Lomar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 @ten-ten φίλε μου το έγραψα και πριν, δεν είναι θέμα ικανότητας. δλδ γιατί πρέπει να μάθω τόσο περίεργο κατανεμημένο/παράλληλο προγραμματισμό εαν αυτό δε θα πληρωθεί όπως πρέπει. η m$ τουλάχιστον με το XNA και τη C# επιτρέπει ακόμα και σε αρχάριους devs να αναπτύξουν παιχνίδια για pc και 360 πολύ πιο άνετα και μάλιστα να πληρώνονται ανάλογα με τα downloads, δε το έχω ψάξει πολύ, αν σε ενδιαφέρει google it. η δυσκολία στον προγραμματισμό του ps3 είναι καθαρά ευθύνη toshiba/sony/ibm που το dev kit του δεν έχει τις όποιες έτοιμες υπορουτίνες και το σωστό documnetation του cell. παρόλα αυτά ο τελευταίος (μαζί με κάτι χιλιάδες ακόμα) χρησιμοποιείται (μαζί με amd cpu νομίζω) στον μεγαλύτερο υπερυπολογιστή, ο οποίος τρέχει μια τροποποιημένη διανομή του CentOS (linux διανομή και αυτή). δεν είναι πρόβλημα cpu, είναι πρόβλημα dev kit και documentation. Wolfidis βλέπω οτι τα επιχειρήματα και οι εξηγήσεις σου περιορίζονται στον παιδαριώδη σαρκασμό. οκ απλά να ξέρω πως δε πρόκειται να λάβω σοβαρή απάντηση απο fanboys του 360... είπαμε, για να μην κλαίγεστε, (γαύροι και μη) θεωρώ το 360 καλύτερη αγορά απο το ps3 για τους mainstream gamers καθαρά και μόνο για τη τιμή του, το φλασάρισμα (τώρα το αναφέρω), τη mistwalker και τους περισσότερους τίτλους, αυτό μόνο μέχρι εκεί. τα antiallising κωλαριές της ώρας.
ultralisk Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 ten-ten σου απάντησε και ο Lomar @ten-ten φίλε μου το έγραψα και πριν, δεν είναι θέμα ικανότητας. δλδ γιατί πρέπει να μάθω τόσο περίεργο κατανεμημένο/παράλληλο προγραμματισμό εαν αυτό δε θα πληρωθεί όπως πρέπει. η m$ τουλάχιστον με το XNA και τη C# επιτρέπει ακόμα και σε αρχάριους devs να αναπτύξουν παιχνίδια για pc και 360 πολύ πιο άνετα και μάλιστα να πληρώνονται ανάλογα με τα downloads, δε το έχω ψάξει πολύ, αν σε ενδιαφέρει google it. θα'θελε πολύ η SONY να λυνόταν με ένα απλό manual όπως λες το πρόβλημα αλλά δεν... στραβός δεν είναι ο γιαλός, στραβά αρμενίζει η SONY πάνω στο θέμα προγραμματισμού
Lomar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 και όχι μόνο. ανέφερα τα αρνητικά του online της (άσχετα αν κάποιοι προσποιούνται οτι δεν τα διαβάζουν) και επιπλεόν την έλλειψη τίτλων (αν και πιστεύω οτι θα είναι προσωρινό αυτό). και στο κάτω κάτω τι σας νοιάζει η cpu και τα γραφικά, το σημαντικό είναι το gameplay, θα προτιμούσα το 360 (κονσόλα χλωμό αν ξαναπάρω ποτε) λόγω mistwalker, άλλος το ps3 λόγω linux (όχι οτι κ στο 360 δε μπορεί να βγεί διανομή) και πάει λέγοντας. η ουσία του thread είναι να παρουσιάζεται με ουσιαστικά επειχηρήματα τα πλεονεκτήματα της μιας και της άλλης κονσόλας. αλλά όπως και να το κάνουμε το fun του wii και το online τμήμα του δεν το φτάνουν, απλά ποτε. είναι και το κόστος.
