρω (από 47" και πάνω εννοείται), αλλά μέχρι τότε το VGA καλώδιο θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του.

Το X-Box 360 διαθέτει 20Gb, 60Gb & 120Gb, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να βάλεις ένα κοινό δίσκο ή άμα το ''πειράξεις'' λιγάκι, δεν μπορείς να βάλεις πάνω από 120Gb. To Playstation 3 διαθέτε με 40Gb και 80Gb σκληρό, με δυνατότητα να βάλεις ένα κοινό δίσκο (Sata) ότι μέγενθος θέλεις.

Το 360 στην παρούσα κατάσταση δεν χρειάζεται μεγάλο δίσκο, ένας 60άρης φτάνει και περισσεύει (εγώ είμαι 2 χρόνια με τον 20άρη και είμαι μια χαρά). Με το fall update όμως που θα μπορούμε να περνάμε τα παιχνίδια στο σκληρό, ο 120άρης θα γίνει must. Το PS3 από την άλλη είχε εξαρχής πολύ περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά το θέμα του σκληρού δίσκου, οπότε λογικό είναι να έχει πιο ελεύθερη αρχιτεκτονική. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η MS είχε καεί με το θέμα του HDD στο πρώτο ΧΒΟΧ, οπότε φύσαγε και το... γιαούρτι (εξού και η arcade έκδοση, χωρίς δίσκο).

Το Χ-Βοχ 360 έχει ένα κοινό Drive "DVD" χωρητικότητας που αγγίζει 15Gb, ενώ το Playstation 3 έχει το καινούργιο Drive ''Blu-Ray" που αγγίζει τα 50Gb.

Πρακτικά όλα τα παιχνίδια του 360 είναι 6-7GB και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τα 8 (το γνωστό θέμα με τα δισκάκια). Τα παιχνίδια του PS3 είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερα, αλλά στο μόνο που φαίνεται να υπερέχουν είναι στα loading times (αφού τα δεδομένα γράφονται πολλαπλές φορές στο δισκάκι). Υπάρχει βέβαια και το ζήτημα των BluRay ταινιών αλλά ακόμα δεν είναι ευρέως διαδεδομένες και μέχρι να γίνουν τα deck BluRay players θα είναι αρκετά προσιτά. Για μένα ευτυχώς που το 360 δεν χρειάζεται BluRay (ή HD-DVD) δισκάκια, γιατί έτσι η αντιγραφή κάθε παιχνιδιού θα κόστιζε ο κούκος αηδόνι (χωρίς να συνυπολογίσουμε το BluRay recorder στο PC μας!) Ενώ τώρα δίνουμε 2 ευρώ το dvd και έχουμε παιχνίδια απ' το θείο.

Το Playstation 3 έχει ενσωματωμένο Wi-Fi ενώ το X-Box 360 πρέπει να το αγοράσεις ξεχωριστά 69 ευρώ. Στο Playstation 3 έχει δωρεάν Online Play ενώ το X-Box 360 πρέπει να πληρώνεις 50 ευρώ το μήνα (Το PS3 έχει και Web Browser. Στο Playstation 3 έχει ένα πανίσχυρο επεξεργαστή (Cell) με 7 πυρήνες, ενώ το X-Box 360 έχει το (Xeon) με τρεις πυρήνες. Το GamePlay στις κονσόλες είναι σχεδόν το ίδιο.

O wifi adapter του 360 κοστίζει γύρω στα 63 ευρώ στο ebay, αν ψάξετε λίγο μπορείτε να τον βρείτε και φθηνότερα, δεν χρειάζεται να τον αγοράσετε ντε και σώνει από το Πλαίσιο ή άλλα ελληνικά μαγαζιά. Τον δικό μου τον είχα πάρει καινούριο με 56 ευρώ. Το XBOX Live κοστίζει 50 ευρώ το χρόνο, όχι το μήνα. Τα οποια είναι αστεία λεφτά σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρει (και το μηδενικό lag). Το online του PS3 δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε για αστείο με το XBOX Live, το οποιο αποτελεί μία ολοκληρωμένη υπηρεσία. Το μείον είναι η μη υποστήριξη επίσημου ελληνικού Live. Ο web browser δεν ξέρω τι ρόλο βαράει σε μία κονσόλα. Προσωπικά δεν θα τον χρησιμοποιούσα σχεδόν ποτέ, αλλά παραδέχομαι ότι πολύς κόσμος θα τον βρίσκει χρήσιμο. Το PS3 έχει τον Cell που οι developers καλά καλά δεν ξέρουν πώς να τον "ξεζουμίσουν" ενώ το 360 έχει πολύ δυνατή GPU (όπως επίσης και περισσότερη μνήμη).