G_Zisis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν καταλαβαινω γιατι ξαφνικα πεσατε ολοι πανω στον Lomar,ενω ειπε μερικα πραγματα ηρεμα και ωραια.Κριμα παντως γιατι δειχνετε ποσο ζωα ειστε μερικοι...
popdex Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Όπως βλέπεις από τα ποστ που παρέθεσα δεν πήγαινε σε εσένα η απάντηση αλλά στον butters9013 άρα... Συγνώμη, δεν είχα καταλάβει ότι κάνετε private chat, νόμιζα ότι είμαι σε ανοιχτό forum. Είπες κάτι λάθος, τον ειρωνεύτηκες κι από πάνω, σε διόρθωσα - get over it.
Lomar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 φίλε G_Zisis ευχαριστώ για την υποστήριξη εδώ είμαστε για να σχολιάζουμε τις 2 κονσόλες έτσι ώστε όποιος βρίσκεται σε δίλημα ανάμεσα σε αυτές τις 2 να πειστεί για το ποιά του αρμόζει περισσότερο. καλό είναι να υπάρχουν fanboys και απο τις 2 πλευρές, έτσι ώστε αυτοί που έχουν αγοράσει είτε μια είτε και τις 2 κονσόλες να μοιραστούν τη συνολική εμπειρία με τους υποψήφιους αγοραστές και όχι τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις πωλήσεις κτλ βέβαια κάποιοι έχουν συμπλέγματα με τις αγορές τους και θεωρουν οτι υπάρχει μια μάχη εδώ, οτι είσαι μάγκας αν την βγείς σε κάποιον στο νετ, οτι έτσι υπερασπίζεσαι την επιλογή σου. έτσι είναι αυτά, και στο ποδόσφαιρο, και στη πολιτική και ανάμεσα στα κράτη, παντού υπάρχουν offtopc θερμοκέφαλοι. θυμάμαι που μια περίοδο ψηνόμουν για το 'απλό' 360, μια και 200 ευρώ ήταν παρα πολύ καλή τιμή, και όταν μπήκα να ρωτήσω 2-3 πραγματα/λεπτομέριες, το μόνο που πήρα ήταν άσχετες απαντήσεις, οι οποίες είχαν την αντίδραση των ps3 fans κ η μάχη δεν άργησε. αποτέλεσμα; δεν ασχολήθηκα άλλο, σε άλλα φόρουμ παρόμοια κατάσταση, ίσως πιο ήρεμη, αλλά μέχρι να πάρει ενας γνωστός μου την κονσόλα και να τη δω απο κοντά και να παίξω δεν είχα πάρει καμία χρήσιμη πληροφορία. αν όντως είστε ps3/360/whatever fans τότε μοιραστείτε χρήσιμες πληροφορίες, και όχι σου την είπα μου την είπες, και σαν καθυστερημένοι μαλώνουμε online, όποιος και να "νικήσει", πάλι με μια τρύπα στο νερό θα είναι.
popdex Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 και όχι μόνο. ανέφερα τα αρνητικά του online της (άσχετα αν κάποιοι προσποιούνται οτι δεν τα διαβάζουν) και επιπλεόν την έλλειψη τίτλων (αν και πιστεύω οτι θα είναι προσωρινό αυτό). και στο κάτω κάτω τι σας νοιάζει η cpu και τα γραφικά, το σημαντικό είναι το gameplay, θα προτιμούσα το 360 (κονσόλα χλωμό αν ξαναπάρω ποτε) λόγω mistwalker, άλλος το ps3 λόγω linux (όχι οτι κ στο 360 δε μπορεί να βγεί διανομή) και πάει λέγοντας. η ουσία του thread είναι να παρουσιάζεται με ουσιαστικά επειχηρήματα τα πλεονεκτήματα της μιας και της άλλης κονσόλας. αλλά όπως και να το κάνουμε το fun του wii και το online τμήμα του δεν το φτάνουν, απλά ποτε. είναι και το κόστος. Να υποθέσω ότι αυτό σου ξέφυγε; Η έλλειψη τίτλων στο PS3 έχει γίνει καραμέλα πια. Θα φτάσει το PS3 τα 5 χρόνια στην αγορά και κάποιοι δεν θα έχουν βαρεθεί να μιλάνε για έλλειψη τίτλων... Κατά τα άλλα με βρίσκεις σύμφωνο σε γενικές γραμμές στα προηγούμενα ποστς σου.