Το Playstation 3 είναι το μέλλον (τουλάχιστον 6-7 χρόνια), όταν θα ''μαθευτεί'' όλος ο προγραμματισμός και οι δυνατότητες του.

Το Χ-Box 360 είναι 2 φορές καλύτερο για το παρρόν και για ακόμα 2-3 χρόνια.

Σε "6-7 χρόνια" το PS3 θα είναι τουλάχιστον απαρχαιωμένο (όπως είναι σήμερα το PS2, άσχετα αν πολλοί ασχολούνται ακόμα μαζί του γιατί έχει τεράστια βάση χρηστών). Σε 2-3 χρόνια (μιλάμε πλέον για 2011!) οι περισσότεροι χρήστες θα απαιτούν νέες εκδόσεις τόσο του ΧΒΟΧ όσο και του Playstation. Αυτό μας έλειπε να παίζουμε το 2011 παιχνίδια με τα σημερινά γραφικά. Τι έχουμε να δούμε ακόμα...

Δημοσ.
Αν και γενικά δεν ασχολούμαι με τέτοια threads (οι απόψεις μου είναι λίγο-πολύ γνωστές και απόλυτες, είμαι xboxάκιας όσο δεν πάει και σιχαίνομαι το οτιδήποτε Sony), έτυχε να δω το παρόν post και είπα να απαντήσω στα γρήγορα.

Η διαφορά στον προγραμματισμό οφείλεται κυρίως στα SDK's. Είναι γνωστό ότι η MS προσπάθησε από το πρώτο κιόλας ΧΒΟΧ να φτιάξει development kits παρόμοια με αυτά των PC's, βασισμένα στο DirectX κλπ. Μάλιστα έδωσε τεράστιο βάρος στο συγκεκριμένο θέμα και είχε συνεχή επικοινωνία με τους εγγύς developers. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ποιόν των ανθρώπων της MS που είχαν εμπλακεί με το εν λόγω ζήτημα (για περισσότερες πληροφορίες συνιστώ το Opening the XBOX του Dean Takahashi).

Επίσης η MS πήρε με το μέρος της πολλούς Ιάπωνες developers που είχαν περίπου απηυδήσει με τις πολιτικές της Sony και αυτά που προσπαθούσε να επιβάλει. Αυτό δεν έχει μεν σχέση με τα γραφικά, δείχνει όμως ξεκάθαρα ότι η Sony βρισκόταν (βρίσκεται) σε διαρκή σύγκρουση με οποιονδήποτε δεν θέλει να πάει με τα νερά της και η έννοια του διαλόγου είναι μάλλον ανύπαρκτη. Αυτό οφείλεται βέβαια στο -περίπου- μονοπώλιο που απέκτησε με τα PS1 και PS2. Τα ίδια θα έκανε και η MS στη θέση της (ενδεχομένως και χειρότερα!)

Τέλος να υπενθυμίσω ότι η ανάπτυξη των παιχνιδιών (και δη των μεγάλων τίτλων) είναι πλέον τόσο χρονοβόρα και δαπανηρή που, στις περιπτώσεις των non-exclusive τίτλων, σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει τις εταιρίες να κάτσουν να αναπτύξουν παράλληλα ένα παιχνίδι σε διαφορετικές πλατφόρμες. Προτιμούν να το δημιουργήσουν στην ευκολότερη πλατφόρμα (βλ. 360 λόγω των SDK's που λέγαμε) και στη συνέχεια να του τραβήξουν ένα port στο PS3. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι τουλάχιστον στους multi-platform τίτλους το 360 θα έχει πάντα καλύτερα (ή έστω ισάξια) γραφικά. Το θέμα όμως είναι ότι και στους PS3 exclusive τίτλους δεν έχουμε δει ακόμα κάτι που να έχει μεγάλη διαφορά από τα γραφικά που μπορεί να βγάλει το 360. Και ίσως να μην το δούμε και ποτέ.

Αυτό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, αν σκεφτούμε πόσος κόσμος (εμού συμπεριλαμβανομένου) έχει συνδέσει το 360 στο monitor του PC του (συνήθως 22άρες ή 24άρες wide οθόνες). Βλέπω τηλεόραση πολύ σπάνια, οπότε δεν με εξίταρε καθόλου η ιδέα της αγοράς μιας μεγάλης TV μόνο και μόνο για να βάλω το 360 (άντε και το PC για mkv video αρχεία). Κάποια στιγμή βέβαια θα πάρω (από 47" και πάνω εννοείται), αλλά μέχρι τότε το VGA καλώδιο θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του.

Το 360 στην παρούσα κατάσταση δεν χρειάζεται μεγάλο δίσκο, ένας 60άρης φτάνει και περισσεύει (εγώ είμαι 2 χρόνια με τον 20άρη και είμαι μια χαρά). Με το fall update όμως που θα μπορούμε να περνάμε τα παιχνίδια στο σκληρό, ο 120άρης θα γίνει must. Το PS3 από την άλλη είχε εξαρχής πολύ περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά το θέμα του σκληρού δίσκου, οπότε λογικό είναι να έχει πιο ελεύθερη αρχιτεκτονική. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η MS είχε καεί με το θέμα του HDD στο πρώτο ΧΒΟΧ, οπότε φύσαγε και το... γιαούρτι (εξού και η arcade έκδοση, χωρίς δίσκο).

Πρακτικά όλα τα παιχνίδια του 360 είναι 6-7GB και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τα 8 (το γνωστό θέμα με τα δισκάκια). Τα παιχνίδια του PS3 είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερα, αλλά στο μόνο που φαίνεται να υπερέχουν είναι στα loading times (αφού τα δεδομένα γράφονται πολλαπλές φορές στο δισκάκι). Υπάρχει βέβαια και το ζήτημα των BluRay ταινιών αλλά ακόμα δεν είναι ευρέως διαδεδομένες και μέχρι να γίνουν τα deck BluRay players θα είναι αρκετά προσιτά. Για μένα ευτυχώς που το 360 δεν χρειάζεται BluRay (ή HD-DVD) δισκάκια, γιατί έτσι η αντιγραφή κάθε παιχνιδιού θα κόστιζε ο κούκος αηδόνι (χωρίς να συνυπολογίσουμε το BluRay recorder στο PC μας!) Ενώ τώρα δίνουμε 2 ευρώ το dvd και έχουμε παιχνίδια απ' το θείο.

O wifi adapter του 360 κοστίζει γύρω στα 63 ευρώ στο ebay, αν ψάξετε λίγο μπορείτε να τον βρείτε και φθηνότερα, δεν χρειάζεται να τον αγοράσετε ντε και σώνει από το Πλαίσιο ή άλλα ελληνικά μαγαζιά. Τον δικό μου τον είχα πάρει καινούριο με 56 ευρώ. Το XBOX Live κοστίζει 50 ευρώ το χρόνο, όχι το μήνα. Τα οποια είναι αστεία λεφτά σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρει (και το μηδενικό lag). Το online του PS3 δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε για αστείο με το XBOX Live, το οποιο αποτελεί μία ολοκληρωμένη υπηρεσία. Το μείον είναι η μη υποστήριξη επίσημου ελληνικού Live. Ο web browser δεν ξέρω τι ρόλο βαράει σε μία κονσόλα. Προσωπικά δεν θα τον χρησιμοποιούσα σχεδόν ποτέ, αλλά παραδέχομαι ότι πολύς κόσμος θα τον βρίσκει χρήσιμο. Το PS3 έχει τον Cell που οι developers καλά καλά δεν ξέρουν πώς να τον "ξεζουμίσουν" ενώ το 360 έχει πολύ δυνατή GPU (όπως επίσης και περισσότερη μνήμη).

Σε "6-7 χρόνια" το PS3 θα είναι τουλάχιστον απαρχαιωμένο (όπως είναι σήμερα το PS2, άσχετα αν πολλοί ασχολούνται ακόμα μαζί του γιατί έχει τεράστια βάση χρηστών). Σε 2-3 χρόνια (μιλάμε πλέον για 2011!) οι περισσότεροι χρήστες θα απαιτούν νέες εκδόσεις τόσο του ΧΒΟΧ όσο και του Playstation. Αυτό μας έλειπε να παίζουμε το 2011 παιχνίδια με τα σημερινά γραφικά. Τι έχουμε να δούμε ακόμα...