ten-ten Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που λέτε Lomar και ultralisk(αλλά έχω και τις δικές μου απόψεις πάνω σε κάποια πράγματα) . Αλλά δεν μπορώ να ακούω συνέχεια ως μειονέκτημα του PS3 ότι είναι δύσκολο στον προγραμματισμό . ΔΕΝ το προγραμματίζω εγώ. Θα μου πείτε ότι εξαιτίας του προγραμματισμού =>λιγότερα παιχνίδια , ποιοτικά παιχνίδια. Δεκτό αλλά αργά η γρήγορα ξεπερνιέται . Να θυμίσω ότι το ίδιο λεγόταν και για το PS2. εδώ είμαστε για να σχολιάζουμε τις 2 κονσόλες έτσι ώστε όποιος βρίσκεται σε δίλημα ανάμεσα σε αυτές τις 2 να πειστεί για το ποιά του αρμόζει περισσότερο. Από Lomar Αυτό ακριβός είναι το point
Lomar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 ωραία popdex που θέλεις να καταλήξεις; η έλλειψη τίτλων είναι γεγονός. είναι 1 χρόνο λιγότερο στην αγορά και επιπλέον πολλές εταιρείες ανάπτυξης προτιμούν το τη πλατοφόρμα της m$... αυτό αναφέρεται μπας και το πάρει ποτέ είδηση η sony και δώσει πιο ευέλικτα και προσιτά dev kits στους developers. δε περιμένω να φτάσει στο άλλο άκρο που βρίσκεται η m$ με το XNA και τη C#, αλλά αν καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί τότε σίγουρα οι τίτλοι θα αυξηθούν δραματικά. με το κράξιμο γίνονται τα προϊόντα των εταιρειών καλύτερα και φτηνότερα για τον τελικό καταναλωτή. μακάρι να φτάσουμε σε σημείο να έχουμε και τις 3 κονσόλες για να παίζουμε τους καλύτερους τίτλους απο την κάθε κονσόλα. αλλά δε πρόκειται ποτέ να φτάσουμε εκεί αν οι απανταχού fanboys στηρίζουν και διακαιολογούν τα αδικαιολόγητα. EDIT: @ten-ten ακριβώς αυτό εννοώ φίλε μου, αν πιεστεί η sony να δώσει χρήματα για την καλύτερη ανάπτυξη της assembly του cell και να δώσει τα απαραίτητα high-level εργαλεία για την πιο άνετη ανάπτυξη παιχνιδιών, τότε αυτά μόνο ευχάριστα νέα για τους game developers μπορούν να είναι. το θέμα όμως είναι οτι η sony προτιμάει να δίνει αυτά και περισσότερα χρήματα σε χαζές διαφημίσεις, σπόνσορες κτλ (πχ τι με νοιάζει που φοράει καπελάκι με το λογότυπο του ps3 ο beckham;) και επιπλέον βλέπει το ps3 σαν δούρειο ίππο για την επικράτηση του blue-ray (το οποίο και επετεύχθει και με τη συνεισφορά του ps3 - μικρή αλλα υπαρκτή), και την προώθηση της αρχιτεκτονικής του cell (και σε αυτό σε καλό δρόμο είναι). αν όμως οι καταναλωτές μποϊκοτάρουν τη sony, τότε θα αναγκαστεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες της προς τους προγραμματιστές, διαφορετικά το ps3 θα καταλήξει απλά ένα μέσο προώθησης πιο μακροπρόθεσμων στόχων, το οποίο όμως θα είναι και ιδιαίτερα ζημιογόνο.
ten-ten Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικά αυτό που πουλάνε είναι marketing (ίσως επειδή είναι το μόνο που πουλιέται και όχι οι consoles). ΠΧ: PS3-πρώτο χρόνο ->πούλησαν αξιόπιστο hardware χωρίς κάποιο αξιόλογο game XΒΟΧ360-πρώτο χρόνο->πούλησαν hardware γνωρίζοντας ότι δεν είναι αξιόπιστο (είχαν φτάσει σε σημείο να έχουν 32/100 consoles που να λειτουργούν) με αρκετά αξιόλογα games (σίγουρα περισσότερα από το PS3) Τα συμπεράσματα δικά σας...
Rebel21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 δεν νομίζετε μερικοί ότι τα 2,5 3 χρονια που έχουν οι devs το ps3 είναι αρκετά?αρκετά πια με την καραμέλα του "είναι δύσκολο στον προγραμματισμό" δηλαδή ποτε περιμένουν να το μάθουν?το hardware είναι ήδη παλιό. η φήμες για ένα νέο xbox το 2010 καθώς και για ένα διαφαινόμενο deal μεταξύ ms και intel με την δεύτερη να ετοιμάζει ένα νέο cpu.δηλαδή αν αρχίσει το ps3 να δείχνει την δύναμη του σε 1,5 2 χρονια έχει νόημα?7800 το 2010?είμαστε σοβαροί .η sony θα μείνει πάλι δεύτερη σε επιλογές και θα ψωνίσει από τα πανέρια όπως έκανε και με το ps3. από ότι δείχνουν και τα videos ήδη οι υπάρχον κονσόλες φτάνουν στα όρια τους αφού τα νέα games πλέον δεν είναι και ιδιαιτερα εντυπωσιακά και τα sequels χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες μηχανές γραφικών gow2,fight night 4 μερικά παραδείγματα. πλέον είμαστε στην currect gen και όχι στην next. η δεύτερη αναμένεται.
G_Zisis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 φίλε G_Zisis ευχαριστώ για την υποστήριξη Τιποτα. Πρεπει να καταλαβουν μερικοι οτι ο καθενας μπορει να πει ο,τι θελει.Δε λεω,να υπαρχει και αυτος ο "πολεμος".Εχει κι αυτος την πλακα του,αλλα οχι να φτασουμε σε σημειο να μιλαει καποιος και να πανε να τον φανε ολοι.Μου φαινεται οτι η δικτατορια της Microsoft εχει κανει μερικους να σκεφτονται μη δημοκρατικα.
popdex Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 ωραία popdex που θέλεις να καταλήξεις; η έλλειψη τίτλων είναι γεγονός. είναι 1 χρόνο λιγότερο στην αγορά και επιπλέον πολλές εταιρείες ανάπτυξης προτιμούν το τη πλατοφόρμα της m$... Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν υπάρχει έλλειψη τίτλων πια, το είπα καθαρά. Το PS3 έχει πάνω από 200 διαθέσιμα παιχνίδια πλέον χώρια τα downloadables. Αν κάποιος δεν βρίσκει αρκετά πράγματα να παίξει μέσα από όλα αυτά είτε έχει πολύ ειδικό γούστο ή πρέπει να βγαίνει περισσότερο από το σπίτι του. Σοβαρά τώρα, η Microsoft έβγαλε την κονσόλα της πρώτη στην αγορά και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, το πλεονέκτημα που της έδωσε αυτό όμως δεν θα διατηρηθεί αναλλοίωτο και ες αεί. Πέρσι μέχρι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο υπήρχε πραγματική έλλειψη τίτλων στο PS3 και αυτό ήταν ένα σοβαρό πλεονέκτημα για το ήδη καθιερωμένο Xbox 360. Φέτος το πλεονέκτημα αυτό έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σημασίας του. Έχει καμία ιδιαίτερη αξία το να μετράμε πόσα διαθέσιμα παιχνίδια έχει η κάθε κονσόλα όταν και οι δύο έχουν αρκετά; Νοιάζει το μέσο gamer το ότι το Xbox 360 διαθέτει παιχνίδια από το 2005 που δεν παίζει πλέον κανείς; αυτό αναφέρεται μπας και το πάρει ποτέ είδηση η sony και δώσει πιο ευέλικτα και προσιτά dev kits στους developers. δε περιμένω να φτάσει στο άλλο άκρο που βρίσκεται η m$ με το XNA και τη C#, αλλά αν καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί τότε σίγουρα οι τίτλοι θα αυξηθούν δραματικά. Δε συμφωνώ. Η Sony όπως όλοι οι platform holders βγάζει τακτικά νέα dev-kits και tools για την κονσόλα της. Αυτή είναι μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ και η αισθητή βελτίωση στα multi-platform παιχνίδια του PS3 αλλά και η μεγάλη αύξηση διαθέσιμων τίτλων μέσω του PS store τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι όλο και περισσότεροι developers - όχι απαραίτητα μεγάλοι - δουλεύουν με επιτυχία πάνω στο PS3.