Xαρα στο κουραγιο σου ρε φιλε, εγω παντως δεν τι παλευω αλλο, κουραστηκα! Δεν ειμαι πια διατεθειμενος να βαλω στην θεση του κανενα ps και χβοχ fanboy! Ναι καλα ακουσατε δεν ειμαι με κανενα στρατοπεδο. Ενα ειναι το στρατοπεδο για εμενα η ΤΣΕΠΗ μου και η προσωπικη μου ευχαριστηση !

Και κατι αλλο μην ξεχνατε το folding δινει ζωη στον ανθρωπο ενω καταστρεφει τον πλανητη καταναλωνοντας ρευμα και δινωντας την ευχαριστηση σε καθε υπερκαταναλωτικο ανθρωπο να αγοραζει μια και δυο και τριτες κονσολες και να τα βαζει να foldaroun! Μην μου πειτε τιποτα γιατι εχω προσωπικη εμπειρια απο φιλο μου, εκει που εκλεγε για το ρευμα, επεσε με μανια στο folding και τωρα του περασε, παμε για αλλα....και απλα το κραταει για τα ματια του κοσμου με 1 work unit το μηνα:-D! Anyway, ξερω ξερω εχω αδικο!:-)

Χαιρομαι που βλεπω οτι οι apokleiroi πολλαπλασιαζονται! Επιτελους ξυπνανε απο τον βαθυ υπνο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά επειδή δεν είμαι σε θέση να διαβάζω 570 σελίδες και οι τελευταίες είναι και λίγο flame.

Σκέφτομαι να πάρω XBOX 360 και μια 26" οθόνη για το PC μου και να το συνδέσω εκεί.

Έστω ότι θα μπορούσα να συνδέσω και PS3 με HDMI (είτε αν έχει η οθόνη ή με HDMI -> DVI). Λογικά η καλύτερη επιλογή είναι το XBOX με δεδομένο ότι δε θα έχω απαιτήσεις media player από αυτό έτσι; Ότι ταινία θα βλέπω θα αναλαμβάνει το PC (ή στο σπίτι στην Αθήνα που υπάρχει 32" TV σύνδεση απευθείας με laptop). Η ποιότητα σε οθόνη PC θα είναι ίδια με TV σε σύνδεση HDMI;

Έχει κάποιον άσσο στο μανίκι το PS3 που δεν βλέπω; Εκτός του ότι είναι πιο ολοκληρωμένο και ήσυχο για ταινίες.

Επίσης τι παίζει με banning της κονσόλας από live; Να το φοβάμαι αν τη τσιπάρω;

Επεξ/σία από mindtrapper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Φορουμ ειναι, στο οποιο αναλυουμε τα θεματα της επικαιροτητας. Σε οποιον δεν αρεσει να μαζευει κουβαδακια γιατι υπαρχουν και αλλες παραλιες! Κρινομαστε απο ολους για ολα καθε μερα. Οποιος δεν αντεχει ξερει ποια ειναι η λυση!

καλα.....εσυ ειδικα εκτος απο το να επαναλαμβανεσε και να ειρωνευεσαι δεν εχεις προσφερει τιποτα παρα πανω στην αναλυση των θεματων επικαιροτητας οπως το λες -που την ειδες την επικαιροτητα αφου δεν λεσ κ τιποτα καινουργιο-.....εκτος και αν δεν γνωριζεις την σημασια του ορου....για αυτο κλεισε ο χβοχ και ανοικσε κ κανενα λεξικο ...και ασε τους υπολοιπουσ να πανε παραλια

Επεξ/σία από jimspy
Δημοσ.

Και τελικά μπορεί να μην είναι ούτε τόσα, όπως είπε κι ο φίλος haloking. Τελικά το ερώτημα δεν είναι ίσως ποια είναι η καλύτερη κονσόλα, γιατί μάλλον δεν υπάρχουν απόλυτα κριτήρια. Περισσότερο έχει σημασία το τι θέλει ο καθένας.

Θυμάμαι κάποτε είχα πάρει ένα Mega Drive, μόνο και μόνο επειδή είχε το Sonic, επειδή είχε κι άλλος ένας φίλος μου (που θα μου δάνειζε παιχνίδια) και επειδή το βρήκα σε εξαιρετική τιμή. Αργότερα πήρα το PS1 επειδή είχε το FF7, επειδή μπορούσα να το τσιπάρω, επειδή είχε ένας άλλος φίλος μου κ.ο.κ. Το να έχεις μια κονσόλα με δεκάδες δεκάδων παιχνίδια εν έτει 1997 ήταν μεγάλη υπόθεση. Μέχρι τότε είχαμε το αιώνιο πρόβλημα με τα cartridges, που πάνω από 10-15 παιχνίδια πολύ δύσκολα να άντεχε η τσέπη μας (ήμασταν και πιτσιρικάδες άλλωστε). Ύστερα πήρα το Xbox One, επειδή ήθελα μια κονσόλα που να... καρασπάει ώστε να παίξω δεκάδες (εκατοντάδες) παιχνίδια, να παίζει παιχνίδια από δίσκο και κυρίως να παίζει divx (επειδή μου χάλασε το pc που είχα στο σαλόνι για να βλέπω divx). Και η ιστορία συνεχίζεται με το 360...

Σημαίνει δηλαδή ότι ο σωστός gamer, που έχει φάει... δεκαετίες (κυριολεκτικά) μπροστά σε ένα υπολογιστή ή μια κονσόλα, δεν νοιάζεται για μάρκες και απόλυτες επιδόσεις. Αυτό που αγοράζει είναι αυτό που θέλει να χρησιμοποιήσει την παρούσα στιγμή. Να πάρει δηλαδή ένα μηχάνημα και να του βγάλει τα συκώτια.

Δημοσ.

Το θέμα με τη σύνδεση της κονσόλας σε PC monitor είναι μεγάλο πάντως και αν χτυπούσα ένα 360 τώρα, θα το σύνδεα με vga καλώδιο στην 226ΒW που έχω και κάθεται - λόγω ύπαρξης laptop.

Δημοσ.
Εγώ σου λέω ότι και αντίγραφα να βγούνε στο ps3 δεν θα περάσει σε πωλήσεις το 360.

Και εξηγώ: πες ότι βγαίνει τρόπος ώστε α παίζει αντίγραφα το ps3 για πες μου ποιος θα πάει να δώσει 200 - 300 για blu-ray recorder + 20 ευρώ για κάθε άδειο δισκάκι blu-ray ώστε να παίζει αντίγραφα στο ps3.

Και μην μου πεις ότι με το που θα βγούνε(Αν βγούνε...) αντίγραφα στο ps3 θα πέσουν οι τιμές των blu-ray recorders & blu-ray discs γιατί αυτό είναι καθαρά θα... θα... θα...

Ή Θα πάει ο κάθε ένας να αγοράζει αντίγραφα από μαγαζιά που θα τα κοστολογούν άνω των 20 ευρώ αφού το κάθε άδειο δισκάκι θα κοστίζει άδειο15 - 20 ευρώ...

Όλη αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτα νέο ή κατι καινοτόμο...Ότι έγινε με τις προηγούμενες θα γίνει κ με αυτές τις κονσόλες αν βγει το σπάσιμο στο ps3. Όπως τότε αγοράζαμε απο τα dvdαδικα 10 ευρώ το ps1 game έτσι θα αγοράζουμε τώρα του ps3.Μέχρι να πέσουν οι τιμές κ να έχει ο καθένας σπίτι του ενα blueray writer. Το μόνο νέο της υπόθεσης είναι οτι κρατάει τόσο καιρό χωρίς crack.

Δημοσ.

αν εισαι σοβαρος gamer μενεις μακρια απο αντιγραφες....βεβαια ειναι αληθεια οτι ολοι αγοραζαν ps1 και ps2 επειδη μπορουσαν να τα τσιπαρουν...εμεις που τα παιρναμε αυθεντικα θεωρουμασταν και βλακες απο τους..."κλεφτες"

Δημοσ.
αν εισαι σοβαρος gamer μενεις μακρια απο αντιγραφες....βεβαια ειναι αληθεια οτι ολοι αγοραζαν ps1 και ps2 επειδη μπορουσαν να τα τσιπαρουν...εμεις που τα παιρναμε αυθεντικα θεωρουμασταν και βλακες απο τους..."κλεφτες"

Εγω παντως ξερω πολλους σοβαρους gamers που παιζουν αντιγραφες...

Και πολλους που το φυσανε να παιζουν αυθεντικα...

Δημοσ.

δεν ειναι το θεμα αν το φυσας η οχι...αντι να παρεις 5 αντιγραφες παιρνεις ενα αυθεντικο..εγ αυτο κανω γιατι σεβομαι τη δουλεια ολων αυτων που κατασκευαζουν τα παιχνιδια και δε θελω να δινω τα λεφτα μου σε επιτηδειους που ουσιαστικα καρπωνονται χρηματα που δεν τους αξιζουν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...