Lomar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 EDIT: popdex δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. ακριβώς έτσι είναι ten-ten είναι αχαρακτήριστοι αυτοί που θεωρούν απλά "μικρή ταλαιπωρία" το όλο σκηνικό με τα red rings of death. δλδ δεν το κατάλαβα, είναι προνόμιο μου να αγοράζω την κονσόλα για αυτό και το 30 κάτι % των 360 είχε τέτοιο πρόβλημα; οκ θα μου πεις το καλύπτει δωρεάν η εγγύηση, αλλά έτσι δεν πάει μπροστά τπτ, αυτό σε κάνει αναξιόπιστο, διότι τα χρήματα για να ενισχύσεις τους ποιοτικούς ελέγχους και την έρευνα για τη ψύξη της κονσόλας που πουλάς τα έχεις, αλλά τα δίνεις σε μπανάνες (ακα μαϊμούνες). επίσης είναι γελίο να έχεις μια κονσόλα με φοβερή cpu και ταυτόχρονα το φτηνότερο (και παράλληλα πολύ καλό) blue-ray player της αγοράς, αλλά καθόλου software για να την απολαύσεις. btw όποιος γνωρίζει έστω και λίγο C (πιστεύω τουλάχιστον στο επίπεδο των structures) και έχει μια ιδέα για την αρχή των παράλληλων αλγορίθμων ας ρίξει μια ματιά σε ενα open source project του mit για τον cell του ps3 (νομίζω τα sources γίνονται compile στο ps3 μέσω κάποιας διανομής linux - fedora, yellowdog). εκεί θα δείτε οτι το να φορτώσεις απλές διεργασίες σε ενα spe δεν είναι και πολύ εύκολο (τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ), αφού πρέπει να ορίσεις ξεχωριστά buffer για το κάθε ενα και αν θυμάμαι καλά αν και μπορείς με pointer να έχεις κοινή χρήση δεδομένων, αυτό είναι και λιγάκι επικύνδυνο γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα, με ευθύνη του προγραμματιστή πάντοτε, αφού απο ενα σημείο και μετα, αν πολλά spe's αιτούνται απο την ram τα ίδια δεδομένα, παίζει η δίαυλος της ram να μη μπορεί να ανταποκριθεί σε ταχύτητα, δεν είμαι και πολύ σίγουρος, αυτά είναι δικές μου πολύ πρόχειρες διαπιστώσεις τις οποίες έκανα μόλις διαπίστωσα οτι κάθε φορά πρέπει όταν θέλεις να δώσεις εντολές σε ενα spe, να το καλέσεις πάλι, δν είμαι και σίγουρος, όποιος ξέρει κάτι περισσότερο με μεγάλη μου χαρά να τον ακούσω. http://cag.csail.mit.edu/ps3/
ten-ten Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε Lomar άμα διαβάσεις το άρθρο που έδωσα λίγες σελίδες ποιο πίσω θα καταλάβεις γιατί "δολοφονικές":mrgreen: αποφάσεις έπαιρνε η ΜS για να βγει το XBOX360 νωρίτερα από PS3.Όπως το είπες ακόμα και να κόψει ποιοτικούς ελέγχους .Φαντάσου ότι φημολογείται ότι έχουν επιστραφεί 3 million consoles για επισκευή.Ο χρόνος θα δείξει τώρα άμα ήταν σοφό να το κάνει και δεν μιλάω για το XBOX360 αλλά για το επόμενο ΧΒΟΧ
Προτεινόμενες αναρτήσεις